Dimitris Verlis Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Εγω ρε παιδια που μενω μονος μου, εχω δυο γατια, ενοικιαζω σπιτι, εχω φτιαξει την ζωη μου, εχω την δουλεια μου και εχω 29384748 συμβολαια με εταιρειες...τι θα κανω οταν ερθει το χαρτι να παω; Δεν γινεται να τα αφησω ολα αυτα...η θα με γ@@@@@@ στα προστιμα η θα με τρεχουν στα δικαστηρια και θα μεινω και αστεγος, δεν καταλαβαινω γιατι ειναι υποχρεωτικη η θητεια και τα ψιχουλα που δινουν στην κυπρο φτανουν με το ζορι για το ενοικιο. Δηλαδη τι θα γινει; Θα χασω 1 ετος μεροκαματα και θα γεμησω χρεη σε ρευματα, νερα, τηλεφωνα, καρτοσυμβολαια, καρτες, ο ιδιοκτητης θα κανει εξωση προφανως αν δεν εχω να πληρωνω, να χασω και ολα μου τα πραγματα; Ασε που δεν γουσταρω να παω, ποια ειναι η καλυτερη λυση; Και μην ακουσω την καραμελα οτι λυσεις υπαρχουν και να μαζευω 2-3 χρονια λεφτα να ζω στην πεινα για να με συντηρω επι εναν χρονο που θα ειμαι εκει μεσα, προτιμω να τα καψω τα λεφτα μου.
dionisis1925 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 12 λεπτά πριν, Dimitris Verlis είπε Εγω ρε παιδια που μενω μονος μου, εχω δυο γατια, ενοικιαζω σπιτι, εχω φτιαξει την ζωη μου, εχω την δουλεια μου και εχω 29384748 συμβολαια με εταιρειες...τι θα κανω οταν ερθει το χαρτι να παω; Δεν γινεται να τα αφησω ολα αυτα...η θα με γ@@@@@@ στα προστιμα η θα με τρεχουν στα δικαστηρια και θα μεινω και αστεγος, δεν καταλαβαινω γιατι ειναι υποχρεωτικη η θητεια και τα ψιχουλα που δινουν στην κυπρο φτανουν με το ζορι για το ενοικιο. Δηλαδη τι θα γινει; Θα χασω 1 ετος μεροκαματα και θα γεμησω χρεη σε ρευματα, νερα, τηλεφωνα, καρτοσυμβολαια, καρτες, ο ιδιοκτητης θα κανει εξωση προφανως αν δεν εχω να πληρωνω, να χασω και ολα μου τα πραγματα; Ασε που δεν γουσταρω να παω, ποια ειναι η καλυτερη λυση; Και μην ακουσω την καραμελα οτι λυσεις υπαρχουν και να μαζευω 2-3 χρονια λεφτα να ζω στην πεινα για να με συντηρω επι εναν χρονο που θα ειμαι εκει μεσα, προτιμω να τα καψω τα λεφτα μου. Ι5 αρχηγέ , βρες έναν καλό ψυχίατρο δώσε του εκεί ένα καλό μεροκάματο και θα βγείτε και οι 2 κερδισμένοι.
anestis97 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 @Dimitris Verlis Γιατί όμως να τα κάνεις όλα αυτά και να φτιάξεις τόσο πολύ τη ζωή σου ενώ δεν έχεις πάει στρατό ακόμα;
Dimitris Verlis Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 28 λεπτά πριν, anestis97 είπε @Dimitris Verlis Γιατί όμως να τα κάνεις όλα αυτά και να φτιάξεις τόσο πολύ τη ζωή σου ενώ δεν έχεις πάει στρατό ακόμα; Διότι δεν τα εχουμε ολοι απο τους γονεις μας ετοιμα, επισης με εδιωξαν πριν 3+ χρονια απο το σπιτι. Οπότε τόσα χρόνια κοιτάζω να φτιάξω την ζωή μου. Και ευτυχώς που το έκανα αυτό γιατί αμέσως μερικούς μήνες ξεκίνησε ο covid...τώρα δεν ξερω που θα βρισκομουν αν ειχα παει στρατο... δηλαδη μακαρι να ηταν τα πραγματα διαφορετικα να μη χρειαζεται να ψαχνω κομπινες να αποφυγω τον στρατο. Οχι οτι γουσταρω να παω αλλα δεν ηταν το θεμα οτι θα καταστρεψω την ζωη μου θα πηγαινα επειδη δεν θα ειχα καν σοβαρη δικαιολογια! Στην περιπτωση μου ειναι πολυ ζορικα τα πραγματα, ποσο μαλλον οταν προσφατα εδωσα οτι ειχα και δεν ειχα για να πληρωσω την κηδεια του πατερα μου και αφησα 1000€ ρευμα που μεχρι και σημερα δεν εχω να το πληρωσω.
Tsapinho Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 30 λεπτά πριν, Dimitris Verlis είπε Διότι δεν τα εχουμε ολοι απο τους γονεις μας ετοιμα, επισης με εδιωξαν πριν 3+ χρονια απο το σπιτι. Οπότε τόσα χρόνια κοιτάζω να φτιάξω την ζωή μου. Και ευτυχώς που το έκανα αυτό γιατί αμέσως μερικούς μήνες ξεκίνησε ο covid...τώρα δεν ξερω που θα βρισκομουν αν ειχα παει στρατο... δηλαδη μακαρι να ηταν τα πραγματα διαφορετικα να μη χρειαζεται να ψαχνω κομπινες να αποφυγω τον στρατο. Οχι οτι γουσταρω να παω αλλα δεν ηταν το θεμα οτι θα καταστρεψω την ζωη μου θα πηγαινα επειδη δεν θα ειχα καν σοβαρη δικαιολογια! Στην περιπτωση μου ειναι πολυ ζορικα τα πραγματα, ποσο μαλλον οταν προσφατα εδωσα οτι ειχα και δεν ειχα για να πληρωσω την κηδεια του πατερα μου και αφησα 1000€ ρευμα που μεχρι και σημερα δεν εχω να το πληρωσω. Καλά δεν χρειάζεται να δίνεις και τόσο προσωπικές πληροφορίες. Αν θες πραγματικά να γλιτώσεις το θέμα στρατός υπάρχουν τρόποι. Ακόμα και υποχρεώσεις να μην έχεις δεν έχεις κανένα λόγο να θες να υπηρετήσεις. Το πιο φυσιολογικό είναι μιας και δεν έχεις να κερδίσεις και πολλά πάρα μόνο να χάσεις. Μια λέξη θα σου πω και τίποτα άλλο... εκμετάλλευση. 1
GamingMaster424 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Στρατό ελάχιστοι πάνε επειδή το θέλουν, πάνε επειδή πρέπει. Άλλοι αφήνουν πίσω τους μισθούς των 500€, άλλοι των 1000€ και άλλοι ολόκληρες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα προς το παλικάρι που αναφέρει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, συνήθως οι μονάδες ζητάνε από όσους έχουν οικονομικές ανάγκες να το δηλώσουν διακριτικά στο γραφείο του διοικητή, και από εκεί και πέρα φροντίζει η μονάδα να τους παρέχει διευκολύνσεις διαφόρων τύπων. Αυτό από προσωπικές εμπειρίες δικές μου, αλλά και άλλων γνωστών. 1
Dimitris Verlis Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 21 hours ago, Tsapinho said: Καλά δεν χρειάζεται να δίνεις και τόσο προσωπικές πληροφορίες. Αν θες πραγματικά να γλιτώσεις το θέμα στρατός υπάρχουν τρόποι. Ακόμα και υποχρεώσεις να μην έχεις δεν έχεις κανένα λόγο να θες να υπηρετήσεις. Το πιο φυσιολογικό είναι μιας και δεν έχεις να κερδίσεις και πολλά πάρα μόνο να χάσεις. Μια λέξη θα σου πω και τίποτα άλλο... εκμετάλλευση. Ναι και όταν τελειώσω την θητεία μου θα βρίσκομαι στον δρόμο! Και γ@@@ τις ιδέες. Θα είμαι ένας άχρηστος άνεργος άστεγος και γεμάτος χρέη 22 χρόνος με κίνδυνο να με τρέχουν στα δικαστήρια εισπρακτικές για τα χρέη. Ήδη χρωστάω 1000€ ρεύμα και φυσικά θα πρέπει να αγοράσω ξανά τα πάντα για το σπίτι, κρεβάτια τηλεοράσεις καναπέδες υπολογιστές εργαλεία της δουλειάς μου κουζίνες ψυγεία που δεν έχω ξεχρεωσει ακόμη και πληρώνω δόσεις για αυτά και πολλά άλλα. Επίσης έναν χρόνο τα γατιά μου τι θα τρώνε που θα μένουν; Ποιος θα τα τρέχει στον κτηνίατρο; Πως θα έχω δεδομένα και τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς εισόδημα και πόσο μάλλον όταν έχω καρτοσυμβολαιο; Ποιος θα μου πληρώνει τα τσιγάρα; Τα δάνεια για κουζίνα και ψυγείο; Ενοίκιο για το σπίτι κάθε μηνα; Ποιος θα μου βρει ξανα δουλειά που θα ψάχνω καιρό; Γίνε λίγο ρεαλιστής φίλε μου. Δεν έχουμε όλοι την πολυτέλεια της μαμάς και του μπαμπά...μέχρι και την κηδεία του πατέρα μου εγώ την πλήρωσα γιατί και η μάνα μου είναι σε φρικτή οικονομική κατάσταση και δεν έχει ούτε βασικά ψώνια να κάνει.
anestis97 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Θα μπορούσε η μητέρα σου ή οι παππούδες/γιαγιάδες ή ακόμα και θείοι/θείες να πληρώνουν το νοίκι και το λογαριασμό του σπιτιού για όσο θα λείπεις.
Dimitris Verlis Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, GamingMaster424 είπε Του στυλ "είμαι εξοδούχος αλλά δεν έχω να δώσω 3€ να φάω κάτι απ' έξω", ή "δεν έχω λεφτά για το εισιτήριο των ΚΤΕΛ να πάω σπίτι στην άδεια μου". Καλά εγώ ούτε σπίτι θα εχω για να κάτσω στην άδεια μου 😂😂😂 3 λεπτά πριν, anestis97 είπε Θα μπορούσε η μητέρα σου ή οι παππούδες/γιαγιάδες ή ακόμα και θείοι/θείες να πληρώνουν το νοίκι και το λογαριασμό του σπιτιού για όσο θα λείπεις. Δεν υπάρχουν παππούδες γιαγιάδες νύφες αδέρφια ξαδέρφια τριτοξαδερφια. Όλοι έχουν πεθάνει από καρκίνο η τροχαία κλπ ο μόνος συγγενείς που γνωρίζω είναι τα ξαδέρφια μου στην Αργεντινή όπου η τράπεζα ετοιμάζεται να τους πάρει το σπίτι γιατί εκεί είναι 5 φορές χειρότερη η πολιτική διαφθορά και η οικονομικά. Κόψτε την καραμέλα με τους συγγενείς και τους φίλους. Δεν είμαστε όλοι τυχεροί να έχουμε συγγενείς και γονείς με 2-3χιλ ευρώ εισόδημα τον μήνα. Και επίσης μιλάμε ότι η θητεία έχει γίνει 12 μήνες. Κάνε 350€ ενοίκιο επί 12 μήνες γιατί ούτε αυτά βρίσκεις φθηνά πλέον εκτός αν πας σε κανένα γκέτο να μείνεις η σε κανένα σπίτι με μουχλες και μισογκρεμισμένους τοίχους....μιλάμε για 4200€ για έναν χρόνο ΜΟΝΟ το ενοίκιο...να πούμε χονδρικά αλλά 250€ τον μήνα δάνεια, κάρτες, τηλέφωνα για ένα έτος αλλά 3000€. Ποιος έχει 7200€ στην άκρη να του περισσεύουν; Και πόσο μάλλον εγώ που για καλή μου τύχη παίρνω 900€ καθαρά τον μήνα και λέω και ευχαριστω που δεν μένω στον δρόμο κάθε μήνα...
anestis97 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Μα καλά, τα 1000 κακά σε σένα έτυχαν; Τόσο χάλια είναι η κατάσταση όπως την περιγράφεις; Ακόμα κι ότι οι συγγενείς σου έχουν πεθάνει από καρκίνο ή τροχαία;; Τι να πω, η κατάστασή σου είναι απελπιστική. Πάρε αναβολές για οικονομικούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς λόγους κι ό,τι άλλο υπάρχει.. Επίσης αναγκαστικά θα μένεις στο σπίτι της μητέρας σου για όσο καιρό είσαι στρατιώτης. Όσον αφορά τα γατιά, ή δώρισε τα ή θα στα φροντίζει κάποιος φίλος ή αμόλα τα στον δρόμο. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική δυστυχώς. 1
SabotazNic Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 8 ώρες πριν, Dimitris Verlis είπε Εγω ρε παιδια που μενω μονος μου, εχω δυο γατια, ενοικιαζω σπιτι, εχω φτιαξει την ζωη μου, εχω την δουλεια μου και εχω 29384748 συμβολαια με εταιρειες...τι θα κανω οταν ερθει το χαρτι να παω; Βρες εναν ψυχιατρο, θα σου δωσει γνωματευση, και μια συνταγη που θα εκτελεις καθε μηνα. 5 μερες πριν την καταταξη σου θα περασεις απο φρουραρχειο της περιοχης σου, θα πας τα χαρτια στο κεπ και θα κλεισεις ραντεβου στο νοσοκομειο της περιφερειας (πχ για κεντρικη μακεδονια 424, αττικη 404 κτλ). Μολις ξανα εκανα την διαδικασια, στο φρουραρχειο πηραν την γνωματευση και την αντεγραψαν. Λογικα το ιδιο θα ξανα κανουν (οπως εκαναν την 1η φορα) στο 424. Ναι ειναι τοσο απλο. Οχι, δεν εχεις καμια επιπτωση απο το να μην πας περα απο τα σωματα ασφαλειας. 2
GamingMaster424 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δάνεια, ενοίκια κτλ λογικά θα τρέχουν και μετά το πέρας της αναβολής, οπότε προσωπικά δεν το βρίσκω και τόσο πρακτική λύση, αλλά ας αποφασίσει το παλικάρι γι' αυτό. Η μοναδική λύση θα ήταν να γυρίσει ο χρόνος πίσω και να πήγαινε να ξεμπέρδευε στα 18 πριν ανοίξει δουλειές με δάνεια, σπίτια, γατιά κτλ. Όσο για το Ι5 που βλέπω αναφέρεται συχνά-πυκνά εδώ μέσα, πόσο εύκολο είναι όντως να το πάρει κάποιος σε σχέση με μια απλή αναβολή για ψυχολογικούς λόγους; Γιατί έχω φίλο που επί πολλά χρόνια έπαιρνε (και παίρνει ακόμα) αγωγή για κρίσεις άγχους και για κατάθλιψη και όταν ήρθε η ώρα του στρατού, όσο και να το πάλεψε με γνωματεύσεις κτλ, το μόνο που κατάφερε ήταν Ι3 άοπλο και υπηρέτησε κανονικά, και μιλάμε για άτομο που όντως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Έπεσε σε πολύ αυστηρή επιτροπή ή όσοι το παίρνουν το Ι5 έχουν παίξει μπαλίτσα με λάδι Καλαμάτας με τον ψυχολόγο τους ώστε να γράψει τέρατα στη γνωμάτευση; 1
dionisis1925 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, GamingMaster424 είπε Δάνεια, ενοίκια κτλ λογικά θα τρέχουν και μετά το πέρας της αναβολής, οπότε προσωπικά δεν το βρίσκω και τόσο πρακτική λύση, αλλά ας αποφασίσει το παλικάρι γι' αυτό. Η μοναδική λύση θα ήταν να γυρίσει ο χρόνος πίσω και να πήγαινε να ξεμπέρδευε στα 18 πριν ανοίξει δουλειές με δάνεια, σπίτια, γατιά κτλ. Όσο για το Ι5 που βλέπω αναφέρεται συχνά-πυκνά εδώ μέσα, πόσο εύκολο είναι όντως να το πάρει κάποιος σε σχέση με μια απλή αναβολή για ψυχολογικούς λόγους; Γιατί έχω φίλο που επί πολλά χρόνια έπαιρνε (και παίρνει ακόμα) αγωγή για κρίσεις άγχους και για κατάθλιψη και όταν ήρθε η ώρα του στρατού, όσο και να το πάλεψε με γνωματεύσεις κτλ, το μόνο που κατάφερε ήταν Ι3 άοπλο και υπηρέτησε κανονικά, και μιλάμε για άτομο που όντως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Έπεσε σε πολύ αυστηρή επιτροπή ή όσοι το παίρνουν το Ι5 έχουν παίξει μπαλίτσα με λάδι Καλαμάτας με τον ψυχολόγο τους ώστε να γράψει τέρατα στη γνωμάτευση; Δεν το έψαξε αρκετά ή δεν το κυνήγησε , ένα από τα δύο έγινε , ξέρω περιπτώσεις που πήραν I5 επειδή δεν μπόρεσαν ποτέ να προσαρμοστούν σε στρατιωτικό περιβάλλον , έχει το ΦΕΚ κάτι τέτοιες ομορφιές γραμμένες.
Stam123 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, Dimitris Verlis είπε Δεν υπάρχουν παππούδες γιαγιάδες νύφες αδέρφια ξαδέρφια τριτοξαδερφια. Όλοι έχουν πεθάνει από καρκίνο η τροχαία κλπ ο μόνος συγγενείς που γνωρίζω είναι τα ξαδέρφια μου στην Αργεντινή όπου η τράπεζα ετοιμάζεται να τους πάρει το σπίτι γιατί εκεί είναι 5 φορές χειρότερη η πολιτική διαφθορά και η οικονομικά. Κοίτα, έχοντας βρεθεί πριν πολλά χρόνια σε παρόμοια κατάσταση με εσένα, να ξέρεις ότι όλα είναι αντιμετωπίσιμα (έστω και με μεγάλη δυσκολία) εκτός απ' το θέμα με τα γατιά (που λογικά θα πρέπει να μιλήσεις με κάποια φιλοζωική για τη φροντίδα τους, γιατί μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο μπλέξιμο από τα χρέη...). 3 ώρες πριν, Dimitris Verlis είπε Δεν είμαστε όλοι τυχεροί να έχουμε συγγενείς και γονείς με 2-3χιλ ευρώ εισόδημα τον μήνα. Απ' την εμπειρία μου στο στρατό, ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι δεν είχαν πραγματικά πρόβλημα. Ακόμα και αυτοί που τα είχαν όλα αυτά που λες, δεν είχαν υγεία... Στα θετικά της υπόθεσης είναι ότι δικαιούσαι μειωμένη θητεία και βάσει νόμου όπου δουλεύεις, οφείλουν να σε προσλάβουν μόλις επιστρέψεις. Αν πας για Ι5, ένας γνωστός μου πήγαινε 2 χρόνια σε ψυχίατρο για να προσκομίσει το χαρτί στο στρατό και να πάρει απαλλαγή. Τέλος (χωρίς να θέλω να σε αγχώσω), απ' ότι λες έχεις 900 ευρώ το μήνα μισθό και 350 ευρώ ενοίκιο + 250 δάνεια, σύνολο 600 ευρώ χωρίς τα υπόλοιπα πάγια έξοδα (και δεν έχω βάλει το φαγητό μέσα) πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι βιώσιμη η κατάσταση... οπότε ίσως θα ήταν καλύτερο να πας στρατό να τα σκεφτείς και να τα οργανώσεις καλύτερα τα πράγματα (στο λέω σαν έξτρα κίνητρο - δεδομένου ότι θα έχεις τακτοποιήσει τα βασικά προβλήματα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις