Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, evabb είπε

απλα με τα φρουτα στο τελος ειναι παρα πολυ μεγαλη ποσοτητα για μενα και δεν καταφερνω να την τελειωσω παντα

 

😮:-(

2 ώρες πριν, evabb είπε

βασικα ειναι πανκεικ αυτο που περιγραφεις, και γενικα μπορεις να φτιαξεις πολλα πραγματα με βρωμη, οπως μπισκοτα ή να παναρεις κοτοπουλο.

Μπραβο @evabb, μου διέφυγε αυτό! @JimasGR ρίξε μία ματιά 2-3 σελίδες πίσω, έχω δώσει συνταγή για μπάρες με βρώμη, μέλι και ταχίνι! Είμαι σίγουρος ότι θα σου αρέσουν πολύ, ούτε κομφετί θα καταλάβεις, ούτε φελιζόλ. Δοκίμασε!

 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, evabb είπε

τρωω κι εγω βρωμη τον τελευταιο χρονο και μου αρεσει παρα πολυ. το δικο μου μειγμα εχει ως εξης

κρυα βρωμη

-27γρ βρωμη (ειναι σε φακελακια γι αυτο ειναι ακριβως παντα τοσο oats express quaker)

-125ml φυτικο γιαουρτι σογιας (νομιζω οτι τοσο ειναι το καθε κουτακι της φωτογραφιας στο λινκ) https://www.alpro.com/befr/produits/alternative-vegetale-au-yaourt/petit/nature

-1-2 κουταλακια του γλυκου μελι (λιγακι γενναια)

-2-3 κουταλακια τριμεννα καρυδια (τα αγοραζω ολοκληρα και τα χτυπαω στο γουδι και τα φυλαω σε ενα ταπερακι) εναλακτικα πεκαν ή στην βαρεμαρα αμυγδαλα σε φετες που πωλουνται ετοιμα αλλα δεν εχουν πολυ γευση

-μισο κουταλακι κανελα

τα ανακατευω ολα πολυ καλα και ετοιμο.

σε μεγαλες ορεξεις βαζω μυρτιλα (με το ματι) ή μια μπανανα κομμενη σε φετες

απλα με τα φρουτα στο τελος ειναι παρα πολυ μεγαλη ποσοτητα για μενα και δεν καταφερνω να την τελειωσω παντα

ζεστη βρωμη

27γρ βρωμη (το ιδιο φακελακι)

180 ml φυτικο γαλα αμυγδαλου (τα φακελακι oats express εχουν μια γραμμη πανω που σου λεει ποσο γαλα να βαλεις, χρησιμοποιειται δλδ σαν μεζουρα)

τα βαζω αυτα τα δυο σε ενα κατσαρολακι και το αναβω

ετοιμαζω το μπολ μου βαζοντας παλι κανελα, καρυδια και μελι, συνηθως παιρνει λιγο παραπανω μελι για να εχεις την ιδια γλυκα με την κρυα βερσιον.

οταν ερθει και βρασει το γαλα με την βρωμη και χυλωσει καλα το σβηνω και το ριχνω στο μπολ και ανακατευω καλα. αραιωνει ο χυλος επειδη εννονεται με το μελι αλλα τρωγεται μια χαρα με το κουταλι. για τις κρυες μερες ειναι οτι πρεπει.

γενικα ειναι σαν να τρως μελομακαρονα  οποτε δοκιμαστε το!

πρεπει να πειραματιστω με μαυρες σταφυδες παντως

βασικα ειναι πανκεικ αυτο που περιγραφεις, και γενικα μπορεις να φτιαξεις πολλα πραγματα με βρωμη, οπως μπισκοτα ή να παναρεις κοτοπουλο.

Και κλασικά στα μπιφτέκια αντί για ψωμί ή φρυγανιά 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα τελικά το instant pot που είχα γράψει πιο πίσω. Όταν δοκιμαστεί θα γράψω εντυπώσεις :)

 

Επεξ/σία από zio10
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Με αλεύρι βρώμης μπορείτε να κάνετε και κρέπες ή τορτίγιες.

Επίσης αντί για μπεσαμέλ, βράζω γάλα με βρώμη.

Δοκίμασε αλεύρι βρώμης για να έχεις πιο λεία υφή. 

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, evabb είπε

Δοκίμασε αλεύρι βρώμης για να έχεις πιο λεία υφή. 

Εννοείται με αλεύρι βρώμης και αν δεν υπάρχει αλέθω την βρώμη στο μούλτι.

  • Like 1
Δημοσ.

Είμαι λάτρης της σπανακόπιτας οπότε χτες που έλειπε η σύζυγος πήγα λαική πήρα υλικά οπλίστηκα με θάρρος έβαλα ποδιά :P και μπήκα κουζίνα.

ΥΛΙΚΑ

1,300 σπανάκι , ένα πράσσο, ένα ματσάκι κρεμυδάκια. άνηθο, μαιντανό (από μισό ματσάκι περίπου) ένα μεγάλο κρεμύδι ξερό και 200-300 γραμμάρια φέτα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ÎÏοÏμ!

Ζεμάτισμα για 2-3 λεπτά το σπανάκι σε περίπου ένα λίτρο νερό το οποίο φυσικά είχε πλυθεί και κοπεί και άπλωμα να στεγνώσει.Λίγο λάδι στην κατσαρόλα μόλις κάψει το κρεμύδι σε μικρά κυβάκια μετά από 2-3 λεπτά περίπου τα κρεμυδάκια και το πράσο σε  άλλα 2 λεπτά περίπου τον άνηθο και το μαιντανό και φυσικά καλό ανακάτεμα από την αρχή.Στο τέλος ρίχνουμε και το σπανάκι που έχει στραγγίξει και ανακατεύουμε να ομογεννοποιηθούν ρίχνοντας αλάτι σύμφωνα με την προτίμησή μας καθώς και αρκετό φρεσκοτριμένο πιπέρι. Ρίχνουμε και τη φέτα αφού πρώτα τη θρυματίσουμε και το μίγμα μας είναι έτοιμο.

Εσείς μάλλον θα πάρετε φύλλο έτοιμο εγώ για πρώτη φορά στην ηλικία μου :lol: αποφάσισα να πειραματιστώ και άνοιξα φύλλο με ζύμη που είχα ετοιμάσει.Δεν  πίστευα ότι θα τα καταφέρω αλλά άνοιξε τέλεια αφού λάδωσα καλά το ταψί έβαλα δύο κάτω δύο πάνω το οποία ενδιάμεσα λάδωσα και αυτά καλά.

Ψήσιμο περίπου στην μία ώρα στους 200 και έτοιμος.Το λάθος μου (ατζαμής γαρ) δεν χάραξα ούτε τρύπησα από την πάνω μεριά και έτσι το πάνω φύλλο φούσκωσε σαν μπαλόνι και μου ξεροψήθηκε αρκετά. Πάντως από γεύση ήταν τέλεια.

Αυτά τα τρία κομματάκια έμειναν ώστε να καταφέρω να τα φωτογραφίσω.Μπορείτε να κάνετε και παραλλαγές βάζοντας π.χ. για καλύτερο άρωμα ένα ματσάκι καυκαλήθρα ή λίγο φρέσκο σκόρδο για τους λάτρεις ή ότι άλλο σας αρέσει.

 

 

IMG_2017.JPG

  • Like 13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler
Στις 4/12/2018 στις 4:16 ΜΜ, frozex είπε

Έχω κάτι ξεχασμένες μπανάνες στο ψυγείο και μου ήρθε η ιδέα για banana bread, έψαξα στο Youtube και βρήκα μερικές συνταγές. Κατέληξα στις 1 και 2. Τι πιστεύετε θα είναι πιο νόστιμο; Σκέφτομαι αντί για καρύδια να βάλω φουντούκια για να δώσει το άρωμα της πραλίνας ή να μην βάλω καθόλου ξυρό καρπό και να βάλω φυστικοβούτυρο αλλά φοβάμαι μην καλύψει τη γεύση της μπανάνας. Θα είναι πιο ωραία σαν brownie ή σαν κέικ;

 BTW θα το κάνω με μαργαρίνη και chia seeds αντί για βούτυρο και αυγά ώστε να βγει νηστίσιμο. 

 

Τελικά κατέληξα στην 2η εκδοχή. Αντί για καρύδια έβαλα 100γρ φουντούκια. Τρελό άρωμα! Επειδή η κουβερτούρα που είχα ήταν 65%, έβαλα 15-20γρ παραπάνω ζάχαρη από την αναγραφόμενη για να μην βγει πολύ πικρό (και δούλεψε). Πολύ νόστιμο κέικ, δεν θα πάω να αγοράσω υλικά για να το φτιάξω ξανά (προτιμώ τα ζουμερά-σοκολατένια) αλλά αν βρω πάλι ωραίες μπανάνες θα είναι στις πρώτες μου επιλογές.

Spoiler

i2PFfyC.jpg

 

 

Επεξ/σία από frozex
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/12/2018 στις 11:42 ΜΜ, frozex είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Τελικά κατέληξα στην 2η εκδοχή. Αντί για καρύδια έβαλα 100γρ φουντούκια. Τρελό άρωμα! Επειδή η κουβερτούρα που είχα ήταν 65%, έβαλα 15-20γρ παραπάνω ζάχαρη από την αναγραφόμενη για να μην βγει πολύ πικρό (και δούλεψε). Πολύ νόστιμο κέικ, δεν θα πάω να αγοράσω υλικά για να το φτιάξω ξανά (προτιμώ τα ζουμερά-σοκολατένια) αλλά αν βρω πάλι ωραίες μπανάνες θα είναι στις πρώτες μου επιλογές.

  Απόκρυψη περιεχομένων

 

και οι δυο συνταγες μου φαινονται λιγο overkill για να πω την ταπεινη μου αποψη, χανεται λιγο η μπανανιλα. Προσωπικα κανω κεικ μπανανας με βανιλια και βογγαει ο τοπος απο την μυρωδια.

φαινεται ταπεινο και απλο μεχρι να το πλησιασεις στην μυτη σου και να το βαλεις στο στομα, μετα το ξεχνας κι απλα μουγκριζεις

EeAqZJ.jpg

Zvwm2v.jpg

YgJYM9.jpg

Banana cake

 

Ingredients
Serves: 10 

  • 125g butter
  • 150g caster sugar (μπορεις να αφαιρεσεις λιγο ζαχαρη αν σου φαινεται πολυ γλυκο επειδη εχει κι αλλες ζαχαρες πιο κατω)
  • 1 teaspoon vanilla extract (3 φακελακια ζαχαρη με βανιλια και μια δοση υγρη βανιλια με αρωμα βουτυρο)
  • 1 egg, beaten
  • 2 very ripe bananas, mashed
  • 190g self raising flour
  • 60ml milk

Method
Prep:10min  ›  Cook:40min  ›  Ready in:45min 

  1. Grease and line a 2lb loaf tin. Melt butter, sugar and vanilla in a saucepan over a medium heat.
  2. Remove from heat and add the mashed bananas, mix well.
  3. Add the egg, mix well.
  4. Stir in the flour and the milk.
  5. Pour into the prepared tin, sprinkle with a tablespoon of demerara sugar to give a crunch topping if liked.(του γαμαω το σπιτι με κρυσταλλικη ζαχαρη εδω)
  6. Bake at 170 C / Fan 150 C / Gas 3 for 35 minutes, or until a skewer comes out clean. Leave to cool and enjoy!

 

asset-1046826.jpg

κι επειδη εχω οιστρο βαζω και μια συνταγη σουπας που εφτιαξα την κυριακη

Σουπα πρασο - πατατα

iiw70J.jpg
pxm0Bm.jpg
1Fpw5O.jpg

βαζω μονο τα υλικα, τα υπολοιπα βρειτε τα

4 πρασα, 1 κρεμμυδι, 1 μεγαλη πατατα, λαδι και βουτυρο, 2 κυβοι ζωμος λαχανικων ή κοτοπουλου ή ενας κι ενας, νερο, φρεσκοτριμμενο πιπερι για την σουπα και για το γαρνιρισμα. καθολου αλατι!!!

Επεξ/σία από evabb
  • Like 5
Δημοσ.

Λίγο βαριά φαίνεται αλλά ενδιαφέρουσα για όσους είμαστε λίγο υπέρβαροι άρα και λιχούδηδες.

Αυτές τις μέρες ήθελα να φτιάξω χαλβά με ταχίνι.Μου έκατσε σαν ιδέα  και μόλις τη φτιάξω θα την παρουσιάσω.☺️ Ταχίνι θα σας το παρουσιάσω την επόμενη φορά που θα φτιάξω γιατί ακόμη έχω.

  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Λίγο βαριά φαίνεται αλλά ενδιαφέρουσα για όσους είμαστε λίγο υπέρβαροι άρα και λιχούδηδες.

Αυτές τις μέρες ήθελα να φτιάξω χαλβά με ταχίνι.Μου έκατσε σαν ιδέα  και μόλις τη φτιάξω θα την παρουσιάσω.☺️ Ταχίνι θα σας το παρουσιάσω την επόμενη φορά που θα φτιάξω γιατί ακόμη έχω.

Θέλω να φτιάξω. Ρίξε το όταν έρθει η ώρα.

  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Πως τρώγονται οι λωτοί? Πήρα 2 από το ΣΜ χωρίς να έχω ιδέα τι φάση είναι. Τα καθαρίζω σαν μήλο και τρώω?

Ακριβώς.

Να διαλέγεις όμως γινωμένους δηλαδή μαλακούς ή αν είναι σκληροί άφησέ τους μερικές μέρες να μαλακώσουν.

Είναι ένα πολύ γλυκό φρούτο μόλις ωριμάσει με κάτι μικρά κουκούτσια στην μέση τα οποία πετάμε.:P Εμένα μου αρέσουν πολύ και παίρνω συχνά.

  • Like 3
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Πως τρώγονται οι λωτοί? Πήρα 2 από το ΣΜ χωρίς να έχω ιδέα τι φάση είναι. Τα καθαρίζω σαν μήλο και τρώω?

Οι ώριμοι λωτοί είναι από τα πιο ωραία φρούτα! Αν δεν έχουν ωριμάσει όμως είναι τόσο στυφοί που ανατριχιάζεις... :)

Δοκιμάσαμε το instant pot, για τη δουλειά που το πήραμε είναι ό,τι πρέπει, πολύ καλό! Φτιάξαμε φάβα και φακόρυζο προς το παρόν.

  • Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα,

 Πλέον κυκλοφορεί αρκετά και μια νέα  ποικιλία λωτου που τρώγεται σαν μήλο.  Δηλαδή όχι όπως αυτούς που ξέρουμε από παλιά οι οποίοι πρέπει να υπερωριμασουν. 

  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...