voltmod Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Παρά τις αντιρρήσεις των επιστημόνων της IBM, η Google εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι κατάφερε να επιτύχει «Κβαντική Υπεροχή» (Quantum Supremacy). Η εταιρεία ισχυρίστηκε για πρώτη φορά ότι κατάφερε να φτάσει στην λεγόμενη «Κβαντική Υπεροχή» τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά ο ισχυρισμός της αμφισβητήθηκε από τον ανταγωνισμό, καθώς η έρευνα της δεν είχε δημοσιευτεί από κάποιο έγκριτο επιστημονικό μέσο (τον Σεπτέμβριο, τα αποτελέσματα της έρευνας αναρτήθηκαν για σύντομο χρονικό διάστημα στην ιστοσελίδα της NASA ωστόσο το άρθρο αποσύρθηκε λίγο μετά τη δημοσίευση του). Πρόσφατα ωστόσο, η έρευνα της εταιρείας δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature. Κβαντική Υπεροχή ονομάζεται η δυνητική ικανότητα των κβαντικών υπολογιστών να λύνουν προβλήματα που οι κλασσικοί υπολογιστές είναι πρακτικά αδύνατο να καταφέρουν. Ο ασθενέστερος όρος, το κβαντικό πλεονέκτημα, αναφέρεται στη δυνατότητα ταχείας επίλυσης προβλημάτων. Ο όρος «Κβαντική Υπεροχή» έγινε δημοφιλής από τον John Preskill, θεωρητικό φυσικό και καθηγητή του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech) αλλά η έννοια του κβαντικού υπολογιστικού πλεονεκτήματος, ειδικά όσον αφορά στην προσομοίωση κβαντικών συστημάτων, χρονολογείται από τις προτάσεις των Yuri Manin (1980) και Richard Feynman (1981) πάνω στην Κβαντική Πληροφορική. Η Κβαντική Υπεροχή χαρακτηρίζεται ιστορικό επίτευγμα για την επιστήμη των υπολογιστών, καθώς περικλείει ουσιαστικά την ικανότητα των κβαντικών υπολογιστών να επιλύουν προβλήματα που η σημερινή τεχνολογία δεν γίνεται καν να επιχειρήσει να επιλύσει. Στο έγγραφο της, οι επιστήμονες της Google εξηγούν ότι ο κβαντικός υπολογιστής Sycamore (53-qubit) της εταιρείας χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά και είκοσι δευτερόλεπτα για πραγματοποιήσει έναν υπολογισμό, που θα έπαιρνε 10000 χρόνια στον καλύτερο σημερινό υπερ-υπολογιστή του κόσμου, τον Summit του Oak Ridge National Laboratory που κατασκεύασε η IBM. Θεωρητικά, αυτή η δυνατότητα ανοίγει νέους δρόμους για μελλοντικές τεχνολογίες, όπως ο σχεδιασμός καλύτερων μπαταριών και φαρμάκων ή η ελαχιστοποίηση των εκπομπών των γεωργικών παρασιτοκτόνων κ.ά. Οι εφαρμογές είναι αμέτρητες. Φυσικά, μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση των υφιστάμενων τεχνολογιών, όπως είναι η μηχανική εκμάθηση. Παρόλα αυτά, το κατόρθωμα του Sycamore της Google δεν έχει ουσιαστικά κάποια πρακτική αξία – ο υπολογιστής σχεδιάστηκε για να επιδείξει ότι ένας κβαντικός υπολογιστής μπορεί να λειτουργήσει όπως αναμενόταν. Παρ 'όλα αυτά, είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς μια τεχνολογία που θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή μας - ακόμα κι αν βεβαίως απέχουμε αρκετά χρόνια από κάτι τέτοιο. Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο MIT Technology Review, ο CEO της Google Sundar Pichai παρομοίασε το πείραμα με την πρώτη πτήση των αδερφών Wright. «Το πρώτο αεροπλάνο πέταξε μόνο για 12 δευτερόλεπτα, και έτσι δεν υπήρχε πρακτική εφαρμογή για αυτό» είπε ο Sundar Pichai «Όμως έδειξε ότι υπήρχε πιθανότητα να πετάξει ένα αεροπλάνο» συμπλήρωσε. Engadget Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο 1
christakos07 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Επιστήμονες του insomnia σε 3,2,1.. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από christakos07 22 3
Carrion Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Τα 144 fps σε 4k ανάλυση θα τα φτάνει για να μου οδηγήσει καλά την UW μου;;; 1 2
svartevarg Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 O SkyNet γίνεται πραγματικότητα.... λίγες μέρες πριν κάνει πρεμιέρα το Terminator: Dark Fate. 8 1 3
cpc464 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 To engadget που είναι η πηγή δεν λέει μονο αυτό, λέει but its not particularly usefull yet, δέν έχει ιδιαίτερη χρησιμότητα δηλαδή, οι κβαντικοί υπολογιστές δέν έρχονται να αντικαταστήσουν τα τωρινά cpu ακόμα, μάλλον θα τα συμπληρώσουν. 2
Xviper13 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Ένα μεγάλο βήμα που θα βοηθήσει την επιστήμη... Ελπίζω στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν για το καλό και την εξέλιξη της ανθρωπότητας και όχι για την πολεμική βιομηχανία. 4
kostis76 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 ...ποιος ήταν αραγες αυτός ο υπολογισμός που ολοκλήρωσε σε 3 και κάτι λεπτά, ο οποίος θα έπαιρνε 10000 χρόνια στον καλύτερο υπολογιστή;;!!! Μπράβο τους πάντως, αν είναι όπως τα λένε έχουμε ιστορική στιγμή (milestone που λένε και στο χωριό μου)... 4
Charis kor Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Which pill? The blue one or the red one? 1 3
aris1986 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Άμα του βάλεις δεδομένα για καλυτέρευση της ανθρώπινης ζωής θα βγάλει μετά από ένα δευτερόλεπτο απάντηση (που ο σημερινός υπερυπολογιστής θα έκανε 10 χρονια) Απάντηση: Kill all humans 2 1 2
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 5 λεπτά πριν, kostis76 είπε ...ποιος ήταν αραγες αυτός ο υπολογισμός που ολοκλήρωσε σε 3 και κάτι λεπτά, ο οποίος θα έπαιρνε 10000 χρόνια στον καλύτερο υπολογιστή;;!!! Μπράβο τους πάντως, αν είναι όπως τα λένε έχουμε ιστορική στιγμή (milestone που λένε και στο χωριό μου)... Τι θέλουν οι γυναίκες. Αλλά το αποτέλεσμα το έστειλε στο /dev/null για σπάσιμο 😀
Delas.46 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 7 λεπτά πριν, kostis76 είπε ...ποιος ήταν αραγες αυτός ο υπολογισμός που ολοκλήρωσε σε 3 και κάτι λεπτά, ο οποίος θα έπαιρνε 10000 χρόνια στον καλύτερο υπολογιστή;;!!! Μπράβο τους πάντως, αν είναι όπως τα λένε έχουμε ιστορική στιγμή (milestone που λένε και στο χωριό μου)... Θα έλεγα να σπάσει έναν κωδικό. 1
Deadpool 1 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εύγε στη Google που δείχνει καθημερινά πόσο τεράστια εταιρεία είναι. Ελπίζω τώρα να έχουμε καλύτερα στοχευμένες διαφημίσεις γιατί μου πετάει κάτι άσχετες τώρα τελευταία Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από Deadpool 1 15 2
svartevarg Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 7 λεπτά πριν, Delas.46 είπε Θα έλεγα να σπάσει έναν κωδικό. Bruteforcing??? 4 λεπτά πριν, Deadpool 1 είπε Εύγε στη Google που δείχνει καθημερινά πόσο τεράστια εταιρεία είναι. Μας βάζει goggles. 1
logistoulis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 33 λεπτά πριν, christakos07 είπε Επιστήμονες του insomnia σε 3,2,1.. δεν πιστεύω τίποτα 1
cpc464 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 8 λεπτά πριν, Annihilator είπε Τι θέλουν οι γυναίκες. Αυτό δεν το λύνει κανένας, κάποτε ένας εργάτης βρήκε ένα λυχνάρι, όταν το έτριψε βγήκε ένα τζίνι, του λέει έχεις 3 ευχές, η πρώτη λέει ο εργάτης είναι να μου φτιάξεις μία υπερατλαντική γέφυρα να πηγαίνω να δω την οικογένεια μου στο εξωτερικό, δεν γίνεται λέει το τζίνι τα θαύματα που κάνω είναι μικρότερου βεληνεκούς, ωραία του λέει ο εργάτης, επειδή είμαι απλοϊκός άνθρωπος και τσακώνομαι με την γυναίκα μου και την πεθερά μου θέλω να με κάνεις να καταλαβαίνω πάντα τι θέλουν οι γυναίκες, δεν μου λες λέει το τζίνι,με πόσες λωρίδες θέλεις την γέφυρα?. 3 1 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα