zio10 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 πιστευω οτι η ελλειψη αλατιου σε καποια φαγητα παλευεται, πχ σε μια σαλατα ή σε συμπληρωματα οπως πατατες ρυζι μακαρονια. Οταν ομως τρωω αναλατο κρεας ειδικα κοτοπουλο χοιρινο με πιανει μια μικρη αηδια. Και λεω χιλιες φορες να ημουν χορτοφαγος.Την αηδια αναιρει η μουσταρδα ειδικα στο κοτοπουλο και στο χοιρινο η οποια ομως...Εχει αλατι οποτε καταληγουμε λιγο σε ατοπο. Εχω τσακωθει με κοπελα μου γιατι επρεπε να φαω αναλατα μπιφτεκια τα οποια δε μπορουσα να φαω με τιποτα ενοιωθα οτι ετρωγα σε νοσοκομειο. Αυτα βεβαια νοιωθω εγω. Αλλον μπορει να μη τον νοιαζει τίποτα δεν μπορώ να φάω ανάλατο. Ούτε τις σαλάτες και τα μακαρόνια που λες...
TeZaS Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δοκιμασε να κανεις τη μπριζολα που δειχνει στο βιντεο ο Ολιβερ. Για τα μανιταρια, εγω παντα κρασατα τα προτιμαω. Παντως μην τα μαγειρεψεις ολα μαζι, αλλά ξεχωριστά. Δεν ταιριαζει κρασιλα στη μπριζολα, θα τη χαλασεις. Λεμονακι και πιπερι φρεσκοτριμμενο για τη μπριζολα και μερικες μπουκιες θα τις φας με μουσταρδα frenchs ή μπαρμπεκιου σως. Την κάνω ακριβώς έτσι, θυμάμαι παλιοτερα είχε μπει ένα βίντεο που εξηγούσε τύπος με θερμική κάμερα γιατί πρέπει να γυρνάμε συνέχεια το κρεάς, το χρησιμοποιώ σε οτιδήποτε ψήσω πλέον και έχει μεγάλη διαφορά. Την μπριτζόλα την φτιάχνω medium προς well και βγαίνει πένα για τα γούστα μου.
nickmanak Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Εχει χρησιμοποιησει κανεις πρεσσα γκριλλ και αν ναι, ηταν χρησιμη; Ποιος πουλαει τετοια;
nickmanak Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Εκανα σημερα 2 χοιρινες μπριζολες λαιμου με τη μεθοδο του ολιβερ. Η πρωτη που την προοριζα για "medium" εγινε πολυ καλη, μαλακη και ζουμερη. Μπηκε σε καθαρο τηγανι χωρις τπτ μεσα, και ψηθηκε μονο με το λαδι που ηταν πασαλειμμενη. Η 2η προοριζοταν για καλοψημενη, το τηγανι ειχε τα λαδια της προηγουμενης συν τα δικα της και ψιλοκολυμπουσε ελαφρα. Ψηθηκε πολυ καλα αλλα μαυρισε λιγο λογω του περισσοτερου λαδιου και του τηγανιου που ηταν πολυ καυτο πλεον. Αυτος που την εφαγε παντως, τη θεωρησε τελεια (εγω εφαγα την 1η). Παντως, οι μπριζολες πρεπει να φαγωθουν μαξ στο 1ο δεκαλεπτο που θα βγουν απο το τηγανι. Περισσοτερο καθισιο τις χαλαει, εμπειρια που εχω και απο ψησιμο στα καρβουνα. Παρατηρησεις: 1)Δεν επρεπε να αφησω τα παλια λαδια για το ψησιμο της 2ης μπιζολας. Πεταμα το λαδι και σκουπισμα με χαρτι. 2)Ειναι προτιμοτερες οι μπριζολες χωρις κοκκαλο ή με το λιγοτερο δυνατο. Η 1η που εκανα ειχε λιγο κοκκαλο σε ενα σημειο, δεν ακουμπουσε καλα στο τηγανι και ετσι εκεινο το σημειο ηταν λιγο κοκκινο μεσα. 3)Η θερμοκρασια του τηγανιου ηταν υψηλοτερη στη 2η μπριζολα, αλλα δεν γνωριζω αν χρειαζοταν χαμηλοτερη τελικα. Το ματι το ειχα μονιμως στη δυνατοτερη σκαλα. 4)Λαδι, αλατι, πιπερι, ριγανη, λεμονι. Δεν χρειαστηκε τπτ αλλο παιδια (μουσταρδες, σως κλπ), το κρεας ανεδειξε τη δικη του γευση οπως γραφουν συχνα οι σεφ. 5)Ισως οι μοσχαρισιες ειναι καταλληλοτερες για τηγανι, αλλα αυτο θα το συγκρινω οταν τηγανισω μοσχαρισια. 6)Μεγαλο αρνητικο ο καπνος που εβγαλε το τηγανισμα. Πολυς καπνος που γεμισε ολη τη σαλοκουζινα, εντονη μυρωδια χοιρινου και ο απορροφητηρας στο φουλ, χωρις αποτελεσμα ομως. Το σπιτι θα βρωμαει για κανα 2ημερο, και μετα το τηγανισμα πας για ντους αναγκαστικά.
techm Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Γιατί να πετάξεις το λάδι;Έπρεπε να το σουρώσεις για να ξεχωρίσουν τα ξεραμένα κομμάτια και μετά να ξανατηγανίσεις.
cthulhucarbide Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Αν βάλω τις γάτες να φάνε σκέτο βούτυρο(το ξέχασα έξω από το ψυγείο και θέλω να το ξεφορτωθώ) θα πάθουν τίποτα?
mouxaxa Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Αν βάλω τις γάτες να φάνε σκέτο βούτυρο(το ξέχασα έξω από το ψυγείο και θέλω να το ξεφορτωθώ) θα πάθουν τίποτα? (χοληστερίνη?)
zio10 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Αν βάλω τις γάτες να φάνε σκέτο βούτυρο(το ξέχασα έξω από το ψυγείο και θέλω να το ξεφορτωθώ) θα πάθουν τίποτα? Δεν θα το φάνε (εκτός αν εννοείς να τις βάλεις να το φάνε με το ζόρι! )
cthulhucarbide Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Οι αδέσποτες οι γάτες χοληστερίνη; Βασικά δεν ξέρω αν θα το φάνε έτσι σκέτο αλλά για να μην πάει τζάμπα και επειδή οι αδέσποτες αν βάλουν κανα κιλό δεν θα πειράξει
zio10 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Οι αδέσποτες οι γάτες χοληστερίνη; Βασικά δεν ξέρω αν θα το φάνε έτσι σκέτο αλλά για να μην πάει τζάμπα και επειδή οι αδέσποτες αν βάλουν κανα κιλό δεν θα πειράξει Δεν πιστεύω ότι θα πάθουν κάτι αλλά πιστεύω πως δεν θα το φάνε..άντε να το μυρίσουν - γλύψουν λίγο 1
mastoras007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα. Θα σας πώ 1 συνταγή γκουρμέ φάση πεντανόστημη. Κατάληλο πιάτο για 1ο ραντεβού στο σπίτι και για ειδικές περιπτώσεις. κοτόπουλο αλακρέμ με Μακαρόνια Ευκο και γρήγορο Υλικά. -φιλετο κοτόπουλο κομμένο σε κομματακια μικρότερα απο ενα καρύδι. -4 πιπεριές ψιλικομμένες 2 κόκινες 2 πράσινες οχι τρυμένες (τις μακρόστενες οχι της τετράγονες) -Λευκό κρασάκι 1 ποτήρι -Μανιτάρια κονσσέρβα 2 μικρές συσκευασίες η μία μεγάλη (ολόκληρα ακόμα καλύτερα) -1 κρέμα γάλακτος Βάζουμε λαδάκι σε τιγάνι αντικολιτικό Τσιγαρίζουμε μανιτάρια και πιπεριές και τα βγάζουμε σε ένα μπόλ.μετά τσιγαρίζουμε κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, όταν ροδίσει ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του μπόλ και τσιγαρίζουμε 5 λεπτά ολα μαζί βάζωντας αλλάτι και πιπέρι. Μετρά ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε μέχρι να αποροφήσει όλο το κρασί. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος για κάνα 5λεπτο μέχρι να πίξει (οχι πολύ) Αφήνουμε να κρυώσει να δέσουν οι γέυσεις και το σερβίρουμε επάνω στα μακαρόνια. Μπορούμε να το σερβίρουμε και με πατάτες αλλα ας το αποφύγουμε αν πρόκειτε για 1ο ραντεβού. spesial πιάτο 3
Kevin Malone Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Αμελέτητα αγανακτισμένα πάνω σε αργόμισθες πατάτες Προετοιμασία: 1 ώρα μαρινάρισμα σε κόκκινο κρασί. Το μαγείρεμα συνολικά μισή ώρα περίπου (20 λεπτά οι πατάτες και 10 τα αμελέτητα). Προετοιμάστε τις πατάτες όσο μαρινάρονται τα αμελέτητα. Εύκολη συνταγή. Υλικά για 4 άτομα4 αμελέτητα βοδινά καθαρισμένα απ’ τη μεμβράνη τους και κομμένα με μια ελαφρώς διαγώνια κλίση σε κομμάτια πάχους 1-1.5 εκατ.1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη, τα φύλλα3 κλωναράκια δενδρολίβανο, τα φύλλα3 κ.σ. βούτυρο1 κιλό μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες πολύ λεπτές ροδέλεες (3 χιλιοστά)3 φλ. κόκκινο κρασί2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρεςαλάτι, πιπέρι Μαρινάρετε τα αμελέτητα: Βάζετε τα αμελέτητα να μαριναριστούν για 1 ώρα σε 1½ φλυτζάνι κρασί ρίχνοντας το μισό δεντρολίβανο και τη φρέσκια ρίγανη.Ετοιμάζετε τις πατάτες: Σε μεγάλο φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε 2 κ.σ. βούτυρο και όταν κάψει ρίχνετε τις πατάτες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά να πάρουν βούτυρο παντού, ρίχνετε αλάτι και μπόλικο πιπέρι και το υπόλοιπο δενδρολίβανο. Στα 5 λεπτά χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές ενδιάμεσα, μέχρι να κάνουν μια ελαφρυά κρούστα και να είναι μαλακές αλλά να μην διαλύονται. Αποσύρετε και τις βάζετε (χωρίς καπάκι) σε προθερμασμένο φούρνο στους 60ºC ώστε να παραμείνουν ζεστές μέχρι να ετοιμάσετε τα αμελέτητα. Ετοιμάζετε τα αμελέτητα: Βγάζετε τα αμελέτητα απ’ τη μαρινάδα (την πετάτε) και τα στραγγίζετε. Σε ευρύχωρο τηγάνι ρίχνετε 1 κ.σ. βούτυρο να τσιγαριστεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τις σκελίδες του σκόρδου να δώσουν αρώματα. Προσθέτετε τα αμελέτητα και τα γυρνάτε κάθε τόσο να βγάλουν τα υγρά τους για περίπου 5 λεπτά, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τα σβύνετε με το υπόλοιπο κρασί. Ανεβάζετε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύετε για 3-5 λεπτά, να εξατμιστεί η μισή ποσότητα του κρασιού και να έχετε λίγη σάλτσα. Σερβίρισμα: Φτιάχνετε μια φωλιά από πατάτες, τοποθετώντας τες κυκλικά και βάζετε τα αμελέτητα με την σάλτσα τους από πάνω τους (ώστε να τα τσιμπίσει πρώτα η δαγκάνα της εφορίας ή το πηρούνι των συνδαιτημόνων σας, αν μιλάμε κυριολεκτικά). Εμπλουτίζετε δε κατά βούληση το δείπνο με τους δικούς σας συμβολισμούς και ερμηνείες.
gavros10 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Συνταγή για παγωτό; Ακης πετρετζικης. Εγγυηση. Δεν την εχω κανει αλλα θελω αυτες τις μερες. Συνταγη για την βαση http://akispetretzikis.com/el/categories/pagwta/vash-pagwtoy Παραλαγες http://akispetretzikis.com/el/categories/pagwta Βιντεο
παπι Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Πωπω είναι τόσο random οι συνταγές για παγωτό. Προς το παρών έχω βάλει 5 κρόκους με 150 ζάχαρη σε μπεν μαρι, χτύπημα με κρέμα και τώρα είναι μέσα στη μηχανή. Δηλαδή μέρα με τη νύχτα με αυτό που εβαλες. Να φανταστώ δεν υπάρχει στάνταρ συνταγή. Ένα αόριστο γαλακτοκομικά με λιπος και ζάχαρη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα