rafinos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά! Ξέρει κανείς αν η γυμναστική (όποια μορφή της), κάνει το σώμα μας να εκκρίνει κάποια ουσία που βοηθάει τη διάθεσή μας ή απλά η ενέργεια που απαιτείται για την γυμναστική μας κουράζει και δεν σκεφτόμαστε τα όσα μας βασανίζουν; Ή μήπως τα όσα λέω είναι τελείως άκυρα; Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2019 από rafinos
wired_1 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Ενδορφινες και ντοπαμίνη και είσαι συνέχεια “high” 😎 3
TEOKOS Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Ψάξε για ενδορφίνες, δυνορφίνες, εγκεφαλίνες. Οπιούχα που παράγει ο οργανισμός από μόνος του 1
Dantε Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Σιγουρα οταν γυμναζεσαι,εχεις παραπανω ενεργεια και διαθεση.Εαν μονιμα καθεσαι,βαριεσαι να κανεις το οτιδηποτε μετα... 4
gakos1112 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 το μυστικο μου τοπε μια φιλη ψυχοθεραπευτρια πριν χρονια και δεν το ξεχναω ποτε. "η σωματικη ασκηση ειναι το πιο φθηνο και καλυτερο αντικαταθλιπτικο" απο προσωπικη εμπειρια να προσθεσω οτι ειναι το καλυτερο και φθηνοτερο αφροδισιακο, υπνωτικο για βαθυ υπνο κλπ κλπ. Εννοειται οτι μιλαμε παντα για σωματικη ασκηση ηπιας μορφης, ελευθερου χρονου και οχι για πρωταθλητισμο. Δυο 45λεπτα χαλαρο τρεξιμο σε ελευθερο χωρο και αλλα δυο 30λεπτα ασκηση στο σπιτι με βαρακια την εβδομαδα κανουν θαυματα. Μετα απο 3/4 μηνες οποιοσδηποτε παθολογος μπορει να το διαπιστωσει αμμεσα. 3
splanis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Ενδορφινες. Η ψυχολόγος μου με έβαλε με το ζόρι να κάνω γυμναστική😓 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Τι γυμναστική κάνατε όσοι είδατε διαφορά; Θέλω κι εγώ ξανά βαθύ ύπνο και boost διάθεσης. Όχι κατι σημαντικό, αλλά θεωρώ ότι δεν κάνω καλά που είμαι φυτεμένος συνεχώς.
fredd0 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 11 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Τι γυμναστική κάνατε όσοι είδατε διαφορά; Θέλω κι εγώ ξανά βαθύ ύπνο και boost διάθεσης. Όχι κατι σημαντικό, αλλά θεωρώ ότι δεν κάνω καλά που είμαι φυτεμένος συνεχώς. οτιδηποτε σ'αρεσει περπατημα, τρεξιμο, ποδηλατο, αεροβικη, κωπηλασια, ποδοσφαιρο, μπασκετ, τεννις, χοκευ επι χορτου, βαρη, χορο οτι γουσταρεις. Δεν παει κανε αυτο βγαζει ενδορφινες, το αλλο ομως βγαζει πιο καλες. Οτιδηποτε σε ευχαριστει και μπορεις να κανεις για κανα μισαωρο 3-4 φορες την εβδομαδα βοηθαει. 2
splanis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 26 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Τι γυμναστική κάνατε όσοι είδατε διαφορά; Θέλω κι εγώ ξανά βαθύ ύπνο και boost διάθεσης. Όχι κατι σημαντικό, αλλά θεωρώ ότι δεν κάνω καλά που είμαι φυτεμένος συνεχώς. εγω θα ελεγα κατι που σ αρεσει, καποιο αθλημα που σε ενδιαφερει, πχ το να πας απλα γυμναστηριο, ετσι για να πας, νομιζω οτι απλα θα βαρεθεις. εγω ξεκινησα το box μετα απο κατι χρονια και γουσταρω πολυ
kallair Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 8 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Τι γυμναστική κάνατε όσοι είδατε διαφορά; Θέλω κι εγώ ξανά βαθύ ύπνο και boost διάθεσης. Όχι κατι σημαντικό, αλλά θεωρώ ότι δεν κάνω καλά που είμαι φυτεμένος συνεχώς. Ρολο σημαντικο να ξερεις παιζει κ η σωστη διατροφη... μπορει να ξεμενεις απο ενεργεια και για αυτο να νιωθεις "φυτεμενος συνεχως".
qwertyuiop2 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Φυτεμένος εννοώ στο pc και στην καθιστική ζωή, όχι δίχως ενέργεια. Μια χαρά έχω ενέργεια. Δε με ευχαριστεί τίποτα από αθλητισμό, υπήρξα και μια ζωή ολοκληρωτικά άμπαλος σε ό,τι κι αν έκανα. Θυμάμαι να είμαι στο γυμνάσιο και να μου κάνει τρομερή εντύπωση που εγώ, με ψηλό , αδύνατο και αρμονικό σώμα έπαιζα χειρότερο μπάσκετ, ποδόσφαιρο και στίβο από τους χοντρούς και ενίοτε κοντούς ταυτόχρονα συμμαθητές μου. Μόνο το να κάνω ποδήλατο μου άρεσε, αλλά μου φαίνεται περίεργο να αρχίσω να ξανακοβω βόλτες στη γειτονιά με ποδήλατο στα 24, ενώ το έκανα τελευταία φορά στα 15, που δεν οδηγούσα κιόλας. 1
kallair Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 6 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Φυτεμένος εννοώ στο pc και στην καθιστική ζωή, όχι δίχως ενέργεια. Μια χαρά έχω ενέργεια. Δε με ευχαριστεί τίποτα από αθλητισμό, υπήρξα και μια ζωή ολοκληρωτικά άμπαλος σε ό,τι κι αν έκανα. Θυμάμαι να είμαι στο γυμνάσιο και να μου κάνει τρομερή εντύπωση που εγώ, με ψηλό , αδύνατο και αρμονικό σώμα έπαιζα χειρότερο μπάσκετ, ποδόσφαιρο και στίβο από τους χοντρούς και ενίοτε κοντούς ταυτόχρονα συμμαθητές μου. Μόνο το να κάνω ποδήλατο μου άρεσε, αλλά μου φαίνεται περίεργο να αρχίσω να ξανακοβω βόλτες στη γειτονιά με ποδήλατο στα 24, ενώ το έκανα τελευταία φορά στα 15, που δεν οδηγούσα κιόλας. ααααα! χαχαχαχα κοιτα το γυμναστηριο ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΑΡΕΤΟ. οποτε προσπαθησε να βρεις καποιο χομπι καλυτερα, τρεξιμο, περπατημα, ποδηλατο που ειπες οτι σου αρεσε, θα ειναι πολυ καλυτερο απο γυμναστηριο. Προσωπικα για να την παλεψω στο γυμναστηριο και ειδικα σε διαδρομο/ελλειπτικο, κατεβαζω σειρες και βλεπω. Αλλά αν σου γινει συνηθεια και μπεις σε προγραμμα και δεις κ αλλαγες στο σωμα/αντοχες/δυναμη μετα αρχιζεις να το γουσταρεις. 1 1
Ison_ Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 7 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Φυτεμένος εννοώ στο pc και στην καθιστική ζωή, όχι δίχως ενέργεια. Μια χαρά έχω ενέργεια. Δε με ευχαριστεί τίποτα από αθλητισμό, υπήρξα και μια ζωή ολοκληρωτικά άμπαλος σε ό,τι κι αν έκανα. Θυμάμαι να είμαι στο γυμνάσιο και να μου κάνει τρομερή εντύπωση που εγώ, με ψηλό , αδύνατο και αρμονικό σώμα έπαιζα χειρότερο μπάσκετ, ποδόσφαιρο και στίβο από τους χοντρούς και ενίοτε κοντούς ταυτόχρονα συμμαθητές μου. Μόνο το να κάνω ποδήλατο μου άρεσε, αλλά μου φαίνεται περίεργο να αρχίσω να ξανακοβω βόλτες στη γειτονιά με ποδήλατο στα 24, ενώ το έκανα τελευταία φορά στα 15, που δεν οδηγούσα κιόλας. Γιατί τι έχουν τα 24 χρόνια και το ποδήλατο; Σε άλλες χώρες είναι καθημερινό μεταφορικό μέσο από κοστουμάτους. 9 1
FilipposMD Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Η άσκηση βελτιώνει τη ζωή σου από κάθε άποψη. Υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν ότι όντως βελτιώνει την ψυχική υγεία και διάθεση. Μπορείς να διατηρείς ένα σωστό βάρος, βελτιώνει τη στάση σου και την εμφάνισή σου, έχεις μεγαλύτερη αντοχή, κοιμάσαι καλύτερα. Και φυσικά βελτιώνει την υγεία σου και μακροπρόθεσμα, σωματική και ψυχική. Σκέψου ότι ο άνθρωπος ως είδος εξελίχθηκε για δεκάδες χιλιάδες χρόνια υπό συνθήκες όπου ασκούνταν συνεχώς, είτε κυνηγώντας ζώα, είτε δουλεύοντας στα χωράφια κτλ. Επομένως ο ανθρώπινος οργανισμός είναι φτιαγμένος για να ασκείται. Όσο για το ότι δεν ήσουν ποτέ αθλητικός στο σχολείο, δεν έχει καμία σημασία. Δεν πας για πρωταθλητής. Βρες κάτι που να σε ευχαριστεί (π.χ. κολύμβηση, τρέξιμο, ποδήλατο, γυμναστήριο) και αν πιεστείς λίγο να το κάνεις τακτικά στην αρχή, θα σου γίνει συνήθεια και θα σου λείπει αν δεν ασκηθείς 2-3 μέρες. Το μυστικό είναι να γίνει συνήθεια στην αρχή. 8
qwertyuiop2 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, Ison_ είπε Γιατί τι έχουν τα 24 χρόνια και το ποδήλατο; Σε άλλες χώρες είναι καθημερινό μεταφορικό μέσο από κοστουμάτους. Στην Αθήνα είναι leisure για 15χρονα, τί να κάνουμε, κάθε κουλτούρα διαφέρει. Και σε άλλες χώρες ουρλιάζουν μαζικά από τα παράθυρα για να εκτονώσουν τη μαυρίλα τους, εδώ με 3 τηλεφωνάκια μαζεύεις την κομπανία και εκτονώνεσαι σε κάνα μπιτσομπαράκι χαλαρό. 43 λεπτά πριν, FilipposMD είπε Η άσκηση βελτιώνει τη ζωή σου από κάθε άποψη. Υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν ότι όντως βελτιώνει την ψυχική υγεία και διάθεση. Μπορείς να διατηρείς ένα σωστό βάρος, βελτιώνει τη στάση σου και την εμφάνισή σου, έχεις μεγαλύτερη αντοχή, κοιμάσαι καλύτερα. Και φυσικά βελτιώνει την υγεία σου και μακροπρόθεσμα, σωματική και ψυχική. Σκέψου ότι ο άνθρωπος ως είδος εξελίχθηκε για δεκάδες χιλιάδες χρόνια υπό συνθήκες όπου ασκούνταν συνεχώς, είτε κυνηγώντας ζώα, είτε δουλεύοντας στα χωράφια κτλ. Επομένως ο ανθρώπινος οργανισμός είναι φτιαγμένος για να ασκείται. Όσο για το ότι δεν ήσουν ποτέ αθλητικός στο σχολείο, δεν έχει καμία σημασία. Δεν πας για πρωταθλητής. Βρες κάτι που να σε ευχαριστεί (π.χ. κολύμβηση, τρέξιμο, ποδήλατο, γυμναστήριο) και αν πιεστείς λίγο να το κάνεις τακτικά στην αρχή, θα σου γίνει συνήθεια και θα σου λείπει αν δεν ασκηθείς 2-3 μέρες. Το μυστικό είναι να γίνει συνήθεια στην αρχή. Συμφωνώ απόλυτα, και μάλλον θα μπω στη διαδικασία του ποδηλάτου, ή θα πάω σε ένα τοπ γυμναστήριο για Ελληνικά δεδομένα που έχω στη γειτονιά, αν και ακριβούτσικο. Πάει ήδη τουλάχιστον ένας φίλος, οπότε θα δω μήπως το συνδυάσω. Κολύμβηση είναι καλή ιδέα ρε γμτ, αλλά είμαι τέρμα βαρεμάρας στο διαδικαστικό. Μπάνιο πριν, μπάνιο μετά, πηγαινελα. Είμαι και Κηφισιά, το χειμώνα θα θέλω 5 γούνες μόλις βγω από 'κει μέσα. 😛 Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2019 από qwertyuiop2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα