Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αφου το ειδαμε οτι εισαι «κορμι» ρε spect ασε μας να πνιξουμε εμεις οι γεματουληδες τον πονο μας στο βουτυρο  :-D  :-D  :-D

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 4,4k
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Τα πάντα όλα homemade! Γύρος   Πίτσα   Burger   Ψωμί ολικής   Αρνί κλέφτικο   Σπαγγέτι κεφτεδάκια

Τυροπιτακια κουρου (συνταγη αργυρως) Και μολις βγηκε απο τον φουρνο κεικ μπανανα σοκολατα    

1) Κίτρινα κρεμμύδια: Τα κίτρινα κρεμμύδια είναι τα πιο διαδεδομένα, ούτε γλυκά, ούτε καυτερά στη γεύση. Χρησιμοποιούνται κυρίως για μαγείρεμα, με το βράσιμο γίνονται λίγο πιο γλυκά και πάνε σε όπο

Δημοσιευμένες Εικόνες

αφου το ειδαμε οτι εισαι «κορμι» ρε spect ασε μας να πνιξουμε εμεις οι γεματουληδες τον πονο μας στο βουτυρο  :-D  :-D  :-D

το κορμι απο μονο του δεν λεει τιποτα αν δεν συνοδευεται απο ενα καλο μυαλο :)

 

ε νταξει δεν λεω να μην τρωει καποιος απλα να μην εινα η καθημερινη του διατροφη!

 

εγω νταξει περα απο οτι κανω καθε μερα προπονηση δεν μου εχει λειψει τιποτα φετος. Και κρεπες και πιτσες και μπεργκερ και ολα ;)

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντικειμενικά έχουμε πολύ νόστιμη και σχετικά πλούσια κουζίνα (μιλάμε για παραδοσιακά μαγειρεμένο φαγητό), εξού και η δημοφιλία της παγκοσμίως.

 

Συγκριτικα με ευρωπη ναι εχουμε μεγαλυτερη ποικιλια σε φαγητα αλλα τα κανουμε ακομη οπως τα καναμε 30χρονια πριν

Μακάρι να τα κάναμε όπως παλιά. Εγώ νομίζω ότι το αντίθετο συμβαίνει, ότι πολλά παραδοσιακά φαγητά έχουν αντικατασταθεί από πιο σύγχρονες/fast-food εκδοχές, κάτι που δε θα ήταν άσχημο αν δε ξεχνούσαμε παράλληλα τις παραδοσιακές συνταγές (που είναι σε γενικές γραμμές πιο υγιεινές και πιο νόστιμες).

Καταλαβαίνω βέβαια ότι δεν αναφέρεσαι σε τέτοιου είδους εξέλιξη της κουζίνας, αλλά σε πιο δημιουργικούς πειραματισμούς.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κρίνω από την ποσότητα λαδιού, λίπους, αλατιού και τσιγαρίσματος στα φαγητά της πεθεράς μου, καλύτερα να την ξεχάσουμε την παράδοση.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ψήσω μια μοσχαρίσια αύριο για μεσημέρι και έχω και φρέσκα μανιτάρια. Πως μπορώ να τα συνδυάσω? Να τα βάλω και αυτά με λίγο βουτυράκι σε άλλο τηγάνι και στο τέλος να τα πετάξω στην μπριτζόλα και να σβήσω με λίγο κρασάκι λευκό? Μπορεί να πήγαινε και λίγη κρέμα γάλακτος αλλα δεν θέλω τόσο βαρύ. 

 

Ρίχτε ιδέες

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κρίνω από την ποσότητα λαδιού, λίπους, αλατιού και τσιγαρίσματος στα φαγητά της πεθεράς μου, καλύτερα να την ξεχάσουμε την παράδοση.

 

 η πεθερα σου δεν πιανεται , μαλλον θελει να σε ξεκανει χαχα

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ψήσω μια μοσχαρίσια αύριο για μεσημέρι και έχω και φρέσκα μανιτάρια. Πως μπορώ να τα συνδυάσω? Να τα βάλω και αυτά με λίγο βουτυράκι σε άλλο τηγάνι και στο τέλος να τα πετάξω στην μπριτζόλα και να σβήσω με λίγο κρασάκι λευκό? Μπορεί να πήγαινε και λίγη κρέμα γάλακτος αλλα δεν θέλω τόσο βαρύ. 

 

Ρίχτε ιδέες

Δοκιμασε να κανεις τη μπριζολα που δειχνει στο βιντεο ο Ολιβερ. Για τα μανιταρια, εγω παντα κρασατα τα προτιμαω. Παντως μην τα μαγειρεψεις ολα μαζι, αλλά ξεχωριστά. Δεν ταιριαζει κρασιλα στη μπριζολα, θα τη χαλασεις. Λεμονακι και πιπερι φρεσκοτριμμενο για τη μπριζολα και μερικες μπουκιες θα τις φας με μουσταρδα frenchs ή μπαρμπεκιου σως.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πιστευω οτι η ελλειψη αλατιου σε καποια φαγητα παλευεται, πχ σε μια σαλατα ή σε συμπληρωματα οπως πατατες ρυζι μακαρονια.

Οταν ομως τρωω αναλατο κρεας ειδικα κοτοπουλο χοιρινο με πιανει μια μικρη αηδια. Και λεω χιλιες φορες να ημουν χορτοφαγος.Την αηδια αναιρει η μουσταρδα ειδικα στο κοτοπουλο και στο χοιρινο η οποια ομως...Εχει αλατι οποτε καταληγουμε λιγο σε ατοπο.

Εχω τσακωθει με κοπελα μου γιατι επρεπε να φαω αναλατα μπιφτεκια τα οποια δε μπορουσα να φαω με τιποτα ενοιωθα οτι ετρωγα σε νοσοκομειο.

Αυτα βεβαια νοιωθω εγω. Αλλον μπορει να μη τον νοιαζει

τίποτα δεν μπορώ να φάω ανάλατο. Ούτε τις σαλάτες και τα μακαρόνια που λες...:)

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκιμασε να κανεις τη μπριζολα που δειχνει στο βιντεο ο Ολιβερ. Για τα μανιταρια, εγω παντα κρασατα τα προτιμαω. Παντως μην τα μαγειρεψεις ολα μαζι, αλλά ξεχωριστά. Δεν ταιριαζει κρασιλα στη μπριζολα, θα τη χαλασεις. Λεμονακι και πιπερι φρεσκοτριμμενο για τη μπριζολα και μερικες μπουκιες θα τις φας με μουσταρδα frenchs ή μπαρμπεκιου σως.

 

Την κάνω ακριβώς έτσι, θυμάμαι παλιοτερα είχε μπει ένα βίντεο που εξηγούσε τύπος με θερμική κάμερα γιατί πρέπει να γυρνάμε συνέχεια το κρεάς, το χρησιμοποιώ σε οτιδήποτε ψήσω πλέον και έχει μεγάλη διαφορά. Την μπριτζόλα την φτιάχνω medium προς well και βγαίνει πένα για τα γούστα μου.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκανα σημερα 2 χοιρινες μπριζολες λαιμου με τη μεθοδο του ολιβερ.

Η πρωτη που την προοριζα για "medium" εγινε πολυ καλη, μαλακη και ζουμερη. Μπηκε σε καθαρο τηγανι χωρις τπτ μεσα, και ψηθηκε μονο με το λαδι που ηταν πασαλειμμενη.

Η 2η προοριζοταν για καλοψημενη, το τηγανι ειχε τα λαδια της προηγουμενης συν τα δικα της και ψιλοκολυμπουσε ελαφρα. Ψηθηκε πολυ καλα αλλα μαυρισε λιγο λογω του περισσοτερου λαδιου και του τηγανιου που ηταν πολυ καυτο πλεον. Αυτος που την εφαγε παντως, τη θεωρησε τελεια (εγω εφαγα την 1η). Παντως, οι μπριζολες πρεπει να φαγωθουν μαξ στο 1ο δεκαλεπτο που θα βγουν απο το τηγανι. Περισσοτερο καθισιο τις χαλαει, εμπειρια που εχω και απο ψησιμο στα καρβουνα.

 

Παρατηρησεις:

1)Δεν επρεπε να αφησω τα παλια λαδια για το ψησιμο της 2ης μπιζολας. Πεταμα το λαδι και σκουπισμα με χαρτι.

2)Ειναι προτιμοτερες οι μπριζολες χωρις κοκκαλο ή με το λιγοτερο δυνατο. Η 1η που εκανα ειχε λιγο κοκκαλο σε ενα σημειο, δεν ακουμπουσε καλα στο τηγανι και ετσι εκεινο το σημειο ηταν λιγο κοκκινο μεσα.

3)Η θερμοκρασια του τηγανιου ηταν υψηλοτερη στη 2η μπριζολα, αλλα δεν γνωριζω αν χρειαζοταν χαμηλοτερη τελικα. Το ματι το ειχα μονιμως στη δυνατοτερη σκαλα.

4)Λαδι, αλατι, πιπερι, ριγανη, λεμονι. Δεν χρειαστηκε τπτ αλλο παιδια (μουσταρδες, σως κλπ), το κρεας ανεδειξε τη δικη του γευση οπως γραφουν συχνα οι σεφ.

5)Ισως οι μοσχαρισιες ειναι καταλληλοτερες για τηγανι, αλλα αυτο θα το συγκρινω οταν τηγανισω μοσχαρισια.

6)Μεγαλο αρνητικο ο καπνος που εβγαλε το τηγανισμα. Πολυς καπνος που γεμισε ολη τη σαλοκουζινα, εντονη μυρωδια χοιρινου και ο απορροφητηρας στο φουλ, χωρις αποτελεσμα ομως. Το σπιτι θα βρωμαει για κανα 2ημερο, και μετα το τηγανισμα πας για ντους αναγκαστικά.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί να πετάξεις το λάδι;Έπρεπε να το σουρώσεις για να ξεχωρίσουν τα ξεραμένα κομμάτια και μετά να ξανατηγανίσεις.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

 

Αν βάλω τις γάτες να φάνε σκέτο βούτυρο(το ξέχασα έξω από το ψυγείο και θέλω να το ξεφορτωθώ) θα πάθουν τίποτα?

(χοληστερίνη?)

 

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.