Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, divo είπε

ποιοι ειναι οι χωροι που επιτρεπονται ξερεις καποιο καφε που να το επιτρέπει? Ξερεις καποιο εστιατορειο που να το επιτρεπει; 

Δεν μιλούσα συγκεκριμένα. Τώρα έτσι και αλλιώς καθόμαστε έξω οπότε δεν υπάρχει θέμα. Το χειμώνα αν δεν γίνουν ξεχωριστά μαγαζιά και αν εφαρμοστεί το μέτρο (που αποκλείεται) τότε οι καπνιστές θα βγαίνουν έξω και θα κάνουν, δεν είναι κάτι δύσκολο..

• Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όπως έγινε προφανές, το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το κάπνισμα.

Είναι όσα προέκυψαν στις προηγούμενες 52 σελίδες. 

My 2c

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, deesnider είπε

1) Είναι και παραισθησιογόνο (όχι σε όλους - η συνέπειές του διαφοροποιούνται από άτομο σε άτομο, άλλος ξερνάει, άλλος πέφτει κάτω, άλλος βλέπει δράκους- όπως και η κάνναβη: δε δημιουργεί σε όλους παραισθήσεις) μετά από κάποια κατανάλωση όπως έγραψα.

2) Οπότε το τσιγάρο επιτρέπεται να πωλείται, διότι δεν προκαλεί ...ζημιές στη μνήμη. Το γεγονός ότι ξεπατώνει όλο τον υπόλοιπο οργανισμό, είναι ο.κ....

3) - Όταν πίνεις περισσότερα απ' όσα αντέχεις, μπορεί πολύ εύκολα να έχει επιπτώσεις και στους γύρω σου. Θες να τις απαριθμήσω;

Ο καπνός του τσιγάρου είναι επιβλαβής για τους γύρω σου όταν είσαι σε κλειστό χώρο. Τι από όλα αυτά που λες αναιρεί αυτό το απλό γεγονός;

Επισκέπτης
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, divo είπε

Ή θα υπαρχουν μαγαζια που το απαγορευουν και θα ειναι με δυο παρέες και μαγαζια που το επιτρεπουν και θα ειναι γεματα. Θα δείξει....

Μη το λες. Μαγαζιά που το εφαρμόζουν τώρα έχουν αυξήσει την πελατεία τους..

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, nicksoti είπε

κατ αρχήν τα δήθεν quotes σου στα λεγόμενά μου είναι ανακριβή. Πχ ποτέ δεν μίλησα για κλειστούς χώρους. Ούτε ότι θα κυνηγήσω όσους καταγγέλουν καπνιστές σε κλειστούς χώρους. Έγραψα ότι αν έλθει κάποιος - υποθετικά - που δεν τον ενοχλώ ή δεν μου εξέφρασε κάποια ενόχληση και με καταγγείλει, όπως εσύ προτρέπεις, έτσι απλά για τη "νομιμότητα," θα απαντήσω κι εγώ με "νομιμότητα". 

Γιατί άραγε στην 1 περίπτωση είναι νομιμότητα και στην άλλη κυνηγητό;

Επίσης μόλις σου έδειξα - ελπίζω - πόσο λάθος είναι το τσουβάλιασμα και οι απόλυτες θέσεις. Ναι, έγραψες ρατσιστικά. Τουλάχιστο σε 2 σημεία.

Αυτό σε κάνει ρατσιστή; όχι απαραίτητα. Θα δεχόσουν αδιαμαρτύρητα κάποια τιμωρία-ποινή για αυτό; όχι, είμαι σίγουρος. Ήδη άρχισες την αντεπίθεση και τις δικαιολογίες.

Για τους καπνιστές όμως, καταγγελίες κι ας μην μας ενοχλούν, παντού και πάντα, διάβασε πόσο απόλυτος ήσουν εσύ ο ίδιος στις θέσεις σου.

Εμένα δηλαδή αν με "πιάσουν" να καπνίζω σε κλειστό χώρο, θα αρχίσω να λέω ότι το κάνω για 1η φορά και για το παρελθόν μου κλπ, νομίζεις θα έπιανε; 

Τη θεση μου ξεκαθαρισα απεναντι στις ψευδεις και τσιτατες αναφορες σου για να μπαινουν τα πραγματα στη σωστη τους βαση και οχι σε αυτην που επινοει ο καθε αδυναμος κρικος μιας συζητησης για να βγει στην επιφανεια. Διοτι αντικειμενικα αυτο προσπαθεις να κανεις με το τσιτατο απο το οποιο εχεις γαντζωθει.

Παμε παρακατω, διοτι εκανες το λαθος να μου απαντησεις ξεφευγοντας απο το τσιτατο και να επεκταθεις σε λοιπη επιχειρηματολογια.  Και εκει ειναι το πεδιο στο οποιο εκτιθεσαι. Εξηγουμαι αμεσως:

Απολυτος ειμαι προς οτιδηποτε παρανομο, το εχω γραψει στο δευτερο ποστ μου. Και οχι μονο εναντιον αυτων που καπνιζουν κατα παραβαση του αντιστοιχου νομου. Ειμαι απολυτος και στην καταγγελια αυτου που περναει με κοκκινο στο δρομο πχ. Επισης οταν παρανομω συνηδειτα και κατ'επιλογη ειμαι ετοιμος να δεχθω τις συνεπειες και να το βουλωσω (αν το κανω χωρις να το αντιληφθω παλι θα δεχθω τις συνεπειες και θα το βουλωσω, αλλα θα προσπαθησω να εξηγησω και τη θεση μου), κι αυτο εχει πολυ μεγαλη διαφορα απο τον καπνιστη που θεωρει αυτονοητο δικαιωμα του την παρανομια και εχει παραλληλα το αδιανοητο θρασσος να υπανιισσεται "αντεκδικηση" σε περιπτωση που τον καταγγειλουν, οπως καλη ωρα κανεις στην πρωτη παραγραφο του ποστ σου. 

Επιπλεον σε καθε πραξη μετραει η προθεση. Οταν εγω -απολυτα- λεω οτι θελω (και θα) καταγγειλω οποιον παραβιαζει τον αντικαπνιστικο, η προθεση μου ειναι να εφαρμοστει ενας νομος που αποτελει θεμελιο λιθο πολιτισμου και σεβασμου του συνανθρωπου, περα απο τα αυτονοητα ( ; ) ζητηματα υγειας και υγιεινης.

Οταν εσυ λες οτι αν εγω κανω το παραπανω, θα με ψαξεις οσο χρειαστει, μεχρι να ανακαλυψεις καποια οποιαδηποτε παρανομια μου για να με καταγγειλεις (πχ παρανομια ειναι να παω για 2 δευτερολεπτα με 121χλμ/ώρα αντι για 120 που ειναι το οριο επειδη το κοντερ μου κλεβει 1 χλμ-σου αρκει στην περιπτωση μας) τοτε δειχνεις οτι η προθεση σου δεν ειναι να βελτιωσεις ουτε την κοινωνια , ουτε τον συνανθρωπο, ουτε να παραδειγματισεις καποιον potential παρανομουντα, αλλα απλα να εκδικηθεις αυτον τον συγκεκριμενο που σου...καταπατησε το δικαιωμα στην παρανομια, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ενιοτε και ΚΑΤΑΧΡΑΖΟΜΕΝΟΣ τις επιλογες που μπορει να σου προσφερει η νομοθεσια.

Η προθεση μου ειναι να ζησω σε μια χωρα που ο ενας σεβεται τον αλλο.

Η προθεση σου ειναι να με προειδοποιησεις απειλητικα να μην το επιδιωξω και τελικα να με εκδικηθεις καταχραζομενος τα νομικα μεσα, αν το κανω . Ψαξου.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.

Αναφερόμαστε συνέχεια στους καπνιστές που θα σταματήσουν να πηγαίνουν στα μαγαζιά, αγνοώντας πόσοι μη καπνιστές δεν πατάνε λόγω του καπνού και θα αρχίσουν να πηγαίνουν με την απαγόρευση. Θα χάσουν κάποιους, θα κερδίσουν άλλους.. Δεν στέκει σαν επιχείρημα

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, paredwse είπε

Δυστυχώς μπαίνουμε όλοι (λίγο ή πολύ) σε μια στείρα αντιπαράθεση, εφευρίσκοντας ανούσια επιχειρήματα. 

Η αλήθεια είναι ότι το κάπνισμα κάνει κακό - και το γνωρίζουν και οι καπνιστές και οι μη καπνιστές. Δεν αμφισβητείται από κανέναν. Κι εγώ ήμουν καπνιστής (1,5 πακέτο  Camel άφιλτρα την ημέρα) από τα 15 έως τα 38 μου χρόνια και ήξερα πολύ καλά τι έκανα. 

Δεν έχω αντίρρηση κάποιος να κάνει κακό στον εαυτό του, αρκεί να μην ενοχλεί και να μην επιβαρύνει τους άλλους. Αν λοιπόν ένας συνάνθρωπος μου επιθυμεί να καπνίσει, δεν θέλω να του στερήσω αυτό το δικαίωμα. Ξεπερνάω τα επιχειρήματα περί επιβάρυνσης της δημόσιας υγείας (τα οποία υποστήριζα μέχρι πρόσφατα) γιατί εάν τα ακολουθήσουμε σε όλο τους το εύρος, θα πρέπει να απαγορεύσουμε τη ζάχαρη, το αλκοόλ και ανθυγιεινή τροφή ή συνήθεια. 

Το πρόβλημα είναι ο αλληλοσεβασμός. Ούτε ζώα, ούτε άρρωστοι ούτε τοξικομανείς (με την 'κλασική' τουλάχιστον έννοια) είναι όσοι καπνίζουν - αλλά ούτε βλακέντιοι/δηθενάδες/ψευτοευρωπαίοι είναι όσοι δεν καπνίζουν. Μπορώ κάλλιστα να καπνίσω λίγο πιο μακριά από τον διπλανό μου, τον οποίο ενοχλεί ο καπνός μου. Κι ο διπλανός μου που ενοχλείται, μπορεί κάλλιστα να μου πει με ευγένεια ότι τον ενοχλεί ο καπνός μου και, στα πλαίσια της αρμονικής συμβίωσης θα πάω λίγο πιο πέρα. Κι οι μη καπνιστές ας είμαστε λίγο ανεκτικοί και διαλακτικοί στους ανοιχτούς χώρους (παραλίες, καφετέριες, γήπεδα). Αν ο άλλος δεν είναι δίπλα μας, να μας φυσάει τον καπνό στη μούρη, ε δεν τρέχει και τίποτα να ανεχτούμε μια ελαφριά οσμή καπνού για κάνα δίωρο που θα είμαστε έξω. 

Θεωρώ όμως αδιαπραγμάτευτο το θέμα των εσωτερικών χώρων. Εκεί πρέπει να απαγορευθεί μαχαίρι. Χωρίς αστερίσκους. Χωρίς εξαιρέσεις. Γιατί οι εξαιρέσεις γίνονται στο τέλος ο κανόνας. Εκεί οι ευρωπαίοι συμπολίτες μας έχουν βρει τη λύση και δεν βλάπτει κανέναν. Γιατί ο κόσμος που πάει τώρα στα μπαρ και καπνίζει, όταν επιβληθεί η καθολική και συνολική απαγόρευση, δεν θα έχει να πάει σε εσωτερικό χώρο και θα 'εκπαιδευτεί' να βγαίνει για λίγο έξω. Επειδή είμαστε ανεπίδεκτοι εκπαίδευσης ή επειδή έχουμε μάθει να γράφουμε το νόμο στα παλαιότερα των υποδημάτων μας, η εκπαίδευση πρέπει να επιβληθεί με την τιμωρία. Δυστυχώς. Και για να έχει νόημα η τιμωρία, θα πρέπει να επιβάλλεται πολλαπλάσιο πρόστιμο στην επιχείρηση. Γιατί; Διότι μόνο έτσι ο ίδιος ο καταστηματάρχης θα είναι ο πρώτος που θα απαγορεύσει στον πελάτη του να καπνίσει. Όταν ξέρει ότι στις 2-3 άντε 5 παραβάσεις, θα του κλείσεις το μαγαζί δια παντός. 

Το παράδειγμα της άκαπνης πόλης των Τρικάλων δείχνει ότι οι δικαιολογίες περί 'διαφορετικής κουλτούρας' είναι σαθρές. Οι Άγγλοι, οι Βέλγοι, οι Γερμανοί, διάολε ακόμη κι οι Ισπανοί (ναι οι Μεσόγειοι Ισπανοί!) τα κατάφεραν. Γιατί δεν μπορούμε κι εμείς;

δεν ειναι καμια χωρα σαν την ελλάδα. + -

Εχουμε μάθει να αυτοκαταργούμε τους κανονες και θα το κάνουμε παλι. Ειναι τοσο απλο. Ακόμη και αν το 80% των κλειστων χωρων ειναι άκαπνο θα βρεθει ενα 20% να μαζεψει τον κοσμο που θελει να καπνισει. Στο φαι μπορεί να περάσει, στον καφέ δύσκολο έως αδυνατο, στο ποτο για κάνενα λογο.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, georgepppo είπε

και εσύ που υποτείθεται έχεις νοημοσύνη αν μπείς μέσα και δεις ντουμάνια φύγε μακριά σε άλλο μαγαζί που είναι για αντικαπνιστές

Μην αγχωνεσαι. Σε λιγο καιρο θα φευγεις εσυ ;)

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, elorant είπε

Ο καπνός του τσιγάρου είναι επιβλαβής για τους γύρω σου όταν είσαι σε κλειστό χώρο. Τι από όλα αυτά που λες αναιρεί αυτό το απλό γεγονός;

Γιατί; Πότε και πού υποστήριξα το κάπνισμα σε - όλους - τους κλειστούς χώρους; Αυτό που υποστήριξα - όχι μόνο τώρα, αλλά και σε παρόμοια παλαιότερα θέματα - είναι η δυνατότητα να υπάρχουν και χώροι εστίασης/διασκέδασης οι οποίοι να απευθύνονται σε καπνιστές και μόνο. Όσο δε κι αν κάνει τρελή εντύπωση σε κάποιους, υπάρχουν και καπνιστές εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν έχουν αντίρρηση να εργάζονται σε χώρους που καπνίζουν και οι υπόλοιποι (ίσα ίσα που το προτιμούν, διότι θέλουν και οι ίδιοι να καπνίζουν).

Δε νομοθετώ προφανώς, ούτε και έχω την παραμικρή διάθεση να το κάνω, αλλά, πώς να το πω πιο απλά: Από τη στιγμή που δεν κάπνισα ποτέ σε σε χώρο όπου απαγορεύεται, από τη στιγμή που κατακρίνω οποιονδήποτε το κάνει, sorry, αλλά εντελώς στα μπιπ μου, η μίρλα τού κάθε κομπλεξικού, ο οποίος παραπονιέται για το ότι τού στερείται το «δικαίωμα» να μπει π.χ. στο 1 στα 20 μαγαζιά όπου επιτρέπεται το κάπνισμα.

Βλαβερή, άκρως εθιστική, αλλά νόμιμη συνήθεια είναι το κάπνισμα και, από τη στιγμή που, ως κράτος επιτρέπεις την πώληση προϊόντων καπνού, φασισμός είναι να στερείς τη δυνατότητα από τον καπνιστή να έχει ένα μέρος όπου θα διασκεδάσει όπως κάνει κέφι.

Επισκέπτης
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, nicksoti είπε

κατ αρχήν τα δήθεν quotes σου στα λεγόμενά μου είναι ανακριβή. Πχ ποτέ δεν μίλησα για κλειστούς χώρους. Ούτε ότι θα κυνηγήσω όσους καταγγέλουν καπνιστές σε κλειστούς χώρους. Έγραψα ότι αν έλθει κάποιος - υποθετικά - που δεν τον ενοχλώ ή δεν μου εξέφρασε κάποια ενόχληση και με καταγγείλει, όπως εσύ προτρέπεις, έτσι απλά για τη "νομιμότητα," θα απαντήσω κι εγώ με "νομιμότητα".

Θαυμάστε νοοτροπία. Θα παρανομώ γιατί έτσι γουστάρω και όποιος με καταγγείλει θα τον κανονίσω.

Να σε χαίρεται η μανούλα σου λεβέντη μου. Άντε και εις ανώτερα.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, divo είπε

βαθυστόχαστο!! 🤣 🤣🤣🤣🤣

Ίσως όχι αλλά  ας πω μερικά παραπάνω.

Αυτό που εννοόυσα είναι 

ας είμαστε λιγότερο 

Ολυμπιακοί vs Παναθηναικοί.

Αριστεροί vs Δεξιοί

Apple vs the world

Tesla vs ICE

Οτιδήποτε vs οτιδήποτε.

και ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε / σεβαστούμε τον διπλανό μας ........

Είμαι καπνιστής πολλά χρόνια. Δεν κάπνισα ποτέ σε χώρο που δεν επιτρέπεται. Σαφώς όχι από φόβο του νόμου. 

Ενοχλούμαι όμως πάρα πολύ απλό την ακατανόμαστη ρητορική και το ύφος κάποιων....

Οπως αυτών που σε ένα μεγάλο εξωτερικό χώρο bar ήλθαν και κάθισαν δίπλα μου ενώ έβλεπαν ότι κάπνιζα (εκεί που επιτρέπεται) έξω δηλαδή, και μου έκαναν και παρατήρηση σε έντονο ύφος. Σημειωτέον ότι υπήρχαν πολλά τραπέζια που θα μπορούσαν να έχουν επικλέξει για να μην ενοχλούνται. Η θα μπορούσαν να μου μιλήσουν ευγενικά. Θα το έσβηνα ή θα άλλαζα εγώ τραπέζι. Αλλά έτσι ........ ΟΧΙ. Και επειδή ακούω πολλά για καταγγελίες και τηλέφωνα ......Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο να τα επικαλεστώ για να μπορώ να εξασκώ το δικαίωμα μου ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ/ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ. 

Αν φίλε Δημήτρη αυτά είναι βαθυστόχαστα δεν ξέρω, δεν νομίζω, αλλά μάλλον είναι προφανή. 

• Like 5
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, deesnider είπε

Γιατί; Πότε και πού υποστήριξα το κάπνισμα σε - όλους - τους κλειστούς χώρους; Αυτό που υποστήριξα - όχι μόνο τώρα, αλλά και σε παρόμοια παλαιότερα θέματα - είναι η δυνατότητα να υπάρχουν και χώροι εστίασης/διασκέδασης οι οποίοι να απευθύνονται σε καπνιστές και μόνο. Όσο δε κι αν κάνει τρελή εντύπωση σε κάποιους, υπάρχουν και καπνιστές εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν έχουν αντίρρηση να εργάζονται σε χώρους που καπνίζουν και οι υπόλοιποι (ίσα ίσα που το προτιμούν, διότι θέλουν και οι ίδιοι να καπνίζουν).

Δε νομοθετώ προφανώς, ούτε και έχω την παραμικρή διάθεση να το κάνω, αλλά, πώς να το πω πιο απλά: Από τη στιγμή που δεν κάπνισα ποτέ σε σε χώρο όπου απαγορεύεται, από τη στιγμή που κατακρίνω οποιονδήποτε το κάνει, sorry, αλλά εντελώς στα μπιπ μου, η μίρλα τού κάθε κομπλεξικού, ο οποίος παραπονιέται για το ότι τού στερείται το «δικαίωμα» να μπει π.χ. στο 1 στα 20 μαγαζιά όπου επιτρέπεται το κάπνισμα.

Βλαβερή, άκρως εθιστική, αλλά νόμιμη συνήθεια είναι το κάπνισμα και, από τη στιγμή που, ως κράτος επιτρέπεις την πώληση προϊόντων καπνού, φασισμός είναι να στερείς τη δυνατότητα από τον καπνιστή να έχει ένα μέρος όπου θα διασκεδάσει όπως κάνει κέφι.

Εξίσου φασισμός είναι να αναπνέω τον καπνό σου. Και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το 99% των καταστημάτων είναι για καπνιστές. Αν ένα στα 20 μαγαζιά ήταν για καπνιστές θα είχες όλα τα δίκια του κόσμου αν ερχόμουν και μανούριαζα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, elorant είπε

Εξίσου φασισμός είναι να αναπνέω εγώ τον καπνό σου.

...και, σύμφωνα με αυτό που έγραψα - δυνατότητα ύπαρξης μαγαζιών που θα απευθύνονται αποκλειστικά σε καπνιστές και σε όσους δηλώνουν ότι δεν ενοχλούνται από τον καπνό - σε ποιο ακριβώς σημείο διαφωνούμε; Ελπίζω όχι στο «δικαίωμα» τού μη καπνιστή, να μη στερείται τη δυνατότητα να μπει στο μικρό ποσοστό των συγκεκριμένων μαγαζιών. Αν πρόκειται γι' αυτό, δε βαριέσαι, ας διαφωνούμε!

7 λεπτά πριν, elorant είπε

Και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το 99% των καταστημάτων είναι για καπνιστές.

Πράγμα το οποίο με βρίσκει κι εμένα αντίθετο. Ακριβώς όπως και το να μην υπάρχει κανένα.

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Αναφερόμαστε συνέχεια στους καπνιστές που θα σταματήσουν να πηγαίνουν στα μαγαζιά, αγνοώντας πόσοι μη καπνιστές δεν πατάνε λόγω του καπνού και θα αρχίσουν να πηγαίνουν με την απαγόρευση. Θα χάσουν κάποιους, θα κερδίσουν άλλους.. Δεν στέκει σαν επιχείρημα

Άλλοι λόγοι φταίνε που δεν πατάνε στα μαγαζιά, όχι το κάπνισμα.

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, deesnider said:

...και, σύμφωνα με αυτό που έγραψα - δυνατότητα ύπαρξης μαγαζιών που θα απευθύνονται αποκλειστικά σε καπνιστές και σε όσους δηλώνουν ότι δεν ενοχλούνται από τον καπνό - σε ποιο ακριβώς σημείο διαφωνούμε; Ελπίζω όχι στο «δικαίωμα» τού μη καπνιστή, να μη στερείται τη δυνατότητα να μπει στο μικρό ποσοστό των συγκεκριμένων μαγαζιών. Αν πρόκειται γι' αυτό, δε βαριέσαι, ας διαφωνούμε!

Έχει γραφτεί κατ'επανάληψη γιατί δεν μπορεί να υπάρξει η λύση μαγαζιά καπνιστών/μαγαζιά άκαπνα. Κάνε έναν κόπο να ανατρέξεις πιο πάνω. Κι αν βαριέσαι, ευχαρίστως να σου κάνω quote. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...