rodosf1 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 31 λεπτά πριν, Panagiotis19009 είπε Μα πως επιλέγεις να μην είσαι "δούλος" στον στρατό, από την στιγμή που σε διατάζει να κάνεις κάτι (πχ να κουβαλήσεις μπάζα στους 40 βαθμούς ή να αδειάσεις τα καλαθάκια των γραφείων) κάποιος ανώτερος από εσένα; Αρνείσαι; Φιδιάζεις; Τους κόβεις τον αέρα; Σε κανονίζει το βύσμα; Η θητεία είναι συνταγματική υποχρέωση δεν έχεις επιλογή. Αν πήγες πριν την κρίση, τις εποχές των παχιών αγελάδων, σίγουρα όλα ήταν πιο ξέγνοιαστα και ανάλαφρα. αυτό που βγάζετε συμπεράσματα εύκολα οι νεότεροι με εντυπωσιάζει πάντα. ξεγνοιαστα και ανάλαφρα λές αδερφέ μου ήτανε, χαχαχα, δυνατό. Ας μην αναλύσω προσωπικά τι κ πως, αλλά αυτό το... βύσμα το έχετε κάτω από το μαξιλάρι ορισμένοι και το αναφέρετε συνέχεια βλέπω; Το βύσμα, τη μανούλα κλπ. Λοιπόν για όλα υπάρχει τρόπος να βρεις τη θέση σου με αξιοπρέπεια χωρίς βύσμα στη ζωή αδερφέ. και στο στρατό επίσης. Και να σου πω το βασικό, αν κάποια δουλειά πχ πρέπει να γίνει και δουλεύουν όλοι, θα πας κ εσυ να βοηθήσεις και δεν θα κλαίγεσαι στο βύσμα σου επειδή σου έσπασε το νύχι. Η θητεία είναι συνταγματική υποχρέωση λες, το γνωρίζουμε αυτό όσοι υπηρετησαμε ξέρεις. Η θητεία, οχι η δουλεία όμως. Κ εκεί φαίνεται η προσωπικότητα του καθενός, αν μπορεί να δείξει για τι είναι ικανός και για τι όχι. Άλλος κλαίγεται στη μανούλα κ το βύσμα, άλλος κλαίει τη μοίρα του επειδή άδειασε καλαθάκια κ άλλος επιλέγει να ξηγιεται αλλιώς κ όπως κρίνει ανάλογα. Δεν είναι σεμινάριο συμπεριφοράς όμως το θέμα, ουτε είμαι ειδικός. Την απλή μου εμπειρία λεω κ εγω, τη δική του ο καθένας προφανώς.. Και σίγουρα καθένας αποφασίζει και κρίνει τι διαβάζει με βάση το μυαλό και τα βιώματα του. thanks
-Dimitris- Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, rodosf1 είπε αυτό που βγάζετε συμπεράσματα εύκολα οι νεότεροι με εντυπωσιάζει πάντα Το εντυπωσιακό είναι οτι εσείς οι "μεγάλοι" υπερβάλλετε μια ζωή για τα ''κατορθώματά'' σας. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2022 από -Dimitris-
ProponitisTouKanape Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 24/9/2022 στις 7:10 ΜΜ, rodosf1 είπε Αυτό που κρίνετε χωρίς να γνωρίζετε ορισμένοι... έχω πάει πριν πολλά πολλά χρόνια αδερφέ, σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες. Η ζωή έξω είναι πολύ πιο σκληρή και δούλος επιλέγεις αν θα είσαι, είτε στο στρατό, είτε στη δουλειά, είτε οπουδήποτε. Όπως επιλέγεις και να μην είσαι. Τίποτα... αντίστοιχο δούλου δεν κλήθηκα να κάνω αν και πολλά χρόνια πριν, καμία υπηρεσία (είχε σκοπιές τότε φουλ, οχι κάμερες οπως τώρα), καμία καθαριότητα, εκπαίδευση κλπ. Μετά το μεσημέρι αν ήμουν μέσα είχα μόνο την υπηρεσία κ στις ενδιάμεσες ώρες της σκοπιας, ΚΨΜ, παρέες, ντελιβερι, γέλια κ συζητήσεις. Από αυτά με ανοιχτά μάτια έμαθα πολλά για διαφόρων κατηγοριών ανθρώπους. Ξανακλήθηκα ως επιστρατος (ναι επιστρατευονται κ έφεδροι που κ που) κ είδα την αναλογία κληρωτων/μονίμων πολύ μετατοπισμενη προς τους μόνιμους. Σε μονάδα εκστρατείας 200 ατόμων είχε 10-15 φαντάρους. Βέβαια ίσως αυτό συμβαίνει επειδή παίρνουν όλα τα βύσματα οι Αθηναίοι/Θεσσαλονικεις απόσπαση κοντά στη μανούλα για να τους φτιάχνει το γάλα κ αδειάζουν οι μονάδες πρώτης γραμμής. Σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι καλός πολίτης και να έχεις μάτια ανοιχτά και τώρα και πάντοτε. In the end, η σύγκριση παντα βοηθάει να μάθουμε. p.s. δεν είναι οι δυτικές χώρες σε κατάσταση Ελλάδας από καμία άποψη by the way Σταμάτησα να διαβάζω στο "η ζωή έξω είναι πολύ πιο σκληρή". Πραγματικά είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα που ανακυκλώνεται απο κάποιους που πέρασαν καλά στη θητεία τους, όχι γιατι έκαναν κάτι χρήσιμο αλλά γιατί τους έβαζαν άλλοι τη ζωή σε καλούπι. Αμα σας λείπει τόσο πολύ, πάτε φυλακή. Φαγητό και στέγη εξασφαλισμένα, θα σας λένε τι να κάνετε, πότε να προαυλίζεστε, τι πόστο θα έχει ο καθένας κλπ. Ζωάρα. Ούτε άγχη, ούτε λογαριασμοί, ούτε ακρίβεια, τίποτα. Ρέκλα 2
rodosf1 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Σταμάτησα να διαβάζω στο "η ζωή έξω είναι πολύ πιο σκληρή". Πραγματικά είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα που ανακυκλώνεται απο κάποιους που πέρασαν καλά στη θητεία τους, όχι γιατι έκαναν κάτι χρήσιμο αλλά γιατί τους έβαζαν άλλοι τη ζωή σε καλούπι. Αμα σας λείπει τόσο πολύ, πάτε φυλακή. Φαγητό και στέγη εξασφαλισμένα, θα σας λένε τι να κάνετε, πότε να προαυλίζεστε, τι πόστο θα έχει ο καθένας κλπ. Ζωάρα. Ούτε άγχη, ούτε λογαριασμοί, ούτε ακρίβεια, τίποτα. Ρέκλα αυθαίρετα συμπεράσματα αδερφέ κ εσυ και μετα επιχειρηματολογεις επί αυτών. Ανάπτυξη λογικής σκέψης παρακαλώ. το "σταμάτησα να διαβάζω κ λεω τα δικά μου για να τα πω" δεν είναι κακό, είναι μια μέθοδος τοποθέτησης. Αλλά μόνο αυτό. επί της ουσίας έχεις να μας πεις κάτι όμως; Δε σημαίνει ότι μόνο όσοι περνάνε καλά κατά τα στάνταρ... κάποιων έχουν μια Α άποψη. Και με τα δύσκολα χτίζεις και άποψη και χαρακτήρα. Και σε αυτό υπάρχει προφανώς σεβασμός σε όσους έχουν υπηρετήσει γιατί έχουν μοιραστεί κοινές δυσκολίες. By the way, όλες οι απόψεις στηρίζονται στις εμπειρίες του εκφέροντα, τις οποίες εσυ κ ο καθένας δεν γνωρίζει, συνεπώς δεν μπορεί να τεκμαιρει. change my mind... or not Στην Ελλάδα ζούμε κ είναι συνυφασμενη η θητεία έως τωρα τουλάχιστον με τη ζωή μας ως άντρες. Αλήθεια τα παιδιά μεταναστών που μεγάλωσαν εδώ, υπηρετούν κανονικά και χωρίς κλαψες τη θητεία στη νέα τους πατρίδα. Γιατί άραγε; εκείνοι δεν έχουν ανακαλύψει το... μυστικό του Γιωτα 5 ή δεν το καταδεχονται; να σαι καλά.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, rodosf1 είπε αυθαίρετα συμπεράσματα αδερφέ κ εσυ και μετα επιχειρηματολογεις επί αυτών. Ανάπτυξη λογικής σκέψης παρακαλώ. το "σταμάτησα να διαβάζω κ λεω τα δικά μου για να τα πω" δεν είναι κακό, είναι μια μέθοδος τοποθέτησης. Αλλά μόνο αυτό. επί της ουσίας έχεις να μας πεις κάτι όμως; Δε σημαίνει ότι μόνο όσοι περνάνε καλά κατά τα στάνταρ... κάποιων έχουν μια Α άποψη. Και με τα δύσκολα χτίζεις και άποψη και χαρακτήρα. Και σε αυτό υπάρχει προφανώς σεβασμός σε όσους έχουν υπηρετήσει γιατί έχουν μοιραστεί κοινές δυσκολίες. By the way, όλες οι απόψεις στηρίζονται στις εμπειρίες του εκφέροντα, τις οποίες εσυ κ ο καθένας δεν γνωρίζει, συνεπώς δεν μπορεί να τεκμαιρει. change my mind... or not Στην Ελλάδα ζούμε κ είναι συνυφασμενη η θητεία έως τωρα τουλάχιστον με τη ζωή μας ως άντρες. Αλήθεια τα παιδιά μεταναστών που μεγάλωσαν εδώ, υπηρετούν κανονικά και χωρίς κλαψες τη θητεία στη νέα τους πατρίδα. Γιατί άραγε; εκείνοι δεν έχουν ανακαλύψει το... μυστικό του Γιωτα 5 ή δεν το καταδεχονται; να σαι καλά. Σχολίασα αυτή την έκφραση καθότι την έχω ακούσει πολλές φορές και επιχειρηματολόγησα επι αυτής. Έχω κανει κανονικά τη θητεία μου και μάλιστα 12μηνη πρόσφατα. Είναι μια υποχρέωση για τη συνέχιση της ζωής μας, μέχρι εκεί συμφωνούμε, και τα παιδιά των μεταναστών κάνουν θητεία γιατί είναι υποχρέωση τους ως έλληνες πολίτες, η υπηκοότητα έρχεται με κάποιες υποχρεώσεις. Δε μπορώ όμως να νιώθω νοσταλγία για αυτή την περίοδο, παρότι έκανα καλή θητεία και σε σχέση με πολλά άλλα παιδιά, ξεκούραστη. Και σε καμία περίπτωση η ζωή δεν είναι πιο σκληρή έξω απο το στρατό, αν είναι δυνατόν. 1
rodosf1 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, ProponitisTouKanape είπε Σχολίασα αυτή την έκφραση καθότι την έχω ακούσει πολλές φορές και επιχειρηματολόγησα επι αυτής. Έχω κανει κανονικά τη θητεία μου και μάλιστα 12μηνη πρόσφατα. Είναι μια υποχρέωση για τη συνέχιση της ζωής μας, μέχρι εκεί συμφωνούμε, και τα παιδιά των μεταναστών κάνουν θητεία γιατί είναι υποχρέωση τους ως έλληνες πολίτες, η υπηκοότητα έρχεται με κάποιες υποχρεώσεις. Δε μπορώ όμως να νιώθω νοσταλγία για αυτή την περίοδο, παρότι έκανα καλή θητεία και σε σχέση με πολλά άλλα παιδιά, ξεκούραστη. Και σε καμία περίπτωση η ζωή δεν είναι πιο σκληρή έξω απο το στρατό, αν είναι δυνατόν. ωραίος, σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. μα για την πλειοψηφία των κληρωτών αν το σκεφτείς είναι πιο δύσκολα, με το που απολύονται θα πέσουν πιθανότατα σε κακό εργοδότη, 1-2-3-10 φορές (με μισθό πείνας), θα βρεθούν μπροστά σε διλήμματα οικογένειας, παιδιά κλπ με χρήματα να μη φτάνουν ούτε για το φαγητό, με προβλήματα υγείας σε ενα υγειονομικό σύστημα σάπιο κλπ. Οπότε το να κάνει κανείς μια αγγαρεία κ μια σκοπιά/εκπαίδευση και μέχρι εκεί για την πλειοψηφία είναι νομίζω πιο light σε σχέση με το τι τους περιμένει μετά τη θητεία, πάντα μιλώντας για την κατάσταση στην Ελλάδα.
1comment Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 24/9/2022 στις 8:29 ΜΜ, pogchamp είπε Είχα υπηρεσία κανονικά σκοπιά, και στις ώρες που δεν ειχες νούμερο είτε θα σε ετρεχε ο ΕΠΟΠ στους όρχους για επιθεώρηση των αρμάτων/ΤΟΜΠ, θα σε καλούσαν να σκουπίσεις την ταξιαρχία γιατί ήταν πολύ κουρασμένα τα στελέχη για να πατήσουν ένα σφουγκάρισμα στο γραφείο τους οπότε τις ώρες που εσύ θα μπορούσες να ξαπλώσεις/ξεκουραστείς το μεσημέρι θα σε έτρεχαν... θα σε καλούσαν στο ΚΨΜ να σκουπίσεις γιατί έτσι... φυσικά κηπουρική, καθαριότητες αυλής.. κλπ κλπ. Το χουμε πει πολλάκις ότι ο ελληνικός στρατός είναι αγγαρείες καθαριότητας και γενικά ένα ατέλειωτο χώσιμο-εξαναγκασμός χωρίς αιτία. Καμία εκπαίδευση πλήν του πρωτου διμήνου (υποθέτω) βαριά-βαριά. Προσωπικά δεν πήγα (Ι5 ψυχολογικό) και αυτό δεν μου έφερε κανένα απολύτως εμπόδιο στη μετέπειτα ζωή μου. Ίσα ίσα που γλίτωσα 9 μήνες συμπεριφορών και πράξεων που δεν παίζει να άντεχα. 11 ώρες πριν, Panagiotis19009 είπε Η θητεία είναι συνταγματική υποχρέωση δεν έχεις επιλογή. Νομίζεις. Καλά, δεν είδες όταν παρουσιάστηκες άλλους γύρω σου να παίρνουν αναβολές; Δεν τους ρώτησες γιατί ή τι σκοπό είχαν; Μήπως απλά μπήκες με σκυφτό κεφάλι νομίζοντας ότι δεν έχεις καμία επιλογή πλην του να υπηρετήσεις; Τελικά έκανες λάθος. 1 1
dionisis1925 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, 1comment είπε Το χουμε πει πολλάκις ότι ο ελληνικός στρατός είναι αγγαρείες καθαριότητας και γενικά ένα ατέλειωτο χώσιμο-εξαναγκασμός χωρίς αιτία. Καμία εκπαίδευση πλήν του πρωτου διμήνου (υποθέτω) βαριά-βαριά. Προσωπικά δεν πήγα (Ι5 ψυχολογικό) και αυτό δεν μου έφερε κανένα απολύτως εμπόδιο στη μετέπειτα ζωή μου. Ίσα ίσα που γλίτωσα 9 μήνες συμπεριφορών και πράξεων που δεν παίζει να άντεχα. Νομίζεις. Καλά, δεν είδες όταν παρουσιάστηκες άλλους γύρω σου να παίρνουν αναβολές; Δεν τους ρώτησες γιατί ή τι σκοπό είχαν; Μήπως απλά μπήκες με σκυφτό κεφάλι νομίζοντας ότι δεν έχεις καμία επιλογή πλην του να υπηρετήσεις; Τελικά έκανες λάθος. Μην παίζουμε με τις λέξεις, από την στιγμή που σε υποχρέωσαν να παρουσιαστείς σημαίνει πως η θητεία είναι συνταγματικά υποχρεωτική, το ότι ο καθένας για το Χ,ψ λόγο βάσει Προεδρικού Διατάγματος απαλλάσσεται είναι άλλο κομμάτι. 2
Panagiotis19009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 15 ώρες πριν, 1comment είπε Νομίζεις. Καλά, δεν είδες όταν παρουσιάστηκες άλλους γύρω σου να παίρνουν αναβολές; Δεν τους ρώτησες γιατί ή τι σκοπό είχαν; Μήπως απλά μπήκες με σκυφτό κεφάλι νομίζοντας ότι δεν έχεις καμία επιλογή πλην του να υπηρετήσεις; Τελικά έκανες λάθος. Λάθος δεν έκανα φίλε μου, γιατί από το να περιμένω 2 χρόνια την επιτροπή να απαλλαχθώ και στην ουσία να μην έχω στα χέρια μου ένα χαρτί που να καλύπτει τον εργοδότη μου, πήγα ένα 8μηνο και ξεμπέρδεψα. Ποιος σου εγγυάται ότι στο τέλος δεν θα σε βάλουν να υπηρετήσεις Ι4;
alex1234532 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα σας. Σπουδάζω είμαι 20 χρονών και είμαι στο 3ο έτος σπουδών χωρίς να χρωστάω μαθήματα και με καλούς βαθμούς. Εχω 3 ενδεχόμενα για την υπόθεση στρατό.... 1ο) να πάω στο 4ο έτος (δηλαδή να πάρω αναβολή σπουδών για 1 χρόνο) και μετά να κάνω το μεταπτυχιακό μου και να βρω δουλειά με την ησυχία μου χωρίς στρατιωτικές υποχρεώσεις. 2ο)να πάω αμέσως μετά το πτυχίο και πριν το μεταπτυχιακό (που ως θετικό έχει οτι θα εχω τελειώσει τις βασικές σπούδες και δεν θα τις διακόψω , και οτι πάλι θα ειμαι ήσυχος στο μεταπτυχιακο και στην εύρεση δουλειάς 3ο)μετα το μεταπτυχιακο (που ναι μεν θα εχω τελειωσεί τις σπουδες μου χωρις να τις διακόψω καθόλου , αλλά δυστηχως θα είμαι μεγάλος σχετικά και θα πρεπει να κανω αυτη την αγκαρία για να βρω δουλειά να τονισω πως το πατρικο μου ειναι Αλεξανδρουπολη και θα ηθελα να με φερουν Εβρο για να ειμαι στο σπιτι μου (δεν ξερω αν λαμβανεται καθολου αυτο υποψιν απο το στρατο) και οτι εχω βλεψεις να φυγω στο εξωτερικο και δεν θα ηθελα να μου παρουσιαστει μια ευκαιρια και να εχω την στρατευση στο κεφαλι μου. Σας ευχαριστώ , και ακούω γνωμες :)))))
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, alex1234532 είπε Καλησπέρα σας. Σπουδάζω είμαι 20 χρονών και είμαι στο 3ο έτος σπουδών χωρίς να χρωστάω μαθήματα και με καλούς βαθμούς. Εχω 3 ενδεχόμενα για την υπόθεση στρατό.... 1ο) να πάω στο 4ο έτος (δηλαδή να πάρω αναβολή σπουδών για 1 χρόνο) και μετά να κάνω το μεταπτυχιακό μου και να βρω δουλειά με την ησυχία μου χωρίς στρατιωτικές υποχρεώσεις. 2ο)να πάω αμέσως μετά το πτυχίο και πριν το μεταπτυχιακό (που ως θετικό έχει οτι θα εχω τελειώσει τις βασικές σπούδες και δεν θα τις διακόψω , και οτι πάλι θα ειμαι ήσυχος στο μεταπτυχιακο και στην εύρεση δουλειάς 3ο)μετα το μεταπτυχιακο (που ναι μεν θα εχω τελειωσεί τις σπουδες μου χωρις να τις διακόψω καθόλου , αλλά δυστηχως θα είμαι μεγάλος σχετικά και θα πρεπει να κανω αυτη την αγκαρία για να βρω δουλειά να τονισω πως το πατρικο μου ειναι Αλεξανδρουπολη και θα ηθελα να με φερουν Εβρο για να ειμαι στο σπιτι μου (δεν ξερω αν λαμβανεται καθολου αυτο υποψιν απο το στρατο) και οτι εχω βλεψεις να φυγω στο εξωτερικο και δεν θα ηθελα να μου παρουσιαστει μια ευκαιρια και να εχω την στρατευση στο κεφαλι μου. Σας ευχαριστώ , και ακούω γνωμες :))))) Στην θεση σου θα εκανα το πρωτο. Εγω στην ζωη μου εκανα το 3ο, δηλαδη μετα τις σπουδες και απλα ημουν τυχερος και με κρατησαν στην δουλεια μετα τον στρατο αλλα θα μπορουσαν να εχουν βρει αλλον η να μην με χρειαζονται. Ηταν ενα ρισκο και μου εκατσε. Το 2ο το απορριπτω γιατι καλο ειναι να εχεις μια συνεχεια απο το 4ο ετος σου προς το μεταπτυχιακο και να μην τα κοψεις ολα αποτομα για σχεδον 1 χρονο. Επισης δεν θα εκανα αναβολη σπουδων και θα δηλωνα κανονικα μαθηματα για να παιρνω φοιτητικες αδειες για να δωσω. (Δικαιουσαι 15μερες στην 9μηνη θητεια σου) Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2022 από Αλεξανδρος A.92
alex1234532 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Ναι και εγώ αυτό σκέφτομαι. Το που θα παρουσιαστω σχετίζεται καθόλου με το που είναι το πατρικο μου; και επίσης αυτές οι φοιτητικές άδειες θα προσμετρηθουν σε άλλες άδειες που δίνει ο στρατός ή είναι κάτι ξεχωριστο;
dionisis1925 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, alex1234532 είπε Ναι και εγώ αυτό σκέφτομαι. Το που θα παρουσιαστω σχετίζεται καθόλου με το που είναι το πατρικο μου; και επίσης αυτές οι φοιτητικές άδειες θα προσμετρηθουν σε άλλες άδειες που δίνει ο στρατός ή είναι κάτι ξεχωριστο; Οι φοιτητικές άδειες είναι ξεχωριστές από τις κανονικές. Σχετίζεται με το που είσαι μόνιμος κάτοικος ,αν είσαι δημότης Αλεξανδρούπολης τότε στάνταρ θα τοποθετηθείς σε μονάδα εκεί γύρω. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2022 από dionisis1925
Clytoceyx Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Panagiotis19009 είπε Ποιος σου εγγυάται ότι στο τέλος δεν θα σε βάλουν να υπηρετήσεις Ι4; Αν η παθηση που εχεις δικαιολογει Ι5, παιρνεις απαλλαγη. Πολλες φορες και κατευθειαν πχ για περιπτωση φρουραρχειου, ο γιατρος σου γραφει 2ετη αναβολη και μετα περνας απο την επιτροπη και σου λενε "χαρηκαμε για την γνωριμια, στο καλο και να μην μας γραφεις. Ι5". Ακομα και αν εχεις συμπληρωσεις τρεις 6μηνες με εντελως διαφορετικες δικαιολογιες, αν ο λογος της τεταρτης δικαιολογει απαλλαγη, θα την παρεις. Δεν παιζουν με αυτα. Οσοι την επαθαν και υπηρετησαν, ειναι επι τω πλειστον περιπτωσεις που επαιρναν αναβολες στο... "ετσι" πχ δεν αισθανομαι καλα μεσα στο στρατοπεδο και αλλες βασιμες η αβασιμες δικαιολογιες (ολοι ξερουμε ποσο ευκολα παιρνεις τις αναβολες) χωρις μια επισημη γνωματευση. Βεβαια, ακομα και ετσι, τις legit περιπτωσεις τις εντοπιζουν οι γιατροι στα στρατοπεδα. @alex1234532 Δεν ξερω σε ποια σχολη εισαι, αλλα το μονο που θα σου πω ειναι να μην αφησεις στην "μεση" οποιαδηποτε βαθμιδα εκπαιδευσης. Αυτο μπορει να σημαινει εστω και ενα μαθημα για πτυχιο, μια παρουσιαση πτυχιακης/διπλωματικης, η ακομα χειροτερα την συγγραφη της. Μεχρι να παρεις κυριολεκτικα το χαρτι στα χερια σου, μην σταματησεις. Το επομενο χαρτι ειναι αλλη κουβεντα. Σχετικα με το 2, πολλοι αρχιζουν τα μεταπτυχιακα πολυ καιρο μετα το πτυχιο. Ο επιβλεπων καθηγητης μου απο τα προπτυχιακα μου χρονια αλλα και πολλοι συναδελφοι στο πανεπιστημιο, ξεκινησαν το μεταπτυχιακο κοντα στα 30 και ακολουθησαν και διδακτορικα, μεταδιδακτορικες ερευνες κοκ. Οι λογοι γνωστοι, δημιουργια οικογενειας, οικονομικες δυσκολιες και αναγκη ευρεσης εργασιας η ακομα και αβεβαιοτητα για την επαγγελματικη τους πορεια. Βασικα θα ελεγα την 3η επιλογη ωστε να εισαι σχετικα "ασφαλης" με την ακαδημαικη σου πορεια (εχω δει καταργησεις μεταπτυχιακων τμηματων μεσα σε χρονο dt, εντος του εξαμηνου να καταργουνται ολα τα δωρεαν μεταπτυχιακα και πολλα αλλα) η οποια σε μεγαλο ποσοστο θα καθορισει το μελλον σου, τουλαχιστον περισσοτερο απ' οτι η θητεια, και μετα βλεπεις τι θα κανεις με τα "γυρω-γυρω". Παντως με πτυχιο και μεταπτυχιακο μεσα στα κανονικα ορια, δεν θα σε εχουν παρει και τα χρονια. Με τις υπαρχουσες καταστασεις, πολλοι φτανουν τα 40 και δεν εχουν καμια ιδιαιτερη επαγγελματικη σταθεροτητα. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2022 από Clytoceyx
alex1234532 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Ευχαριστώ παρα πολυ για την απάντηση σου. Θα την λάβω υπόψην. Να είσαι καλά 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις