Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δυστηχώς θεσσαλονίκη δυσκολα παίζουν τέτοια,

 

καταπληκτική μπριζόλα έφαγα πρόσφατα στο el corre cocina argentina, αλλά οι τιμές είναι άκρως απαγωρευτικές αλλά μια στις τόσες είναι ότι πρέπει.

Ρε συ, αν googlάρεις "black anugs Θεσσαλονίκη", θα βρεις 2-3 πράγματα:

 

http://www.meatplace.gr/site/odigos_agoras/emporio/

http://www.noulismeat.gr/proionta-noulis/mosxari-black-angus-greece

 

Εντάξει δε ξέρω την ποιότητα του κρέατος αλλά δε χάνεις να δοκιμάσεις.

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτο το black angus παντως θυμίζει περισσότερο ρουμι παρα μοσχαρι :P Και αν ειναι μοσχαρια πρέπει να ειναι μεγαλες μορφες.

Δημοσ.

Παντως παιδια μην ψαρωνετε με την ρατσα και μονο. Αν το κρεας δεν εχει κρεμαστει/σιτεψει καποιο καιρο δεν θα εχει διαφορα. Εδω εχει μερικες ρατσες και τις διαφορες τους: http://www.eastlondonsteak.co.uk/breeds.html/

 

Ξερετε καποιο καλο μαγαζι με τυρια απο ολη την ελλαδα που εχει στην αθηνα? Πχ εκτος απο αρκετα ΠΟΠ τυρια να εχει αλλα και απο μικρους παραγωγους. Το ιδιο με αλλαντικα. Καλος και χρυσος ο μιραν αλλα δεν ειναι αυτο που θελω σε αυτη την περιπτωση.

 

A και bourdain - κροατια, εμενα με στεναχωρησε παντως.

Δημοσ.

Παντως παιδια μην ψαρωνετε με την ρατσα και μονο. Αν το κρεας δεν εχει κρεμαστει/σιτεψει καποιο καιρο δεν θα εχει διαφορα. Εδω εχει μερικες ρατσες και τις διαφορες τους: http://www.eastlondonsteak.co.uk/breeds.html/

 

Ξερετε καποιο καλο μαγαζι με τυρια απο ολη την ελλαδα που εχει στην αθηνα? Πχ εκτος απο αρκετα ΠΟΠ τυρια να εχει αλλα και απο μικρους παραγωγους. Το ιδιο με αλλαντικα. Καλος και χρυσος ο μιραν αλλα δεν ειναι αυτο που θελω σε αυτη την περιπτωση.

 

A και bourdain - κροατια, εμενα με στεναχωρησε παντως.

Τούφα είσαι Ελλάδα; Θα βρεις τέτοια τυριά όταν πας σε μικρά μαγαζιά που έχουν συμφωνίες με μικρούς παραγωγούς. Αν βρεις κάτι, πες και σε μας να ξέρουμε.

 

Θες να πεις πως το λίπος παίζει λιγότερο ρόλο από το σίτεμα στις μοσχαρίσιες;

Δημοσ.

θέλω αύριο να φάω μπακαλιάρο τηγανητό.

αλλά

επειδή θα είναι στο γραφείο, χωρίς σκορδαλιά :-(

έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο dressing;

Δημοσ.

Τούφα είσαι Ελλάδα; Θα βρεις τέτοια τυριά όταν πας σε μικρά μαγαζιά που έχουν συμφωνίες με μικρούς παραγωγούς. Αν βρεις κάτι, πες και σε μας να ξέρουμε.

 

Θες να πεις πως το λίπος παίζει λιγότερο ρόλο από το σίτεμα στις μοσχαρίσιες;

Το λιπος ειναι καλο να υπαρχει επειδη δεν στεγνωνει το φαγητο. Αλλα το σιτεμα κανει πιο μεγαλη διαφορα γιατι η γευση ειναι πιο δυνατη.

Και δεν ειμαι ελλαδα, αλλα προβλεπεται να ειμαι συντομα για κανα 3μηνο.

 

θέλω αύριο να φάω μπακαλιάρο τηγανητό.

αλλά

επειδή θα είναι στο γραφείο, χωρίς σκορδαλιά :-(

έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο dressing;

καυτερη πιπερια, μαιντανο λαδι και λεμονι.

γιαουρτι με lime.

Δημοσ.

καυτερή πιπερια, μαιντανο λαδι και λεμονι.

γιαουρτι με lime.

 

Παίρνω λάδι, και βάζω μέσα φιλοκομμένη καυτερή πιπεριά, μαϊντανό και λεμόνι, ή το παρασκευάζω κάπως αλλιώς;

Δημοσ.

Πως θα κανεις το ψαρι σου ακριβως?

Ζεστανε το λαδι ελαχιστα με την πιπερια και μαιντανο και στο τελος βαλε το λεμονι.

 

Αν κανεις το ψαρι με κουρκουτι, βαλε και λιγη πιπερια και μαιντανο στο κουρκουτι. Αντι για νερο βαλε σοδα ή μπυρα και αλευρι με λιγο baking powder.

Δημοσ.

τηγανητός με κουρκούτι θα γίνει ο μπακαλιάρος.

ευχαριστώ για τις συμβουλές toufas

θα κοιτάξω να τις εφαρμόσ B) ω..

Δημοσ.

Να ξερεις θελει φριτεζα και για 2-3 λεπτα το πολυ. Μην παπαριασουν απο το λαδι. Αν δεν εχεις φριτεζα, κατσαρολακι με σπορελαιο μεσα.

Δημοσ.

Το λιπος ειναι καλο να υπαρχει επειδη δεν στεγνωνει το φαγητο. Αλλα το σιτεμα κανει πιο μεγαλη διαφορα γιατι η γευση ειναι πιο δυνατη.

Και δεν ειμαι ελλαδα, αλλα προβλεπεται να ειμαι συντομα για κανα 3μηνο.

Το λίπος δεν είναι μόνο για να λιπαίνει, είναι για να δίνει και γεύση.

 

Θα πρέπει να όμως να κάνω δοκιμή καθώς δεν έχω κάνει δοκιμή side by side, σιτεμένη χωρίς λίπος με λιπαρή που δεν είναι σιτεμένη.

 

Ο χασάπης στη Βούλα θα προμηθεύσει τα αγαθά, εγώ θα είμαι ο μάγειρας και κριτής.

Δημοσ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Beef_aging δες εδω.

Δεν σου ειπα σιτεμενη χωρις λιπος! Σου ειπα οτι η ρατσα απο μονη της δεν λεει κατι. Το σιτεμα και η διατροφη του ρολου παιζουν πιο σημαντικο ρολο απο την ρατσα.

Δημοσ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Beef_aging δες εδω.

Δεν σου ειπα σιτεμενη χωρις λιπος! Σου ειπα οτι η ρατσα απο μονη της δεν λεει κατι. Το σιτεμα και η διατροφη του ρολου παιζουν πιο σημαντικο ρολο απο την ρατσα.

Σαφέστατα αν είναι και σιτεμένη και λιπαρή θα είναι πιο νόστιμη!

 

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ (ΠΙΤΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ)

====================================

Δε δίνω συνταγή καθώς υπάρχουν πολλές στο δίκτυο. Έχω όμως μερικές ιδέες και απορίες.

 

Σκέφτομαι να βάλω και μια λεπτή στρώση από μελιτζάνα, είτε σε φέτες είτε λιωμένη. Είχα δοκιμάσει μελιτζάνα με παστουρμά και ταιριάζει και σκέφτομαι μήπως ταιριάζει και στην πίτα.

 

Επίσης, λένε για γκούντα, και εγώ προσανατολίζομαι σε μείγμα λιπαρών τυριών αλλά δε θέλω να είναι πολύ δυνατά στη γεύση (δηλαδή η φέτα αποκλείεται) καθώς ο παστουρμάς είναι η τελείως κυρίαρχη γεύση και αν προσθέσω και άλλες δυνατές γεύσεις θα γίνει χάλια.

 

Συμφωνίες/διαφωνίες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...