Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε πολλά παλαιά σπίτια, π.χ. μεγάλες πολυκατοικίες των αστικών κέντρων, επειδή στους χαμηλούς συνήθως ορόφους άλλαζαν τη διαρρύθμιση και έβγαζαν πιο μικρά διαμερίσματα να πουληθούν άμεσα, περνάνε αποχετεύσεις μέσα από οριζόντιες ιδιοκτησίες. Δεν χρειάζεται να υπάρχει μελέτη, έτσι και αλλιώς είτε είναι χαμένες, είτε δεν έχουν ακολουθηθεί στην πράξη (ούτε καν τα πρόσφατα χρόνια δεν τις πολυτηρούν τις υδραυλικές). ΔΕΝ μπορείς να τον κλείσεις, μη λέμε ότι θέλουμε, οι κατακόρυφες αυτές παίρνουν από όλους τους υπερκείμενους ορόφους, εκτός αν είστε δύο όλοι και όλοι.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, spyros007 είπε

ΟΧΙ ζητας μια κανονικη και υπογεγραμμένη εκτιμηση απο τον μηχανικο ετσι ωστε να μπορείς να την χρησιμοποιήσεις  οπου χρειαστεί

αυτό λέγεται έλεγχος νομιμότητας και έχει ΣΥΝΤΟΜΗ ημερομηνία λήξης , αυτό θα γίνει λίγες ημέρες πριν χρειαστείς το χαρτί.

Δημοσ.

Και στο σπίτι μου που είναι 10ετίας περνάνε διάφορα καλώδια, καμινάδες κλπ και δεν φαίνονται στα σχέδια. Να κλείσω την καμινάδα του από κάτω επειδή μου κόβει χώρο από το δωμάτιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Philippe είπε

Σε πολλά παλαιά σπίτια, π.χ. μεγάλες πολυκατοικίες των αστικών κέντρων, επειδή στους χαμηλούς συνήθως ορόφους άλλαζαν τη διαρρύθμιση και έβγαζαν πιο μικρά διαμερίσματα να πουληθούν άμεσα, περνάνε αποχετεύσεις μέσα από οριζόντιες ιδιοκτησίες. Δεν χρειάζεται να υπάρχει μελέτη, έτσι και αλλιώς είτε είναι χαμένες, είτε δεν έχουν ακολουθηθεί στην πράξη (ούτε καν τα πρόσφατα χρόνια δεν τις πολυτηρούν τις υδραυλικές). ΔΕΝ μπορείς να τον κλείσεις, μη λέμε ότι θέλουμε, οι κατακόρυφες αυτές παίρνουν από όλους τους υπερκείμενους ορόφους, εκτός αν είστε δύο όλοι και όλοι.

από προσωπική εμπειρία σε πολυκατοικία 40 ετών , επειδή η αποχέτευση περνούσε από "μέσα" έκτισαν με τούβλο την γωνία και την έκαναν "χωνευτή" από το κτίσιμο της κατασκευής και μιλάμε για στάνταρ συνηθισμένη κατασκευή με 1 ιδιοκτήτη όλη η κατασκευή.

4 λεπτά πριν, Philippe είπε

Και στο σπίτι μου που είναι 10ετίας περνάνε διάφορα καλώδια, καμινάδες κλπ και δεν φαίνονται στα σχέδια. Να κλείσω την καμινάδα του από κάτω επειδή μου κόβει χώρο από το δωμάτιο;

είναι λάθος και του επιβλέποντος μηχανικού και του εργολάβου , χωνευτά στους τοίχους ναι - να τα βάζουν ολόκληρα εντός δωματίου δεν το έχω δει πουθενά.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.

ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ .Τωρα τι θα κανεις εσυ ειναι δικο σου προβλημα.

4 λεπτά πριν, Philippe είπε

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, spyros007 είπε

Η ολη κουβεντα βασιζεται στο οτι εσυ εισαι απολύτως νομομος Αν ηταν  παρανομο κατι θα στο ελεγε ο μηχανικος υποθετω

Ναι σε αυτό βασίζεται.

Επειδή όμως ρωτήσατε πριν για τους νόμους, θυμάμαι και ένα δικό μου περιστατικό που είχε γίνει πριν χρόνια στο δικό μου σπίτι πήρα τον δικηγόρο μου και μου είχε πει πάνω - κάτω τα εξής:

Αυτή στο ρετιρέ είναι τρελή και σας έκλεισε παράνομα την πόρτα της ταράτσας, αν πάει κάποιος και την σπάσει θα του κάνει μήνυση αυτή για φθορά της περιούσιας της και νομικά θα έχει δίκιο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, A10B είπε

Ναι σε αυτό βασίζεται.

Επειδή όμως ρωτήσατε πριν για τους νόμους, θυμάμαι και ένα δικό μου περιστατικό που είχε γίνει πριν χρόνια στο δικό μου σπίτι πήρα τον δικηγόρο μου και μου είχε πει πάνω - κάτω τα εξής:

Αυτή στο ρετιρέ είναι τρελή και σας έκλεισε παράνομα την πόρτα της ταράτσας, αν πάει κάποιος και την σπάσει θα του κάνει μήνυση αυτή για φθορά της περιούσιας της και νομικά θα έχει δίκιο.

Η πόρτα στην ταράτσα είναι κοινόχρηστη (και της τρελής) οπότε ΔΕΝ μπορείς να την "σπάσεις". Για να την σπάσεις πρέπει να πάρεις έγγραφη συγκατάθεση από ΟΛΟΥΣ τους ιδιοκτήτες του κτιρίου ακόμη και από την "τρελή". Αν ήταν 100% δική σου , τότε θα μπορούσες.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατι δεν μας λεσ καλα αλλα ας μην ξεφυγουμε απο το θεμα Υπαρχουν και αποφάσεις απο γενικές συνελευσεις πολυκατοικιών που λύνουν πολυ απλα τετοια θεματα

Επεξ/σία από spyros007
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, spyros007 είπε

ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ .Τωρα τι θα κανεις εσυ ειναι δικο σου προβλημα.

Δεν ισχύει αυτό που γράφεις

4 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

είναι λάθος και του επιβλέποντος μηχανικού και του εργολάβου , χωνευτά στους τοίχους ναι - να τα βάζουν ολόκληρα εντός δωματίου δεν το έχω δει πουθενά.

Δεν έχεις δει καμινάδες τζακιών των υποκείμενων ορόφων να περνάνε μέσα από τους από πάνω; Συνήθως σε γωνίες δωματίων τοποθετούνται. Η αστοχία είναι του μελετητή, ο επιβλέπων εφαρμόζει ότι βλέπει και πλέον με τους ελέγχους δόμησης δεν ξεφεύγει καθόλου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Philippe είπε

Δεν έχεις δει καμινάδες τζακιών των υποκείμενων ορόφων να περνάνε μέσα από τους από πάνω; Συνήθως σε γωνίες δωματίων τοποθετούνται. Η αστοχία είναι του μελετητή, ο επιβλέπων εφαρμόζει ότι βλέπει και πλέον με τους ελέγχους δόμησης δεν ξεφεύγει καθόλου.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν είναι απαραιτήτως λάθος , απλά ΔΕΝ μετράει στα τετραγωνικά του διαμερίσματος στο συμβόλαιο.

Αγοράζεις το διαμέρισμα με δεδομένο ότι στην κάτοψη του μηχανικού φαίνεται σαφώς ότι το "τετραγωνάκι" της ξένης καμινάδας είναι εκτός των τμ του διαμερίσματος σου.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Philippe είπε

ισχυει κανονικοτα και τρέχεις και δεν φτανεις μαλιστα.Τουλάχιστον εσυ οταν μπήκες στο σπιτι το γνώριζες και το δεχτηκες. Η διαφωνία δεν ειναι τοσο στην καμιναδα οσο στα χυμα καλωδια

Επεξ/σία από spyros007
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, A10B είπε

Ναι σε αυτό βασίζεται.

Αυτο ακριβως προσπαθω να εξηγησω. ΟΣΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ και αν ειναι ο αλλος, δικονομικα δεν εχεις δικαιωμα να καταστρεψεις την σωληνωση παρα μονο μετα απο την τελεσιδικη αποφαση του δικαστηριου. εχει το δικαιωμα βαση νομου να αμφισβητησει το τι λες εσυ και σε περιπτωση που του καταστρεψεις την σωληνωση πριν γινει το δικαστηριο, να βγεις στο τελος και γδαρμενος. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Philippe είπε

Είναι ένα σπίτι πάνω και ένα κάτω.

Να μην ξεφύγουμε ναι (απλά απαραίτητη διευκρίνιση δεν μας άφηνε να έχουμε καθόλου πρόσβαση ούτε καν για τις κεραίες μας επειδή η ταράτσα ήταν δική της).

Δημοσ.

Αν βουλωσει αυτη η σωληνα,στο διαμερισμα του ts ,ας πουμε απο επεσε  αφρος πολυουρεθανης απο καπου,πως γινεται επισκευη?

θεωρητικα πρεπει να δεχτει ο ts μαστορους να μπουνε στο διαμερισμα του να κανουν επισκευες,σωστα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...