Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κεφτεδακια απο το γεροντα Παρθενιο δεν ειναι τοσο fit ομως οποιος γυμναζεται μπορει να καψει τις λιγο παραπανω θερμιδες. Γινονται πεντανοστιμα!!!! προχωρηστε μονο λιγο την εισαγωγη. Προσωπικα βαζω πολυ καλο ελαιολαδο δεν χρησιμοποιω αλλα ελαια. Γινονται και ψητα για οποιν θελει

 

Επεξ/σία από elenakimou
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tι σας εχω σημερα; Κατι που δεν θα εχετε ξαναφαει οι περισσοτεροι απο εσας, ειναι σνακ, ειναι γρηγορο, ειναι πεντανοστιμο, και θα λεγαμε υγιεινο αρκει να μη τα φατε ολα την ιδια στιγμη ,πραγμα δυσκολο 😄 

Θα χρειαστουμε ενα πακετο δαμασκηνα χωρις κουκουτσι καπου 15 με 20 τεμαχια εχει το σακουλακι,  ενα τεταρτο ενταμ απο το στρογγυλο κεφαλακι, και λωριδες μπεικον οσα και τα δαμασκηνα μας.

Ξεπλενουμε τα δαμασκηνα και τα αφηνουμε λιγο να στεγνωσουν. Κοβουμε οσο ενταμ χωραει στο καθε δαμασκηνο το γεμιζουμε και περιτυλιγουμε το γεμιστο δαμασκηνο με μια λωριδα μπεικον απο τις μεριες που ειναι οι τρυπες περιμετρικα για να μη χυθει το ενταμ και το στερεωνουμε με οδοντογλυφιδα. 

Αφου τα ετοιμασουμε, βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180  μεχρι το μπεικον να κανει κρουστα (προσοχη μην καει) και τα βγαζουμε.

Τρογωνται καλυτερα ζεστα  με συνοδια ενος ημιγλυκου κρασιου ροζε η κοκκινου  

Καλη παρεα και απολαυστε! 😀🥂

 

Επεξ/σία από elenakimou
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γλυκια πουτιγκα σοκολατας που καλυπτει 110% των αναγκων σε βιταμινη C φοβερη υφη και γευση. Γινεται με δυο υλικα συν προαιρετικα εκχυλισμα βανιλιας.

Για δυο πουτιγκες θελουμε:

1) 210 γρ. πολυ ωριμο λωτο ζυγισμενος χωρις τη φλουδα

2) 1 κουτ. σουπ. γεματη σκονη κακαο καπου 8 γραμ.

προεραιτικα 1/2 κουτ. γλυκ. εκχυλισμα βανιλιας

Τα χτυπαμε στο μουλτι τα βαζουμε 2 ωρες στο ψυγειο και ειναι ετοιμο.

Εχει σημασια ο λωτος να ειναι πολυ ωριμος και γλυκος αλλιως  προσθετουμε λιγο στεβια η μελι.

Δοκιμαστε το γινεται πανευκολα. :-)

Επεξ/σία από elenakimou
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαγιανα αυγα με ντοματα υπεροχο καλοκαιρινο φαγητο

 

Επεξ/σία από elenakimou
Δημοσ.
11 ώρες πριν, elenakimou είπε

Kαγιανα αυγα με ντοματα υπεροχο καλοκαιρινο φαγητο

 

Το ψωμι για να βουτας ξεχασε ο γεροντας😁

Επισκέπτης
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Το ψωμι για να βουτας ξεχασε ο γεροντας😁

χαχα στο προγραμμα ειναι 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλη μια φανταστικη συνταγη απο τοv πατερα Παρθενιο πανευκολη και πολυ νοστιμη. Χρησιμοποιω φετα βαρελισια Καλαβρυτων ( δεν ξερω γιατι αλλα του Σ.Μ. Γαλαξια μου αρεσει περισσοτερο) και φετα δοχειου Δωδωνης. Γινεται μουρλια! Τα υλικα και οι ποσοτητες εντος video.

 

Επεξ/σία από elenakimou
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ανασταίνω το μαραζωμένο νήμα για ένα σημαντικό ερώτημα: Υπόθεση καστανό ρύζι.

Για ποιο λόγο θέλει βράσιμο για τουλάχιστον μια γεμάτη ώρα, και μερικές φορές ακόμα είναι σκληρό μέσα και τι μπορώ να κάνω για να βράσει πιο σύντομα αλλά και σωστά?

Μου έχει βγάλει το χτικιό κάθε φορά και λέω να το πετάξω στα σκουπίδια να τελειώνω αλλά κάτι μέσα μου πεισμώνει και θέλω να βρω τον τρόπο. Agrino παίρνω αν λέει τίποτα.

 

Μέχρι και στο νερό το άφησα να μουλιάσει για 4-5 ώρες πιο πριν σαν τα όσπρια αλλά δεν ένιωσε τίποτα το άτιμο

  • 2 μήνες μετά...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν είχα προσέξει πως έχει πέσει τόσο αυτό το τοπικ! Εχω καιρό να ποστάρω συνταγή οπότε ας κάνω ένα update (φωτό δεν έχω γιατί βαριέμαι)...

Γρήγορη μακαρονάδα με μαριναρισμένο γαύρο σε ένα σκεύος (για 2 άτομα):

- μισό πακέτο μακαρόνια (δεν θέλω γουρουνιές, φτάνουν μια χαρά για 2 άτομα τα 250gr), ιδανικά λιγκουίνι.

- μισό ποτηράκι ελαιόλαδο (ας πούμε 50 γρ)

- περίπου 10 φιλετάκια από μαριναρισμένο σε λάδι γαύρο, σαρδέλα ή ακόμη και κονσέρβα (μια τυπική ολόκληρη σε ελαιόλαδο ή πικάντικη μας φτάνει). Τα χύμα που που έχουν σε τεράστια δοχεία στο super market μας κάνουν μια χαρά, αρκεί να μην είναι ξυδάτα γιατί θα έχουν έντονη γεύση. Ακόμη και κονσέρβα με τόνο να βάλετε πάλι μια χαρά θα είναι, απλά θα αλλάξει η γεύση του πιάτου αν είναι τίποτα καπνιστό κλπ.

- 250 γραμμάρια ντοματίνια (μισό πακέτο από τα έτοιμα του μισού κιλού που θα βρείτε στο super market).

- 1 σκελίδα σκόρδο

- Λίγο τριμμένο τυρί για το τέλος (κεφαλοτύρι, παρμεζάνα, πεκορίνο, κλπ αρκεί να είναι σκληρό και να μη λιώνει).

- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

- Προαιρετικά λίγο ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό.

Εκτέλεση:

Χαράσετε λίγο απο κάτω τα ντοματίνια με ένα μαχαίρι και τα ρίχνετε για 2 λεπτά μέσα σε νερό που βράζει. Τα βγάζετε και τα ρίχνετε αμέσως σε κρύο νερό (ιδανικά με πάγο μέσα αλλά και το τρεχούμενο της βρύσης μιας χαρα θα κάνει τη δουλεια) και μετά τα ξεφλουδίζετε (θα δείτε πως στα σημεία που τα χαράξατε θα "πετάει" η φλούδα οπότε θα είναι πανεύκολο).

Αρωματίζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο. Ιδανικά αν έχουμε multi ή ραβδομπλέντερ κλπ χτυπάμε μαζί το ελαιόλαδο με τη σκελίδα του σκόρδου μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα. Αν δεν έχετε επιπλέον εργαλεία, πολτοποιήστε όσο μπορείτε τη σκελίδα σκόρδου και ανακατέψτε την καλά με το ελαιόλαδο και αφού το αφήσετε μερικά λεπτά για να πάρει τα αρώματα, σουρώστε το.

Ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ιδανικά να χωράνε να ξαπλώσουν εντελώς μέσα τα μακαρόνια) περίπου μισό λίτρο νερό και το αφήνετε να βράσει. Καλό θα είναι να έχετε και σε κάνα βραστήρα έτοιμο επιλέον βραστό νερό σε περίπτωση που χρειαστεί να συμπληρώσετε.

Ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια (μη σας παραξενέψει το λίγο νερό) και μόλις μαλακώσουν κάπως, αρχίζετε να τα ανακατεύετε προσεκτικά για να μην κολλήσουν. Συνολικά θα χρειαστούμε όσο χρόνο γράφει η συσκευασία των ζυμαρικών + 2-3 επιπλέον λεπτά μιας και δεν τα βράζουμε σε άφθονο νερό όπως συνήθως. Για να έχουμε ένα μέτρο, θα υποθέσουμε στην περίπτωσή μας πως συνολικά θα χρειαστούμε 10 λεπτά συνολικού μαγειρέματος.

Στα 2 λεπτά αφού ρίξουμε τα ζυμαρικά στο νερό, προσθέτουμε μέσα ψιλοκομμένα τα φιλετάκια του γαύρου (ή ό,τι άλλο έχουμε. Αν έχουμε κονσέρβα με ελαιόλαδο, την αδειάζουμε ολόκληρη μέσα στην κατσαρόλα αλλά αν τα ψάρια μέσα είναι ολόκληρα, ίσως θα ήταν καλό να τους αφαιρέσετε πριν το κοκαλάκι από το κέντρο για να μην το νιώσετε μετά μέσα στο φαγητό) και συνεχίζουμε σιγά σιγά το ανακάτεμα. Το ψάρι θα διαλυθεί σχεδόν μέσα στην κατσαρόλα.

Στα 5 λεπτά ρίχνουμε και τα ξεφλουδισμένα ντοματίνια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ολοκληρωθεί ο συνολικός χρόνος βρασμού. Αν δούμε πως ξεμένουμε από νερό στην κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο από τον βραστήρα. Δεν θέλουμε να κολυμπάνε μέσα στο νερό μιας και δεν θα τα σουρώσουμε στο τέλος αλλά θα τα σερβίρουμε απευθείας στα πιάτα, οπότε υπολογίστε με το μάτι πόση ποσότητα "σάλτσας" θέλετε. Όσο θα βράζουν τα ντοματίνια και θα μαλακώνουν, ζουπήξτε τα με την κουτάλα ώστε να σπάσουν και να βγάλουν τα επιπλέον υγρά τους. Στο τέλος δοκιμάστε ενα δυο μακαρόνια ώστε να δείτε αν έβρασαν όπως τα θέλετε.

Μόλις είναι έτοιμα, σβήνετε το μάτι, ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το αρωματισμένομε το σκόρδο ελαιόλαδο (αν σας φαίνεται πολύ, ρίξτε όση ποσότητα επιθυμείτε) και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε στα πιάτα, ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απο πάνω το τριμμένο τυρί και αν θέλετε και την πρασινάδα (άνηθος ή μαϊντανός).

Και επειδή δεν τρώμε ξεροσφύρι, έχουμε και στο ποτήρι ένα λευκό κρασί (ιδανικά ένα Pinot Grigio ή ένα Chardonnay ή όποιο σας αρέσει)

:) 

 

 

 

  • Like 4
Δημοσ.
Στις 7/3/2025 στις 9:14 ΜΜ, cthulhucarbide είπε

Ανασταίνω το μαραζωμένο νήμα για ένα σημαντικό ερώτημα: Υπόθεση καστανό ρύζι.

Για ποιο λόγο θέλει βράσιμο για τουλάχιστον μια γεμάτη ώρα, και μερικές φορές ακόμα είναι σκληρό μέσα και τι μπορώ να κάνω για να βράσει πιο σύντομα αλλά και σωστά?

Μου έχει βγάλει το χτικιό κάθε φορά και λέω να το πετάξω στα σκουπίδια να τελειώνω αλλά κάτι μέσα μου πεισμώνει και θέλω να βρω τον τρόπο. Agrino παίρνω αν λέει τίποτα.

 

Μέχρι και στο νερό το άφησα να μουλιάσει για 4-5 ώρες πιο πριν σαν τα όσπρια αλλά δεν ένιωσε τίποτα το άτιμο

έτσι είναι το καστανό ρύζι. αν σου έχουν σπάσει τα νεύρα απλά πέτα το. δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος,

  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, evabb είπε

έτσι είναι το καστανό ρύζι. αν σου έχουν σπάσει τα νεύρα απλά πέτα το. δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος,

Το μόνο κόλπο που βρήκα ήταν ότι πρέπει να το βράζουμε με πολύ νερό σαν τα μακαρόνια και μετά να το σουρώνουμε.

Το εφάρμοσα αυτό και όντως βγαίνει πιο άρτιο το αποτέλεσμα και δεν χρειάζεται να είμαι από πάνω όλη την ώρα να προσθέτω νερό.

Αυτό βέβαια δεν βελτίωσε τον χρόνο βρασμού αλλά τουλάχιστον η κουζίνα μου έχει χρονοδιακόπτη. Το βάζω στο μάτι, ρυθμίζω να σβήσει σε μια ώρα και φεύγω

  • Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, cthulhucarbide said:

Το μόνο κόλπο που βρήκα ήταν ότι πρέπει να το βράζουμε με πολύ νερό σαν τα μακαρόνια και μετά να το σουρώνουμε.

Το εφάρμοσα αυτό και όντως βγαίνει πιο άρτιο το αποτέλεσμα και δεν χρειάζεται να είμαι από πάνω όλη την ώρα να προσθέτω νερό.

Αυτό βέβαια δεν βελτίωσε τον χρόνο βρασμού αλλά τουλάχιστον η κουζίνα μου έχει χρονοδιακόπτη. Το βάζω στο μάτι, ρυθμίζω να σβήσει σε μια ώρα και φεύγω

Αν το κάνεις συχνά, ενδεχομένως συμφέρει να η αγορά ενός rice cooker. Πολλοί έχουν πρόγραμμα για καστανό ρύζι, το βγάζουν τέλειο χωρίς να ασχοληθείς καθόλου, και καις καταφανώς λιγότερο ρεύμα. 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...