Gregory_House Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να κάνει κανείς αν είναι 25 και έχει πλέον φύγει από την κατάσταση του "προστατευόμενου μέλους", όσον αφορά την ασφάλισή του. Δεδομένου ότι ξέρω πως σε 2 μήνες θα ξεκινήσω να δουλεύω κάπου, έχει νόημα να κινήσω διαδικασίες ώστε να ασφαλιστώ από τώρα ως άνεργος? Ή θα πρέπει να τρέχω πάλι στον ΕΦΚΑ μετά για χίλιες γραφειοκρατικές διαδικασίες? Ζητώ συγγνώμη αν φαίνεται ηλίθια η απορία μου, απλώς είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με αυτά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Για να ασφαλιστεις πρεπει να υπαρχουν 50 ημερομησθια και επικυρωμένα από ΙΚΑ τα ενσημα που σημαινιει πρακτικα πανω από 4-5 μηνες και θελεις και δυο ακομα μηνες ανεργος θα εκλεγα να μην το αφησεις ετσι. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2019 από Γιάννης Platano 3
Gregory_House Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, φίλε μου! 1
Conan2046 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Απλώς να σημειώσω ότι οι ανασφάλιστοι έχουν πλήρη κάλυψη αρκεί να πηγαίνουν σε δημόσιες δομές υγείας για γιατρούς και εξετάσεις. 6 1
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Στις 1/11/2019 στις 11:21 ΠΜ, Gregory_House είπε Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να κάνει κανείς αν είναι 25 και έχει πλέον φύγει από την κατάσταση του "προστατευόμενου μέλους", όσον αφορά την ασφάλισή του. Δεδομένου ότι ξέρω πως σε 2 μήνες θα ξεκινήσω να δουλεύω κάπου, έχει νόημα να κινήσω διαδικασίες ώστε να ασφαλιστώ από τώρα ως άνεργος? Ή θα πρέπει να τρέχω πάλι στον ΕΦΚΑ μετά για χίλιες γραφειοκρατικές διαδικασίες? Αυτό που σου είπε ο Conan. Aν θέλεις την ασφάλεια για να κλείσεις ραντεβού σε ικα ή δημόσιο νοσοκομείο μπορείς να το κάνεις και σαν ανασφάλιστος μονο με το αμκα σου. Επίσης μπορείς να τσεκάρεις εδώ αν είσαι ασφαλισμένος έτσι για το τυπικό της υπόθεσης. 2
Gregory_House Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις και τη βοήθειά σας, είστε όλοι καταπληκτικοί!
gokuthelegend Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Για άτομα ηλικίας μέχρι 29 ετών, παρέχει ασφάλιση ο ΟΑΕΔ. Εφόσον είσαι γραμμένος στον ΟΑΕΔ, πας και ρωτάς εκεί. Στην αδερφή μου που το είχε κάνει, της είχαν δώσει ένα χαρτί και με αυτό είχε πάει στο ΙΚΑ και της είχαν βγάλει βιβλιάριο υγείας, χωρίς να έχει ένσυμα. Επίσης νομίζω πως πλέον δικαιούνται όλοι οι άνεργοι ασφάλιση, ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά μόνο στα δημόσια νοσοκομεία, σε ιδιώτες γιατρούς δεν μετράει. Σε 2 μήνες μπορεί να βρεις δουλειά, αλλά υπολόγισε ότι για να έχεις κανονική ασφάλιση θα περάσουν κάποιοι μήνες ακόμη, οπότε ίσως θα ήθελες να το προχωρήσεις το θέμα.
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Για άτομα ηλικίας μέχρι 29 ετών, παρέχει ασφάλιση ο ΟΑΕΔ. Εφόσον είσαι γραμμένος στον ΟΑΕΔ, πας και ρωτάς εκεί. Στην αδερφή μου που το είχε κάνει, της είχαν δώσει ένα χαρτί και με αυτό είχε πάει στο ΙΚΑ και της είχαν βγάλει βιβλιάριο υγείας, χωρίς να έχει ένσυμα. Επίσης νομίζω πως πλέον δικαιούνται όλοι οι άνεργοι ασφάλιση, ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά μόνο στα δημόσια νοσοκομεία, σε ιδιώτες γιατρούς δεν μετράει. Σε 2 μήνες μπορεί να βρεις δουλειά, αλλά υπολόγισε ότι για να έχεις κανονική ασφάλιση θα περάσουν κάποιοι μήνες ακόμη, οπότε ίσως θα ήθελες να το προχωρήσεις το θέμα. Αυτό όντως ίσχυε πριν κάποια χρόνια. Από το 2014 όλοι μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο ή στο ικα μόνο με το αμκα (άσχετα από το αν έχουν ένσημα ή όχι)
kogba Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Nikos Chatzoglou είπε Αυτό όντως ίσχυε πριν κάποια χρόνια. Από το 2014 όλοι μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο ή στο ικα μόνο με το αμκα (άσχετα από το αν έχουν ένσημα ή όχι) Αυτό το γνωρίζω και ισχύει για εξετάσεις με ραντεβού, επείγοντα κ.λ.π.. Πες μου αν ξέρεις, τι γίνεται σε περἰπτωση μακροχρόνιας νοσηλείας ανασφάλιστου(υπάρχει χρέωση; ) ή κάποιας χειρουργικής επέμβασης; Είναι και εκεί δωρεάν, μερική συμμετοχή ή εξ ολοκλήρου πληρωμή αλλιώς δεν...; Με τα φάρμακα; Έχουν πρόσβαση ανασφάλιστοι εκεί και υπό ποιές προϋποθέσεις; Είμαι ο ίδιος ασφαλισμένος, απλά θα με ενδιέφερε να μάθω περισσότερα για τους ανασφάλιστους.
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, kogba είπε Αυτό το γνωρίζω και ισχύει για εξετάσεις με ραντεβού, επείγοντα κ.λ.π.. Πες μου αν ξέρεις, τι γίνεται σε περἰπτωση μακροχρόνιας νοσηλείας ανασφάλιστου(υπάρχει χρέωση; ) ή κάποιας χειρουργικής επέμβασης; Είναι και εκεί δωρεάν, μερική συμμετοχή ή εξ ολοκλήρου πληρωμή αλλιώς δεν...; Με τα φάρμακα; Έχουν πρόσβαση ανασφάλιστοι εκεί και υπό ποιές προϋποθέσεις; Είμαι ο ίδιος ασφαλισμένος, απλά θα με ενδιέφερε να μάθω περισσότερα για τους ανασφάλιστους. Αν μιλάς για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο ναι μπορεί να μείνει ένας ανασφάλιστος. Φάρμακα σε ανασφάλιστο μπορεί να γράψει γιατρός δημοσίου νοσοκομείου ή ικα (όχι ιδιώτης)
kogba Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Nikos Chatzoglou είπε Αν μιλάς για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο ναι μπορεί να μείνει ένας ανασφάλιστος. Φάρμακα σε ανασφάλιστο μπορεί να γράψει γιατρός δημοσίου νοσοκομείου ή ικα (όχι ιδιώτης) Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το κόστος των φαρμάκων όμως το πληρώνει 100% ο ανασφάλιστος, σωστά ;
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, kogba είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το κόστος των φαρμάκων όμως το πληρώνει 100% ο ανασφάλιστος, σωστά ; Όχι, αν είναι συνταγογραφημένα πληρώνει τη συμμετοχή (δεν ξέρω ακριβώς σε τι ποσοστό ανέρχεται η συμμετοχή γτ ειναι περιεργος ο τρόπος που το υπολογίζουν. 1
chsam Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 31 λεπτά πριν, kogba είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το κόστος των φαρμάκων όμως το πληρώνει 100% ο ανασφάλιστος, σωστά ; https://www.moh.gov.gr/articles/health/anaptyksh-monadwn-ygeias/3999-prosbash-twn-anasfalistwn-sto-dhmosio-systhma-ygeias 1
Neoss Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Ως αναφάλιστος αλλά με ΑΜΚΑ, στο δημόσιο νοσοκομείο ξέρω δικαουσαι νοσηλεια, εξωτερικα ιατρεια, συνταγογραφησεις κτλπ. Εαν θες να κανεις εξετάσεις αίματος να δεις σε τι κατάσταση ειναι και να μαθεις και την ομάδα αιματος σου, γινεται και αυτο δωρεαν? Με ραντεβου προφανως.
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Στις 9/1/2020 στις 1:00 ΠΜ, Neoss είπε Ως αναφάλιστος αλλά με ΑΜΚΑ, στο δημόσιο νοσοκομείο ξέρω δικαουσαι νοσηλεια, εξωτερικα ιατρεια, συνταγογραφησεις κτλπ. Εαν θες να κανεις εξετάσεις αίματος να δεις σε τι κατάσταση ειναι και να μαθεις και την ομάδα αιματος σου, γινεται και αυτο δωρεαν? Με ραντεβου προφανως. Ναι αν οι εξετάσεις γίνουν σε νοσκομείο ή ικα. Πρέπει πρώτα να κλείσεις ραντεβού σε παθολόγο ή γενικό για να σου γράψει την εξέταση και έπειτα θα πας στο αιματολογικό του ικα ή του νοσοκομείου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα