Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρωστάω ένα ποσό (~450ε) από κακη χρήση φοιτητικού mobile internet (η μάνα την έκανε η ζημιά).

Νόμιζα ότι υπήρχε ταβάνι (150ε) αλλά απ΄ότι έμαθα, εκ των υστέρων, ισχύει για τις καινούριες συνδέσεις, για τις παλιές (πάνω από 2 χρόνια) πρέπει ο πελάτης να ζητήσει το ταβάνι.

Τεσπά, δεν διαμένω πλέον Ελλάδα, δε σκοπεύω να γυρίσω, δε διαθέτω κανένα ακίνητο περιουσιακό στοιχείο και οι τραπεζικοί μου λογαριασμοί στην Ελλάδα, συνολικά, δεν ξεπερνούν τα 2ε :)

Μίλησα με δικηγόρο και μου είπε ότι για τέτοιο ποσό  μπορεί να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς και παίρνουν αν έχει κάτι μέσα αλλά κατάσχεση σε ακίνητο (πχ αν κληρονομήσω κάτι στο μέλλον) δεν κάνουν για τέτοιο ποσό. Επίσης μου είπε ότι πρέπει να κάνουν κάποια διαδικασία για να διεκδικίσουν το ποσό κτλ και αυτό τους κοστίζει.

Με τον πάροχο μίλησα ηλεκτρονικά (chat) για να κάνω έναν διακανονισμό (να πληρώσω ένα μέρος) αλλά μου έδωσαν 2 επιλογές να επικοινωνήσω μαζλι τους: να τους δώσω το τηλέφωνό μου να επικοινωνήσουν μαζί μου ή να πάω σε κατάστημα. Τους έδωσα το email μου και τους είπα ότι δεν διαθέτω τηλέφωνο (για να μη μου τα πρίζουν οι εισπρακτικές στο μέλλον) και ότι δε διαμένω Ελλάδα για να πάω σε κατάστημα. O υπάλληλος ήταν λίγο αγενής και μου είπε μόνο τηλεφωνικά ή σε κατάστημα και έκλεισε τη συνομιλία :)

Η ερώτηση μου είναι πότε παραγράφεται το χρέος? Είχα διαβάσει κάτι για 5 χρόνια, η δικηγόρος μου είπε ότι μάλλον είναι 5 χρόνια από τότε που θα κάνουν την τελευταία κίνηση για να ζητήσουν την οφειλή.  Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία? Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο που μπορεί να συμβεί αν τους γράψω κανονικά?  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κανε διακανονισμο...καθε μηνα βαζε 20Ε...πες τους αυτο μπορω μονο..η αυτο η δεν θα παρεται φραγκο..διαλεγεται και περνετε...μετα τα 5 χρονια παραγραφετε το χρεος. θα σε παρουν τηλεφωνο μετα απο 2-3 χρονια..καπως θα σε βρουνε θα σου πουνε οτι σε ψαχνει δικαστικος επιμελιτης και τετοια...τοτε θα σου πει δωσε μας τα μισα χρηματα και θα ειμαστε οκ...σε μια βδομαδα...κατι τετοια λενε...

Επεξ/σία από markoliaz
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Αν αναγνωρίζεις το χρέος ζήτα από την μητέρα σου να κάνει διακανονισμό (αν έχεις την οικονομική δυνατότητα ζήτα συμβιβασμό και βρες τα μαζί τους)

2) Αν δεν σε πάνε δικαστικά , το χρέος μεταξύ ιδιωτών παραγράφεται σε 5 χρόνια (99% σιγουριά). Αν πάνε δικαστικά εντός της 5ετίας παρατείνεται.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, tsipakis είπε

πληρωσε το και να μην εισαι λαμογιο 

Κατεβάζεις 2 GB παραπάνω ένα μήνα, σε χρεώνουν με το MB και σου βγάζουν ένα φέσι 450€. Το ποιος είναι το λαμόγιο στην υπόθεση είναι λίγο θολό.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φίλε, πλήρωσέ τα, εσύ ή η μάνα σου. Για να είμαστε δίκαιοι τα χρησιμοποίησες, δεν σου φταίει η εταιρία. Για 450 ευρώ, όντως μην ανησυχείς για κατασχέσεις σε σπίτια ή ακόμα και τραπεζικούς λογαριασμούς, τα έξοδα για αυτές τις διαδικασίες είναι περισσότερα. Η παραγραφή στην 5ετία, που σου λένε ισχύει ΑΛΛΑ και εδώ θέλει λίγο προσοχή: δεν σου εξασφαλίζει κανείς ότι ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος δε θα βγάλει σε βάρος του διαταγή πληρωμής στο ειρηνοδικείο (γίνεται, είναι αρκετά πιθανό). Άπαξ και την εξέδωσε και στην κοινοποιήσει στην κατοικία σου τότε όταν γίνει τελεσίδικη η παραγραφή από τα 5 χρόνια πάει στα 20. Το πρόβλημα μετά δε θα είναι το κεφάλαιο αλλά οι τόκοι που θα τρέχουν σε βάρος σου. Για να μην στα πολυλογώ, μπορεί να μη γίνει τίποτα μπορεί όμως να καταλήξεις να πληρώσεις και πολλά περισσότερα. Σε κάθε περίπτωση όμως το σωστό είναι να πληρώσεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 

Αν βγαλει διαταγή πληρωμής,  εγώ πως θα το μάθω?  Δεν μένω Ελλαδα. 

Και αν βγεί  η διαταγή  αυτή,  θα πληρώσω μόνο το ποσό που χρωστάω ή και άλλα έξοδα?  ( πχ δικαστικά,  τόκους από την έκδοση του λογαριασμου) 

Δηλαδή να περιμένω μέχρι και αν εκδώσουν τη διαταγή και τότε να προβώ στην πληρωμή. 

Επεξ/σία από clevercitizen
.
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, clevercitizen είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 

Αν βγαλει διαταγή πληρωμής,  εγώ πως θα το μάθω?  Δεν μένω Ελλαδα. 

Και αν βγεί  η διαταγή  αυτή,  θα πληρώσω μόνο το ποσό που χρωστάω ή και άλλα έξοδα?  ( πχ δικαστικά,  τόκους άπο την έκδοση του λογαριασμου) 

Δηλαδή να περιμένω μέχρι και αν εκδώσουν τη διαταγή και τότε να προβώ στην πληρωμή. 

θα πληρώσεις και επιπλέον έξοδα με την διαταγή πληρωμής. Τα 450ευρώ στο όριο να τους συμφέρει να σε κυνηγήσουν.

Δημοσ.

Αν χασεις την δικη, θα πληρωσεθς στον παροχο το ποσο που χρωστας τους τοκους των ετων μεχρι την δικη και τα δικαστηκα εξοδα, πας για πανω απο 1000

Δημοσ.

Αν παω στη δικη και τους πω οτι πάροχος έπρεπε να ειχε διακόψει τη συνδρομή εδω κ χρόνια καθως δε διαθέτω την ιδιότητα του φοιτητή  απο το 2015? :D

Η αν παίρνω αναβολές στη δίκη μέχρι να περάσει η 5ετια? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί δεν έρχεσαι σε διακανονισμό με τον πάροχο; Ίσως βρεθεί μια λύση, κάπου στη μέση.

Όλα τα υπόλοιπα που φαντάζεσαι, δεν στέκουν. Το να βάλεις δικηγόρο, ώστε να αποδείξει ότι ο πάροχος εσκεμμένα σε χρεώσε εκτός πακέτου, χωρίς να σε προειδοποιήσει, θα κοστίσει περισσότερο.

Επεξ/σία από christakos07
  • Like 1
Δημοσ.

Με έχουν πάρει και μένα για ένα χρέος κοντά στα 100€ , τα οποία έγιναν όταν μετακόμισα και για 3 μήνες δεν έβρισκαν ελεύθερη γραμμή , παρ όλα αυτά με χρέωναν κανονικά πάγια !! 
Τους είπα δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω για υπηρεσίες που δεν είχα. 
Με πήραν απο "δικηγορικό γραφείο " τους το ξέκοψα λέγοντάς του άμα θέλετε πάμε δικαστίκα, και Bye bye τα 4 κινητά και τα 3 σταθερά.... 
Απλά όμορφα και ωραία δεν με ξανά ενόχλησαν ! 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, clevercitizen είπε

Αν παω στη δικη και τους πω οτι πάροχος έπρεπε να ειχε διακόψει τη συνδρομή εδω κ χρόνια καθως δε διαθέτω την ιδιότητα του φοιτητή  απο το 2015? :D

Η αν παίρνω αναβολές στη δίκη μέχρι να περάσει η 5ετια? 

Αν πάει σε δίκη , παίρνει παράταση και ας μην εκδικαστεί λόγω αναβολών. Επίσης ο δικαστής πάντα τσεκάρει πόσες αναβολές έχει μια δίκη και αν κινδυνεύει με παραγραφή. Μην ποντάρεις σε αυτή την στρατηγική.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ktf είπε

Κατεβάζεις 2 GB παραπάνω ένα μήνα, σε χρεώνουν με το MB και σου βγάζουν ένα φέσι 450€. Το ποιος είναι το λαμόγιο στην υπόθεση είναι λίγο θολό.

εσυ εισαι που δε θες να πληρωσεις

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...