Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nobody293 είπε

Πέρυσι διαγνώστηκα με Υποτροπιάζουσα-Διαλείπουσα Πολλαπλή Σκλήρυνση(RRMS) η οποία χρήζει φαρμακευτικής αγωγής και είναι να καταταγώ.Τι πρέπει να κάνω για να περάσω από επιτροπή; Επίσης επειδή φοβάμαι και με αγχώνει το θέμα της εξέλιξης της νόσου υπάρχει περίπτωση να μου ζητήσουν να υπηρετήσω;

Καταρχήν περαστικά σου.

Νομίζω ότι είναι αρκετά σοβαρή ώστε να πάρεις Ι5. Μόνο με τη γνωμάτευση του γιατρού θα πρέπει να ακολουθήσεις αυτή τη διαδικασία μέσω φρουραρχείου. 5 μέρες πριν την κατάταξη πας στο φρουραρχείο που ανήκεις και λες τι έχεις. Και σε κατευθύνουν. Έχε μαζί όλα όσα χρειάζονται για τη νόσο και σημείωμα κατάταξης. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

Ψάξε σε κεπά αν σου βγάζουν βαθμό αναπηρίας

Έχω περάσει ήδη από ΚΕΠΑ και μου έδωσαν 35% που είναι το ελάχιστο διότι προς το παρών δεν έχω κάποιο σοβαρό κλινικό πρόβλημα

2 ώρες πριν, 1comment είπε

Καταρχήν περαστικά σου.

Νομίζω ότι είναι αρκετά σοβαρή ώστε να πάρεις Ι5. Μόνο με τη γνωμάτευση του γιατρού θα πρέπει να ακολουθήσεις αυτή τη διαδικασία μέσω φρουραρχείου. 5 μέρες πριν την κατάταξη πας στο φρουραρχείο που ανήκεις και λες τι έχεις. Και σε κατευθύνουν. Έχε μαζί όλα όσα χρειάζονται για τη νόσο και σημείωμα κατάταξης. 

Σε ποιά γνωμάτευση αναφέρεσαι; Στο χαρτί της διάγνωσης ή πρέπει να ζητήσω κάποιο άλλο χαρτί από το γιατρό;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nobody293 είπε

Έχω περάσει ήδη από ΚΕΠΑ και μου έδωσαν 35% που είναι το ελάχιστο διότι προς το παρών δεν έχω κάποιο σοβαρό κλινικό πρόβλημα

Αυτό είναι το σημαντικότερο χαρτί. 

Λογικά θα έχεις σε χαρτί γνωματεύσεις που υπέβαλες για κεπα. Έχε κάποιες μαζί σου συν αν υπάρχει σε μαγνητική κάποια εμφάνιση του προβλήματος.

Δεν έχει τύχει να ακούσω διαδικασία που κάποιος έχει ένα ποσοστό αναπηρίας οπότε δεν έχω κάποια συγκεκριμένη συμβουλή να σου δώσω.

Η συνήθης τακτική είναι να προσκομίζει ο στρατεύσιμος πρόσφατη γνωμάτευση δημόσιου νοσοκομείο με υπογραφή διευθυντή κλινικής 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

Η συνήθης τακτική είναι να προσκομίζει ο στρατεύσιμος πρόσφατη γνωμάτευση δημόσιου νοσοκομείο με υπογραφή διευθυντή κλινικής 

Αυτό απο πού πηγάζει ότι είναι συνήθης τακτική; Εγώ πώς πήρα απαλλαγή με χαρτί από ιδιώτη μη έχοντας πάει ποτέ σε δημόσιο νοσοκομείο; 

1 ώρα πριν, nobody293 είπε

Σε ποιά γνωμάτευση αναφέρεσαι; Στο χαρτί της διάγνωσης ή πρέπει να ζητήσω κάποιο άλλο χαρτί από το γιατρό;

Χαρτί με γνωμάτευση. Και το χαρτί με το ποσοστό που λες. Αποκλείεται να σε βάλουν μέσα με τέτοιο πρόβλημα που δεν λύνεται. 

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 1comment είπε

Αυτό απο πού πηγάζει ότι είναι συνήθης τακτική; Εγώ πώς πήρα απαλλαγή με χαρτί από ιδιώτη μη έχοντας πάει ποτέ σε δημόσιο νοσοκομείο; 

Γιατί μπορούσες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Maurikycli είπε

Γιατί μπορούσες

Α καλάααα... Προτείνω στο φίλο που ρωτάει να μην πάρει σοβαρά τις απαντήσεις σου γιατί δεν ξέρεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, 1comment είπε

Α καλάααα... Προτείνω στο φίλο που ρωτάει να μην πάρει σοβαρά τις απαντήσεις σου γιατί δεν ξέρεις

Ήδη ανέφερα ότι στην περίπτωσή του δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο.

Η συνήθης τακτική δεν σημαίνεί απαραίτητα ότι είναι η σωστή.

Ο ενδιαφερόμενος γενικά λαμβάνει υπόψιν του αυτά που κρίνει ότι έχουν βάση 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Maurikycli είπε

Ήδη ανέφερα ότι στην περίπτωσή του δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο.

Η συνήθης τακτική δεν σημαίνεί απαραίτητα ότι είναι η σωστή.

Ο ενδιαφερόμενος γενικά λαμβάνει υπόψιν του αυτά που κρίνει ότι έχουν βάση 

Δεν είναι συνήθης τακτική να τρέχουν όλοι στα δημόσια νοσοκομεία για γνωματεύσεις. Γνωμάτευση σου δίνει ο γιατρός που σε παρακολουθεί που συνήθως είναι ιδιώτης. Από κει και πέρα, αυτό το χαρτί θα το δει ο στρατιωτικός γιατρός και θα κάνει τα ανάλογα. 

Δημοσ.

Ο συνήθης κόσμος δεν έχει ιδιώτη γιατρό να πληρώνει από την τσέπη του αλλά αυτούς του δημόσιου συστήματος .

6 λεπτά πριν, 1comment είπε

Δεν είναι συνήθης τακτική να τρέχουν όλοι στα δημόσια νοσοκομεία για γνωματεύσεις. Γνωμάτευση σου δίνει ο γιατρός που σε παρακολουθεί που συνήθως είναι ιδιώτης. Από κει και πέρα, αυτό το χαρτί θα το δει ο στρατιωτικός γιατρός και θα κάνει τα ανάλογα. 

Δημοσ.

Παλια ελεγαν οτι αν το χαρτι ειναι απο ιδιωτη γιατρο, μπορουσαν να το αμφισβητησουν. Κυριως εννοουσαν καποιους γνωστους γιατρους οι οποιοι, με το αζημιωτο,  μπορουσαν να σε διαγνωσουν με οτι ηθελες. Παρ' ολ' αυτα, δεν μπορουν να παρουν ρισκο να κοβουν αβερτα οσως πανε με χαρτι απο ιδιωτη. Ιδιως αμα υπαρχει και αποφαση ΚΕΠΑ.

Λιγο που κοιταξα ομως, η ασθενεια σου θεωρειται διαχειρισιμη με φαρμακευτικη αγωγη, ασχετως στρατου. Επισης αν και υπαρχει ποσοστο αναπηριας, αυτο γενικα δεν σημαινει αυτοματα και την απαλλαγη απο στρατευση. Πρεπει να δεις τι γραφει το πιο προσφατο σχετικο προεδρικο διαταγμα/φεκ για την παθηση σου. Υπαρχουν καποιες παθησεις, οι οποιες οσο σοβαρες και να ακουγονται, μπορουν να δικαιολογουν μεχρι και 2 χρονια αναβολων (εφοσων το επιδιωξει καποιος) αλλα οχι και απαλλαγη, συνηθως απλα ενα Ι3-Ι4.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Παλια ελεγαν οτι αν το χαρτι ειναι απο ιδιωτη γιατρο, μπορουσαν να το αμφισβητησουν. Κυριως εννοουσαν καποιους γνωστους γιατρους οι οποιοι, με το αζημιωτο,  μπορουσαν να σε διαγνωσουν με οτι ηθελες. Παρ' ολ' αυτα, δεν μπορουν να παρουν ρισκο να κοβουν αβερτα οσως πανε με χαρτι απο ιδιωτη. Ιδιως αμα υπαρχει και αποφαση ΚΕΠΑ.

Λιγο που κοιταξα ομως, η ασθενεια σου θεωρειται διαχειρισιμη με φαρμακευτικη αγωγη, ασχετως στρατου. Επισης αν και υπαρχει ποσοστο αναπηριας, αυτο γενικα δεν σημαινει αυτοματα και την απαλλαγη απο στρατευση. Πρεπει να δεις τι γραφει το πιο προσφατο σχετικο προεδρικο διαταγμα/φεκ για την παθηση σου. Υπαρχουν καποιες παθησεις, οι οποιες οσο σοβαρες και να ακουγονται, μπορουν να δικαιολογουν μεχρι και 2 χρονια αναβολων (εφοσων το επιδιωξει καποιος) αλλα οχι και απαλλαγη, συνηθως απλα ενα Ι3-Ι4.

Είναι έτοιμος ο στρατός να διαχειριστεί  μια υποτροπή του;

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, pogchamp είπε

Παιδιά σε περίπτωση που κάποιος τραυματιστεί εν ώρα υπηρεσίας και πάρει πχ 30 μέρες άδεια, τις υπηρετεί ή όχι; 

Όχι 

• Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, stavros750 είπε

Όχι 

Υπάρχει ένα όριο ημερών αναρρωτικής άδειας που μπορείς να πάρεις πριν χρειαστεί να τις υπηρετήσεις στο τέλος της θητείας σου είμαι σχεδόν σίγουρος. Άμα κάνω λάθος διορθώστε με.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...