Προς το περιεχόμενο

Μάπα το καρπούζι


melodicpunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλοκαίρι=καρπούζι έτσι λοιπόν πήγα και γω να πάρω το πρώτο καρπούζι για φέτος αλλά όπως λέει και ο τίτλος μου βγήκε μάπα. Ξέρει λοιπόν κανείς κάποια αλυσίδα από σούπερ μάρκετ που έχει αποδεδειγμένα καλά καρπούζια; Αν υποθέσουμε βέβαια ότι ακόμα και η ίδια αλυσίδα έχει τον ίδιο προμηθευτή...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ρε καστορα αρχες ιουνη τι περίμενες? Να στάζει μέλι η καρπούζα? 

Πρέπει να σφιξουνε καλά οι ζιέστες, να ωριμάσουν οι χυμοί και να γλυκάνουν έτσι οι καρπούζες

  • Like 9
  • Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 minutes ago, Froskeas said:

Ρε καστορα αρχες ιουνη τι περίμενες? Να στάζει μέλι η καρπούζα? 

Πρέπει να σφιξουνε καλά οι ζιέστες, να ωριμάσουν οι χυμοί και να γλυκάνουν έτσι οι καρπούζες

Φροσκη, στο insomnia είμαστε, μπερδεύτηκες με το beaverforum.gr; Η το autocorrect έλαβε δράση 😄

 

Σαν την πατροπαράδοτη μέθοδο του χτυπήματος, που μόνο οι έμπειροι 50-60+ καταλαβαίνουν τον ήχο του καλού καρπουζιού, δεν έχει. Δεν ξέρω εάν αυτό είναι έμφυτο η εάν μετά τα 50 αρχίζεις να γίνεσαι καρπούζοειδικος

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

35 λεπτά πριν, melodicpunk είπε

λόγο πρωινής δουλειάς μπορώ μόνο από σούπερ

Ομοιοπαθής,ρίσκαρα στο ΑΒ και δεν το μετάνοιωσα,πήρα 2 μικρά και ήταν οκ για την εποχή.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, momotis είπε

Ομοιοπαθής,ρίσκαρα στο ΑΒ και δεν το μετάνοιωσα,πήρα 2 μικρά και ήταν οκ για την εποχή.

Θα δοκιμασω και ΑΒ, αν θυμαμαι καλα εκει μπορεις να παρεις και μισο οποτε μικρο το κακο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η σειρα που κατατασσεις τις οδηγιες ειναι κ σειρα σημαντικοτητας;

γιατι ολα αυτα αποκλειεται να τα βρεις σε ενα καρπουζι.

τα βιολογικα εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να ειναι πιο γευστικα ή δεν παιζει ρολο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 λεπτά πριν, fytotech είπε

Να μιλήσει κι ο ειδικός επί του θέματος! (fytotech=φυτοτέχνης=γεωπόνος).

Υπάρχουν αρκετές πρώιμες ποικιλίες που ακόμα και τώρα είναι σε καλή κατάσταση ο καρπός τους. Το πιο σημαντικό είναι ο χρόνος παραμονής τους στο χωράφι. Επειδή πολλές φορές οι αγρότες βιάζονται, τα κόβουν νωρίς από το χωράφι, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαραίτητη συγκέντρωση σακχάρων ώστε να είναι γλυκά. Εκεί είναι όλο το μυστικό για το πώς διαλέγεις.

Πάμε όμως τώρα στα μυστικά, για να διαλέξεις ένα καλό καρπούζι! Κι όχι. Δε θα σας βάλω να το χτυπάτε και να ακούτε αν είναι κούφιος ο ήχος!

Α.) Δείτε το "χλωρό" κομμάτι. Ο καρπός του καρπουζιού, ακουμπάει στο έδαφος. Στο σημείο επαφής με το έδαφος, μένει ένα κομμάτι ανοιχτόχρωμο, καθώς δεν μπορεί να πρασινίσει αφού δεν το βλέπει ο ήλιος. Αυτό το κομμάτι πρέπει να είναι σχεδόν κιτρινωπό κι όχι άσπρο. Αν είναι κίτρινο, σημαίνει πως έχει μείνει αρκετά στο χωράφι ώστε να γίνει γλυκό. Αν είναι άσπρο, σημαίνει πως μαζεύτηκε βιαστικά. Φαίνεται πιο "βρώμικο" αλλά αυτό είναι το πιο γλυκό.

Β.) Ψάξτε τα σημεία από τα ακάρεα! Πάνω στα καρπούζια που πολλές φορές αγνοούμε γιατί δεν είναι αισθητικά όμορφα, έχει κάποιες καφέ κηλίδες. Σαν ιστός αράχνης είναι σχεδόν. Αυτό είναι σημάδια από τις μέλισσες όμως. Κι όσο πιο πολλά σημάδια, τόσο περισσότερη επικονίαση. Όσο περισσότερη επικονίαση, τόσο πιο γλυκό το καρπούζι.

Γ.) Οι αγρότες τα ξέρουν ως "Αρσενικά" και "θηλυκά" καρπούζια. Τα αρσενικά είναι μακρόστενα και τα θηλυκά, πιο στρογγυλά. Τα θηλυκά είναι πιο γλυκά. Ανάλογα με την ποικιλία προφανώς το σχήμα διαφέρει. Αλλά συγκριτικά πάντα θα υπάρχουν κάποια πιο στρογγυλά σε σχέση με τα υπόλοιπα. Αυτά θα επιλέγετε. Είναι τα θηλυκά.

Δ.) Η "ουρα". Το σημείο που κόβεται το καρπούζι. Είναι το κοτσάνι που κόβεται από το φυτό κατά τη συγκομιδή. Όσο πιο "μαραμένο" είναι, τόσο καλύτερα. Αν είναι φρέσκο, σημαίνει πάλι πως βιάστηκαν να κόψουν τον καρπό.

Ε.) Το μέγεθος. Πάλι εξαρτάται από την ποικιλία προφανώς. Το μέτρο σύγκρισης, θα είναι τα καρπούζια που είναι δίπλα του. Δε θα πηγαίνετε ούτε στο μεγαλύτερο, ούτε όμως στο μικρότερο που πάνε κάποιοι. Τις καλύτερες πιθανότητες τις έχετε στα μέτρια καρπούζια. Αυτά έχουν το σωστό μέγεθος κι έχουν προλάβει και να ωριμάσουν και δεν έγιναν με πολύ νερό που μειώνει τη γεύση τους.

Αυτά! Ελπίζω να βοήθησα!

 

fbd.jpg

  • Like 5
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...