Προς το περιεχόμενο

Ελιά που ξαναβγήκε


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδιά θα είμαι σύντομος.

Αυτό το μήνα αφαίρεσα καταλαθος μια ελιά στην περιοχή της μέσης περίπου. Ετσι όπως καθόμουνα μάλλον κάπου θα ξύστηκε σε ένα αντικείμενο και θα κόπηκε. Άφησε πληγή και η ελιά είχε εξαφανιστεί ολοκληρωτικά. Μετά από δυο βδομαδες ξαναφυτρωσε ελιά εκεί όπου υπήρχε η πληγή στο μέγεθος της προηγούμενης ελιάς που κόπηκε (γύρω στα 2-3 χιλιοστά)

Να ανησυχώ η έχει τύχει και σε καναν άλλον;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι δερματολογοι εχουν ειδικο οργανο σα σκανερ και βλεπουν σε μεγεθυνση και κατατασουν την ελια αν ειναι επικινδυνη...συνηθως δεν ειναι. Επισης θα σου κανει και γενικη εξεταση οπτικα στο σωμα για υποπτες εληες..χερια ποδια πλατη προσωπο. Πηγαινε αμεσα ενα πενηνταρι θα σου παρει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι σπίλοι (κοινώς ελιές) έχουν ρίζες, οπότε για να την αφαίρεση τους χρειάζεται να "σκάψεις" και λίγο μέσα στο δέρμα, αναλόγως το μέγεθος του σπίλου πάντα.

Αρχικά να πας σε δερματολόγο να το δει επειδή το τραυμάτισες, έπειτα, αν είναι σε σημείο που υπάρχει περίπτωση να το τραυματίσεις ξανά, όπως στην περιοχή της ζώνης, μπορείς να το αφαιρέσεις.

Πολύ σημαντικό, δεν πάει να λέει ο γιατρός ότι τον βλέπει σαν καλοήθη ή ότι είναι πολύ μικρός και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, εσύ ζητάς πάντα να το πάνε για βιοψία για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Επίσης τέτοιες επεμβάσεις καλό είναι να γίνονται σε ιατρεία - νοσοκομεία και όχι σε κέντρο αισθητικής. Τα περισσότερα κέντρα χρησιμοποιούν λέιζερ για την αφαίρεση σπίλων αλλά με αυτόν τον τρόπο το καίνε και δεν μπορείς να το πας για βιοψία. Δεν είναι λίγοι οι γιατροί που κάνουν το ίδιο.

Η αφαίρεση από "ιατρούς" γίνεται με τοπική αναισθησία σε 5 λεπτά, δεν προλαβαίνεις να ξαπλώσεις.

*Δεν είμαι γιατρός, τα γράφω από προσωπική μου εμπειρία.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...