Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, adi32 είπε

Οταν παρκάρει ο άλλος μπροστά στην πυλωτή μου δεν πρέπει να φωνάξω την αστυνομία για να μπορέσω να βγω από το σπίτι μου? 

Από την μεγάλη αδιαφορία φτάνουμε μετά στα κανάλια και ακούμε όλη η γειτονιά ήξερε αλλά κανείς δε μίλαγε 

Απο τις 120 παραβασεις διαλεξες αυτην που σε αφορα μονο ?

• Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Καλα αφου εσυ απο ολο το ποστ συγκρατησες το "τουρκογυφτος" ας μεινουμε στο απολιτιστος μπαμπουινος με την σημαντικη υποσημειωση οτι προσβαλλω τους μπαμπουινους.

Όταν τα τονίζεις και τα αναφέρεις πολλάκις, για να τα συγκρατήσω δεν το κάνεις;

Ά ξέχασα, σου ξεφεύγουν... ε πρόσεχε λίγο κι εσύ. Υπάρχει και ο αντιρατσιστικός νόμος (άρθρο 1 στην 1η παράγραφο για την περίπτωσή σου), μην βρεις κανα μπελά χωρίς να φταίς από κανένα νομιμόφρων...

Για την ιστορία, όχι δεν διαφωνώ σε όλα όσα γράφεις. Στυλιτεύω σε εσένα αυτό που στυλιτεύω 10 μηνύματα τώρα. Το τσουβάλιασμα και τους διαχωρισμούς. Είναι πιο επικίνδυνα από όσο νομίζεις. Αν νομίζεις.

Επεξ/σία από nicksoti
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, divo είπε

και σε τι βοηθησε η τοσο χρόνων πριν απάγορευση; Να φιγουράρουν πρώτοι οι Γερμανοί σε θνησιμότητα απο καρκίνο; 7,40/1000 κατοικους με 6,05/1000 η Ελλαδα

Το να κόψει κάποιος το τσιγάρο είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση, αφού έτσι και αλλιώς μπορεί να καπνίζει σε μέρη που επιτρέπονται ή στο σπίτι του. Η απαγόρευση κάνει πιο εύκολη την ζωή των μη καπνιστών σε κλειστούς χώρους..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, elorant είπε

Τι υποτίθεται ότι είπες και δεν με συμφέρει;

Θέλεις την απάντηση στο δικό σου στυλάκι λεβέντη μου ή προτιμάς σε κάτι πιο φυσιολογικό??? Σε τι θα βοηθούσε αφού δεν το κατάλαβες την πρώτη φορά...

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Απο τις 120 παραβασεις διαλεξες αυτην που σε αφορα μονο ?

Οχι, εσύ μου είπες για το παρκαρισμα αν δεν κάνω λάθος 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, elorant είπε

Γιατί είναι παραισθησιογόνο.

So what? Το ίδιο είναι και το αλκοόλ, από κάποια κατανάλωση και πλέον. Δεν απαγορεύεται όμως, ούτε σού μετράει κανένας τα ποτήρια που κατεβάζεις στο μπαρ.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, nicksoti είπε

Όταν τα τονίζεις και τα αναφέρεις πολλάκις, για να τα συγκρατήσω δεν το κάνεις;

Ά ξέχασα, σου ξεφεύγουν... ε πρόσεχε λίγο κι εσύ. Υπάρχει και ο αντιρατσιστικός νόμος (άρθρο 1 στην 1η παράγραφο για την περίπτωσή σου), μην βρεις κανα μπελά χωρίς να φταίς...

Για την ιστορία, όχι δεν διαφωνώ σε όλα όσα γράφεις. Στυλιτεύω σε εσένα αυτό που στυλιτεύω 10 μηνύματα τώρα. Το τσουβάλιασμα και τους διαχωρισμούς. Είναι πιο επικίνδυνα από όσο νομίζεις. Αν νομίζεις.

Ξαναλεω οτι εχω αναφερθει στους Τουρκους λεγοντας οτι σαν λαος εχουμε πολλα να ζηλεψουμε απο αυτους. Ειπα και πιο πανω οτι ο λαος μας εχει σοβαρα θεματα. Αν με κοβεις για ατομο με ρατσιστικα ιδεωδη, τοτε ειτε ειμαι ρατσιστης απο τα lidl, ειτε η επιχειρηματολογια που πουλας δεν εχει θεση ΟΥΤΕ στα lidl. Ε

Αν κρινω απο την πορεια σου στο παρον thread που η δυναμικη σου εισοδος ξεκινησε με κατι επιχειρηματα τυπου "δηλαδη ολα τα αλλα ειναι νομιμα σε αυτη τη χωρα και θα κυνηγησουμε το καπνισμα σε κλειστους χωρους τωρα;" ή "θα κυνηγησω οσους καταγγειλουν καπνιστες σε κλειστους χωρους", η οποια δεν συνεχιστηκε με την ιδια...φορα, καθως αποφευγεις να απαντας σε ερωτηματα που σου τιθενται, νομιζω οτι καταλαβαινουμε ποιος απο τα δυο εναποθετει την επιχειρηματολογια του στη δυναμη της ατακας, του τσιτατου και της φρασης απο την οποια θα πιαστουμε για να κανουμε θορυβο και ποιος εχει να σχολιασει κατι ουσιωδες στο θεμα του τοπικ.

ΥΓ. Στειλε μου και το 200 :)

Επεξ/σία από BackFromHell
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Skylined said:

Ακριβώς το ίδιο στην Αγγλία. 

Δυστυχώς μπαίνουμε όλοι (λίγο ή πολύ) σε μια στείρα αντιπαράθεση, εφευρίσκοντας ανούσια επιχειρήματα. 

Η αλήθεια είναι ότι το κάπνισμα κάνει κακό - και το γνωρίζουν και οι καπνιστές και οι μη καπνιστές. Δεν αμφισβητείται από κανέναν. Κι εγώ ήμουν καπνιστής (1,5 πακέτο  Camel άφιλτρα την ημέρα) από τα 15 έως τα 38 μου χρόνια και ήξερα πολύ καλά τι έκανα. 

Δεν έχω αντίρρηση κάποιος να κάνει κακό στον εαυτό του, αρκεί να μην ενοχλεί και να μην επιβαρύνει τους άλλους. Αν λοιπόν ένας συνάνθρωπος μου επιθυμεί να καπνίσει, δεν θέλω να του στερήσω αυτό το δικαίωμα. Ξεπερνάω τα επιχειρήματα περί επιβάρυνσης της δημόσιας υγείας (τα οποία υποστήριζα μέχρι πρόσφατα) γιατί εάν τα ακολουθήσουμε σε όλο τους το εύρος, θα πρέπει να απαγορεύσουμε τη ζάχαρη, το αλκοόλ και ανθυγιεινή τροφή ή συνήθεια. 

Το πρόβλημα είναι ο αλληλοσεβασμός. Ούτε ζώα, ούτε άρρωστοι ούτε τοξικομανείς (με την 'κλασική' τουλάχιστον έννοια) είναι όσοι καπνίζουν - αλλά ούτε βλακέντιοι/δηθενάδες/ψευτοευρωπαίοι είναι όσοι δεν καπνίζουν. Μπορώ κάλλιστα να καπνίσω λίγο πιο μακριά από τον διπλανό μου, τον οποίο ενοχλεί ο καπνός μου. Κι ο διπλανός μου που ενοχλείται, μπορεί κάλλιστα να μου πει με ευγένεια ότι τον ενοχλεί ο καπνός μου και, στα πλαίσια της αρμονικής συμβίωσης θα πάω λίγο πιο πέρα. Κι οι μη καπνιστές ας είμαστε λίγο ανεκτικοί και διαλακτικοί στους ανοιχτούς χώρους (παραλίες, καφετέριες, γήπεδα). Αν ο άλλος δεν είναι δίπλα μας, να μας φυσάει τον καπνό στη μούρη, ε δεν τρέχει και τίποτα να ανεχτούμε μια ελαφριά οσμή καπνού για κάνα δίωρο που θα είμαστε έξω. 

Θεωρώ όμως αδιαπραγμάτευτο το θέμα των εσωτερικών χώρων. Εκεί πρέπει να απαγορευθεί μαχαίρι. Χωρίς αστερίσκους. Χωρίς εξαιρέσεις. Γιατί οι εξαιρέσεις γίνονται στο τέλος ο κανόνας. Εκεί οι ευρωπαίοι συμπολίτες μας έχουν βρει τη λύση και δεν βλάπτει κανέναν. Γιατί ο κόσμος που πάει τώρα στα μπαρ και καπνίζει, όταν επιβληθεί η καθολική και συνολική απαγόρευση, δεν θα έχει να πάει σε εσωτερικό χώρο και θα 'εκπαιδευτεί' να βγαίνει για λίγο έξω. Επειδή είμαστε ανεπίδεκτοι εκπαίδευσης ή επειδή έχουμε μάθει να γράφουμε το νόμο στα παλαιότερα των υποδημάτων μας, η εκπαίδευση πρέπει να επιβληθεί με την τιμωρία. Δυστυχώς. Και για να έχει νόημα η τιμωρία, θα πρέπει να επιβάλλεται πολλαπλάσιο πρόστιμο στην επιχείρηση. Γιατί; Διότι μόνο έτσι ο ίδιος ο καταστηματάρχης θα είναι ο πρώτος που θα απαγορεύσει στον πελάτη του να καπνίσει. Όταν ξέρει ότι στις 2-3 άντε 5 παραβάσεις, θα του κλείσεις το μαγαζί δια παντός. 

Το παράδειγμα της άκαπνης πόλης των Τρικάλων δείχνει ότι οι δικαιολογίες περί 'διαφορετικής κουλτούρας' είναι σαθρές. Οι Άγγλοι, οι Βέλγοι, οι Γερμανοί, διάολε ακόμη κι οι Ισπανοί (ναι οι Μεσόγειοι Ισπανοί!) τα κατάφεραν. Γιατί δεν μπορούμε κι εμείς;

• Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, adi32 είπε

Οχι, εσύ μου είπες για το παρκαρισμα αν δεν κάνω λάθος 

ειδες  στο λινκ τι απαγορευεται ?

5m απο γωνια 20μ απο  Φαναρια και 12μ απο στοπ και τοσα αλλα.  Πανω κατω στα 2/3 της Αθηνας δηλαδη.

Οταν τα βλεπεις αυτα καλεις την τροχαια ή μονο εαν σoυ κλεισουν την πυλωτη ?

Εαν θα καλουμε την τροχαια θα καλουμε για τα παντα οχι μονο για αυτα που εμποδιζουν εμας..

Επεξ/σία από k_w_t
Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, deesnider είπε

So what? Το ίδιο είναι και το αλκοόλ, από κάποια κατανάλωση και πλέον. Δεν απαγορεύεται όμως, ούτε σού μετράει κανένας τα ποτήρια που κατεβάζεις στο μπαρ.

Επειδή βλέπω ότι έχουμε περάσει στην ρητορική της ισοπέδωσης ορισμένες διευκρινήσεις:

1) Το αλκοόλ δεν είναι παραισθησιογόνο

2) Η κάνναβη έχει πολύ μεγαλύτερες επιπλοκές από το τσιγάρο. Εκτός από το ότι διατρέχεις τον ίδιο κίνδυνο για καρδιακά ή καρκίνους, προκαλεί μεγάλες ζημιές στη μνήμη.

3) Το να πίνεις ουίσκια σε ένα μπαρ δεν έχει καμία απολύτως επίπτωση σε αυτόν που κάθεται δίπλα σου ή κοντά σου. Σε αντίθεση με το παθητικό κάπνισμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, k_w_t είπε

ειδες  στο λινκ τι απαγορευεται ?

5m απο γωνια 20μ απο  Φαναρια και 12μ απο στοπ και τοσα αλλα.  Πανω κατω στα 2/3 της Αθηνας δηλαδη.

Οταν τα βλεπεις αυτα καλεις την τροχαια ή μονο εαν σoυ κλεισουν την πυλωτη ?

Εαν θα καλουμε την τροχαι θα καλουμε για τα παντα οχι μονο για αυτα που εμποδιζουν εμας..

Κανονικά δεν πρέπει να φτάνουμε να καλούμε ποτέ αν ο καθένας μας τηρούσε τους νόμους. Όπως και ο κάθε καταστήματαρχης που σέβεται τους πελάτες του και δεν επιτρέπει παρανομίες στο κατάστημα του 

Δημοσ.

Έχω τις απόψεις μου για το θέμα (απαγόρευση ή όχι του καπνίσματος) αλλά δεν έχει σημασία να τις αναπτύξω αφού για μένα η κεντρική ιδέα δεν είναι αυτή.

Εκείνο που, κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι το λάθος είναι η εφαρμογή ή όχι του νόμου.

Αν καλώς υπάρχει τότε εφαρμόστε τον. Αν κακώς, τότε καταργήστε τον. Μέσω της νόμιμης διαδικασίας και όχι μέσω της απαξίωσης.

Είναι λάθος να ακυρώνονται, όχι τόσο οι νόμοι αλλά η πίστη του πολίτη σε αυτούς.

Πώς θα πειστεί ο πολίτης (αν και δεν θα 'πρεπε, αλλά λέμε τώρα) να είναι συνεπής όταν ξέρει ότι μάλλον ο όποιος νόμος ή η όποια προθεσμία (κλασσικό παράδειγμα γι' αυτό οι φορολογικές δηλώσεις ή τα τέλη κυκλοφορίας όπου όλοι ξέρουμε πότε λήγουν αλλά πάντα περιμένουμε και στο τέλος έχουμε τις παρατάσεις) δεν θα ισχύσει κανονικά;

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, elorant είπε

Επειδή βλέπω ότι έχουμε περάσει στην ρητορική της ισοπέδωσης ορισμένες διευκρινήσεις:

2) Η κάνναβη έχει πολύ μεγαλύτερες επιπλοκές από το τσιγάρο. Εκτός από το ότι διατρέχεις τον ίδιο κίνδυνο για καρδιακά ή καρκίνους, προκαλεί μεγάλες ζημιές στη μνήμη.

3) Το να πίνεις ουίσκια σε ένα μπαρ δεν έχει καμία απολύτως επίπτωση σε αυτόν που κάθεται δίπλα σου ή κοντά σου. Σε αντίθεση με το παθητικό κάπνισμα

1 ) Μαλλον δεν εχεις μεθυσει ποτε αρκετα...

2) Δεν εχει διαπιστωθει ποτε θανατος απο κανναβη.

3) Αμα ξερασεις πανω του /// 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Ξαναλεω οτι εχω αναφερθει στους Τουρκους λεγοντας οτι σαν λαος εχουμε πολλα να ζηλεψουμε απο αυτους. Ειπα και πιο πανω οτι ο λαος μας εχει σοβαρα θεματα. Αν με κοβεις για ατομο με ρατσιστικα ιδεωδη, τοτε ειτε ειμαι ρατσιστης απο τα lidl, ειτε η επιχειρηματολογια που πουλας δεν εχει θεση ΟΥΤΕ στα lidl. Ε

Αν κρινω απο την πορεια σου στο παρον thread που η δυναμικη σου εισοδος ξεκινησε με κατι επιχειρηματα τυπου "δηλαδη ολα τα αλλα ειναι νομιμα σε αυτη τη χωρα και θα κυνηγησουμε το καπνισμα σε κλειστους χωρους τωρα;" ή "θα κυνηγησω οσους καταγγειλουν καπνιστες σε κλειστους χωρους", η οποια δεν συνεχιστηκε με την ιδια...φορα, καθως αποφευγεις να απαντας σε ερωτηματα που σου τιθενται, νομιζω οτι καταλαβαινουμε ποιος απο τα δυο εναποθετει την επιχειρηματολογια του στη δυναμη της ατακας, του τσιτατου και της φρασης απο την οποια θα πιαστουμε για να κανουμε θορυβο και ποιος εχει να σχολιασει κατι ουσιωδες στο θεμα του τοπικ.

ΥΓ. Στειλε μου και το 200 :)

κατ αρχήν τα δήθεν quotes σου στα λεγόμενά μου είναι ανακριβή. Πχ ποτέ δεν μίλησα για κλειστούς χώρους. Ούτε ότι θα κυνηγήσω όσους καταγγέλουν καπνιστές σε κλειστούς χώρους. Έγραψα ότι αν έλθει κάποιος - υποθετικά - που δεν τον ενοχλώ ή δεν μου εξέφρασε κάποια ενόχληση και με καταγγείλει, όπως εσύ προτρέπεις, έτσι απλά για τη "νομιμότητα," θα απαντήσω κι εγώ με "νομιμότητα". 

Γιατί άραγε στην 1 περίπτωση είναι νομιμότητα και στην άλλη κυνηγητό;

Επίσης μόλις σου έδειξα - ελπίζω - πόσο λάθος είναι το τσουβάλιασμα και οι απόλυτες θέσεις. Ναι, έγραψες ρατσιστικά. Τουλάχιστο σε 2 σημεία.

Αυτό σε κάνει ρατσιστή; όχι απαραίτητα. Θα δεχόσουν αδιαμαρτύρητα κάποια τιμωρία-ποινή για αυτό; όχι, είμαι σίγουρος. Ήδη άρχισες την αντεπίθεση και τις δικαιολογίες. 10 γραμμές edit έκανες στην απάντησή σου 5 post πριν.

Για τους καπνιστές όμως, καταγγελίες κι ας μην μας ενοχλούν, παντού και πάντα, διάβασε πόσο απόλυτος ήσουν εσύ ο ίδιος στις θέσεις σου.

Εμένα δηλαδή αν με "πιάσουν" να καπνίζω σε κλειστό χώρο, θα αρχίσω να λέω ότι το κάνω για 1η φορά και για το παρελθόν μου κλπ, νομίζεις θα έπιανε; 

edit: Βλέπω έκανες edit και στο επίμαχο post 2 σελίδες πριν. Να δεις που θα το αμφισβητήσεις στο τέλος. Καλά δεν ντρέπεσαι λιγάκι; και μου τη λες εμένα και κάθεσαι και διαβάζεις πως ξεκίνησα να γράφω και τι; Αντί να παραδεχθείς το λάθος σου και κατόπιν να κάνεις φυσικά το edit; Για τους εαυτούς μας με τη δικαιολογία στο στόμα είμαστε, τους άλλους όμως στο ψαχνό...

Επεξ/σία από nicksoti
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, elorant είπε

1) Είναι και παραισθησιογόνο (όχι σε όλους - η συνέπειές του διαφοροποιούνται από άτομο σε άτομο, άλλος ξερνάει, άλλος πέφτει κάτω, άλλος βλέπει δράκους- όπως και η κάνναβη: δε δημιουργεί σε όλους παραισθήσεις) μετά από κάποια κατανάλωση όπως έγραψα.

2) Οπότε το τσιγάρο επιτρέπεται να πωλείται, διότι δεν προκαλεί ...ζημιές στη μνήμη. Το γεγονός ότι ξεπατώνει όλο τον υπόλοιπο οργανισμό, είναι ο.κ....

3) - Όταν πίνεις περισσότερα απ' όσα αντέχεις, μπορεί πολύ εύκολα να έχει επιπτώσεις και στους γύρω σου. Θες να τις απαριθμήσω;

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...