Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το πρωτο φαινετε πολυ ψαγμενο, το δευτερο δεν το τρωω με τιποτα και το τριτο φαινεται πολυ καλο για δωσε συνταγη για το μελλον :)

γιατι μωρε καλο ειναι το σουσι!  :P

 

το τριτο ΕΙΝΑΙ πολύ καλό, κανείς δεν έφαγε μόνο ένα πιάτο! Όσοι δοκίμασαν, ζήτησαν και δεύτερο!  ^_^

αλλά θέλει πολύ υπομονή και προετοιμασία.  <_<

 

Καταρχάς πάρε σκέτα νουντλς (χωρίς γεύσεις,σάλτσες κτλπ) από το σούπερ μάρκετ, και βράστα.

 

Ψιλοκόψε λάχανο, καρότο, και φρέσκο κρεμμύδι.

 

Πάρε χοιρινό ή άλλο κρέας, και τηγάνισε το σε wok, με σησαμέλαιο.

 

Αφού τηγανιστεί το κρέας, βγάλε το και ρίξε τα λαχανικά, να τσιγαριστούν και αυτά. (θα μαζέψουν, μη σου φαίνονται πολλά πριν το τηγάνισμα)

 

Τέλος ρίξε τα νουντλς που είχες βράσει, να τσιτσιριστούν και αυτά στο σησαμέλαιο για λίγα λεπτά.

 

 

Ύστερα ανακάτεψέ τα όλα μαζί, και ρίξε από πάνω τη σάλτσα.

 

 

( η σάλτσα φτιάχνεται αναμειγνίοντας 40% σάλτσα σόγιας, 40% worchestire sauce, 20% άσπρο κρασί)

 

Σερβίρεται με γαρνιτούρα από πάνω τριμμένα φύκια, και κόκκινο τζίντζερ!!!

 

 

Να και μερικά σχετικά βίντεο για το πιάτο:  :wub:

 

 

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

γιατι μωρε καλο ειναι το σουσι!  :P

 

το τριτο ΕΙΝΑΙ πολύ καλό, κανείς δεν έφαγε μόνο ένα πιάτο! Όσοι δοκίμασαν, ζήτησαν και δεύτερο!  ^_^

αλλά θέλει πολύ υπομονή και προετοιμασία.  <_<

 

Καταρχάς πάρε σκέτα νουντλς (χωρίς γεύσεις,σάλτσες κτλπ) από το σούπερ μάρκετ, και βράστα.

 

Ψιλοκόψε λάχανο, καρότο, και φρέσκο κρεμμύδι.

 

Πάρε χοιρινό ή άλλο κρέας, και τηγάνισε το σε wok, με σησαμέλαιο.

 

Αφού τηγανιστεί το κρέας, βγάλε το και ρίξε τα λαχανικά, να τσιγαριστούν και αυτά. (θα μαζέψουν, μη σου φαίνονται πολλά πριν το τηγάνισμα)

 

Τέλος ρίξε τα νουντλς που είχες βράσει, να τσιτσιριστούν και αυτά στο σησαμέλαιο για λίγα λεπτά.

 

 

Ύστερα ανακάτεψέ τα όλα μαζί, και ρίξε από πάνω τη σάλτσα.

 

 

( η σάλτσα φτιάχνεται αναμειγνίοντας 40% σάλτσα σόγιας, 40% worchestire sauce, 20% άσπρο κρασί)

 

Σερβίρεται με γαρνιτούρα από πάνω τριμμένα φύκια, και κόκκινο τζίντζερ!!!

 

 

Να και μερικά σχετικά βίντεο για το πιάτο:  :wub:

 

 

 

αν δεν βρω χοντρα νουτλς να βαλω μακαρονια ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν δεν βρω χοντρα νουτλς να βαλω μακαρονια ???

παντως ο βασιλοπουλος εχει στανταρ αυτα που χρειαζεσαι, εκει που εχει ταμπελα "εθνικα φαγητα", κατω απ το ραφι με τα μεξικανικα.

καρφουρ και σκλαβενιτη η λιντλ μη περιμενεις να βρεις τιποτα σχετικο.

και σησαμελαιο παιζει να βρεις στο βασιλοπουλο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παντως ο βασιλοπουλος εχει στανταρ αυτα που χρειαζεσαι, εκει που εχει ταμπελα "εθνικα φαγητα", κατω απ το ραφι με τα μεξικανικα.

καρφουρ και σκλαβενιτη η λιντλ μη περιμενεις να βρεις τιποτα σχετικο.

και σησαμελαιο παιζει να βρεις στο βασιλοπουλο.

 

οκ θα το κοιταξω, μου αρεσουν τα νουτλς δυστηχως δεν εχω κανει ποτε μονο απο κινεζικο παραγγελνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παντως ο βασιλοπουλος εχει στανταρ αυτα που χρειαζεσαι, εκει που εχει ταμπελα "εθνικα φαγητα", κατω απ το ραφι με τα μεξικανικα.

καρφουρ και σκλαβενιτη η λιντλ μη περιμενεις να βρεις τιποτα σχετικο.

 

Τελικά αυτό που λέει ο ΑΒ ''Και του πουλιού το γάλα'' έχει βάση.  :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators

Guyz λιγο επειγει αυτο. Θελω να φτιαξω ριζοτο και βρηκα τη χειρογραφη συνταγη που θελω αλλα δε βγαζω ποσο ρυζι ειναι για τα 2 λιτρα ζωμο. Ξερει κανεις την αναλογια πληζ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι αναλογία, αφου στο ριζότο βάζεις ζωμό σταδιακά. Εμπειρικά θα έλεγα ότι σε παίρνει εύκολα να βάλεις κανα 500γρ ρύζι, που ειναι σίγουρα 4-5 καλές μερίδες με 2λ ζωμό. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψάχνω μια ρέσιπι με εύκολη διαδικασία μαγειρέματος μεν αλλά να είναι για εντυπωσιασμό Γάλλου αγοριού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Guyz λιγο επειγει αυτο. Θελω να φτιαξω ριζοτο και βρηκα τη χειρογραφη συνταγη που θελω αλλα δε βγαζω ποσο ρυζι ειναι για τα 2 λιτρα ζωμο. Ξερει κανεις την αναλογια πληζ?

 

Πάντα φτιάχνεις παραπάνω ζωμό μιας και στο ρυζότο παίζουν πολλά πράγματα ρόλο εκτός από την ποσότητα του ρυζιού (ελπίζω να βρήκες ρύζι αρμπόριο ε!). Οπότε αφού το βάζεις το νερό κουτάλα κουτάλα σταδιακά δεν ανησυχείς για το αν θα πετύχει ή αν δεν σου φτάσει το νερό. Γενικώς πάντως τα 2 λίτρα που λες νομίζω πως είναι αρκετά για 2-3 κούπες ρύζι τουλάχιστον. Α και μην ξεχάσεις λίγο βουτυράκι στο τέλος πριν το βγάλεις απο τη φωτιά! Και τέλος, αν το ρύζι είναι σωστό, να ξέρεις πως στα 25-30 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσεις να προσθέτεις το ζωμό θα πρέπει να είναι έτοιμο!

 

Επίσης για τα noodles που είπατε πριν, τα περισσότερα στο ΑΒ δεν είναι ακριβώς noodles αλλά κανονικά ...μακαρόνια μιας και έχουν μέσα αυγά, αλεύρι κλπ. Τα original είναι από ρύζι και σχεδόν ημιδιάφανα και δεν θέλουν βράσιμο αλλά απλό ζεμάτισμα σε νερό που έχει βράσει πριν, για 1-2 λεπτά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

<p>Ψάχνω μια ρέσιπι με εύκολη διαδικασία μαγειρέματος μεν αλλά να είναι για εντυπωσιασμό Γάλλου αγοριού.</p>

 

Παίρνεις δύο μπριζόλες, τις σερβίρεις όπως είναι ή τ πολύ 1 λεπτό τσιγαρισμα! Έτσι κ αλλιώς με αίμα τα τρώνε αυτοί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...