Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μέτρο το εφαρμόζουν οι ξένοι, σε χώρες όπου έχει 12 μήνες κρύο και δεν υπάρχουν υπαίθρια μαγαζιά.

Στην Ελλάδα υπάρχουν μπαράκια που έχουν επί μήνες σόμπες-μανιτάρια σε εξωτερικούς χώρους για 10 μήνες το χρόνο!  Παρόλα αυτά ο καπνιστής δεν θέλει ούτε καν να σκεφτεί το περιορισμό της "ελευθερίας" του. 

Επίσης επειδή αναφέρθηκε και το γήπεδο.. εκεί είναι 10 φορές χειρότερα το κάπνισμα επειδή είναι όλοι στριμωγμένοι και δίπλα-δίπλα. Εγώ είχα διαρκείας για πολλά χρόνια σε συγκεκριμένη θέση και αναγκάστηκα να αλλάξω το εισιτήριο για να γλιτώσω από τον διπλανό θεριακλή που κάπνιζε 30 τσιγάρα σε 2 ώρες.

• Thanks 2
  • Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

φανατικός καπνιστής εδώ και 22 χρόνια: είμαι υπέρ της καθολικής απαγόρευσης. προτιμώ μάλιστα τους χώρους που δεν έχει τσιγάρο: θα καπνίσω λίγοτερο.

οι συνέπειες του καπνίσματος είναι άσχημες, γνωστές σε όλους. 

Ελπίζω να δω σύντομα αυστηρή εφαρμογή, αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.

• Like 6
Δημοσ.

Σαν πρώην καπνιστής πάντως, τις περιόδους που ίσχυε καπως το μέτρο της απαγορευσης καπνισματος στα μαγαζια δεν πεθανα κιολας οταν έβγαινα έξω και δεν κάπνιζα συνέχεια, ίσα ίσα το έβλεπα και σαν ευκαιρία να καπνίζω λιγότερο,ούτε ποτέ είχα σαν κριτήριο το κάπνισμα για να πάω σε ένα μαγαζί. Αυτό που πρέπει ,είναι να είναι ξεκάθαρος και δικαιος ο νόμος για ολους ώστε να μην γίνονται παρερμηνείες και από τις 2 πλευρές. Και επιτέλους οσοι φωνάζουν για την αυστηρή τήρηση του νόμου να είναι ετσι σε όλα στην ζωή τους ,όχι μόνο καταγγελία στο κάπνισμα αλλά παρκάρω με αλάρμ "για 5 λεπτα", "έλα ασε την απόδειξη γιναμε συνεταιροι με την εφορία " και άλλες τέτοιες  "λεπτομέρειες " .

• Like 4
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, xp-user είπε

Έχει αποδειχθεί οτι ο Ελληνας μόνο αν τον χτυπήσεις ΑΛΥΠΗΤΑ στη τσέπη βάζει μυαλό.Ας αρχίσουν να κόβουν πρόστιμα και στους καπνίζοντες και οχι μόνο στους μαγαζάτορες και να δω μετά πόσο μάγκες είναι .

Βασικά στους πελάτες και μόνο πρέπει. Ο μαγαζατορας δεν μπορεί και δεν πρέπει να κάνει το μπάτσο.

Δημοσ.

Λογικά χωρίς κάμερες παντού και με αποδοχή της χρήσης κάμερας ως αποδεικτικό στοιχείο για καταδίκη δεν θα γίνει τίποτα.

Μιλάμε για πληθυσμό που παρανομεί κατά 99% και για μεγάλα διαστήματα της ημέρας σε κάθε ευκαιρία.

Στις σήραγγες των Τεμπών είμαι ο μόνος που πάει στο όριο 80 επειδή έχω επαρκή δείκτη νοημοσύνης να καταλάβω ότι το κάνω για την δική μου ασφάλεια.

Μιλάμε δηλαδή για παραβατικότητα 999 στους 1000.

• Like 1
Δημοσ.

Εδω μας κόβουν το τσιγάρο και πούρο στο GEARS και εσεις ασχοληστε με τα μαγαζια στην Ελλαδα :P Γερμανια Ισπανια Αγγλία μια χαρα καπνιζαν ΕΞΩ και δεν ελεγε και κανενας κουβεντα ημουν Βερολίνο με -9 και ηταν εξω και καπνιζαν 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, poulinos είπε

αν θες σοβαρες απαντησεις τοτε ευχαριστως να απαντησουμε. αμα τρολαρεις τοτε να μη  απαντησουμε χωρις λογο.αν εννοεις οτι θα κανεις μια περιληψη των απαντησεων που θα ερθουν τοτε ναι εισαι σωστος.

μια περίληψη έκανα

5 ώρες πριν, lycabettus είπε

Και μέσα στο αεροπλάνο ?

παλία κάπνιζαν και εκεί!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να είμαστε αντικειμενικοί, είναι ένα μέτρο που πολλοί το υποσχέθηκαν αλλά κανένας τους δεν το εφάρμοσε ούτε το κυνήγησε. Αν τώρα όντως εφαρμοστεί θα είναι στα θετικά, γιατί πραγματικά δεν πάει άλλο. Οποιος θέλει οκ να καπνίζει αλλά σε συγκεκριμένους χώρους και να σταματήσουν τα ναι μεν αλλά και από τους μαγαζάτορες 

Επεξ/σία από ignome4
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η δημοκρατία η δική σου σταματάει εκεί που αρχίζει η δική μου,αν την υποβιβάζει η προσπαθεί να την καταπατήσει είναι φασισμός.

Όλοι φωνάζετε για αλλαγή αλλά όπως φαίνεται ρε μάγκες δεν έχει κανείς τη διάθεση να αλλάξει,κι αυτό φαίνεται απο την αναίτια ενόχληση  απέναντι σε ενα πολύ σωστό νομοσχέδιο το οποίο κακώς δεν εφαρμόζεται χρόνια τώρα,για επιχειρήματα δε θα σχολιάσω κάν γιατί αν δεν είναι τρόλλ μερικοί είστε απλά εγκεφαλικά ακρωτηριασμένοι γιατι το "εμείς που θα καπνίζουμε οταν βγαίνουμε" η το "ο καφές πάει με τσιγάρο" δεν συνδέονται,εκτός απο την απάντηση που λαμβάνουν η οποία είναι ακριβώς η ίδια :D.

Αν αναρωτιέστε λοιπόν που θα καπνίζετε η απάντηση είναι σε εξωτερικό χώρο,το νομοσχέδιο δεν απαγορέυει γενικώς το κάπνισμα αλλά σε κλειστούς δημόσιους χώρους τους οποίους και φυσικά κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να δέχετε ενα ντουμάνι επιζήμιο για την υγεία του,γιατί εσυ βαριέσαι να σηκωθείς απο την καρεκλίτσα σου και επικαλείσαι μέχρι (ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ) και ρατσισμό.

Το κάπνισμα είναι πράξη εξάρτησης και οχι φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού,ζείς δηλαδή (και πολύ παραπάνω) χωρίς αυτή,μη φωνάζεις για ρατσισμό όταν σου λένε να την πραγματοποιείς μακριά απο συγκεκριμένους χώρους,γιατί γίνεσαι και ρεζίλι στην τελική αφού ο ρατσισμός αφορά φυλή η εθνικότητα κι οχι μια βρώμικη συνήθεια.

Επίσης όσοι λέτε οτι το κανονικό τσιγάρο είναι καλύτερο μπορείτε να τεκμηριώσετε τα λεγόμενα σας; γιατί πρίν δέκα χρόνια που εμφανίστηκε το ηλεκτρονικό η επιστημονική κοινότητα δήλωσε πως θέλει βάθος χρόνου για να μελετήσει τις επιπτώσεις,σήμερα λοιπόν 10 χρόνια μετά οι γιατροί στη Μεγάλη Βρετανία ετοιμάζονται με νομοσχέδιο να το περάσουν στο σύστημα υγείας τους σαν επίσημη μέθοδο διακοπής του συμβατικού καπνίσματος και μάλιστα θα γίνεται κανονικά και με συνταγογράφηση mod και ατμοποιητή μαζί.
Γνωρίζετε κάτι που δεν γνωρίζουν εκείνοι;
Να διευκρινήσω όμως οτι η επιστημονική κοινότητα ΔΕΝ έχει ολοκληρώσει τις έρευνες γιατί χρειάζεται κι άλλο βάθος χρόνου όπως διαμηνύουν και οι ίδιοι στα εκάστοτε συνέδρια και σεμινάρια (όπως το πρόσφατο που διεξήχθη στην Αθήνα) αλλά απο τις μέχρι τώρα έρευνες και πειράματα βλέπουν οτι το άτμισμα είναι λιγότερο επιβλαβές σε σχέση με το κάπνισμα.
Οπότε πρίν κάποιος "γιατρός" εδω (εννοώ γενικά στην Ελλάδα,αλλά τωρα που το ξανασκέφτομαι ΝΑΙ συμπεριλαμβάνω και τους "γιατρούς" του φόρουμ)  δοκιμάσει να σας σπρώξει ξανά στο κανονικό τσιγάρο δαιμονοποιώντας το ηλεκτρονικό ρωτήστε τον αν συνεργάζεται με καμία φαρμακευτική η αν έχει παραστεί σε κάποιο ιατρικό συνέδριο που αφορούσε το άτμισμα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Οι λόγοι που έχω ακούσει να ξαναγυρνάνε άτομα στο κανονικό είναι είτε γιατι το ηλεκτρονικό τους προκαλούσε ερεθισμούς στο στομάχι είτε λόγω αλλεργιών,κυρίως σε υγρά που εμπεριέχουν φρούτα η λόγω άυξησης του ζαχάρου λόγω των γλυκών υγρών,που αυτό εν μέρει διορθώνεται με τη χρήση κυρίως καπνικών υγρών,και φυσικά ΟΛΑ σε συνεννόηση με τον προσωπικό μας γιατρό.

Κλείνοντας θέλω να συμβουλέψω μερικούς που λένε οτι τα τσιγάρα τα αγοράζουν με φόρο,αφήνωντας να εννοηθεί εμμέσως οτι επειδή πληρώνουν φόρο μπορούν να καπνίζουν και όπου θέλουν,να τους θυμήσω οτι και τα προφυλάκτικά πωλούνται κι αυτά με ΦΠΑ ;)

Και για να προλάβω μερικούς θερμόαιμους υπήρξα 20 χρόνια καπνιστής (13-33) και τον τελευταίο 1.5 χρόνο περήφανος και υγιέστερος ατμιστής.

Επεξ/σία από Saggitaro
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 minutes ago, karaLRS said:

μια περίληψη έκανα

παλία κάπνιζαν και εκεί!

νομιζα στην αρχη οτι τα εννοουσες αυτα που εγραψες.μετα καταλαβα οτι εννοουσες οτι αυτες θα ειναι οι πιθανες απαντησεις των καπνιστων. σε καθε περιπτωση σε δευτερο Post πιο μετα τις απαντησα σε αυτες τις πιθανες απαντησεις εμπεριστατωμενα :P μπας και σταματησει κανεις να προβαλει τετοια επιχειρηματα εν ετος 2019.χλωμο αλλα λεμε :P

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, poulinos είπε

νομιζα στην αρχη οτι τα εννοουσες αυτα που εγραψες.μετα καταλαβα οτι εννοουσες οτι αυτες θα ειναι οι πιθανες απαντησεις των καπνιστων. σε καθε περιπτωση σε δευτερο Post πιο μετα τις απαντησα σε αυτες τις πιθανες απαντησεις εμπεριστατωμενα :P μπας και σταματησει κανεις να προβαλει τετοια επιχειρηματα εν ετος 2019.χλωμο αλλα λεμε :P

Εχω δει γονείς να καπνίζουν και οι δύο σε τραπεζάκι καφετέριας στο οποίο έπαιζαν επιτραπέζιο με τα δύο τους παιδιά.

Φαντάσου τι καπνό έχουν ρουφήξει τα παιδάκια αυτά μέχρι τώρα στη ζωή τους.

Αυτό για να σταματήσει θέλει φωτογραφία και στέρηση γονικής μέριμνας για ένα διάστημα στο πρώτο συμβάν.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, gdriver είπε

δε βλέπω κάτι το διαφορετικό . εφόσον δεν ίσχυσε την προηγούμενη , τί μας κάνει να πιστεύουμε πως θα εφαρμοστεί τώρα. Όπως πάντα, ως γνήσιοι νεοέλληνες, οι έξυπνοι, οι εκλεκτοί, μη ρομποτάκια που υπακούουν νόμους, θα καπνίζουμε και οι μαγαζάτορες θα κάθονται αρνάκια για να μην χάσουν πελατεία. Άσε την κουτοπονηριά που ανοίγουν όλα τα τζάμια και όταν πάλι κάνεις παρατήρηση σου πετούν την εξυπνάδα, είναι ανοικτός ο χώρος. Επίσης ωραία η υποκρισία των κυβερνήσεων. Βάζουν αηδιαστικές φωτογραφίες, απαγορεύουν τις διαφημίσεις, «απαγορεύουν το κάπνισμα» σε δημόσιους χώρους, αλλά κατά τα άλλα είναι νομιμη η πώληση καπνού και τσιγάρου. Με την ίδια λογική και η κάνναβη έπρεπε να έχει την ίδια μεταχείριση. Εφόσον όλοι αποδέχονται πως ο καπνός είναι ναρκωτικό , γιατί δεν έχει την ίδια μεταχείριση με τα ναρκωτικά; 

Αφου ειμαστε χωρα που καπνιζει ο κοσμος αρα θα καπνιζουμε σε ανοιχτους χ ρους και ολα τα κομπλεξακια καντε καταγγελιες και πειτε το και στη μαμα σας ....... μονο αν παρεις την αστυνομια για αυτο μη σε παρουν στο ψιλο η σου πουνε κοψε την πρωινη.

• Sad 1
Δημοσ.

ΡΕ πατε καλα; Υπαρχει εστω μια μικρη πιθανοτητα να εφαρμοστει αυτο το μετρο; Κι αν εφαρμοστει, θα ξεπερασουμε τους 3-4 μηνες που ειναι για "τα ματια του κοσμου";

Τι θα τους κανουν τοσους πελατες που καπνιζουν; Μηπως θα βαλουν το χερι στο τσεπη για να φτιαξουν τα μαγαζια τους;

Ας γελασουμε δυνατα

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Τα μαγαζιά είπαμε ότι δεν μπορούν να χωριστούν γιατί δουλεύουν και άνθρωποι που ακόμα και καπνιστές να είναι δεν θέλουν να ντουμανιαζονται όλη τη μέρα. 

Επίσης πολύ μεγάλο μερίδιο καπνιστών για να κάνουν το κέφι τους υποχρεωνουν όλη την παρέα ή και τα παιδιά τους να κάτσουν εκεί που καπνίζουν. 

Πολλοί άνθρωποι δεν πάνε σε μαγαζιά επειδή ακριβώς καπνίζουν οι άλλοι. 

Οι καπνιστές αν πάνε σε ακαπνα μαγαζια δε θα πάθουν κάτι. Οι μη καπνιστές αν πάνε σε μαγαζιά τεκεδες θα πάθουν. 

Για μένα πρέπει να απαγορεύεται σε εστιατόρια καφετέριες ακόμα και έξω. Αν κάθεται ο διπλανός μου στους 50 πόντους και μου έρχεται ο καπνός στη μούρη ενώ τρώω θα είναι οκ? 

Είναι κάποιοι που κάνουν πούρο ή πιπα και πρέπει ακόμα και σε εξωτερικό χώρο να είσαι 50 μέτρα μακρυά για να μη βρωμάει. 

Αν εγώ πάω σε μια καφετέρια, ταβέρνα, παραλία κλπ και βγαλω μια σακούλα και την καιω επειδή αυτό είναι το χόμπι μου θα αρέσει στο διπλανό?

Τα πολλά λόγια είναι περιττά. 

Οι νόμοι είναι νόμοι για να τηρούνται από όλους. Σε οποίους δεν αρέσουν μπορούν να πληρώνουν τα πρόστιμα ή να πάνε σε μέρος που δεν ισχύουν. 

• Like 6
  • Thanks 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...