Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 λεπτά πριν, Speculoos είπε

χρησιμποίησε την ίδια κούπα για όλα και είσαι εντάξει

αν καταλαβαίνω σωστά εννοείς να μην δώσω σημασία αν είναι ίδιας χωρητικότητας ή όχι με αυτή της συνταγής;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Αν μιλάς για συμιγλαλενιο χαλβά η πιο απλή συνταγή είναι 1 μέρος λάδι (προτίμησε ηλιέλαιο με έλαιο λαδο γίνεται πολύ βαρύ), 2 μεροι σιμιγδάλι (μπορείς να τι κάνεις με ότι θέλεις εγώ συνήθως βάζω μόνο χοντρό, άλλοι το κάνουν μισό μισό), 3 μεροι ζάχαρη (αν θεέ την ελάτωνεις, αλλά μην πας κάτω από 2 μεροι), και 4 μεροι νερό

Οπότε ξεκινάς με κούπα ποτήρι ότι θέλεις για μεζούρα

Βράζεις νερό με ζάχαρη, μόλις διαλυθεί η ζάχαρι το σβήνεις και τι αφήνεις στην άκρη (μην τι αφήσεις πάνω στο μάτι μπορεί να δέσει πολύ

Ζεστάνεις λάδι και καβουρδιζεις το σιμιγδάλι μόλις αρχίσει και σκουραινει ρίχνεις μέσα το σιρόπι με αρκετή προσοχή μην σε κάψει όπως θα φουσκώσει το μείγμα, σε αυτό το σημείο βάζω 1 ξυλακι κανέλα, και αν θέλεις προσθέτεις ξύσμα λεμονιού η πορτοκαλιού ανάλογα τα γούστα,

Ανακατεύεις καλά συνεχόμενα για να μην σου αρπάξει στο πάτο, μόλις δεις ότι αρχίζει να κοχλαζει είσαι έτοιμος το βάζεις στη φόρμα που θέλεις και το αφήνεις να κρυώσει

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, jimakos00 είπε

Όταν λέει κούπες και όχι γραμμάρια τότε θα πετύχει η συνταγή με οποιαδήποτε κούπα.

Απλά κρατάς την αναλογία,αν κατάλαβα καλά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και το 1-2-3-4 είναι εύκολο να το θυμάσαι, έχει πολύ λάδι και ζάχαρη κατά τη γνώμη μου. Μετά από δοκιμές έχω καταλήξει στο 0,75 - 2 - 2,5 - 4,5 (λάδι-σιμιγδάλι-ζάχαρη-νερό).

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators
12 ώρες πριν, jimakos00 είπε

Όταν λέει κούπες και όχι γραμμάρια τότε θα πετύχει η συνταγή με οποιαδήποτε κούπα.

σκατα να φαει οποιος χρησιμοποιει την κουπα σαν μοναδα μετρησης..

  • Like 1
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, jimakos00 είπε

Όταν λέει κούπες και όχι γραμμάρια τότε θα πετύχει η συνταγή με οποιαδήποτε κούπα.

Όταν μια συνταγή έχει αποκλειστικά και μόνο κούπες και εύκολες κούπες του στυλ μισή/ολόκληρη, τότε ναι θα πετύχει. Αν μπλέκει κουτάλια, κουταλάκια, γραμμάρια, ml, τότε γεια σας, μακριά κι αγαπημένοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Speculoos είπε

Όταν μια συνταγή έχει αποκλειστικά και μόνο κούπες και εύκολες κούπες του στυλ μισή/ολόκληρη, τότε ναι θα πετύχει. Αν μπλέκει κουτάλια, κουταλάκια, γραμμάρια, ml, τότε γεια σας, μακριά κι αγαπημένοι.

Τα κουταλια και τα κουταλακια ειναι συνηθως  για υλικα σε μικρη ποσοτητα που θα μπουν στην συνταγη πχ αλατι και το οποιο προφανως δεν θα στο πει σε κουπα ευκολη που λες και οχι πχ  για αλευρι.

Μια χαρα ειναι οι συνταγες που εχουν  οσα προανεφερες. Οχι βεβαια οτι αν πας με την κουπα θα αποτυχει η συνταγη, εξαλλου οι παλιες νοικοκυρες με το ματι εφτιαχναν τις συνταγες, τουλαχιστον οσες εφτιαχναν συχνα και τις υπολοιπες στα βιβλια που εγραφαν για να τα θυμουνται καθε φορα εγραφε  σε κουπες.

Τουλαχιστον οι δικες μου γιαγιαδες ετσι τα ειχαν ,απλα καποια στιγμη για να διατηρηθει η συνταγη και στην επομενη γενικα καθε κουπα την ζυγιζε και συμπληρωνε στο βιβλιο ποσα γραμμαρια ειναι ωστε να μην αλλαξει ειδικα σε γλυκα η συσταση.

Επεξ/σία από Menelaos83
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Θα ήταν καλή ιδέα να καβουρδίσω ρεβίθια στο φούρνο και μετά να τα κάνω σούπα; Όχι τσιγάρισμα στην κατσαρόλα που ξέρω είναι ωραία έτσι, αλλά καβούρδισμα που (φαντάζομαι) θα παίρνουν πιο ωραία γεύση πριν τα ρίξω στη σούπα. Ρωτάω μήπως προλάβω το πέταγμα στα σκουπίδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
52 λεπτά πριν, Ison_ είπε

Θα ήταν καλή ιδέα να καβουρδίσω ρεβίθια στο φούρνο και μετά να τα κάνω σούπα; Όχι τσιγάρισμα στην κατσαρόλα που ξέρω είναι ωραία έτσι, αλλά καβούρδισμα που (φαντάζομαι) θα παίρνουν πιο ωραία γεύση πριν τα ρίξω στη σούπα. Ρωτάω μήπως προλάβω το πέταγμα στα σκουπίδια.

Δεν θα βράσουν ποτέ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, Ison_ είπε

Θα ήταν καλή ιδέα να καβουρδίσω ρεβίθια στο φούρνο και μετά να τα κάνω σούπα; Όχι τσιγάρισμα στην κατσαρόλα που ξέρω είναι ωραία έτσι, αλλά καβούρδισμα που (φαντάζομαι) θα παίρνουν πιο ωραία γεύση πριν τα ρίξω στη σούπα. Ρωτάω μήπως προλάβω το πέταγμα στα σκουπίδια.

κακή ιδέα.Θα ξεραθουν και δεν θα βράσουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 28/9/2022 στις 9:50 ΠΜ, Ison_ είπε

Θα ήταν καλή ιδέα να καβουρδίσω ρεβίθια στο φούρνο και μετά να τα κάνω σούπα; Όχι τσιγάρισμα στην κατσαρόλα που ξέρω είναι ωραία έτσι, αλλά καβούρδισμα που (φαντάζομαι) θα παίρνουν πιο ωραία γεύση πριν τα ρίξω στη σούπα. Ρωτάω μήπως προλάβω το πέταγμα στα σκουπίδια.

αργοπορημενος στο παρτυ, πιστευω οτι δεν θα βγει καλο αποτελεσμα. Το καβουρδισμα γινεται σε τροφες με πολλα λιπαρα που ειναι συνηθως οι ξηροι καρποι που επιτρεπει το λιπος αυτο να λιωσει με αποτελεσμα να τσιγαρισμα χωρις να καει.Τα ρεβυθια εχουν πολυ αμυλο, ισως αν βαλεις λιγο να μπορεσεις να τα τσιγαρισεις, αλλα ταυτοχρονα, θα τα κανει να μην βρασουν ποτε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Έστω ότι πήρα σήμερα μερικά αβγά, τα οποία θα φάω βραστά μετά από 7 μέρες.

Ποιος είναι ο καταλληλότερος συνδυασμός ώστε να μείνουν πιο φρέσκα?

1. Τα βράζω σήμερα και μένουν 7 μέρες ψυγείο

2. Μένουν 7 μέρες ψυγείο και τα βράζω πριν τα φάω

3. Ένα από τα παραπάνω αλλά χωρίς ψυγείο καθώς δεν έχει και πολλή ζέστη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Έστω ότι πήρα σήμερα μερικά αβγά, τα οποία θα φάω βραστά μετά από 7 μέρες.

Ποιος είναι ο καταλληλότερος συνδυασμός ώστε να μείνουν πιο φρέσκα?

1. Τα βράζω σήμερα και μένουν 7 μέρες ψυγείο

2. Μένουν 7 μέρες ψυγείο και τα βράζω πριν τα φάω

3. Ένα από τα παραπάνω αλλά χωρίς ψυγείο καθώς δεν έχει και πολλή ζέστη

Καλη ερωτηση και νομιζω θα ακουσεις διαφορες αποψεις.Προσωπικα τα βαζω απευθειας ψυγειο και καθε φορα που θελω βραζω οσα θα  φαω, χωρις να ξερω αν ειναι το πιο σωστο.Απο την αλλη τα σουπερ μαρκετ τα εχουν εκτος.Παντως πανω απο 15 μερες σε καθε περιπτωση δεν τα κραταω.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...