Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Το είχα διαβάσει αλλά δεν το βρίσκω τώρα. Την άδεια την παίρνεις αναλογικά και τουλάχιστον τη μισή από αυτή πρέπει να την έχεις πάρει ένα δίμηνο πριν απολυθείς. Οπότε ναι, γίνεται.

Προσωπικα τη κανονικη τη πηρα ολη στο τελος.

Και ολοι στις 2 μοναδες που υπηρετησα το ιδιο.

• Like 1
  • Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μας τις βάζουν και τα σκ που είμαστε χαλαροί και εξοδουχοι από τις 10 το πρωί(διανυκτέρευση έχω). Δηλαδη για 2.5 ώρες που θα ήμουν μέσα και θα έβγαινα χρεώνουν άδεια. Ας το βάλουν καθημερινή που μας έχουν να κάνουμε τους συντηρητές οχημάτων τουλαχιστον.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Asevastos είπε

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Τι γίνεται όταν μας βάζουν άδειες από τις κανονικές μας χωρίς να μας ρωτάνε;

2 ώρες πριν, Asevastos είπε

Μας δίνουν άδεια από τις κανονικές μας χωρίς να μας ρωτάνε. Το προηγούμενο σκ μου δώσανε 2 μέρες κανονική και αυτό το σκ 1(και αυτό επειδή έχω υπηρεσία αλλιώς θα με δίνανε πάλι 2ήμερη). Το έχει ζητήσει ο διοικητής για να μη τις μαζεύουμε για το τέλος.

1 ώρα πριν, Dantε είπε

Kαλα μπορει να κανει κατι.Να σου τρωνε τωρα και τις κανονικες ετσι αυθαιρετα ειναι μλκια...

Και το θεμα ειναι οτι εαν εισαι επαρχια δε μπορεις να φυγεις για τοσες λιγες μερες.Δε συμφερει.

Κα τις δινουν και σκ που εισαι και πιο λασκα κιολας.Καλη μπινια.

23 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Το είχα διαβάσει αλλά δεν το βρίσκω τώρα. Την άδεια την παίρνεις αναλογικά και τουλάχιστον τη μισή από αυτή πρέπει να την έχεις πάρει ένα δίμηνο πριν απολυθείς. Οπότε ναι, γίνεται.

Ο Διοικητής σου κάνει αυτό που τον διέταξε ο Πολιτικός που εσύ και η οικογένεια σου ψηφίσατε…

Όποτε αν αυτό σου κακοφαίνεται κάθισε μπροστά από έναν καθρέπτη και φ…. ξέρεις…

Πιο συγκεκριμένα…

1. Χορηγείται κανονική άδεια διάρκειας τριών (3) ημερών για κάθε πλήρες δίμηνο πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας που οι υπηρετούντες οφείλουν να υπηρετήσουν, χωρίς να υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες συνολικά. Ως πλήρες δίμηνο θεωρείται και ο πλήρης μήνας που τυχόν απομένει μετά την αφαίρεση των διμήνων από το σύνολο της καθοριζομένης προς απόλυση πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.

2. Η κανονική άδεια είναι υποχρεωτική και χορηγείται οποτεδήποτε μετά τη συμπλήρωση της βασικής εκπαίδευσης, εφάπαξ ή σε τμήματα διάρκειας δύο (2) τουλάχιστον ημερών το καθένα.

3. Η κανονική άδεια χορηγείται αναλογικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της στρατιωτικής υπηρεσίας.

• Moderators
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Dantε είπε

Προσωπικα τη κανονικη τη πηρα ολη στο τελος.

Και ολοι στις 2 μοναδες που υπηρετησα το ιδιο.

Κι εγώ. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι σύμφωνα με τον κανονισμό ή ότι δε μπορεί να στη δώσει χωρίς να θες.

25 λεπτά πριν, Asevastos είπε

Μας τις βάζουν και τα σκ που είμαστε χαλαροί και εξοδουχοι από τις 10 το πρωί(διανυκτέρευση έχω). Δηλαδη για 2.5 ώρες που θα ήμουν μέσα και θα έβγαινα χρεώνουν άδεια. Ας το βάλουν καθημερινή που μας έχουν να κάνουμε τους συντηρητές οχημάτων τουλαχιστον.

Στον ΕΣ μην έχεις ως δεδομένο το ότι θα αντιμετωπιστείς ως άνθρωπος ή ότι τους νοιάζει η γνώμη σου ή οι προτιμήσεις σου. Σκλάβος για τις ανάγκες τις υπηρεσίας είσαι. Αν πέσεις σε μαλάκα διοικητή τα πράγματα είναι δύσκολα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Κι εγώ. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι σύμφωνα με τον κανονισμό ή ότι δε μπορεί να στη δώσει χωρίς να θες.

Στον ΕΣ μην έχεις ως δεδομένο το ότι θα αντιμετωπιστείς ως άνθρωπος ή ότι τους νοιάζει η γνώμη σου ή οι προτιμήσεις σου. Σκλάβος για τις ανάγκες τις υπηρεσίας είσαι. Αν πέσεις σε μαλάκα διοικητή τα πράγματα είναι δύσκολα.

Καλα πλεον αν τους το παιξεις τρελα,μπορεις να τους τρολλαρεις.

Ετσι οπως παιρνεις και το τρελοχαρτο πλεον,πας του λες,γεια σας και φευγεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε έναν φίλο μου με την αδεια εκαναν ακριβως το ιδιο προς το τελος του εδιναν αδεια δεν επερνε λογω οτι ειχε διανυκτέρευση και τους ρωτησε γιατι τον δίνουν αδεια και τον ειπαν οτι μπορει να μην βγαίνουν η υπηρεσίες προς το τελος.. βεβαια πηρε και αδεια πριν απολυθεί 13 μερες..αν εχεις αδειες κόλλα την στο γκρουπ που θα βγεις 3-4 μερες πριν αν μπορεις ο φίλος μου ετσι εκανε και το πασχα και τα Χριστούγεννα.

Επεξ/σία από cer84
Δημοσ.

Παιδια μια ερωτηση.Εχω κατι χωραφια στο ονομα μου αλλα δεν ειμαι κατ επαγγελμα αγροτης.Ξερετε αν μπορω να τσιμπησω καμια αγροτικη αδεια;Τι χαρτια θελουν;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nikosmon είπε

Παιδια μια ερωτηση.Εχω κατι χωραφια στο ονομα μου αλλα δεν ειμαι κατ επαγγελμα αγροτης.Ξερετε αν μπορω να τσιμπησω καμια αγροτικη αδεια;Τι χαρτια θελουν;

Σύμφωνα με το άρθρο 5 της με αρ. Φ.429.1/46/158169/05  (ΦΕΚ: 1813Β) Υπουργικής Απόφασης «Άδειες απουσίας στους οπλίτες, δόκιμους έφεδρους αξιωματικούς (ΔΕΑ), επίκουρους αξιωματικούς και έφεδρους αξιωματικούς που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις»:

1. Η αγροτική άδεια χορηγείται στους κατ’ επάγγελμα αγρότες, στους έχοντες αγροτικές ασχολίες και σ’ όσους είναι μέλη οικογένειας που τουλάχιστον ένας συγγενής εξ αίματος ή εξ αγχιστείας πρώτου βαθμού είναι κατ’ επάγγελμα αγρότης. Το ύψος της αγροτικής άδειας είναι τρεις (3) ημέρες για κάθε πλήρες δίμηνο πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας που οι υπηρετούντες οφείλουν να υπηρετήσουν, χωρίς να υπερβαίνει συνολικά τις είκοσι (20) ημέρες. Ως πλήρες δίμηνο θεωρείται και ο πλήρης μήνας που τυχόν απομένει μετά την αφαίρεση των διμήνων από το σύνολο της καθοριζομένης προς απόλυση πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.

2. Η αγροτική άδεια δεν είναι υποχρεωτική και χορηγείται οποτεδήποτε μετά την βασική και ειδική εκπαίδευση εφάπαξ ή σε τμήματα των δύο (2) τουλάχιστον ημερών το καθένα.

3. Όσοι λαμβάνουν αγροτική άδεια, μετά την επιστροφή τους απ’ αυτή, οφείλουν να προσκομίσουν στη Μονάδα τους βεβαίωση του προέδρου της Κοινότητας ή του Δημάρχου ή του οργάνου που διοικεί τον αγροτικό συνεταιρισμό ή άλλης αρμόδιας υπηρεσίας που έχει έδρα στον τόπο διαμονής αυτών που έλαβαν την άδεια, από την οποία να προκύπτει ότι αυτοί είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες ή ότι ασχολούνται με αγροτικές εργασίες ή ότι είναι μέλη οικογένειας που τουλάχιστον ένας συγγενής εξ αίματος ή εξ αγχιστείας πρώτου βαθμού είναι κατ’ επάγγελμα αγρότης και ότι κατά την διάρκεια της άδειας πραγματοποίησαν ή συμμετείχαν σε αγροτικές εργασίες.

4. Για την εφαρμογή του άρθρου αυτού θεωρείται ως κατ’ επάγγελμα αγρότης κάθε φυσικό πρόσωπο, μέλος αγροτικού νοικοκυριού, που εργάζεται για την παραγωγή γεωργικών (φυτικής ή ζωικής κατεύθυνσης), δασικών κι αλιευτικών προϊόντων και εντάσσεται στον αγροτικό τομέα, ως κομμάτι του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας.

Για την χορήγηση βεβαίωσης για αγροτική άδεια φαντάρου ο  ενδιαφερόμενος καταθέτει αίτηση συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. αντίγραφο εντύπου Ε1
  2. αντίγραφο εντύπου Ε9 ή συμβολαιογραφικής πράξης
  3. στρατιωτική ταυτότητα
  4. βεβαίωση Προέδρου Δημοτικής/Τοπικής Κοινότητας ότι κατά την διάρκεια της άδειας πραγματοποίησαν ή συμμετείχαν σε αγροτικές εργασίες
Δημοσ.
2 ώρες πριν, jimis98 είπε

ισχυει και για τις προκυρηξεις?

Όπως λέει στην πρώτη σειρά:

Κρίση Σωματικής Ικανότητας των στρατευσίμων, αυτών που κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και του στρατιωτικού προσωπικού γενικά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fernw_thn_souvla είπε

Όπως λέει στην πρώτη σειρά:

Κρίση Σωματικής Ικανότητας των στρατευσίμων, αυτών που κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και του στρατιωτικού προσωπικού γενικά.

ισχύει και για λιμενικό, ΕΦ, Πυροσβεστική, οβα?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jimis98 είπε

ισχύει και για λιμενικό, ΕΦ, Πυροσβεστική, οβα?

Ι1 για σώματα ασφαλείας, για οβα, εποπ κλπ νομίζω μπαίνεις και με ι2,ι3

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fernw_thn_souvla είπε

Ι1 για σώματα ασφαλείας, για οβα, εποπ κλπ νομίζω μπαίνεις και με ι2,ι3

i3 αποκλείεται να μπαίνεις

στο δεν το καταλαβαίνω

157. Οπτική οξύτητα κάτω από 2/10 σε ένα οφθαλμό και όχι λιγότερο από 12/10 αθροιστικά στους δύο οφθαλμούς.

158. Μυωπία πάνω από 10 διοπτρίες και στους δύο οφθαλμούς (που μετριέται κατά το μυωπικότερο μεσημβρινό του βολβού, σφαιρικό ισοδύναμο) με αλλοιώσεις του βυθού.

159. Η υπερμετρωπία και των δύο οφθαλμών πάνω από 10 διοπτρίες (που μετριέται κατά το μυωπικότερο μεσημβρινό του βολβού, σφαιρικό ισοδύναμο) με αλλοιώσεις του βυθού.

160. Ο αστιγματισμός οποιασδήποτε μορφής και των δύο οφθαλμών που ξεπερνάει τις 5 (πέντε) διοπτρίες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...