ProponitisTouKanape Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Στα ΚΑΑΥ και Πεζοναύτης, θα κουβαλήσεις και ολοκληρο σπιτάκι στην πλάτη...
mikemart Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα σας, Είμαι Γ εσσο και αύριο ορκίζομαι. Μετά την άδεια ορκωμοσίας όταν γυρίσω δικαιούμαι διανυκτέρευση κατά την διάρκεια των σπεν; Η μόνιμη κατοικία μου είναι στην Αλεξανδρούπολη και είναι 30χμ μακριά από το στρατόπεδο ( Καβησός), αλλά έχω ακουσει από άλλους φαντάρους ότι δεν τους έδιναν ΔΝ γιατί δεν είναι από την πολη-χωριο που μας βγαζουν έξοδο (Φέρες). Υπάρχει κάποιος που να ξέρει τι ορίζει ο νόμος; Σε παλιό τοπικ εδώ έλεγαν ότι μπορείς να πάρεις διανυκτέρευση αν η μονάδα είναι 60χμ μακριά από την μόνιμη κατοικία. Ευχαριστώ πολύ
dionisis1925 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, mikemart είπε Καλησπέρα σας, Είμαι Γ εσσο και αύριο ορκίζομαι. Μετά την άδεια ορκωμοσίας όταν γυρίσω δικαιούμαι διανυκτέρευση κατά την διάρκεια των σπεν; Η μόνιμη κατοικία μου είναι στην Αλεξανδρούπολη και είναι 30χμ μακριά από το στρατόπεδο ( Καβησός), αλλά έχω ακουσει από άλλους φαντάρους ότι δεν τους έδιναν ΔΝ γιατί δεν είναι από την πολη-χωριο που μας βγαζουν έξοδο (Φέρες). Υπάρχει κάποιος που να ξέρει τι ορίζει ο νόμος; Σε παλιό τοπικ εδώ έλεγαν ότι μπορείς να πάρεις διανυκτέρευση αν η μονάδα είναι 60χμ μακριά από την μόνιμη κατοικία. Ευχαριστώ πολύ Δεν υπάρχει πουθενά στην νομοθεσία η χιλιομετρική απόσταση. ΑΡΘΡΟ 36 ΑΔΕΙΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΤΟΥ 24ΩΡΟΥ ΓΕΝΙΚΑ 1. Οι άδειες, οι μικρότερες του 24ώρου, είναι οι εξής: α. Άδειες διανυκτερεύσεως στην κατοικία. β. Άδειες παραμονής εκτός Στρατώνα δύο ώρες μετά τη βραδινή πρόσκληση. 2. Οι παραπάνω άδειες, δίνονται σ' όλους γενικά τους οπλίτες, εκτός από τους νεοσύλλεκτους που δεν ορκίστηκαν ακόμη, μόνο για τον τόπο όπου είναι η έδρα της Μονάδας. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, mikemart είπε Καλησπέρα σας, Είμαι Γ εσσο και αύριο ορκίζομαι. Μετά την άδεια ορκωμοσίας όταν γυρίσω δικαιούμαι διανυκτέρευση κατά την διάρκεια των σπεν; Η μόνιμη κατοικία μου είναι στην Αλεξανδρούπολη και είναι 30χμ μακριά από το στρατόπεδο ( Καβησός), αλλά έχω ακουσει από άλλους φαντάρους ότι δεν τους έδιναν ΔΝ γιατί δεν είναι από την πολη-χωριο που μας βγαζουν έξοδο (Φέρες). Υπάρχει κάποιος που να ξέρει τι ορίζει ο νόμος; Σε παλιό τοπικ εδώ έλεγαν ότι μπορείς να πάρεις διανυκτέρευση αν η μονάδα είναι 60χμ μακριά από την μόνιμη κατοικία. Ευχαριστώ πολύ Μηπως δεν τους έδινε κατα τη διάρκεια των ΣΠΕΝ; Αυτό γενικά το έχω ακούσει να το κάνουν.
mikemart Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Μηπως δεν τους έδινε κατα τη διάρκεια των ΣΠΕΝ; Αυτό γενικά το έχω ακούσει να το κάνουν. Όχι πρέπει να είναι αυτό που ανέφερε ο Διονύσης πιο πάνω , δηλαδή ότι είναι μόνο για την έδρα της μονάδας που είναι Φέρες και όχι Αλεξανδρούπολη, και ας είναι κοντά.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Αν ισχυει αυτό, τότε ο διοικητής σας ειναι υπερβολικά τυπολάτρης ή ψάχνει αφορμή να μειώσει τις ΔΝ γιατί σε πολλές μονάδες δινουν ΔΝ ακόμα και σε άλλο νομό... 2
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Εμας στο Τυχερο εδιναν κανονικα ΔΝ σε ανθρωπους απο Αλεξανδρούπολη όταν τελειωσαν οι απαγορευσεις των μετακινησεων που υπηρχαν λογω κορονας. Και ειναι πιο μακρυα το Τυχερο απο Καβησο. 1
Stogianz Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 30/5/2022 στις 6:07 ΜΜ, Mavros_Pete είπε Καλησπέρα μάγκες, έχουμε γνώμη για 95 τμχεθ ρόδος? Και γενικά πως είναι η φάση στο μηχανικό? Απο τις καλύτερες μονάδες στην Ρόδο το μηχανικό και…το καλοκαίρι στην Ρόδο μετράει! Στις 31/5/2022 στις 5:51 ΜΜ, GrKata είπε Καλησπερα παιδια, Ποτε περιπου πρεπει να κοψω αναβολη ωστε να μπω σιγουρα σειρα Σεπτεμβρη ?? Μη γινει καμια στραβη και με παρουν Ιουλη η Νοεμβρη 😀 Πρέπει να κόψεις απο 1η Μαίου εως 30 Ιουνίου. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις και στο παρακάτω έγγραφο https://www.stratologia.gr/sites/default/files/plhr_ent/31.pdf Εννοείται πως είναι η καλύτερη ΕΣΣΟ η «Ε» (Σεπτεμβρίου), ειδικά αν κάνεις μειωμένη θητεία (είτε λόγω παραμεθορίου είτε τριτεκνία/πολυτεκνία κλπ), δεν χάνεις καλοκαίρι και πιάνει άδειες Χριστουγέννων και Πάσχα. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2022 από Stogianz
Kargamam Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Να κανω μια ερωτηση, μπαινω σε φρεγατα σε καμια βδομαδα και θελω να εχω μια εκτιμηση τι παιζει με τις αδειες... Δηλαδη αν το πλοιο δεν ταξιδευει ποσο εισαι μεσα και ποσο εισαι εξω?
kwtsos4 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Αν θέλουμε να πάρουμε μετάθεση πότε το δηλώνουμε, μετά το 3μηνό ; Επίσης σε νομό Καβάλας είναι κανένας να με πει γνώμη για τα γύρω στρατόπεδα; Σκέφτομαι για ΚΑΑΥ αλλά έχω ακούσει έχει πολύ τρέξιμο..
vampir70 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα σε όλους!! Ήθελα να ρωτήσω για μεταθεση στο πολεμικό μουσείο είναι καλά; Βασικά ήθελα να μάθω τι ακριβώς κάνουμε εκεί πως πάνε οι υπηρεσίες και τι πρέπει να φοράμε ευχαριστώ!!
ProponitisTouKanape Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Τέντα είναι, οπλοασκήσεις όλη μέρα και μετά 20άρες πορείες 1
BlueBlade Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 48 λεπτά πριν, vampir70 είπε τι πρέπει να φοράμε Αραβικές κελεμπίες συνήθως. Από υπηρεσίες άστο, ανάσα δεν θα πάρεις. Καλύτερα Καστελόριζο παρά πολεμικό μουσείο. (Δεν μπορώ τέτοιες ερωτήσεις πραγματικά. Τουλάχιστον αν έχεις τόση περιέργεια ρώτα το βύσμα σου να σε ενημερώσει σχετικά) 2
Vaggos21Tmac Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Χαιρεται κυριοι. Θα κανω διακοπη αναβολης λογω σπουδων για να μπω με την εσσο του σεπτεμβρη. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι. Στην ιστοσελιδα της στρατολογιας, κατα την διαρκεια της διακοπης της αναβολης, πρεπει να ανεβασω πτυχιο η αποδεικτικο γνωσεων? Ρωτω γτ δεν προλαβαινω να εχω το πτυχιο μεχρι τελη του μηνα που ειναι για την εσσο του σεπτεμβρη. Ομως πιστευω θα ειναι ετοιμο το πτυχιο πριν την καταταξη. Ευχαριστω
Stogianz Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, Vaggos21Tmac είπε Χαιρεται κυριοι. Θα κανω διακοπη αναβολης λογω σπουδων για να μπω με την εσσο του σεπτεμβρη. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι. Στην ιστοσελιδα της στρατολογιας, κατα την διαρκεια της διακοπης της αναβολης, πρεπει να ανεβασω πτυχιο η αποδεικτικο γνωσεων? Ρωτω γτ δεν προλαβαινω να εχω το πτυχιο μεχρι τελη του μηνα που ειναι για την εσσο του σεπτεμβρη. Ομως πιστευω θα ειναι ετοιμο το πτυχιο πριν την καταταξη. Ευχαριστω Καλημέρα, μπορείς να παρεις ενα αποδεικτικό απο την γραμματεία οτι εισαι ακόμα φοιτητής (ή περιμένεις της ορκομωσία) και να καταθέσεις αυτο μαζί με την αίτηση για την διακοπή της αναβολής. Σε περίπτωση που δεν το κάνεις μπορούν να σου προσθέσουν «πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση 1 μήνα», αυτή σβήνεται είτε καταθέτοντας το πτυχίο/ ενα χαρτί που φαίνεσαι φοιτητής, έιτε πληρώνοντας πρόστιμο 90€.
Προτεινόμενες αναρτήσεις