Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dark_son20 είπε

μη τα σκάσεις για κρεβάτι. θα κοιμούνται στη μυρωδιά σου έτσι και αλλιώς. 

Γενικά οι γάτες σπάνια ενθουσιάζονται με ότι βλέπεις πανάκριβο και τρομερό για σένα :P  

παίρνεις πχ τρομερό ακριβό παιχνίδι και αυτά θα παίζουν με το περιτύλιγμα...

2 αμμολεκάνες  καλύτερα για σένα και για αυτά. μιας και μιλάς για μισά coon εμένα έχει βολευτεί και χωράει σε αυτήν, με βγαλμένο το πορτάκι, δεν το έμαθε πότε...

https://www.zooplus.com/shop/cats/cat_litter_litter_boxes/hooded_litter_box/litter_boxes_filter/391825

Θα τους πάρω λοιπόν για όσο είναι μικρά ένα χαζό κρεβατάκι και βλέπουμε τι θα τους αρέσει. Μπάινει και ο μισθός σήμερα και περιμένω να πάω να πάρω παιχνίδια :P 

Θα πάρω άλλη μια λεκάνη για άμμο λοιπόν. Τώρα αυτή που έχω είναι με καπάκι και ελπίζω να τους αρέσει. Μου είπε η κοπέλα ότι είναι μισά coon, τώρα αυτό πόσο αληθεύει δεν γνωρίζω αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας, θα το δω στην πορεία! 

• Απαντ. 333
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, simplemaths είπε

Θα τους πάρω λοιπόν για όσο είναι μικρά ένα χαζό κρεβατάκι και βλέπουμε τι θα τους αρέσει. Μπάινει και ο μισθός σήμερα και περιμένω να πάω να πάρω παιχνίδια :P 

Θα πάρω άλλη μια λεκάνη για άμμο λοιπόν. Τώρα αυτή που έχω είναι με καπάκι και ελπίζω να τους αρέσει. Μου είπε η κοπέλα ότι είναι μισά coon, τώρα αυτό πόσο αληθεύει δεν γνωρίζω αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας, θα το δω στην πορεία! 

φιλε εισαι πολυ καλο παιδι- σκεπτομαι να παρω γατακι- 8ελω αγορακι για να κανουμε τεμπελιες αλλα λειπω πολυ και ειναι ευθυνη

Δημοσ.
1 minute ago, simplemaths said:

σίγουρα για αρχή βγάλε τη πόρτα, όχι όλο το καπάκι 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/10/2019 στις 1:23 ΜΜ, ThReSh είπε

Θα ήταν χρήσιμο κι ενημερωτικό αν έχει κάποιος όρεξη και χρόνο να βάλει πχ τις ξηρές τροφές του zooplus σε "tiers" από την καλύτερη στη χειρότερη. :)

Κοίτα δε νομίζω ότι μπορούμε να φτιάξουμε μια αντικειμενική κατάταξη.

Ο καθένας μας θα κάνει τη δικιά του, βάσει υποκειμενικών προτιμήσεων και προσωπικών εμπειριών.

Γενικές κατευθύνσεις μπορούν να δοθούν θαρρώ.

Αν μιλάμε για γάτα, συγκάτοικο μας δε πλησιάζουμε τις no-name τροφές. Έπειτα δοκιμάζουμε να δούμε ποια αρέσει στη γάτα μας, σε ποια κάνει διάρροια, σε ποια μυρίζουν πιο πολύ τα κακάκια της (γι'αυτό δε ξέρω τι είναι προς το συμφέρον της γάτας-αλλά για τους ανθρώπους συγκάτοικους :) ), σε ποια είναι πιο ανθεκτικό/λαμπερό το τρίχωμα της, προσέχουμε και τις εξετάσεις της.

Αν μιλάμε για αδέσποτη γάτα, ακόμα και οι no-name τροφές του σούπερ-μάρκετ είναι καλύτερες από την μερική ή ολική ασιτία που θα αντιμετωπίζει.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν θα ψαχτώ στο θέμα "γάτες" γιατί δεν σκοπεύω να αποκτήσω άλλες. Ότι γάτες είχαμε από παλιά, κρατάω τις μνήμες που πέρασα μαζί τους και συνεχίζω, πλέον έχω άλλα προβλήματα και άλλες προτεραιότητες. 

Σε αυτά που λέω σοβαρολογώ και δεν είμαι υπερβολικός, είναι όποια εμπειρία απέκτησα από τις γάτες που είχαμε είτε εμείς είτε συγγενής μου. 

Πολύ δύσκολα θα καταφέρεις να εκπαιδεύσεις γάτα, οτι κάνουν το κάνουν από αυτά που θα μάθουν από μόνες τους. Τα αρσενικά είναι δυσκολότερα σε σχέση με τα θηλυκά σε όλους τους τομείς.

Όσο για το οινόπνευμα, αυτό είναι κάτι που το κάναμε εμείς μια φορά σε κάθε 3-4 μήνες, δεν το συνιστώ να το κάνουν άλλοι, εμείς το κάναμε όμως. Φυσικά είχαμε λάβει τα μέτρα μας και για το ενδεχόμενο γλύψιμο και για άλλα θέματα, δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος για το ζώο μας. Μπάνιο στις δικές μας γάτες δεν υπήρχε περίπτωση να κάνεις και αν το προσπαθούσες πήγαινε να γίνει μακελειό, το ζώο υπέφερε, τώρα τι κάνεις εσύ στις δικές σου γάτες και δεν αντιδρούσαν ή τι κάνουν οι άλλοι με αφήνει αδιάφορο. Όλα υπόκεινται σε αυτό που έγραψα οτι η γάτα έχει την δική της ιδιαίτερη προσωπικότητα, άλλες γάτες πιθανόν να μην παρουσιάσουν θέματα σε κάτι συγκεκριμένο, οι δικές μας είχαν σοβαρά θέματα με οτι σχετίζεται με νερό εκτός από το νερό που έπιναν.

Βασίλη, φιλικά σχολιασα αυτά που έγραψες, και κτηνίατρο να ρωτήσεις, θα σου πει πως είναι λάθος αυτο με το οινόπνευμα. Δεν είναι μόνο να μη το γλύψει, είναι και στο δέρμα η ξηρότητα που προκαλεί. Και οκ εσείς μπορεί να είχατε κάποιο τρόπο να ήταν κάπως ασφαλής για τα ζωα. Έτσι όπως το εγραψες, μπορεί κάποιος να το διαβάσει, να πάει να μουλιασει μια πετσέτα σε οινόπνευμα και ν αρχίσει να τρίβει το γατι και να ψάχνει μετά γιατί στο καλό αρρώστησε, αφού του κάνε και απολυμανση. Δε θα βάλουν όλοι τη λογική ότι ίσως δεν πρέπει να το κάνουν ή τον τρόπο που θα το κάνουν. Υπάρχει και κόσμος που απλά "δε νοιώθει".

Οινόπνευμα βάζουμε μόνο όταν υπάρχει κάποιο τραύμα για απολύμανση. Αν και υπάρχουν απολυμαντικά πιο ηπια. Αν δε μπορείς να κάνεις μπάνιο τη γάτα σου, χτένισμα όπως είπαμε και μια πετσέτα με ζεστό νεράκι μόνο, όταν υπάρχει ανάγκη. Εννοείται ότι δεν τους είναι ιδιαίτερα ευχαριστο το μπάνιο, αλλά εξαρτάται και ποιος θα προσπαθήσει αν τις κάνει. Πόση εξοικείωση έχει μαζί τους ή πόσο "άνετος" δείχνει ή αν καταλάβουν πως φοβάται, ακόμα και και η ταχύτητα και ο τρόπος.

Το ότι δεν καταφέρατε να εκπαιδεύσετε τις γάτες σας, δε σημαίνει ότι δεν εκπαιδεύονται. Όχι στο επίπεδο του σκύλου, πάντως μπορούν να μάθουν πολλά, οι περισσότερες. Εξαρτάται και από το ζώο και από τον τρόπο που έχει ο ιδιοκτητης (δε το παίζω παντογνώστης κι εγώ στην αρχή τίποτα δεν ήξερα, αλλά ψαχτηκα αρκετά και βρήκα το σωστό τρόπο). Απλά μην είσαι τόσο απόλυτος ότι ΚΑΜΙΑ γάτα και ειδικά αρσενική, δε θα εκπαιδευτεί ποτέ. Καλό είναι να ακούγεται και αυτή η πλευρά, αλλά όχι σαν "κανόνας". Όπως κι εγώ δε λέω πως ΟΛΑ τα γατιά είναι γλυκούλα και υπάκουα 😊

4 ώρες πριν, simplemaths είπε

Με βλέπω να μπαίνει στην ρουτίνα μετά την δουλειά ένα πέρασμα το σπίτι με ηλεκτρική :P έλαβα και άλλες φωτο σχετικά με τα γατάκια που σκέφτομαι και κατα 99% θα σας ακούσω από εδώ και θα πάρω και τα δύο αδερφάκια. θα στείλω cat tax βραδάκι :D 

Τώρα οι απορίες μου είναι:

αν πάρω δύο χρειάζονται δύο μέρη με άμμο; ή ένα είναι αρκετό;

επίσης να τα σκάσω καλά να τους πάρω κατι γαμάτα κρεβατάκια που είδα με κάνα 50ρι το ένα ή είναι υπερβολή και απλά θα κοιμούνται πάνω στον καναπέ;

Κατά πάσα πιθανότητα θα κοιμούνται στο κρεβάτι σου κι εσύ στον καναπέ. Οπότε μη δώσεις τόσα λεφτά για κρεβατάκια, φθηνότερα πάρε.

Λεκάνη για άμμο δε φτάνει μια, 2-3 θέλεις για 2 γάτες. 

Για το αν πειράζει να τις αφήνεις στο δωμάτιο περιορισμένες όταν λείπεις, δε θα πάθουν τίποτα. Προφανώς με νεράκι και "κρυμμένα" τα καλώδια όσο μπορείς. Αν υπάρχει διάδρομος που να χωρίζει την κρεβατοκάμαρα από σαλόνι /κουζίνα, βάλε εκεί τις λεκάνες άμμου και κλείνε την πόρτα του διαδρόμου, να μη μυρίζει η κρεβατοκάμαρα σου.

@ppanos7 όταν λέμε μπάνιο εννοούμε όταν υπάρχει λόγος, πχ λερώθηκε στις λάσπες, αναποδογύρισε το μπωλ με το αλεύρι και γεμισε, ήταν άρρωστη και δεν περιποιήθηκε μόνη της τον εαυτό της. Αλλιώς και φορά στους 2-3 μήνες με ειδικό σαμπουάν, δεν έχω ακούσει να δημιουργεί προβλημα συνήθειας, ούτε στο pH του δερματος/τριχας  Και ίσως είναι καλό να ψιλοσυνηθιζουν, γιατί αν πάθει καποιο δερματικό που θα πρέπει να το πλένεις με φαρμακευτικό σαμπουάν, θα ναι πιο δύσκολο να γίνει. 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Μπραβο νεε γατομπαμπα! Να τα χαιρεσαι!

Ευχαριστώ πολύ!

27 λεπτά πριν, Dark_son20 είπε

να τα χαίρεσαι!!!

τον καναπέ που βλέπω....να τον κλαίς απο τώρα 😋

Ευχαριστώ! :D 

Δυστυχώς τον έχουν συμπαθήσει ιδιαίτερα τον καναπέ, θα πάρω κάλυμα μεσα στο σκ μήπως επιβιώσει. Δεν φτανουν να ανέβουν με ένα άλμα οπότε μαθαίνουν αναρρίχηση τώρα που είμαι δουλειά :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, simplemaths είπε

Ευχαριστώ πολύ!

Δυστυχώς τον έχουν συμπαθήσει ιδιαίτερα τον καναπέ, θα πάρω κάλυμα μεσα στο σκ μήπως επιβιώσει. Δεν φτανουν να ανέβουν με ένα άλμα οπότε μαθαίνουν αναρρίχηση τώρα που είμαι δουλειά :P 

Με το καλό ! 

Μέχρι να γυρίσεις σπίτι θα έχουν μάθει να ανεβαίνουν :D

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ.
2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Με το καλό ! 

Μέχρι να γυρίσεις σπίτι θα έχουν μάθει να ανεβαίνουν :D

Εντομεταξύ έβαλα ένα καρεκλάκι για να ανέβουν στον καναπέ πιο εύκολα πριν φύγω, ελπίζω να το προτιμήσουν! 

Έχει κανείς γνώμη για την κρυστάλλινη άμμο για γάτες; Τέτοια μου έδωσαν στο πετ σοπ και δεν ξέρω ακριβώς τι πάιζει. Πρέπει να κάνει μπαλάκια και απο τα ούρα; Αυτά πως τα μαζεύω/φαίνονται μέσα στα κρύσταλλα; επίσης πόσο συχνά φτιαρίζετε την άμμο και κάθε πότε την αλλάζουμε εντελώς; διάβασα για τα κρύσταλλα ότι μπορείς απλά να βγάζεις όπου τα έχουν κάνει και όταν αρχίσει να αδιάζει τότε απλά γεμίζεις. Γενικά είμαι λίγο χαμένος με αυτό το θέμα :P 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, simplemaths είπε

Εντομεταξύ έβαλα ένα καρεκλάκι για να ανέβουν στον καναπέ πιο εύκολα πριν φύγω, ελπίζω να το προτιμήσουν! 

Έχει κανείς γνώμη για την κρυστάλλινη άμμο για γάτες; Τέτοια μου έδωσαν στο πετ σοπ και δεν ξέρω ακριβώς τι πάιζει. Πρέπει να κάνει μπαλάκια και απο τα ούρα; Αυτά πως τα μαζεύω/φαίνονται μέσα στα κρύσταλλα; επίσης πόσο συχνά φτιαρίζετε την άμμο και κάθε πότε την αλλάζουμε εντελώς; διάβασα για τα κρύσταλλα ότι μπορείς απλά να βγάζεις όπου τα έχουν κάνει και όταν αρχίσει να αδιάζει τότε απλά γεμίζεις. Γενικά είμαι λίγο χαμένος με αυτό το θέμα :P 

Καλά μην τρελαίνεσαι.

+1 για την κρυσταλλική άμμο. Καθημερινά φτυαρίζεις και π.χ. ανά βδομάδα αλλάζεις. Τώρα που είναι μικρά μπορείς και πιο αραιά, αλλά αργότερα κάθε βδομάδα.

Οι κρύσταλλοι γίνονται κίτρινοι από τα ούρα, μπορείς λοιπόν να φτυαρίζεις και αυτά.

Δημοσ.

εγώ προτιμώ της everclean την strong την κλασική, την silica την φοβάμαι, οκ σπάνιο να την φάει αλλά αμα το ζαβο το κάνει?

στο pet4u την έχει και προσφορά αμα πας να την πάρεις απο εκεί οπότε με ένα κουτί βγάζω άνετα κατι πάνω απο μηνα

Δημοσ.
Στις 30/10/2019 στις 8:38 ΜΜ, SilverVAR είπε
6 ώρες πριν, simplemaths είπε

Ευχαριστώ πολύ!

Ριχτάρι από ΙΚΕΑ και είσαι κομπλέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...