Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να πω και εγώ την εμπειρία μου.

Την Δευτέρα χτυπάνε τα κουδούνια από united fiber, μπαίνουν μέσα στην πολυκατοικία και κάνουν αυτοψία του χώρου. Αργότερα με παίρνει τηλέφωνο κάποιος εκπρόσωπος και κλείνουμε ραντεβού για  Τρίτη στις 11πμ. Έρχονται δυο παλικαράκια και στις 2μμ τελείωσαν την εσωτερική (κάθετη) εγκατάσταση με τα κουτιά σε κάθε πόρτα. Παλαιά οικοδομή με περίεργη είσοδο της οπτικής από το δρόμο μέσα στις σκάλες. 4 διαμερίσματα. Άψογη δουλειά, μόνο που δεν σφουγγάρισαν. Μάλλον ήμουν τυχερός γιατί με αυτά που έχω δει και διαβάσει η δουλειά που έκαναν και να πλήρωνα δεν θα γινόταν. Ενδιάμεσα περνάει και μια κοπελιά και μου αφήνει την προσφορά της nova. 24.40€ για 300Mbps. Γερμανία γίναμε.

• Like 2
  • Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι "περίεργο": Σε πολυκατοικία με ήδη περασμένη υποδομή, αν ένα διαμέρισμα μπει σε πρόγραμμα με οπτική και του περαστεί κι εκεί, γίνεται μετά με κάποιον τρόπο να επιστρέψει σε vdsl, και αν ναι πως/πόσο δύσκολο είναι; Με ρώτησε ένας διπλανός ενοικιαστής που θέλει να περάσει ίνα και ο ιδιοκτήτης του είπε, "αν φύγεις εσύ αύριο και ο επόμενος δεν θέλει/μπορεί να πληρώνει πρόγραμμα με ίνα, τί κάνω"; Και πράγματι, ουσιαστικά "κλειδώνεις" τον ένοικο σε ίνα, αν περαστεί μια φορά(;).

Όντως δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι, τουλάχιστον στα ενοικιαζόμενα... 

Δημοσ.

Δεν βγαίνει κάτι για να μπει η οπτική. Δεν έχει λογική αυτό το κλείδωμα που αναφέρει. Η παλιά καλωδίωση μένει ως έχει, απλώς δεν χρησιμοποιείται. Αν κάποιος αργότερα θέλει, ξαναβάζει adsl (που κάποια στιγμή είναι πιθανό να καταργηθεί και ως προσφερόμενη υπηρεσία).

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, flikifloki είπε

Δεν βγαίνει κάτι για να μπει η οπτική. Δεν έχει λογική αυτό το κλείδωμα που αναφέρει. Η παλιά καλωδίωση μένει ως έχει, απλώς δεν χρησιμοποιείται. Αν κάποιος αργότερα θέλει, ξαναβάζει adsl (που κάποια στιγμή είναι πιθανό να καταργηθεί και ως προσφερόμενη υπηρεσία).

Δηλαδή είναι τόσο απλό, ότι αλλάζεις το πρόγραμμα, πας σε vdsl και αλλάζεις τις συνδέσεις σου εντός σπιτιού;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tryfos είπε

Δηλαδή είναι τόσο απλό, ότι αλλάζεις το πρόγραμμα, πας σε vdsl και αλλάζεις τις συνδέσεις σου εντός σπιτιού;

Η οπτική ίνα δεν πατάει στη γραμμή τηλεφώνου. Γίνεται μια μικρή τρύπα για να μπει στο σπίτι από τον κοινόχρηστο χώρο. Το καλώδιο πάει μετά κοντά σε μια πρίζα για το ρεύμα που χρειάζεται το μοντεμ. Η συσκευή τηλεφώνου μετά κουμπωνει στο μοντεμ.

Αν θελήσει κάποιος να μην έχει σύνδεση σε οπτική ίνα μετά, απλά αγνοεί αυτήν την εγκατάσταση και βάζει το μοντεμ του στη πριζα τηλεφώνου στον τοίχο κανονικά.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, flikifloki είπε

Η οπτική ίνα δεν πατάει στη γραμμή τηλεφώνου. Γίνεται μια μικρή τρύπα για να μπει στο σπίτι από τον κοινόχρηστο χώρο. Το καλώδιο πάει μετά κοντά σε μια πρίζα για το ρεύμα που χρειάζεται το μοντεμ. Η συσκευή τηλεφώνου μετά κουμπωνει στο μοντεμ.

Αν θελήσει κάποιος να μην έχει σύνδεση σε οπτική ίνα μετά, απλά αγνοεί αυτήν την εγκατάσταση και βάζει το μοντεμ του στη πριζα τηλεφώνου στον τοίχο κανονικά.

Η νόβα δεν κάνει καν τρύπα στο τοίχο, περνάει ένα πολύ λεπτό καλώδιο από την κάσα της πόρτας, το ίδιο και μέσα στο σπίτι,  είναι ένα πολύ λεπτό καλώδιο που κολλάει στον τοίχο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tryfos είπε

Να ρωτήσω κάτι "περίεργο": Σε πολυκατοικία με ήδη περασμένη υποδομή, αν ένα διαμέρισμα μπει σε πρόγραμμα με οπτική και του περαστεί κι εκεί, γίνεται μετά με κάποιον τρόπο να επιστρέψει σε vdsl, και αν ναι πως/πόσο δύσκολο είναι; Με ρώτησε ένας διπλανός ενοικιαστής που θέλει να περάσει ίνα και ο ιδιοκτήτης του είπε, "αν φύγεις εσύ αύριο και ο επόμενος δεν θέλει/μπορεί να πληρώνει πρόγραμμα με ίνα, τί κάνω"; Και πράγματι, ουσιαστικά "κλειδώνεις" τον ένοικο σε ίνα, αν περαστεί μια φορά(;).

Όντως δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι, τουλάχιστον στα ενοικιαζόμενα... 

Να αλλάξει την οπτική (έστω και σε ενοικιαζόμενα);;;; Το επόμενο βήμα θα είναι να αλλάξει το πλυντήριο με σκάφη!!!

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν θα έβαζα και το χέρι μου στη φωτιά ότι θα το γυρίσουν εύκολα vdsl, ειδικά αν μιλάμε για Cosmote.

Δημοσ.

Σε πολυκατοικία με τηλεφωνικό κατανεμητή στο υπόγειο και από εκεί 1 καλώδιο lan για κάθε διαμέρισμα (από το οποίο τώρα περνάει η κλασσική τηλεφωνία), υπάρχει δυνατότητα να πούμε στον εγκατάστατη να φέρει την οπτική ίνα στον κατανεμητή και από εκεί να ανέβει με κάποιον τρόπο σε κάθε διαμέρισμα;

Δημοσ.

Καλησπερα , στην αγροτικη περιοχη που ειμαι ( αναμεσα Βασιλικο και Ερετρια στην κεντρικη ευβοια ) ξεκινησαν να σκαβουν και περνανε οπτικη ινα και ανεβαζουν/συνδεουν μετα με τις ξυλινες κολονες που εχουμε και μας φερνει την τηλεφωνια .
Ρωτησα και μου ειπαν οτι ειναι του ΟΤΕ .

Τωρα που "τελειωσαν" το σκαψιμο ειδα οτι εφεραν την ινα μεχρι μια ξυλινη κολονα και τραβηξαν εκει και εβγαλαν μια πιο μικρη ινα εξω σε αναμονη να ανεβει στην κολονα .
Ειμαι 3 στενα παραπανω και υπαρχουν αλλου πιο πανω αλλα σταματησε η ινα εκει .

Το ερωτημα ειναι θα μας δωσει εμας μεσω των ξυλινων ιστων που υπαρχουν ηδη ? δεν εχω καταλαβει πως θα γινει θα ειναι στον αερα η οπτικη ή θα μπει καποιος μεταροπεας και θα στειλει με το χαλκο ?

αν ξερει καποιος 

IMG_20250411_132143.jpgScreenshot_2025-04-11-13-20-50-802_com.miui.gallery.jpgIMG_20250411_132122.jpg

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, villasg είπε

Καλησπερα , στην αγροτικη περιοχη που ειμαι ( αναμεσα Βασιλικο και Ερετρια στην κεντρικη ευβοια ) ξεκινησαν να σκαβουν και περνανε οπτικη ινα και ανεβαζουν/συνδεουν μετα με τις ξυλινες κολονες που εχουμε και μας φερνει την τηλεφωνια .
Ρωτησα και μου ειπαν οτι ειναι του ΟΤΕ .

Τωρα που "τελειωσαν" το σκαψιμο ειδα οτι εφεραν την ινα μεχρι μια ξυλινη κολονα και τραβηξαν εκει και εβγαλαν μια πιο μικρη ινα εξω σε αναμονη να ανεβει στην κολονα .
Ειμαι 3 στενα παραπανω και υπαρχουν αλλου πιο πανω αλλα σταματησε η ινα εκει .

Το ερωτημα ειναι θα μας δωσει εμας μεσω των ξυλινων ιστων που υπαρχουν ηδη ? δεν εχω καταλαβει πως θα γινει θα ειναι στον αερα η οπτικη ή θα μπει καποιος μεταροπεας και θα στειλει με το χαλκο ?

αν ξερει καποιος 

IMG_20250411_132143.jpgScreenshot_2025-04-11-13-20-50-802_com.miui.gallery.jpgIMG_20250411_132122.jpg

Ότι δεν ξέρω.. δεν ξέρω.

Υποθέτω θα πάει από την ξύλινη κολώνα εναέρια σε ένα σπίτι (μονοκατοικία).

Σε άλλη περιοχή που έχω δει, σε χωριό της Φθιώτιδας, έχουν βάλει μεταλλικούς στύλους καινούργιους με ταμπελάκι ΟΤΕ πάνω και οπτική από στυλό σε στύλο και μαύρες κουλούρες, όπως αυτές της ΔΕΗ. Αναμένονται εξελίξεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Doubt είπε

Υποθέτω θα πάει από την ξύλινη κολώνα εναέρια σε ένα σπίτι (μονοκατοικία).

Αυτο που λεω ειναι οτι παει σε μια κολόνα  η οποια βασικα ειναι η 1η κολονα της σειρας ( ο χαλκος βγαινει απο το εδαφος ανεβαινει και μετα παει σε αλλη και αλλη και αλλη κολόνα ) αρα απο εκει πρεπει να παρουν ολα τα σπιτια της "γειτονιας" 

Επεξ/σία από villasg
Δημοσ.
2 ώρες πριν, villasg είπε

Αυτο που λεω ειναι οτι παει σε μια κολόνα  η οποια βασικα ειναι η 1η κολονα της σειρας ( ο χαλκος βγαινει απο το εδαφος ανεβαινει και μετα παει σε αλλη και αλλη και αλλη κολόνα ) αρα απο εκει πρεπει να παρουν ολα τα σπιτια της "γειτονιας" 

απο την κολονα θα παει στα σπιτια με εναεριο. ειναι ενα μαυρο μικρο καλωδιακι. υπομονη κανα 5μηνο. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, villasg είπε

Δεν είναι χαλκός.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...