idomeneas7 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Το κρεμμύδι δεν το πετάς Βάζεις μπαχαρικά (π.χ. μπαχάρι, κανέλα, γαρύφαλλο, πάπρικα, μοσχοκάρυδο, ο,τι σου αρέσει τέλος πάντων) Σε κατσαρόλα πάντα για να μην πιτσιλάει Αφού τσιγαρίσεις και ρίξεις ζουμιά, μετά μεσαία θερμοκρασία και μισοσκεπασμένη κατσαρόλα Δεν θέλει πολύ λάδι παρά μόνο αν σου αρέσει η λαδίλα 1
Toxo <3 lover Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Χρειάζομαι λίγο brainstorming.. Είμαι σε αναζήτηση συνταγής για τούρτα bueno. Δεν θέλω να βάλω μέσα τίποτε έτοιμο. Μετά από αναζήτηση, βρήκα μερικές ωραίες συνταγές. Το πνεύμα είναι να φτιάξω μια πραλίνα φουντουκιού με λευκή σοκολάτα (σαν λευκή νουτέλα) ώστε να την κάνω μους για γέμιση της τούρτας. Σκέφτομαι όμως τι βάση να χρησιμοποιήσω. Μπισκότο; Παντεσπάνι; Έχετε καμιά ωραία ιδέα;
gamanos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Μπορείς να κάνεις ένα vol au vent για κάτι πιο eccentric, το οποίο θα μιλφειγίζει, γελοιωδώς εύκολο, ασυνήθιστο και ευπαρουσίαστο. Επίσης, σαβαγιάρ ή μιλφέιγ βάση γενικότερα, σαν brainstorming. Αλλιώς Παντεσπάνι για τούρτα ή μπισκότο για πιο ταρτοειδές/τσιζκεικοειδές. το λινκ για vol au vent http://akispetretzikis.com/el/videos/epeisodio-274-steak-sandwich-kai-vol-au-vent-sfoliatas-me-anana-krema-me-maskarpone-kai-saltsa-karamelas 1
Toxo <3 lover Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Είναι γελοιωδώς εύκολο αν πάρεις έτοιμη σφολιάτα. Αλλά δεν έχω βρει κάποια που να πλησιάζει από μακριά έστω την βουτυρένια αυθεντική σφολιάτα. Θα με βάλετε να φτιάξω σφολιάτα. 2 days later... Μισή μέρα και μισό κιλό βούτυρο (no, seriously!) μετά. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2016 από Toxo <3 lover 2
Getta Robo Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Χρειάζομαι λίγο brainstorming.. Είμαι σε αναζήτηση συνταγής για τούρτα bueno. Δεν θέλω να βάλω μέσα τίποτε έτοιμο. Μετά από αναζήτηση, βρήκα μερικές ωραίες συνταγές. Το πνεύμα είναι να φτιάξω μια πραλίνα φουντουκιού με λευκή σοκολάτα (σαν λευκή νουτέλα) ώστε να την κάνω μους για γέμιση της τούρτας. Σκέφτομαι όμως τι βάση να χρησιμοποιήσω. Μπισκότο; Παντεσπάνι; Έχετε καμιά ωραία ιδέα; Μπισκοτο > παντεσπανι. Γιατι δεν την συνδιαζεις μαζι με μπανοφι; http://www.funkycook.gr/banoffee-pie/
Toxo <3 lover Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Μπισκοτο > παντεσπανι. Γιατι δεν την συνδιαζεις μαζι με μπανοφι; http://www.funkycook.gr/banoffee-pie/ Από έτοιμο μπισκότο σίγουρα προτιμώ σπιτικό παντεσπάνι. Θα μου πεις μπορούσες να φτιάξεις μια βάση τάρτας. Τελικά προτίμησα τη σφολιάτα. Μπανόφι δεν έχω φάει ποτέ και μάλλον δεν πρόκειται. καμιά συνταγή για σίγουρη επιτυχία στα "σου"; Φτιάχνω πάντα αυτή. 1
frozex Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 εγώ χρησιμοποίησα Site: αυτή , είναι ίδιες μόνο που εγώ έβαλα 4,5 αυγά δηλαδή κοντά στα 220-230γρ (από το τελευταίο έβαλα μόνο το κρόκο και το ασπράδι το κράτησα για άλειμμα) θα περιμένω μια μέρα να "αφυδατωθούν" και αύριο θα τα γεμίσω.
Toxo <3 lover Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Ναι βρε, πάνω κάτω ίδια είναι. Μικρές αποκλίσεις. Είχα διαβάσει κάπου να κάνεις μια μικρή τρύπα στα choux ενώ κρυώνουν δήθεν για να φεύγει ο ατμός από μέσα και να μην πανιάζουν. Το έκανα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είδα μεγάλη διαφορά. 1
frozex Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 καμιά ιδέα για σοκολάτα; έκανα Site: αυτή και ήταν πολύ "μπουχτιστική" και όχι αρκετά γευστική.
24LykoS Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Ναι βρε, πάνω κάτω ίδια είναι. Μικρές αποκλίσεις. Είχα διαβάσει κάπου να κάνεις μια μικρή τρύπα στα choux ενώ κρυώνουν δήθεν για να φεύγει ο ατμός από μέσα και να μην πανιάζουν. Το έκανα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είδα μεγάλη διαφορά. Απλα όταν τα βάλεις φούρνο να ψηθουν δεν τον ξαναανοιγεις ξέρω γιατι θα σου "πέσουν". Η όλη τους δυσκολία είναι στο ψήσιμω ..... 2
frozex Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 εμένα μου φούσκωσαν και σήμερα που τα γέμισα είδα πως ενώ είχαν ωραία τρύπα, στην μέση είχαν μια λεπτή "μεμβράνη" ζυμαριού (όχι όλα αλλά τα περισσότερα) με αποτέλεσμα να μην πάρει πολύ κρέμα. BTW η κρέμα ζαχαροπλαστικής με την λευκή σοκολάτα στο τέλος αντί για βούτυρο γ...μάει και δέρνει!!!
24LykoS Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Υπάρχει αλλη μια παραλαγγη κρεμας για σου (έφτιαχνε η μανα μου),με : 1 κουτ.βρασμένο (καραμελωμενο ζαχαρουχο) 300γραμμ. βούτυρο λίγο αλάτι Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και προσθετουμε στην συωέχεια το ζαχαρουχο με λίγο αλατι :P ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΣΤΟ...
Anorymous Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Τελικά το κάρυ πάει απίστευτα με τα όσπρια, έκανα φακοριζο με κάρυ και τα σπάει !
cthulhucarbide Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Τελικά το κάρυ πάει απίστευτα με τα όσπρια, έκανα φακοριζο με κάρυ και τα σπάει ! Παίζει συνταγή? Ψήθηκα να φτιάξω φακόρυζο αλλά δεν έχω ξανακάνει οπότε λίγο σταδιακά αν μπορείς 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα