Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Thermomix ε?

Ειχε η μανα του κολλητου μου ενα παλιο μοντελο και εφτιαχνε κεικ με αυτο.

Τετοιο πραγμα δεν εχω ξαναφαει. Ενα απιστευτο σπογγωδες σιροπιαστο κεικ σοκολατας που φτιαχνεται μονο με αυτην την μλκια, απ'οτι μου ειχε πει.

Πανακριβο ομως το μηχανημα.

 

edit.

http://syntageskardias.blogspot.gr/2010/04/blog-post_09.html

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στην συγκεκριμενη συνταγη δεν χρειαζεται το thermomix και τοσο, απλα θες blender που να μπορει να δουλεψει 5 λεπτα σερι χωρις να καει. Ε και ειναι σκυλι το συγκεκριμενο. Αλλα blendtec και αλλα παρομοια κανουν την ιδια δουλεια

Δημοσ.

Εχω κατι ετοιμα σνιτσελ στο ψυγειο. Πανε, κοτοπουλο. Επειδη δε θελω να τα φαω πιτα στο λαδι πως τα μαγειρευουν αυτα?

Δημοσ.

Ετσι οπως τα βλεπω ειναι πολυ λεπτα , δε θα γινουν σόλες?

 

θα τους σταξεις και λιγο λαδι απο πανω και δεν θα τα ψησεις μεχρι να τους βγει η ψυχη. το πολυ 10 λεπτα θελουν

Δημοσ.

καλα βρε ευα τι κιμαδοπιτα ειν τούτη;!!!

ενα κομμάτι και σκας για μια βδομαδα....

Δημοσ.

καλα βρε ευα τι κιμαδοπιτα ειν τούτη;!!!

ενα κομμάτι και σκας για μια βδομαδα....

 

 

οταν εχεις αντρα να ταισεις δεν παιζουν τετοιες τεχνικες λεπτομεριες. εχει μεινει το 1/3 μονο αυτη την στιγμη.

 

Αν βαλω σε ενα τηγανι ελαχιστο λαδι και μετρια φωτια παλι 10 λεπτα θελουν?

 

ναι! αν εχει αντικολλητικο ακομα καλυτερα.

Δημοσ.

σήμερα το δικο μ μενου ειχε για επιδορπιο σοκολατοπιτα με τριμμα απο λεμονι και κομματια μπισκοτου

792385_10200500422730833_1999410994_o.jp

Υλικα κ τροπος:


Σε bain marie λιωνουμε
125gr κουβερτούρα
110gr βουτηρο

Χτυπημα σε κάδο/μπολ/μπασίνα whatever μεχρι να ομογενοποιηθουν:
4 αυγα 
150gr ζαχαρη 

Στο οποιο επειτα προσθετουμε κ ομογενοποιουμε τα υλικα που ειχαμε στο bain marie
Επειτα
60-80gr αλευρι (κοσκινισμενο)
15-20gr κακαο
1 βανίλια
Καποιο τριμα απο φρουτο(optional)
Καποιον ξηρο καρπο η μπισκοτο(optional) φαντασια γενικα

Ολα μαζι στο μειγμα και ομογενοποιηση

Στους 200 για 20 λεπτα

 

Δημοσ.

Σπάλα χοιρινή και στριφογυριστή στον φούρνο.

 

Παίρνουμε σπάλα χοιρινή 1,5 κιλό ένα κομμάτι (δεν την κόβει ο χασάπης), αν γίνεται με πέτσα. Την πλένουμε καλά, ανοίγουμε τρύπες με ένα λεπτό και μακρύ μαχαίρι στο μήκος (δεν κόβουμε την επιφάνεια για κανέναν λόγο). Περνάμε από μέσα κλαράκια δενδρολίβανο και λουίζα βουτηγμένα σε σκόρδο με λάδι (στο μπλέντερ). Αλείφουμε το κρέας εξωτερικά με τη πάστα σκόρδου, 1/4 ποτηριού ροζέ κρασί, μπόλικο ελαιόλαδο και βούτηρο (όχι φλωριές βούτηρο), πάπρικα γλυκιά, πιπέρι μαύρο, δενδρολίβανο, θυμάρι, αλάτι, μια κουταλιά γιαούρτι και μισό λεμόνι (και το ξύσμα αν είναι βιολογικό και ακέρωτο για να μην φάμε παραφίνη). Το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες ή έξω για 1. 

Το βάζουμε σε ένα ταψί και μαζεύουμε τα υγρά που έμειναν και τα περνάμε από σίτα. Τα βάζουμε σε μία σύριγγα από φαρμακείο (20ml με πράσινη βελόνα για να μην στουμπώνει) και με την σύριγγα κάνουμε κρεατοενέσεις (χα) στη σπάλα ανά δύο εκατοστά μέχρι να τελειώσει το υγρό. 

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 και το βάζουμε μέσα. Το αφήνουμε για 4 λεπτά και μειώνουμε στους 120. Και τώρα ξεκινάει το μαρτύριο: κάθε 15 λεπτά γυρνάμε το κρέας από την άλλη και ότι ζουμιά βγάζει κάθε 30 λεπτά τα κάνουμε ενέσα στο κρέας. Αυτό για όση ώρα χρειάζεται (πάνω από 3) μέχρι να ψηθεί και από τις δύο μεριές. Αν στο τέλος έχει γλίτσα ή ζουμί τι ταψί κάτι κάνατε λάθος. 

 

Στο τέλος το βάζουμε στον αέρα με πατάτες και βούτυρο (για τις πατάτες) και το κόβουμε στο τραπέζι αφού κάτσει μισή ώρα χωρίς να το αγγίξουμε. 

 

Ζουμερό, καλόψημενο, ροζουλί κρεατάκι (όχι άψητο), μαλακό μέχρι να λιώνει. Αν δεν λιώνει όταν το ακουμπάτε, κάτι κάνατε λάθος (για άλλη μια φορά). 

  • Like 1
Δημοσ.

τουφ, σημερα προσπαθησα να κανω στην σχολη για βαση σε ενα γεμιστο ψαρονεφρι το rosti πατατας που επισυναψες σε βιντεο, μου αρεσε η ιδεα. Το θεμα ειναι ο,τι δεν κολλησαν κ τοσο. Προφανως ηθελε λεπτοτερα julienne; Ελεγα να προσθεσω και κανα ασπραδι αυγου για να το "δεσω" πιο πολυ αλλα ειπα να δοκιμασω ακριβως την συνταγη.


843817_10200506207075438_560916698_o.jpg

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...