Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mr.robot είπε

Καλημέρα

Πόσο καιρό περίπου καθόμαστε στο κέντρο κατάταξης νεοσυλλέκτων πλέον;

Δ εσσο

Δεν υπάρχει κέντρο, σε μονάδες κανονικά πηγαίνεις απλά οι νεοσύλλεκτοι ακολουθούν και πρόγραμμα εκπαίδευσης πριν μπουν σε υπηρεσίες. Την 3η Παρασκευή απο την κατάταξη ορκίζεστε, μεχρι τότε εχετε εξόδους μονο ΣΚ ασχέτως αν μεσοβδόμαδα έχετε υπηρεσία ή εκπαίδευση. Μετά άδεια και μετά ΣΠΕΝ που όμως μπορει να το κάνετε και σε άλλη μονάδα (αν π.χ. δηλώσεις παραμεθόριο, ΕΛΔΥΚ, Στρατονομίες κλπ)

Στις 4/7/2023 στις 10:17 ΜΜ, manolis940 είπε

Γραφιάς που; Αν και το δίλημμα σου μου μοιάζει σε ένα κουβά σκ....σοκολάτες ή ένα κουβά χρυσό; 🤣

Γενικά είναι ψιλοπαρόμοια σαν ώρες. Απλά γραφέας μπορει να πηγαίνει κάθε μέρα μέχρι τις 2 (ΓΕΕΘΑ είσαι αφού) ενώ οδηγός (μερίμνη οδηγούς εχει κυρίως το ΓΕΕΘΑ),  να πηγαίνει απο το πρωί μέχρι το βράδυ αλλά εναλλάξ με άλλο άτομο

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 04/07/2023 at 20:54, DjAek2003 said:

Παιδιά καλησπερα πάσχω από ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή το θέμα μου είναι με γνωμάτευση από τον γιατρό θα μου δοθεί αναβολή-απαλλαγή η θα τρέχω και δεν θα φτάνω;;;;;

Αν η πάθηση σου εμφανίζεται στο ΦΕΚ, θα πάρεις το νούμερο ικανότητας που ορίζει αυτό, με κάποια ελαστικότητα προς μεγαλύτερα νούμερα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

διέκοψα την αναβολή μου αρχές Ιουνίου και δήλωσα να μπω Σεπτέμβρη στρατό, έλαβα email με τίτλο ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ 2023 Ε΄ ΕΣΣΟ, αλλά σήμερα μου στείλαν πως θα μπω αυτόν τον μήνα με την 2023 Δ ΕΣΣΟ. Έχω τραυματισμό στον ώμο μου και τελειώνω τις φυσικοθεραπείες μου τέλη Αυγούστου και επιπλέον λόγω οικονομικών δεν μπορώ να μπω αυτόν τον μήνα, αλλά Σεπτέμβρη όπως είχα δηλώσει. Τι μπορώ να κάνω για να μπω Σεπτέμβρη;

Επεξ/σία από Pezos123
Δημοσ.
Στις 4/7/2023 στις 11:34 ΠΜ, mr.robot είπε

Από τα ΚΕΠ για στρατιωτική χρήση ναι

Και το έδιναν στην μονάδα - κέντρο κατάταξης την πρώτη μέρα ;

Αν και λίγο αργά:

Γενικά δεν παίζει ρόλο η " σειρά " στα αδέρφια πλέον, νομίζω.

Εγώ ως μικρότερος από 4 αδέρφια ( έχω 3 αδερφές ) κάνω εξάμηνο κανονικά.

Ξάδερφος μου είναι 2 αγόρια και 2 κορίτσια, και τα 2 αγόρια έκαναν εξάμηνο.

Προσωπικά, Β ΕΣΣΟ εδώ, αφου μας έστειλαν όπου μας έστειλαν, έκανα μέσω ίντερνετ την κατάθεση του πιστοποιητικού στο stratologia, μέσα από το στρατόπεδο. Βέβαια ηλεκτρονικά δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για την εξέλιξη της αίτησης αν δεν πάρεις τηλέφωνο.

Σε 2 βδομάδες μετά περίπου, με κάλεσαν στο πρώτο γραφείο και μου έδειξαν το χαρτί που τους ήρθε που γράφει με κάθε επισημότητα πως είμαι εξαμήνος. Αυτό το χαρτί το κρατάνε στο γραφείο.

Δημοσ.

Ερώτηση για εξαγορά: Αν κάποιος είναι 33 μπορεί να εξαγοράσει. Σκέφτομαι όμως ότι όποιος παρουσιάζεται Ιανουάριο (Α ΕΣΣΟ) πρέπει να κάνει τα χαρτά του Δεκέμβριο. Το σύστημα θα  νιώθει ή θα βλέπει 32 χρονών (αφού θα ναι ακόμα στο προηγούμενο έτος).

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

Ερώτηση για εξαγορά: Αν κάποιος είναι 33 μπορεί να εξαγοράσει. Σκέφτομαι όμως ότι όποιος παρουσιάζεται Ιανουάριο (Α ΕΣΣΟ) πρέπει να κάνει τα χαρτά του Δεκέμβριο. Το σύστημα θα  νιώθει ή θα βλέπει 32 χρονών (αφού θα ναι ακόμα στο προηγούμενο έτος).

Σου διαφεύγει αυτή η προϋπόθεση: "αφού προηγουμένως εκπληρώσουν ενόπλως στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση είκοσι (20) ημερών"

https://www.stratologia.gr/el/node/166

Οπότε τα χαρτιά τα καταθέτει αφού καταταγεί και κάνει τον ελάχιστο αριθμό ημερών όπως περιγράφεται στο άρθρο. Δεν κάνει κάτι νωρίτερα.

Δημοσ.
10 minutes ago, ioankav said:

Σου διαφεύγει αυτή η προϋπόθεση: "αφού προηγουμένως εκπληρώσουν ενόπλως στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση είκοσι (20) ημερών"

https://www.stratologia.gr/el/node/166

Οπότε τα χαρτιά τα καταθέτει αφού καταταγεί και κάνει τον ελάχιστο αριθμό ημερών όπως περιγράφεται στο άρθρο. Δεν κάνει κάτι νωρίτερα.

οπότε μπαίνω γενάρη, κάνω 20 ημέρες και είμαι κομπλε δηλαδή. Θα ρωτήσω και στην στρατολογία, αλλά συνήθως σου κάνουν copy paste ένα φεκ και δεν βοηθάνε. Ευχαριστω πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάγκες μπορείτε γενικά να μου πείτε τι παίζει με το Λουτράκι για ειδικότητα

Σκαπανέας ναρκαλιευτης;

Επεξ/σία από MikeKir21
Δημοσ.

Παιδια καλησπέρα!
Είμαι κοντά στην ολοκλήρωση των σπουδών μου και σκέφτομαι σοβαρά να κόψω την αναβολή μου. Πιθανότατα να μπω Νοέμβριο ή Γενάρη. Έχω τις εξής απορίες:
1) Η 9μηνη θητεία στο παραμεθόριο ισχύει ακόμα ή την καταργήσανε και αυτή και είμαστε όλοι 12 μηνοι στο στρατό ξηράς; (δεν δικαιουμε μειωμένη θητεία ως προστάτης κλπ.)
2) Αν μπω νοέμβριο πότε περίπου παρουσιάζομαι στην μονάδα και πότε παίρνω την πρώτη άδεια; θα ναι τελος του μήνα πχ 29 νοεμβρίου;
3)Μπορω να πάρω άδεια για να πάω στην ορκομωσία στο πτυχίο μου που κατα πασα πιθανοτητα θα μαι φαντάρος ακόμα;
4) πόσο νωρίτερα πρέπει να κόψω την αναβολή;
Ευχαριστω εκ των προταίρων όποιον μου απαντήσει.

Δημοσ.

Βολεύει καλύτερα shaver θεωρείτε από το να μπλέκω με ξυράφια και αφρούς κατά την θητεία μου; Έχει κάποιος να προτείνει κάποιο μέχρι 40-50€;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mr.robot είπε

Βολεύει καλύτερα shaver θεωρείτε από το να μπλέκω με ξυράφια και αφρούς κατά την θητεία μου; Έχει κάποιος να προτείνει κάποιο μέχρι 40-50€;

Νομίζω πως ενα σειβερ με 2 κεφαλές είναι σωτήριο για την φάση στρατός. Είχα αγοράσει αυτό το πολύ φθηνό και με είχε βολεψει πραγματικά. Αξίζει και απο θέμα τιμής να το δοκιμάσεις. Δεν έχω άποψη για πιο ακριβά μοντέλα. (https://www.skroutz.gr/s/19830627/Kemei-KM-1102-Ξυριστική-Μηχανή-Προσώπου-Επαναφορτιζόμενη.html)

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, heisenberg_ είπε

Νομίζω πως ενα σειβερ με 2 κεφαλές είναι σωτήριο για την φάση στρατός. Είχα αγοράσει αυτό το πολύ φθηνό και με είχε βολεψει πραγματικά. Αξίζει και απο θέμα τιμής να το δοκιμάσεις. Δεν έχω άποψη για πιο ακριβά μοντέλα. (https://www.skroutz.gr/s/19830627/Kemei-KM-1102-Ξυριστική-Μηχανή-Προσώπου-Επαναφορτιζόμενη.html)

Από άποψη τρίχας αφήνει και θα θέλω και ξυράφι η θα είμαι οκ και θα τις κόβει όλες ; Μιλάω για μούσια μάγουλα κλπ

Δημοσ.
8 ώρες πριν, stelios29t είπε

Παιδια καλησπέρα!
Είμαι κοντά στην ολοκλήρωση των σπουδών μου και σκέφτομαι σοβαρά να κόψω την αναβολή μου. Πιθανότατα να μπω Νοέμβριο ή Γενάρη. Έχω τις εξής απορίες:
1) Η 9μηνη θητεία στο παραμεθόριο ισχύει ακόμα ή την καταργήσανε και αυτή και είμαστε όλοι 12 μηνοι στο στρατό ξηράς; (δεν δικαιουμε μειωμένη θητεία ως προστάτης κλπ.)
2) Αν μπω νοέμβριο πότε περίπου παρουσιάζομαι στην μονάδα και πότε παίρνω την πρώτη άδεια; θα ναι τελος του μήνα πχ 29 νοεμβρίου;
3)Μπορω να πάρω άδεια για να πάω στην ορκομωσία στο πτυχίο μου που κατα πασα πιθανοτητα θα μαι φαντάρος ακόμα;
4) πόσο νωρίτερα πρέπει να κόψω την αναβολή;
Ευχαριστω εκ των προταίρων όποιον μου απαντήσει.

1) 9μηνο θα κανεις παραμεθοριο κ γω δεν ειμαι τπτ και 9μηνο κανω

2) αναλογα ποτε μπαινουν οι προηγουμενες σειρες και ποτε τελειωνουν σπεν πχ εμεις στ22 μπηκαμε 8 με 14 νοεμβριου φετος επειδη εκατσε αργα να μπουν οι α β γ δ παω στοιχημα εσεις θα μπειτε προς τα τελη νεομβριου

3) κοιτα αναλογα ποτε ειναι η ορκωμοσια το προγραμμα παει μπαινεις κανεις σβεν τριτη παρασκεη απο τοτε πουμπηκες ορκιζεσαι περνεις αδεια ορκωμοσιας 10 μερες συνηθως και μετα κανεις σπεν 3 βδομαδες και επειτα μπορεις να παρεις αδεια δικια σου βεβαια αναλογα με το διοικητη μπορει να σου δωσει αν θελει και στα σπεν αν και δεν προβλεπεται

4) δες στην στρατολογια υπαρχει πινακας με το ποτε θα πρεπει να κοψεις για να μπεις στ η α εσσο αναλογα τι θες παντως για να μπεις στ πρεπει να την κοψεις μεχρι 30 αυγουστου

5 ώρες πριν, mr.robot είπε

Αποψη μου στ22 που απολυομαι και γω σε λιγες μερες παρτα με ξυραφακι δε θα παθεις τπτ δεν ειναι επιστημη το ξυρισμα αμα εχεις προβλημα πραγματικο θα μπορεις να παρεις ελευθερος 

• Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, mr.robot είπε

Αν δεν εχεις υπερβολική τριχοφυΐα να χαλάς ενα καλό ξυραφάκι τη μέρα, τότε δεν αξίζει να ασχοληθείς με ξυριστική, πόσο μάλλον να δώσεις 50 ευρώ. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...