babble tribe Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, vagos789 είπε Ο στρατος βλεπει καθε περιπτωση ξεχωριστα και αποφασιζει... αναλογα με το πως ξυπνησε το πρωι αυτος που σε εξεταζει Μπορει να σε βγαλει Ι4 αοπλο γιατι "ετσι",μπορει να σε βγαλει Ι3,Ι5,οτι θελει κανει.Πιθανοτερο σεναριο να δωθει μια αναβολη για ενα ετος και σε δευτερο χρονο να αποφασιστει οριστικα τι θα γινει. Εφοσον το οριζει το ΦΕΚ οτι ο αυτισμος οδηγει σε I5 απευθειας δεν βρισκώ λογο να κατσω να με κανουν οτι θελω ιδικα αν εχω και το χαρτι απο τα ΚΕΠΑ. Θεωρω οτι εκει πρεπει να κινηθω νομικα απο το να με βγαλουν ανυποτακτο. Τι αποψη εχεις σε αυτο;
Μάκαρος Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, babble tribe είπε Εφοσον το οριζει το ΦΕΚ οτι ο αυτισμος οδηγει σε I5 απευθειας δεν βρισκώ λογο να κατσω να με κανουν οτι θελω ιδικα αν εχω και το χαρτι απο τα ΚΕΠΑ. Θεωρω οτι εκει πρεπει να κινηθω νομικα απο το να με βγαλουν ανυποτακτο. Τι αποψη εχεις σε αυτο; Εχεις, δεν εχεις χαρτι απο τα ΚΕΠΑ, θα περασεις εξεταση απο το στρατιωτικο νοσοκομειο. Και μετα θα βγαλουν την αποφαση. 2
babble tribe Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, Μάκαρος είπε Εχεις, δεν εχεις χαρτι απο τα ΚΕΠΑ, θα περασεις εξεταση απο το στρατιωτικο νοσοκομειο. Και μετα θα βγαλουν την αποφαση. αυτο το γνωριζω και δεν το αρνουμε αλλα "στρατηγος" της υγειας μου ειμαι εγω. Θεωρω οτι ειναι σωστο σε περιπτωση που αυτοι λενε τα δικα τους να κινηθω νομικα.
vagos789 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, babble tribe είπε Εφοσον το οριζει το ΦΕΚ οτι ο αυτισμος οδηγει σε I5 απευθειας δεν βρισκώ λογο να κατσω να με κανουν οτι θελω ιδικα αν εχω και το χαρτι απο τα ΚΕΠΑ. Θεωρω οτι εκει πρεπει να κινηθω νομικα απο το να με βγαλουν ανυποτακτο. Τι αποψη εχεις σε αυτο; Ο στρατος μπορει να αποφασισει οτι εσυ δεν πασχεις απο αυτισμο ή οτι αυτο δεν αποτελει σοβαρο προβλημα και μπορεις πχ να υπηρετησεις με Ι4 άοπλο Μην παιρνεις τιποτα ως δεδομενο
babble tribe Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, vagos789 είπε Ο στρατος μπορει να αποφασισει οτι εσυ δεν πασχεις απο αυτισμο ή οτι αυτο δεν αποτελει σοβαρο προβλημα και μπορεις πχ να υπηρετησεις με Ι4 άοπλο Μην παιρνεις τιποτα ως δεδομενο ακριβως αυτο σου λεω οτι δεν θεωρω οτι εχουν την νοημοσυνη να καταλαβουν τι ειναι δεδομενο και τι οχι για αυτον τον λογο στο σεναριο αυτο πιστευω οτι ειναι σωστο να κινηθω νομικα.
pontez2 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, babble tribe είπε Καλησπέρα εχω διαγνωση ασπεργκερ εδω και καποια χρονια και καποιες αλλες διαταραχες (σοβαρες) σε σχεση με τον υπνο (εχω διαγνωση επισης και αναλυτικο φακελο). Εχω ακομα εναν χρονο αναβολη λογο σπουδων και συντομα θα φυγω στο εξωτερικο για εργασια συνεπως και θελω να κλεισω το θεμα του στρατου. Ειδα στο ΦΕΚ οτι ο αυτισμος, και αλλες σχετικες διαταραχες υπαγεται σε απευθειας I5 χωρις περιοδους αναβολης πχ ελα σε ενα χρονο κλπ. Να παω να διακοψω την αναβολη μου με τις διαγνωσεις που εχω και να τους εκτυπωσω και το ΦΕΚ ή να παω απο τα ΚΕΠΑ να μου βαλουν ενα ποσοστο λογικα 50% ή 67% λογο ασπεργκερ (αναλογα με την επιτροπη...μεγαλη ιστορια) και με αυτο το χαρτι απο τα ΚΕΠΑ να παω να κανω αναβολη; Εχω διαβασει οτι με 67% δεν παιρνας καν επιτροπη γνωριζει κανεις αν ισχυει αυτο; Kαλησπέρα. Για να πάρεις απαλλαγή για ψυχολογικούς λόγους (εκεί υπάγεται δυστηχως ο αυτισμός για τον στρατό) θα πρέπει να έχεις γνωμάτευση απο ΚΕΠΑ πάνω απο 67%. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα μιλάμε για αναβολή, 2 χρόνια αρχικά οπότε δε θα ξεμπερδέψεις τόσο εύκολα. Επιτροπή θα περάσεις ότι και να γίνει. 26 λεπτά πριν, vagos789 είπε Ο στρατος μπορει να αποφασισει οτι εσυ δεν πασχεις απο αυτισμο ή οτι αυτο δεν αποτελει σοβαρο προβλημα και μπορεις πχ να υπηρετησεις με Ι4 άοπλο Μην παιρνεις τιποτα ως δεδομενο Οχι ο στρατός δε μπορει να αποφασίσει οτι δεν πάσχει απο κάτι που έχει βεβαιώσει το ΚΕΠΑ. Μπορει ομως να κρινει οτι είναι ικανός να κάνει τη θητεία του. 1
vagos789 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, babble tribe είπε ακριβως αυτο σου λεω οτι δεν θεωρω οτι εχουν την νοημοσυνη να καταλαβουν τι ειναι δεδομενο και τι οχι για αυτον τον λογο στο σεναριο αυτο πιστευω οτι ειναι σωστο να κινηθω νομικα. Οσο θα κινεισαι νομικα,θα εισαι χαρακτηρισμενος ως ανυποτακτος και μονο αν και οταν δικαιωθεις θα αλλαξει αυτος ο χαρακτηρισμος. Σε καθε περιπτωση,αυτο που πρεπει να καταλαβεις ειναι οτι δεν ειναι καθολου δεδομενο οτι θα πας εκει με το χαρτι του ΚΕΠΑ και θα παρεις Ι5 (ουτε μπορει καποιος να το αποκλεισει) Το πιθανοτερο σεναριο ειναι οτι θα παρεις αναβολη για πχ 1 χρονο Οποτε το να κοψεις την αναβολη μαλλον δεν ειναι καλη ιδεα εφοσον ο στοχος σου ειναι να μην υπηρετησεις Κι αν σκοπευεις να πας εξωτερικο,πρεπει να εξουσιοδοτησεις επισημα καποιον (πριν φυγεις) ωστε να εμφανιζεται στις υπηρεσιες για αυτα τα θεματα. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από vagos789
darksoul93 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 5 ώρες πριν, pontez2 είπε Μεγάλο σχολείο ο στρατός στο να μάθεις πως λειτουργουν αργοτερα στις πολυεθνικές οι συνάδελφοι. Χωσιματα, βυσματα, πισωμαχαιρώματα, πάσες. Ισως το μόνο πράγμα που μου έμεινε και με προετοιμασε για τη καριέρα μου. Το μόνο κακό, ειναι οτι επειδή δεν υπάρχουν γυναίκες, νομίζεις οτι η γυναίκα ειναι καλύτερη συνάδελφος.Μέχρι που θα εργαστείς και θα αντιληφθείς τη πικρή αλήθεια Aπλά πολλοί οι 18μήνες. Πολυ σωστο αυτο. Αυτη τη στιγμη κοντευω τα μισα της θητειας μου και θεωρω πως ο στρατος κρυβει για ολους ενα μαθημα, το οποιο ο καθενας θα βρει και θα μαθει απο μονος του και σιγουρα δεν ειναι το ιδιο για ολους. Επισης αυτο δεν σημαινει οτι συμφωνω με αυτη τη διαδικασια που λεγεται στρατος αλλα δε θα το ανοιξω αυτο το θεμα.
NightBlue10 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Αύριο παρουσιάζομαι 490 ΤΔΒ με μετάθεση ...Ξέρει κανείς πως είναι εκεί τα πράγματα?
babble tribe Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, pontez2 είπε Kαλησπέρα. Για να πάρεις απαλλαγή για ψυχολογικούς λόγους (εκεί υπάγεται δυστηχως ο αυτισμός για τον στρατό) θα πρέπει να έχεις γνωμάτευση απο ΚΕΠΑ πάνω απο 67%. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα μιλάμε για αναβολή, 2 χρόνια αρχικά οπότε δε θα ξεμπερδέψεις τόσο εύκολα. Επιτροπή θα περάσεις ότι και να γίνει. Οχι ο στρατός δε μπορει να αποφασίσει οτι δεν πάσχει απο κάτι που έχει βεβαιώσει το ΚΕΠΑ. Μπορει ομως να κρινει οτι είναι ικανός να κάνει τη θητεία του. ευχαριστω για την απαντηση. Και εγω ετσι διαβασα οτι αν εχεις χαρτι με 67% ή και περισσοτερο τοτε δεν εχουν ΑΠΟΛΥΤΟΣ κανενα δικαιωμα να σε κρατησουν και να μην σε βγαλουν I5 επειδη εγω εχω συνοσηρότητα με τις σοβαρες διαταραχες υπνου πιθανως να παει στο 67% το ποσοστο συμφωνα με τους περσινους πινακες. Οπως και να εχει και 50% να ειναι τα ΚΕΠΑ αποτελει πιστοποιηση αναπυριας την οποια κανεις δεν μπορει να μην την παρει στα σοβαρα και να την αρνηθη. Αλλου παπα ευαγγελιο αν αυτοι θεωρουν οτι ειμαι στρατευσιμος η οχι.
vagos789 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 14 ώρες πριν, babble tribe είπε Οπως και να εχει και 50% να ειναι τα ΚΕΠΑ αποτελει πιστοποιηση αναπυριας την οποια κανεις δεν μπορει να μην την παρει στα σοβαρα και να την αρνηθη. Αλλου παπα ευαγγελιο αν αυτοι θεωρουν οτι ειμαι στρατευσιμος η οχι. Ειναι το ιδιο ευαγγελιο γιατι το πρακτικο αποτελεσμα ειναι ιδιο. Αν σε θεωρησουν στρατευσιμο,ειναι σαν να αγνοουν το χαρτι. Δεν χρειαζεται να βγαλουν ενα χαρτι που θα λεει οτι ξερωγω το ΚΕΠΑ ειναι για το λουτσο ή η διαγνωση πλαστογραφημενη. Και ο νομος τους επιτρεπει να βγαλουν οποια αποφαση κρινουν αυτοι σωστοτερη για το αν εισαι στρατευσιμος ή οχι. 1 1
amakrido Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Στις 14/5/2019 στις 7:27 ΜΜ, NightBlue10 είπε Αύριο παρουσιάζομαι 490 ΤΔΒ με μετάθεση ...Ξέρει κανείς πως είναι εκεί τα πράγματα? Θεσσαλονίκη στο κέντρο της πόλης διαβιβάσεις. Πηγαίνεις μετάθεση από παραμεθόριο;
NightBlue10 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 9 ώρες πριν, amakrido είπε Θεσσαλονίκη στο κέντρο της πόλης διαβιβάσεις. Πηγαίνεις μετάθεση από παραμεθόριο; Με κατεξαιρεση μετάθεση πάω
Kathisterimenos Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Καλησπέρα Έστειλα σήμερα την αίτηση από τη φόρμα του parousiasi.gr 1.Στο parousiasi.army.gr σου εχει στο 5ο βημα να διαλεξεις σημειο υποδοχης οπλιτων,διαλεξα ροδο.Εκει θα με στειλουν; Τι φάση;
LF21 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, Kathisterimenos είπε Καλησπέρα Έστειλα σήμερα την αίτηση από τη φόρμα του parousiasi.gr 1.Στο parousiasi.army.gr σου εχει στο 5ο βημα να διαλεξεις σημειο υποδοχης οπλιτων,διαλεξα ροδο.Εκει θα με στειλουν; Καλησπέρα, Στην κεντρική σελίδα γράφει: Οι δηλώσεις των στρατευσίμων ως προς τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών, δεν είναι δεσμευτικές για την επιλογή τους στα διάφορα Όπλα-Σώματα, αλλά αξιολογούνται στο πλαίσιο των υπηρεσιακών αναγκών του ΣΞ. Καλά έκανες και δήλωσες αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα σε στείλουν εκεί. Θα μάθεις σίγουρα όταν βγουν τα αποτελέσματα ηλεκτρονικά (μέσα στον Ιούλιο). 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις