Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άρθρο 30
για Τιμητική Άδεια Παραμεθορίου (ΤΑΠ)

Αναφορά σε κείμενο

4. Διακεκριμένη πράξη θεωρείται επίσης και η υπηρεσία σε Μονάδες ή Υπηρεσίες των ΕΔ που εδρεύουν ή αναπτύσσονται για επιχειρησιακούς λόγους στις περιοχές Θράκης, νήσων Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκανήσου και νήσου Κύπρου, για τη χορήγηση τιμητικής άδειας. Η τιμητική αυτή άδεια:
α. Διαρκεί δύο (2) ημέρες για κάθε πλήρη μήνα που πραγματικά υπηρετείται στις περιοχές αυτές και όχι πλασματικά, όπως λ.χ. εγγραφή στη δύναμη Μονάδας χωρίς παρουσίαση σε αυτήν ή με απόσπαση εκτός των περιοχών αυτών ή με διακοπτόμενη υπηρεσία.
β. Χορηγείται υποχρεωτικά σε περιόδους που δεν έχει διαταχθεί αυξημένη ετοιμότητα ή επαγρύπνηση ή συναφή μέτρα του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού μετά τη συμπλήρωση δίμηνης υπηρεσίας στις παραπάνω περιοχές και οπωσδήποτε εντός μηνός από την συμπλήρωση του διμήνου που τη δικαιολογεί. Σε
περίπτωση μετάθεσης, η παραπάνω άδεια που δεν χορηγήθηκε κατά τις ανωτέρω καταστάσεις ετοιμότητας, χορηγείται από τη νέα Μονάδα εντός μηνός από την παρουσίαση σε αυτή. Ειδικά σε όσους υπηρετούν στη νήσο Κύπρο, η προαναφερόμενη τιμητική άδεια μπορεί να χορηγηθεί μετά τον επαναπατρισμό των
υπηρετούντων.
γ. Δεν χορηγείται στους υπηρετούντες σε Μονάδες της Θράκης, εφόσον έχουν μόνιμη κατοικία στο Νομό όπου εδρεύει η Μονάδα τους, καθώς και σε όσους υπηρετούν σε Μονάδες των νησιών Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκανήσου και νήσου Κύπρου, εφόσον κατοικούν μόνιμα στα νησιά που υπηρετούν.

https://www.stratologia.gr/el/content/«ρύθμιση-των-ειδών-των-αδειών-του-στρατιωτικού-προσωπικού-των-ενόπλων-δυνάμεων-των

Για να πάρεις ΔΝ, τυπικά θα πρέπει το σπίτι να ανήκει σε συγγενή α' βαθμού. Οπότε για αυτό σου λέει ο διοικητής, και ΔΝ (από συγγενή β' βαθμού) και ΤΑΠ δεν είναι δίκαιο για τους άλλους

• Like 1
  • Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ioankav είπε

Για να πάρεις ΔΝ, τυπικά θα πρέπει το σπίτι να ανήκει σε συγγενή α' βαθμού. Οπότε για αυτό σου λέει ο διοικητής, και ΔΝ (από συγγενή β' βαθμού) και ΤΑΠ δεν είναι δίκαιο για τους άλλους

Το σπίτι μπορεί να ανοίκει σε συγγκενή α' βαθμού, δηλαδή να είναι εξοχικό του πατέρα του.

Όπως και να χει ένας ΔΕΚΟ λογαριασμός είναι 5 λεπτά υπόθεση να αλλάξει όνομα, αλλά δεν το είπα εγώ ποτέ ! :P

Δημοσ.

Όταν υπηρετούσαν στη Χίο σειρά μου που είχε σπίτι της γιαγιάς του στο νησί έπαιρνε Δ/Ν αλλά όχι ΤΑΠ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

^ Στην Χίο "έτρωγαν " ακόμα και τις αιμοδοτικες!  🫤

Εντάξει δεν ξέρω σε τι περίπτωση έπεσες, άδεια δεν μου έφαγαν.

Δημοσ.

Τώρα που το λέτε θυμάμαι και εγώ αυτή την αρβύλα, ότι οποίος πάρει ΔΝ δεν θα πάρει ΤΑΠ. Εγώ βέβαια πήρα και τα 2, και 20 μέρες που δικαιούνταν έπιπλεον οο εθελοντές των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας 😜😜

Δημοσ.

Καλησπέρα σας 

Θα παρακαλούσα πολύ όποιος μπορεί να με ενημερώσει για την λέσχη αξιωματικών φρουράς Θεσσαλονίκης 

Θα ήθελα να μάθω πως είναι η θητεία εκεί διότι δεν έχω διαβάσει καλά σχόλια 

Δημοσ.

Σήμερα εκδόθηκε η απόφαση για την ετήσια αναβολή μου στο σάιτ της στρατολογίας. Ψιλοάργησε αλλά τελικά η διαδικασία έχει περισσότερη αναμονή παρά τρέξιμο.

Καλή τύχη στους επόμενους.

Δημοσ.

Η χορήγηση των ΕΤΑΠ (ειδική τιμητική άδεια παραμεθορίου) είναι υποχρεωτική, ή μπορεί το εκάστοτε στρατόπεδο/διοικητής να τις αρνηθεί για διάφορους λόγους;

Προσωπικά έχω ακούσει άλλους να λένε πως είναι υποχρεωμένοι να τις δώσουν, και άλλοι πως όχι (και μιλάω για στελέχη αποκλειστικά). 

Τι προβλέπει ο νόμος; Αναφέρομαι συγκεκριμένα σε μαζεμένες ΕΤΑΠ από ΕΛΔΥΚ για Ελλάδα στον επαναπατρισμο.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, AntoMast είπε

Η χορήγηση των ΕΤΑΠ (ειδική τιμητική άδεια παραμεθορίου) είναι υποχρεωτική, ή μπορεί το εκάστοτε στρατόπεδο/διοικητής να τις αρνηθεί για διάφορους λόγους;

Προσωπικά έχω ακούσει άλλους να λένε πως είναι υποχρεωμένοι να τις δώσουν, και άλλοι πως όχι (και μιλάω για στελέχη αποκλειστικά). 

Τι προβλέπει ο νόμος; Αναφέρομαι συγκεκριμένα σε μαζεμένες ΕΤΑΠ από ΕΛΔΥΚ για Ελλάδα στον επαναπατρισμο.

Υποχρεωτικο απο τι ξερω. Μονο τις τιμητικες μπορουν να σου κοψουν με το ετσι θελω. 

Δημοσ.

Ξέρουμε στρατόπεδα Αθήνας που μπορούμε να πάμε ως στρατιώτες του μηχανικού?Με μετάθεση μετά από ειδικότητα?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, aks είπε

Ξέρουμε στρατόπεδα Αθήνας που μπορούμε να πάμε ως στρατιώτες του μηχανικού?Με μετάθεση μετά από ειδικότητα?

εδω σε εχω: στρατοπεδο Καποτα (στο μενιδι). Κυριως μηχανικο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 14/06/2023 at 09:55, vamvakoolas said:

εδω σε εχω: στρατοπεδο Καποτα (στο μενιδι). Κυριως μηχανικο!

Γνωρίζεις αν μπορούμε να αρνηθούμε μετάθεση αν έρθει στο τρίμηνο?Γτ πήγα για εκπαίδευσ ότι μπορεί να κατέβω  τέλος του μήνα αλλά πολυ φοβάμαι ότι θα οεταχτω όπου να ναι στην Αθήνα

Επεξ/σία από aks
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...