Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, άλλαξα κουζίνα κι έχω το εξής θέμα: ο παλιός φούρνος (κλεισμένη 20ετία) πρέπει να ήταν ενεργειακής κλάσης Ω και να έχανε από παντού, με αποτέλεσμα όταν έψηνα μπριζόλες στη σχάρα (μέσα στο φούρνο) να βγαίνουν με ημιξεροψημένη κρούστα λες και το είχα βάλει στο γκριλ ξερωγώ. Ο καινούριος πρέπει να έχει ακόμα και ηχομόνωση για Εβραίο και όταν βάζω από κάτω ταψί με νερό για να στάζουν τα λίπια, προφανώς γίνεται σάουνα εκεί μέσα και το κρέας βγαίνει ψητόβραστο.

 

Πρέπει να αλλάξω μόουντ από το πάνω κάτω ή να βρω άλλη πατέντα συλλογής λιπιών;

Επειδή κι εγώ το ίδο πρόβλημα έχω, προσωπικά προτιμώ να τις ψήνω στο γκριλ @ φουλ παουα με την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή, το ίδιο και τα ψάρια αλλά με χαμηλότερη θερμοκρασία.

  • Like 1
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@Toufa, όχι, είναι όσο πιο κάτω πάει αλλά στους οδηγούς. Δεν ακουμπάει δλδ στον πάτο.

 

@Memento, είμαι ηλίθιος ρε. Δεν είχα σκεφτεί τη λαδόκολλα. Ταψί στεγνό + λαδόκολλα πάνω και ούτε πλύσιμο ούτε τπτ. Αυτός είσαι.

 

@frenzy, το γκριλ με χαλάει λίγο γιατί το ότι είναι μόνο από την πάνω πλευρά παναπεί ότι πρέπει να 'χω το νου μου και να γυρνάω το τσιτσί. Ενώ με πάνω κάτω, αν το βάλεις χαμηλά (για να ισοφαρίσεις λίγο τη θερμότητα που κόβει το ταψί-λιπομαζώχτρα) βγαίνει ενιαία ψημένο χωρίς να 'χεις το νου σου.

 

Ευχαριστώ όλους, θα τσεκάρω να δω τη συμπεριφορά του φούρνου χωρίς νερό όπως είπε ο Μεμέντο, αν αποτύχει θα δοκιμάσω γκριλ που πε ο φρένζη και αν αποτύχει και αυτό θα κλάψω και θα ξαναποστάρω.

Δημοσ.

Τι φούρνο πήρες αν επιτρέπεται λούσιμπελ; Θέλω κι εγώ να αγοράσω, όταν με το καλό δεήσω να πάω να μείνω στο καινούργιο σπίτι.

Δημοσ.

Την επόμενη φορά σταξε μερικές σταγονίτσες λεμόνι, θα σε αρεσει.

 

αυτα ειναι πραματα του σατανα, δεν κανω εγω τετοια. ζαχαρη μεχρι να καραμελωσουν τα σοθηκα μου.

  • Like 1
Δημοσ.

Τι φούρνο πήρες αν επιτρέπεται λούσιμπελ; Θέλω κι εγώ να αγοράσω, όταν με το καλό δεήσω να πάω να μείνω στο καινούργιο σπίτι.

 

Έναν indesit από τους τζαμπογερμανούς μετά από ολοήμερο πηγαινέλα σε διάφορα καταστήματα. Μαζί με αυτόνομες εστίες 399 σε 12 άτοκες. Με αέρα και απ' όλα, μόνο χρονοδιακόπτη να ανοιγοκλείνει δεν έχει, απλώς μια μαλακία να βαράει. Υπήρχαν και φθηνότεροι αλλά δεν είχαν κεραμικές εστίες, είχαν αυτές τις μαντεμένιες τι σκατά είναι.

 

edit, να, αυτόν.

  • Super Moderators
Δημοσ.

 

Επειδή κι εγώ το ίδο πρόβλημα έχω, προσωπικά προτιμώ να τις ψήνω στο γκριλ @ φουλ παουα με την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή, το ίδιο και τα ψάρια αλλά με χαμηλότερη θερμοκρασία.

 

Εσείς που ψηνετε συχνά στο γκριλ, πως διάολο καθαριζετε μετα το φούρνο και τις αντιστάσεις; :P

Δημοσ.

Προσθέτω λίγο νερό αν έχει λάδι στο ταψί του, δεν είχα ποτέ πρόβλημα, εκτός κι αν η γυναίκα μου καθαρίζει κρυφά τον φούρνο τις νύχτες και με αφήνει να νομίζω πως μαγειρεύω καθαρά.

 

Επίσης αν αφήνεις το φούρνο λίγο ανοιχτό κατά το μαγείρεμα, δεν γίνοται όλα γλίτσα στο εσωτερικό. Μόνο για γκριλ αυτό βέβαια.

Δημοσ.

Τουφ, Τουφ, Τουφ! Πες καμιά καλή ιδέα τι να μαγειρέψω για την αυριανή κατάνυξη. Κρεατικό. Και κάναν μεζέ, φινγκερφουντ φάση ξερωγώ. Κάτι που να μπορείς να το φτιάξεις από νωρίς απόγιομα και να το σερβίρεις βράδυ. Έχω μπλοκάρει. Προς το παρόν το πλάνο έχει μια ταψάρα μουσακά, μια ταψάρα ρεβύθια με μελιτζάνες, 4 κιλά κοκαλάκια (είναι τα κόκαλα από την πανσέτα, τα πλευρά του γουρουνιού ασπούμε, ξεκοκαλίζει και τα αφήνει λίγο κρεατωμένα, γίνονται γαμάτα στον φούρνο, για πολλλλλή ρετσίνα λέμε), και λέω και μερικά μπουτάκια κοτόπουλο ή φτερούγες στον φούρνο. Και πατάται, πολλαί πατάται. Θέλω καναδυό ακόμα.

  • Like 1
Δημοσ.

ψηφιζω κεφτεδακια κι εγω, εχω μια ωραια συνταγουλα για παναρισμενα κεφτεδακια αν θες. τα φτιαχνεις και μετα τα ζεσταινεις στον φουρνο.

Δημοσ.

λοιπόν, θα φκιάσω τις φτερούγες όπως δείχνει ο Τουφ, καλή μου τύχη, και επιπλέον, εμπνευσμένος από τα κεφτεδάκια που είπε ο Κρις και η Εύα, θα φκιάσω κάτι που έφκιανε η πεθερούλα μου και γαμούσε: ζυμώνεις κιμά για μπιφτέκια, φτιάχνεις σαν-μικρά-σουτζουκάκια (μακρουλά, αλλά μικρότερα από τα σουτζουκάκια, το μισό ασπούμε, και πιο λεπτά, κόβεις φέτες λεπτές μελιτζάνα κατά μήκος, τηγανίζεις λίγο, τυλίγεις τον κιμά μέσα στην μελιτζάνα, και ψήνεις κάνα 15λεπτο. Σούπερ.

 

Θενξ εβρυμπάντυ. Θα ποστάρω εντυπώσεις από φτερούγες (σάλτσα δεν κάνω, σκέτες).

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...