ParhsG Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, vairass είπε Με όλα ανοιχτά εγώ θα ανάβω τα δύο οπότε πάμε στα 250 ευρώ το πολύ. Με τα δυο σου υπολογισα αλλα εκανα λαθος. 300 με 350 λογικα λογω κοινωνικου
vairass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, ParhsG είπε Με τα δυο σου υπολογισα αλλα εκανα λαθος. 300 με 350 λογικα λογω κοινωνικου Νομίζω είναι καλά... Έχεις ζεστό σπίτι συνέχεια
mechpanos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Την καλύτερη λύση την είπες ήδη. Λειτουργία αποθήκευσης θερμότητας κατά τις νυχτερινές ώρες, μόνο. Την ημέρα σβήνουν οι αντιστάσεις και βλέπεις αν σε καλύπτει η απόδοση για να θέσεις ή όχι σε λειτουργία το βεντιλατέρ. Με το βεντιλατέρ σε λειτουργία έχουμε εξαναγκασμένη συναγωγή, έτσι τραβάς την αποθηκευμένη θερμότητα από τους θερμοσυσσωρευτές πιο γρήγορα από όταν είναι σβηστό, που την παίρνεις κυρίως με ακτινοβολία. Αν "αδειάσουν", βάζεις σε λειτουργία ένα inverter a/c και συμπληρώνεις μέχρι να έρθει η ώρα του νυκτερινού και πάλι. 1
phanispal Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Θα το δεις πώς θα πάει. Μπορείς να τσεκάρεις συνεχώς το ρολόι και τις κιλοβατώρες, και να υπολογίζεις με βάση π.χ. την εβδομαδιαία κατανάλωση πόσο περίπου θα σου έρθει στο τετράμηνο. Μπορείς να τσεκάρεις τώρα πόση μέση κατανάλωση έχεις, και όταν τους ανάψεις να υπολογίσεις τη διαφορά, οπότε να έχεις μια βάση. Προσωπικά θεωρώ ότι τα 300-350€ είναι πάρα πολύ αισιόδοξο νούμερο για 4-5 μήνες, έχε το νου σου μη σου έρθει κανά τριπλάσιο και ψάχνεσαι. Επίσης να ξέρεις ότι χρειάζονται περίπου ένα εικοσιτετράωρο να ζεσταθούν απ' το μηδέν, οπότε το σπίτι θα χρειαστεί παραπάνω. Αφού έχεις μικρά παιδιά, μην περιμένεις να πέσει πολύ η θερμοκρασία στο σπίτι με το σκεπτικό να γλιτώσεις έστω μια μέρα κατανάλωσης. Τσεκάρεις προγνώσεις για να είσαι έτοιμος. 1
ParhsG Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, phanispal είπε Θα το δεις πώς θα πάει. Μπορείς να τσεκάρεις συνεχώς το ρολόι και τις κιλοβατώρες, και να υπολογίζεις με βάση π.χ. την εβδομαδιαία κατανάλωση πόσο περίπου θα σου έρθει στο τετράμηνο. Μπορείς να τσεκάρεις τώρα πόση μέση κατανάλωση έχεις, και όταν τους ανάψεις να υπολογίσεις τη διαφορά, οπότε να έχεις μια βάση. Προσωπικά θεωρώ ότι τα 300-350€ είναι πάρα πολύ αισιόδοξο νούμερο για 4-5 μήνες, έχε το νου σου μη σου έρθει κανά τριπλάσιο και ψάχνεσαι. Επίσης να ξέρεις ότι χρειάζονται περίπου ένα εικοσιτετράωρο να ζεσταθούν απ' το μηδέν, οπότε το σπίτι θα χρειαστεί παραπάνω. Αφού έχεις μικρά παιδιά, μην περιμένεις να πέσει πολύ η θερμοκρασία στο σπίτι με το σκεπτικό να γλιτώσεις έστω μια μέρα κατανάλωσης. Τσεκάρεις προγνώσεις για να είσαι έτοιμος. Πρεπει να δει ποσο καινε. Μπορει να καινε 1kw η 4kw ο καθε ενας... αν τους βαλει τπτ 6 ωρες φυσικα μπορει να βρεθει προ εκπληξεων Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από ParhsG
Conan2046 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μόνο εμένα μου φαίνονται ασύμφοροι οι θερμοσυσσωρευτές; Είναι εξ' ίσου ασύμφοροι με τις ηλεκτρικές σόμπες όσον αφορά την οικονομία. Αν έχει κλιματιστικό ο χώρος πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να ανάβουμε τους θερμοσυσσωρευτές. Η απόλυτη υγρασία που υπάρχει μέσα στον χώρο θα παραμείνει ακριβώς η ίδια είτε ανάβουμε θερμοσυσσωρευτές είτε κλιματιστικό, η σχετική έχει να κάνει με την θερμοκρασία του χώρου. Αν ρυθμίσουμε τα κλιματιστικά σε μια λογική θερμοκρασία και τον ανεμιστήρα στο αυτόματο όταν η θερμοκρασία φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο μια χαρά ποιότητα θέρμανσης θα υπάρχει. Επίσης αν δουλεύουν συνέχεια όπως και οι θερμοσυσσωρευτές η θερμοκρασία που δεν διαφεύγει κάποια στιγμή θα εξισορροπηθεί με αυτή του περιβάλλοντος, τοίχων, επίπλων κλπ και θα διαφεύγει ακριβώς με τον ίδιο ρυθμό όπως αν έκλειναν οι θερμοσυσσωρευτές. Αν τα κλιματιστικά δουλεύουν για 1-2 ώρες ναι, τότε η ποιότητα της θέρμανσης είναι κακή. 1
phanispal Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 21 λεπτά πριν, ParhsG είπε Πρεπει να δει ποσο καινε. Μπορει να καινε 1kw η 4kw ο καθε ενας... αν τους βαλει τπτ 6 ωρες φυσικα μπορει να βρεθει προ εκπληξεων Απ' όσο ξέρω καίνε παραπάνω. Στο πατρικό μου τουλάχιστον που έχουμε τέτοιους εδώ και 35 χρόνια, αν θυμάμαι καλά είναι άνω των 4kW ο καθένας, μπορεί και γύρω στα 8kW. Βέβαια παίζει ρόλο και πότε θα τους μετρήσει. Αν τους μετρήσει όταν τους πρωτοανάψει, θα τραβάνε φουλ. Όταν πιάσουν τη ζητούμενη θερμοκρασία τότε δεν ξέρω αν θα εξακολουθούν να λειτουργούν στο φουλ. 20 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Μόνο εμένα μου φαίνονται ασύμφοροι οι θερμοσυσσωρευτές; Είναι εξ' ίσου ασύμφοροι με τις ηλεκτρικές σόμπες όσον αφορά την οικονομία. Αν έχει κλιματιστικό ο χώρος πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να ανάβουμε τους θερμοσυσσωρευτές. Η απόλυτη υγρασία που υπάρχει μέσα στον χώρο θα παραμείνει ακριβώς η ίδια είτε ανάβουμε θερμοσυσσωρευτές είτε κλιματιστικό, η σχετική έχει να κάνει με την θερμοκρασία του χώρου. Αν ρυθμίσουμε τα κλιματιστικά σε μια λογική θερμοκρασία και τον ανεμιστήρα στο αυτόματο όταν η θερμοκρασία φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο μια χαρά ποιότητα θέρμανσης θα υπάρχει. Επίσης αν δουλεύουν συνέχεια όπως και οι θερμοσυσσωρευτές η θερμοκρασία που δεν διαφεύγει κάποια στιγμή θα εξισορροπηθεί με αυτή του περιβάλλοντος, τοίχων, επίπλων κλπ και θα διαφεύγει ακριβώς με τον ίδιο ρυθμό όπως αν έκλειναν οι θερμοσυσσωρευτές. Αν τα κλιματιστικά δουλεύουν για 1-2 ώρες ναι, τότε η ποιότητα της θέρμανσης είναι κακή. Οι ηλεκτρικές σόμπες και τα κλιματιστικά δε θερμαίνουν τα υλικά σώματα (π.χ. κρεβάτια, καναπέδες, έπιπλα) απ' όσο ξέρω, αλλά τον αέρα. Ενώ οι θερμοσυσσωρευτές και τα καλοριφέρ, ζεσταίνουν και την ύλη. Έτσι νομίζω τουλάχιστον. Τώρα, αν είναι να χρησιμοποιείς τα κλιματιστικά ως βασική πηγή θερμότητας, συμφωνώ κι εγώ ότι ο σωστότερος τρόπος είναι να τα έχεις μονίμως ανοιχτά σε μια νορμάλ θερμοκρασία, π.χ. γύρω στους 20°C, και βέβαια να είναι inverter. Με το άνοιξε κλείσε δεν κάνεις δουλειά, ειδικά αν έχεις παιδιά και θες όσο το δυνατόν πιο σταθερή θερμοκρασία στο χώρο. Και πάλι όμως νομίζω ότι δεν είναι τόσο υγιεινός τρόπος θέρμανσης. Απλά συμφέρουν οικονομικά οπότε πολλοί το παραβλέπουν ή ψάχνουν τρόπους να το βελτιώσουν. 1
ParhsG Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 39 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Μόνο εμένα μου φαίνονται ασύμφοροι οι θερμοσυσσωρευτές; Είναι εξ' ίσου ασύμφοροι με τις ηλεκτρικές σόμπες όσον αφορά την οικονομία. Αν έχει κλιματιστικό ο χώρος πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να ανάβουμε τους θερμοσυσσωρευτές. Η απόλυτη υγρασία που υπάρχει μέσα στον χώρο θα παραμείνει ακριβώς η ίδια είτε ανάβουμε θερμοσυσσωρευτές είτε κλιματιστικό, η σχετική έχει να κάνει με την θερμοκρασία του χώρου. Αν ρυθμίσουμε τα κλιματιστικά σε μια λογική θερμοκρασία και τον ανεμιστήρα στο αυτόματο όταν η θερμοκρασία φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο μια χαρά ποιότητα θέρμανσης θα υπάρχει. Επίσης αν δουλεύουν συνέχεια όπως και οι θερμοσυσσωρευτές η θερμοκρασία που δεν διαφεύγει κάποια στιγμή θα εξισορροπηθεί με αυτή του περιβάλλοντος, τοίχων, επίπλων κλπ και θα διαφεύγει ακριβώς με τον ίδιο ρυθμό όπως αν έκλειναν οι θερμοσυσσωρευτές. Αν τα κλιματιστικά δουλεύουν για 1-2 ώρες ναι, τότε η ποιότητα της θέρμανσης είναι κακή. Αφου θέλει θερμοσσυσωρευτές δε μπορούμε να κάνουμε κάτι.. Ισως αλλάξει γνώμη οταν του έρθει ο λογαριασμός ίσως και οχι.
vairass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 5 λεπτά πριν, ParhsG είπε Αφου θέλει θερμοσσυσωρευτές δε μπορούμε να κάνουμε κάτι.. Ισως αλλάξει γνώμη οταν του έρθει ο λογαριασμός ίσως και οχι. Συνδυασμό θα κάνω... Λίγο κλίμα λίγο τα σώματα. Αν δω ότι οντως δεν συμφέρει θα ζητήσω να μου βάλει αέριο, υπάρχει εγκατάσταση ήδη. Αν δνε βάλει φεύγω.... Απλά έπρεπε να φύγω από προηγούμενο σπίτι ήταν ανάγκη και βρήκα αυτό. 53 λεπτά πριν, ParhsG είπε Πρεπει να δει ποσο καινε. Μπορει να καινε 1kw η 4kw ο καθε ενας... αν τους βαλει τπτ 6 ωρες φυσικα μπορει να βρεθει προ εκπληξεων Πώς μπορώ να βρω πόσο καίνε; έχει κάποια ταμπέλα πίσω τους;
ParhsG Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 7 λεπτά πριν, vairass είπε Συνδυασμό θα κάνω... Λίγο κλίμα λίγο τα σώματα. Αν δω ότι οντως δεν συμφέρει θα ζητήσω να μου βάλει αέριο, υπάρχει εγκατάσταση ήδη. Αν δνε βάλει φεύγω.... Απλά έπρεπε να φύγω από προηγούμενο σπίτι ήταν ανάγκη και βρήκα αυτό. Πώς μπορώ να βρω πόσο καίνε; έχει κάποια ταμπέλα πίσω τους; Ψάξε να δεις αν εχει καμια ταμπέλα η κάτι.
vairass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 20 λεπτά πριν, ParhsG είπε Ψάξε να δεις αν εχει καμια ταμπέλα η κάτι. Θα προσπαθήσω να ψάξω είναι θηρία.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 1 hour ago, Conan2046 said: Μόνο εμένα μου φαίνονται ασύμφοροι οι θερμοσυσσωρευτές; Nope και γι' αυτό δεν τους βάζουν εδώ και πολλά χρόνια... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τι 350 ευρώ ; Αν καίγαν μόνο 350 ευρώ δε θα υπήρχε θέρμανση με πετρέλαιο. Ρεύμα και ζέστη με ρεύμα είναι ουτοπικό 350 ευρώ για 4 μήνες. Ο 4KW είναι 90 εκατοστά περίπου σε μήκος και ο 2KW 60. Οπότε αφαιρείς και βλέπεις. Με τα 2KW ζεσταίνεις ένα δωματιάκι 12τμ. Στο σαλόνι που είναι 60τμ έχει 2χ4KW και ένα 3άρι. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από Επισκέπτης
vairass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 13 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Τι 350 ευρώ ; Αν καίγαν μόνο 350 ευρώ δε θα υπήρχε θέρμανση με πετρέλαιο. Ρεύμα και ζέστη με ρεύμα είναι ουτοπικό 350 ευρώ για 4 μήνες. Ο 4KW είναι 90 εκατοστά περίπου σε μήκος και ο 2KW 60. Οπότε αφαιρείς και βλέπεις. Με τα 2KW ζεσταίνεις ένα δωματιάκι 12τμ. Στο σαλόνι που είναι 60τμ έχει 2χ4KW και ένα 3άρι. Στο σαλόνι έχουμε ένα μικρο... Γενικά μικρά είναι όλα. Μόνο στο χωλ έχει μεγάλο.
dionysg Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτα που προτεινουν παραπανω να μην αεριζεις το σπιτι για να μην πεσει η θερμοκρασια ειναι λαθος. Υποχρεωτικα τακτικο αερισμο ιδιαιτερα σε σπιτι με παιδια. Κανε μια αναζητηση για building related illness Μην ξεχναμε οτι εκπνεουμε CO2 και σε συγκεντρωσεις πανω απο 1200ppm υπαρχουν μαθησιακες δυσκολιες στα παιδια - πανω απο 2000ppm αρχιζουν οι υπνηλιες και η χαμηλη ποιοτητα αερα φερνει προβληματα υγειας. Επισης ανεβαινει και η σχετικη υγρασια, που μπορει να προκαλει μουχλες, που καταλαβαινουμε τι κινδυνο αποτελουν στην υγεια . Το σπιτι πρεπει να το σκεφτομαστε σαν ζωντανο οργανισμο και τα παντα εσωτερικα εκλυουν διαφορου ρυπους. Τα επιπλα, τα χαλια, οι κουρτινες, οι συσκευες, τα καθαριστικα, οι ανθρωποι κλπ. Με τον αερισμο τα απομακρυνουμε και δεν επιτρεπουμε να γινει μεγαλη η συγκεντρωση που προκαλουν προβληματα υγειας Απο εκει και περα Κοιτα απο που μπορει να μπαινει αερας και σκεψου πως μπορεις να το περιορισεις. Τα παραθυρα σε τι κατασταση ειναι, μηπως αναλογα, τα βουρτσακια ή τα λαστιχακια χρειαζονται αντικατασταση. Αν εχεις τζακι βαλε καπακι στην καμιναδα (γενικα να το αποφευγεις δεν προσφερει τιποτα, μαλλον το αντιθετο εκτος αν εχει ενεργειακο -κασετινες), την εξωτερικη πορτα κλπ. Οσο μπορεις να μειωσεις τον αθελητο αερισμο. Τελος αν μπορει να μπει υγραεριο και υπαρχει η υποδομη (σωματα) θα ηταν πολυ καλυτερα. Αν εχεις σωματα και εχεις μερακι βαλε ενα ανακλαστηρα (φυλλο ατσαλι ή καποια ετοιμα που ειναι κολλημενο αλουμινο πανω σε μονωση) στην πλατη για να μην ζεσταινουν τους τοιχους τσαμπα. Τουλαχιστον σε αυτα που ειναι κοντα ή ακουμπανε σε εξ τοιχους Οτιδηποτε αλλο δεν νομιζω οτι μπορει να γινει μιας και το ενοικιαζεις Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από dionysg 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα