Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderators
Δημοσ.

Guyz λιγο επειγει αυτο. Θελω να φτιαξω ριζοτο και βρηκα τη χειρογραφη συνταγη που θελω αλλα δε βγαζω ποσο ρυζι ειναι για τα 2 λιτρα ζωμο. Ξερει κανεις την αναλογια πληζ?

Δημοσ.

Γιατι αναλογία, αφου στο ριζότο βάζεις ζωμό σταδιακά. Εμπειρικά θα έλεγα ότι σε παίρνει εύκολα να βάλεις κανα 500γρ ρύζι, που ειναι σίγουρα 4-5 καλές μερίδες με 2λ ζωμό. 

Δημοσ.

Ψάχνω μια ρέσιπι με εύκολη διαδικασία μαγειρέματος μεν αλλά να είναι για εντυπωσιασμό Γάλλου αγοριού.

  • Super Moderators
Δημοσ.

Guyz λιγο επειγει αυτο. Θελω να φτιαξω ριζοτο και βρηκα τη χειρογραφη συνταγη που θελω αλλα δε βγαζω ποσο ρυζι ειναι για τα 2 λιτρα ζωμο. Ξερει κανεις την αναλογια πληζ?

 

Πάντα φτιάχνεις παραπάνω ζωμό μιας και στο ρυζότο παίζουν πολλά πράγματα ρόλο εκτός από την ποσότητα του ρυζιού (ελπίζω να βρήκες ρύζι αρμπόριο ε!). Οπότε αφού το βάζεις το νερό κουτάλα κουτάλα σταδιακά δεν ανησυχείς για το αν θα πετύχει ή αν δεν σου φτάσει το νερό. Γενικώς πάντως τα 2 λίτρα που λες νομίζω πως είναι αρκετά για 2-3 κούπες ρύζι τουλάχιστον. Α και μην ξεχάσεις λίγο βουτυράκι στο τέλος πριν το βγάλεις απο τη φωτιά! Και τέλος, αν το ρύζι είναι σωστό, να ξέρεις πως στα 25-30 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσεις να προσθέτεις το ζωμό θα πρέπει να είναι έτοιμο!

 

Επίσης για τα noodles που είπατε πριν, τα περισσότερα στο ΑΒ δεν είναι ακριβώς noodles αλλά κανονικά ...μακαρόνια μιας και έχουν μέσα αυγά, αλεύρι κλπ. Τα original είναι από ρύζι και σχεδόν ημιδιάφανα και δεν θέλουν βράσιμο αλλά απλό ζεμάτισμα σε νερό που έχει βράσει πριν, για 1-2 λεπτά.

  • Like 1
Δημοσ.

<p>Ψάχνω μια ρέσιπι με εύκολη διαδικασία μαγειρέματος μεν αλλά να είναι για εντυπωσιασμό Γάλλου αγοριού.</p>

 

Παίρνεις δύο μπριζόλες, τις σερβίρεις όπως είναι ή τ πολύ 1 λεπτό τσιγαρισμα! Έτσι κ αλλιώς με αίμα τα τρώνε αυτοί

  • Super Moderators
Δημοσ.

^Είναι κι αυτά, δεν είναι άσχημα για ώρα ανάγκης. Έτοιμα σε 2-3 λεπτά χωρίς μαγείρεμα!

 

attachicon.gif8818885754910.jpg

 

Αν δεις πόσα άγνωστα συστατικά έχουν μέσα τα φακελάκια με τις σκόνες, θα αλλάξεις γνώμη! :P

Παίρνεις δύο μπριζόλες, τις σερβίρεις όπως είναι ή τ πολύ 1 λεπτό τσιγαρισμα! Έτσι κ αλλιώς με αίμα τα τρώνε αυτοί

 

Και μετά ο Γάλλος αλλάζει μασέλα προσπαθώντας να μασήσει το άψητο και ταυτόχρονα λαστιχένιο κρέας...

  • Like 1
Δημοσ.

Αν έγραφαν οι νοικοκυρές του forum σε αυτό το thread δε θα είχε τόση πλάκα πάντως! Να 'στε καλά δηλαδή, γέλασα.  :lol:

 

μια συνταγη εχει ολη κι ολη κι αυτη ειναι για σως

 

Έχει περάσει πάνω από μήνας, αλλά το ταχίνι δεν χαλάει, άρα έχω να σου προτείνω ταχινομπισκότα με νιφάδες βρώμης. Είναι super πρωινό και πολύ χορταστικά. 

 

Τα έφτιαξα πριν 5 μέρες... Ήταν το καλύτερο μπεργκερ που έχω φάει,!!! Με κιμά αναμοικτο με κρέας αγριογούρουνου!!!

attachicon.gif:



[ATTACH]938436[/ATTACH]

 

Δοκίμασε την επομένη να του βάλεις μια κουταλιά κρέμα μπεσαμέλ.  :rolleyes:

 

Παιδιά, ψάχνω ιδέες για κολάτσιό στη δουλειά, για εμάς που δε βγαίνουμε να στηρίξουμε την τοπική οικονομία των everest και λοιπών τυροπιτάδικων και έχουμε βαρεθεί τα τόστ γαλοπούλα-τυρί  :eek: .

 

Όταν πήγαινα καθημερινά στο πανεπιστήμιο κι επειδή δεν έτρωγα ποτέ στη λέσχη με βόλευα με αλμυρά μάφινς. Βρήκα μαζεμένες κάμποσες συνταγές, έχει και κάποια γλυκά. Αν ψάξεις πάντως, θα βρεις πάρα πολλά. 

Επίσης κι αυτά εδώ τα μπισκοτοπιτάκια είναι καλά. Αυτοσχεδιάζεις και με τα υλικά κατά βούληση. Καταψύχονται όλα μόλις κρυώσουν σε μερίδες για μελλοντική χρύση και μετά την απόψυξη είναι ολόφρεσκα.

 

Guyz λιγο επειγει αυτο. Θελω να φτιαξω ριζοτο και βρηκα τη χειρογραφη συνταγη που θελω αλλα δε βγαζω ποσο ρυζι ειναι για τα 2 λιτρα ζωμο. Ξερει κανεις την αναλογια πληζ?

 

Μη σου πω ως και κιλό ρύζι... Εξαρτάται κι από το ρύζι. Βάλε όσο ρύζι θέλεις να φάτε εσύ και φτιάξτο με τον τρόπο που ξέρεις. Απλώς θα περισσέψει ζωμός. Ό,τι είπαν ήδη δηλαδή.

 

 

Αμ, ήρθα για να σας δώσω υπέροχη συνταγή για brownies και κατά το διάβασμα το ξέχασα. Ορίστε, λοιπόν. Είναι πραγματικά από τα πιο ωραία... 

  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Πάντα φτιάχνεις παραπάνω ζωμό μιας και στο ρυζότο παίζουν πολλά πράγματα ρόλο εκτός από την ποσότητα του ρυζιού (ελπίζω να βρήκες ρύζι αρμπόριο ε!). Οπότε αφού το βάζεις το νερό κουτάλα κουτάλα σταδιακά δεν ανησυχείς για το αν θα πετύχει ή αν δεν σου φτάσει το νερό. Γενικώς πάντως τα 2 λίτρα που λες νομίζω πως είναι αρκετά για 2-3 κούπες ρύζι τουλάχιστον. Α και μην ξεχάσεις λίγο βουτυράκι στο τέλος πριν το βγάλεις απο τη φωτιά! Και τέλος, αν το ρύζι είναι σωστό, να ξέρεις πως στα 25-30 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσεις να προσθέτεις το ζωμό θα πρέπει να είναι έτοιμο!

 

Γιατι αναλογία, αφου στο ριζότο βάζεις ζωμό σταδιακά. Εμπειρικά θα έλεγα ότι σε παίρνει εύκολα να βάλεις κανα 500γρ ρύζι, που ειναι σίγουρα 4-5 καλές μερίδες με 2λ ζωμό. 

 

Γιατι αναλογία, αφου στο ριζότο βάζεις ζωμό σταδιακά. Εμπειρικά θα έλεγα ότι σε παίρνει εύκολα να βάλεις κανα 500γρ ρύζι, που ειναι σίγουρα 4-5 καλές μερίδες με 2λ ζωμό. 

Thanks guys οντως 500γρ εβγαλε περιπου και στα 20κατι λεπτα ηταν ετοιμο! Αλλα χωρις βουτυρο, με μελανι σουπιας ομως. Αμ πως. Αν ψηνεστε μπορω να γραψω συνταγη, ειναι original φαση απο βενετσιανα :P

To κανω αραια και που, αλλα εφαγα σκαλωμα με την ποσοτητα.

Δημοσ.

Αν δεις πόσα άγνωστα συστατικά έχουν μέσα τα φακελάκια με τις σκόνες, θα αλλάξεις γνώμη! :P

 

 

Eξωτικά :P

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

Ειχα παει τις προαλλες Θηβα και εφαγα κατι το οποιο ηταν σαν τυροπιτα στο πολυ περιπου. Ειχε βασικα μεγαλο κομματι φετα, τυλιγμενο με φυλλο κρουστας, τηγανητο ολο αυτο και περιχυμενο με μελι. 

Εχουμε καμια συνταγη εστω για κατι αναλογο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...