Επισκέπτης Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 15 λεπτά πριν, telis είπε Πάντως σε περίπτωση που όσα λες είναι αλήθεια, έχεις διαλέξει να το κουβεντιασεις σε site με μεγάλη επισκεψημοτητα και μάλιστα έχεις βάλει λεπτομέρειες που φωτογραφιζουν τόσο αυτόν, (βίλα σε στην νέα Ιωνία, την δραστηριότητα του, τους μηχανικούς που απασχολεί) και εσένα, (ότι έχεις μωρό ότι σου χρωστάει συγκεκριμένο ποσό) .... Τον νου σου.... Δεν μένω καν Ελλάδα αδερφέ όποτε ποσώς με ενδιαφέρει, τώρα για το πως θα κινηθεί αυτός έχει και αυτος οικογένεια και παιδιά δεν νομίζω τον συμφέρει να παίξει διαφορετικά. Αλλα δεκτη η παρατήρηση σου και ναι ξέρω και δεν αναφέρω τίποτα άλλο.Ο λόγος που ποσταρα εδω εξαρχής είναι για να δω αν υπάρχει εμπειρία στο θεμα η γνώση γενικότερα και καλύφτηκα και με το παραπάνω!
thanasisxask Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, mary είπε Αν όπως τα λες έχει λεφτά, κατά μεγάλη πιθανότητα θα έχει και άκρες είτε πολιτικές είτε αστυνομία. Κάνε όπως λες αλλά με τις άκρες που μάλλον θα έχει, δύσκολα να "τιμωρηθεί". Μπα αυτό που λες δεν ισχύει και τόσο, αν μπλέξει με το ΣΔΟΕ μια σφαλιάρα θα την φάει. 31 λεπτά πριν, Loinen είπε Αν γινει καρφωτη; το αφεντικο δεν θα καταλαβει οτι ειναι απο εσενα σαν εκδικηση; Και μετα; δεν θα κινηθει ενωπιον σου; εμμεσως ή οχι; Αφού τους υπαλλήλους τους αλλάζει σαν τις κάλτσες, σιγά μην καταλάβει από που την έφαγε. 1
mkp Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Τα Windows 10 άμα δεν τα ενεργοποιήσεις μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις δωρεάν πλην μερικών features, οπότε ποιος ο λόγος να τα έχει σπασμένα?
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 4 ώρες πριν, mary είπε Αν όπως τα λες έχει λεφτά, κατά μεγάλη πιθανότητα θα έχει και άκρες είτε πολιτικές είτε αστυνομία. Κάνε όπως λες αλλά με τις άκρες που μάλλον θα έχει, δύσκολα να "τιμωρηθεί". Αυτό είναι περισσότερο αστικός μύθος, το οτι έχεις λεφτά δεν σημαίνει κατ' ανάγκη οτι έχεις άκρες ούτε οτι τα έβγαλες παράνομα, ακόμα και παράνομα να τα έβγαλες δεν σημαίνει οτι έχεις άκρες. Πιστεύω οτι θα τιμωρηθεί αν γίνει καταγγελία και έλεγχος. Στην Μύκονο θυμάμαι πριν 2 χρόνια έχτισαν κάτι παράνομα ξενοδοχεία εν γνώση τους κάποιοι, η πολεοδομία ήρθε και έχωσε κανονικά πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων, ρώτησα μηχανικό που εργαζόταν στο νησί εκείνη την εποχή γιατί δεν εκδίδουν άδεια αφού θα πέσει πρόστιμο και μου λέει οτι ρισκάρουν και χτίζουν παράνομα διότι τα όποια κέρδη βγάλουν μέχρι να τελεσιδικήσει η κατεδάφιση είναι πολύ μεγαλύτερα των προστίμων, μετά υπάρχει και η μη πληρωμή των προστίμων, τα διάφορα παραθυράκια με δώσεις και ρυθμίσεις. 6 ώρες πριν, MaXmaD είπε Το BSA και καθε ιδιωτικη εταιρια δεν εχει απολυτως κανενα δικαιωμα να μπει σε καποιο χωρο εργασιας και να καθετε να ελεγχει εταιρικους υπολογιστες για σπασμενα προγραμματα. Η δουλεια αυτη σιγουρα απαιτει και την συνδρομη του δημοσιου. Μονο κρατικο δημοσιο οργανο εχει δικαιωμα να σου πει "σηκω απο την καρεκλα, τωρα καθομαι εγω και ελεγχω τον υπολογιστη για οτιδηποτε. Εσοδα-εξοδα, αποθηκη, τιμολογια, μισθοδοσια, λογισμικο, τα παντα". Επειδη βλεπω οτι η BSA εκπροσωπειται στην Ελλαδα απο δικηγορο δεν ειναι σιγουρο το πως θα κινηθουν. Αν ειδοποιηθει η κατασκευαστρια εταιρεια λογισμικου και προχωρησει σε μηνυση τοτε ζησε Μαι μου να φας τριφυλι. Μεχρι τοτε μπορει να τα αλλαξει με γνησια , να βαλει μαρτυρες η 1002 αλλα. Αν ειδοποιηθει το ΣΔΟΕ και γινει επιτοπιος ελεγχος - αυτοψια τοτε βεβαιωνεται και παραβαση υπερ του δημοσιου. Εκει δεν ξεφευγει με τιποτα αλλα δεν ξερω πως θα μπορεσει να βγει μπαξισι απ αυτην την ιστορια για τριτο. Πιθανον να δινουν απλα μια αμοιβη για το καρφωμα απο την τσεπη τους. Μέχρι πριν 10 χρόνια, στους ελέγχους συμμετείχαν άτομα από την υπηρεσία ειδικών ελέγχων του ΥΠΟΙΚ και άτομα της BSA τα οποία βοηθούσαν κυρίως στην επικοινωνία μεταξύ της εταιρείας του λογισμικού όταν εντόπιζαν κάτι παράνομο, αυτό γινόταν μέχρι πριν κάποια χρόνια, τώρα αν άλλαξε κάτι δεν το ξέρω.
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, thanulee είπε Τι ειναι το BSA? https://ww2.bsa.org/?sc_lang=el-GR
Fotis_Greece Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Σε προσφατο ελεγχο λογισμικου ( πριν ενάμιση χρονο) που ετυχα να λαβω μερος, το τοτε ΣΔΟΕ ζητησα να του αποσταλουν αναλυτικα σε ενα τυπου Excel τα μηχανηματα και οι αδειες μαζι με τα τιμολόγια. Ατομα για ελεγχο δεν υπήρχαν ή ειχαν πιο σημαντικές εργασίες. Εαν εχει αλλάξει κατι απο τότε ή εαν παρεμβει η BSA πιεζει καπως το ΣΔΟΕ δεν το ξερω.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 23 ώρες πριν, thanasisxask είπε Αφού τους υπαλλήλους τους αλλάζει σαν τις κάλτσες, σιγά μην καταλάβει από που την έφαγε. Ναι αλλά υπάρχει ανοιχτό αυτό το thread στο insomnia, Συν του το να έχει 3 μύρια βίλλα σημαίνει ότι έχει τις άκρες του Η γνώμη μου ειναι να κυνηγήσεις μέχρι τέλους τα δεδουλευμένα. Ναι μεν το λογισμικό είναι παράνομο, ναι μεν βγάζει τόσα λεφτά που θα μπορούσε κάλλιστα μαζί με το μηχάνημα των 5 και 10 χιλιάδων και την οθόνη υψηλής ανάλυσης των 3000 να έχει πάρει και λογισμικό αυθεντικό αλλά ... Συν του ότι μπορεί να βρεθείς μπλεγμένος σε ιστορίες που δεν θέλει κανένας να του τύχουν.... Καταγγελία στο ΙΚΑ, ΣΥΚΑ, ΜΥΚΑ , ΟΑΕΕ οπου θες ειναι το καλύτερο.
aspirini Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 4/10/2019 στις 1:02 ΜΜ, GeKiff είπε Καλησπέρα ινσομνιακς, λοιπόν το τελευταίο αφεντικό αποφάσισε να μου το παίξει Κινέζος με την πληρωμή 2 μηνών και 3 αποδόσεις ΦΠΑ, μιλάμε για ένα πόσο τις τάξης 1800 ευρώ + 900 χοντρικά τον ΦΠΑ (με κόψιμο τιμολογίου παροχής υπηρεσιών - υπάρχει συμβόλαιο 2 ετών ανοιχτό / μισθωτός με μπλοκ). Ο τύπος έχει τρελά λεφτά, με 3 γραφεία Τοπογραφικά/Αρχιτεκτονικά μέσα εκεί δεν έχει σχεδόν τίποτα αγορασμένο lisenced και εννοείτε φουλ πειρατεία. Αυτο που σκεφτόμουν είναι να τον καταγγείλω να φάει την καμπάνα για τα σπασμένα ολα CAD/Adobe/Windows και κατι αλλά, αξίζει η θα χάσω τον χρόνο μου? Επίσης νομικά είμαι καλημένος όσον αφορά το ποσό του ΦΠΑ? Όποιος μπορεί να βοηθήσει με λίγο ινφο θα είμαι ευγνωμόνων. Έχω βαρεθεί σε αυτή την κωλοχωρα να παρακαλάς μια ζωή να πάρεις τα δεδουλευμένα σου. Μόλις είδα το άρθρο σε θυμήθηκα ρε αρχηγέ .. Μακάρι να ήσουν εσύ που έκανες καταγγελία κ να πάρεις τα ποσοστά να πατσισεις τα δεδουλευμενα σου.. Στις 4/10/2019 στις 1:30 ΜΜ, Dark_son20 είπε υπήρχε μια διαφήμιση στο Facebook πριν κάτι μήνες σε φάση "δώσε κάποιον και θα σου δώσουμε ποσοστό" edit: https://reporting-emea.bsa.org/r/report/add.aspx?ln=el-gr&src=GR εδώ είσαι Η ανταμοιβή αποτιμάται σε ποσοστό 10 % επί της αποζημίωσης που λαμβάνει η BSA ως αποτέλεσμα συμβιβασμού ή δικαστικής ενέργειας. Το ποσό της ανταμοιβής δεν μπορεί να ξεπεράσει το ποσό των 10.000 €. Προκειμένου να διεκδικήσετε αυτήν την ανταμοιβή θα πρέπει να μας δώσετε το όνομά σας και τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Η τήρηση της εμπιστευτικότητας παραμένει και σε αυτήν την περίπτωση δεδομένη. Η BSA παρέχει ανταμοιβές μόνον για αναφορές περιστατικών πειρατείας σχετικά με τα προϊόντα των εταιρειών μελών της σε επιχειρήσεις /τελικούς χρήστες των προϊόντων λογισμικού. Και μπράβο σε σένα φιλέ μου , κάνει δουλεια το λινκ σου μάλλον... https://computersgr.wordpress.com/2019/10/08/h-bsa-βγήκε-παγανιά-με-σδοε-και-υποαδηε-πρ/?fbclid=IwAR083DqLKARLoM6OeusmR30F0Xx6NNeNQJr_3Lq73rY5AtKqNh4-7VkKJ0Y διόρθωσα το λινκ. Κλιμάκια του ΣΔΟΕ και της ΥΠΟΑΔΗΕ (Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας & Διεύθυνση Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ελληνικής Αστυνομίας) ξεκινήσανε ελέγχους για τυχόν παράνομο λογισμικό σε μικροεπαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις. Η ακόλουθη φωτό είναι από προ ημερών επιστολή της BSA (Business Software Alliance) σε ελεύθερο επαγγελματία (Μηχανικό). Για έναν υπολογιστή με : 1) Microsoft Windows 10 (496€) 2) Microsoft Office Professional Plus 2010 (1.116€) 3) AutoCAD (8.400€) πλήρωσε ήδη διοικητικό πρόστιμο €5.000 (αυθημερόν, διαφορετικά πηγαίνει αυτόφωρο) και τώρα -κάποιες εβδομάδες μετά τον διοικητικό έλεγχο- της ζητάει επιπλέον ~10.000 € η B.S.A. Σύνολο άνω των 15.000€ Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2019 από aspirini 1
l337 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Η BSA εκπροσωπεί τους πολύ μεγάλους και μόνο και σκοπός της είναι να αρμέξουν τον οποιοδήποτε με τις ίδιες γελοίες δικαιολογίες που χρησιμοποιούν τα μεγάλα κινηματογραφικά studios περί πειρατείας. Έχει μπλεχτεί και σε διάφορα σκάνδαλα και φυσικά είχε βγάλει την αποκάτω κατάπτυστη ανακοίνωση με σκοπό να πετάξουν επέξω όλους τους μικρούς και να μείνουν μόνο οι μεγάλοι να αλωνίζουν σε όλες τις αγορές. Spoiler https://www.adslgr.com/forum/threads/599383-BSA-αντικρουόμενοι-νόμοι-και-κανόνες-απειλούν-την-παγκόσμια-ανάπτυξη-του-cloud-computing?p=4573978 Και εδώ μέσα υπάρχει κόσμος που την υποστηρίζει. Seriously τώρα;
Ntinaras Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Στις 4/10/2019 στις 11:31 ΜΜ, mkp είπε Τα Windows 10 άμα δεν τα ενεργοποιήσεις μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις δωρεάν πλην μερικών features, οπότε ποιος ο λόγος να τα έχει σπασμένα? ουτε τα εικονιδια του my computer δε μπορεις να βαλεις στο desktop...
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Ntinaras είπε ουτε τα εικονιδια του my computer δε μπορεις να βαλεις στο desktop... Και τι έγινε;
aspirini Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, l337 είπε Η BSA εκπροσωπεί τους πολύ μεγάλους και μόνο και σκοπός της είναι να αρμέξουν τον οποιοδήποτε με τις ίδιες γελοίες δικαιολογίες που χρησιμοποιούν τα μεγάλα κινηματογραφικά studios περί πειρατείας. Έχει μπλεχτεί και σε διάφορα σκάνδαλα και φυσικά είχε βγάλει την αποκάτω κατάπτυστη ανακοίνωση με σκοπό να πετάξουν επέξω όλους τους μικρούς και να μείνουν μόνο οι μεγάλοι να αλωνίζουν σε όλες τις αγορές. Απόκρυψη περιεχομένων https://www.adslgr.com/forum/threads/599383-BSA-αντικρουόμενοι-νόμοι-και-κανόνες-απειλούν-την-παγκόσμια-ανάπτυξη-του-cloud-computing?p=4573978 Και εδώ μέσα υπάρχει κόσμος που την υποστηρίζει. Seriously τώρα; Με 15 χιλιάρικα προστιμο ποιους μεγάλους εκπροσωπεί ρε φιλε?? Και στο κάτω κάτω δεν μας πολυνοιαζει το ποιον της στο συγκεκριμένο νήμα , σαν ένα εργαλείο για εκδικηση την συζητάμε...
l337 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 5 λεπτά πριν, aspirini είπε Με 15 χιλιάρικα προστιμο ποιους μεγάλους εκπροσωπεί ρε φιλε?? Διάβασε/ενημερώσου τι είναι η BSA και ποιος ο ρόλος της κλπ.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, aspirini είπε Μόλις είδα το άρθρο σε θυμήθηκα ρε αρχηγέ .. Μακάρι να ήσουν εσύ που έκανες καταγγελία κ να πάρεις τα ποσοστά να πατσισεις τα δεδουλευμενα σου.. Και μπράβο σε σένα φιλέ μου , κάνει δουλεια το λινκ σου μάλλον... https://computersgr.wordpress.com/2019/10/08/h-bsa-βγήκε-παγανιά-με-σδοε-και-υποαδηε-πρ/?fbclid=IwAR3pSR7MNzK3fj162gBpAugy5TbqJcoxcyUY2k5sdiA6a1QUdNscFaISSzg Κλιμάκια του ΣΔΟΕ και της ΥΠΟΑΔΗΕ (Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας & Διεύθυνση Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ελληνικής Αστυνομίας) ξεκινήσανε ελέγχους για τυχόν παράνομο λογισμικό σε μικροεπαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις. Η ακόλουθη φωτό είναι από προ ημερών επιστολή της BSA (Business Software Alliance) σε ελεύθερο επαγγελματία (Μηχανικό). Για έναν υπολογιστή με : 1) Microsoft Windows 10 (496€) 2) Microsoft Office Professional Plus 2010 (1.116€) 3) AutoCAD (8.400€) πλήρωσε ήδη διοικητικό πρόστιμο €5.000 (αυθημερόν, διαφορετικά πηγαίνει αυτόφωρο) και τώρα -κάποιες εβδομάδες μετά τον διοικητικό έλεγχο- της ζητάει επιπλέον ~10.000 € η B.S.A. Σύνολο άνω των 15.000€ ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ, εμενα μου ειπε θα τα παρω αμεσα, για να δουμε αλλιως βρηκα και αλλον εκ των εσω για καταγγελια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα