Προς το περιεχόμενο

Συζήτηση για τις υποψηφιότητες για το PC Game of the Year 2019 (insomnia version)


Praetorian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderators

Προκαταρκτικός γύρος από όπου θα προκύψουν οι υποψήφιοι τίτλοι του poll για το PC Game of the Year 2019 (insomnia community version).

Πώς λειτουργεί το παρόν νήμα

Τα μέλη του forum προτείνουν έως και τρεις (3) τίτλους που θα ήθελαν να δουν στη λίστα με τις υποψηφιότητες. 

Βασικές προϋποθέσεις για τίτλους που μπορούν να είναι στις υποψηφιότητες:

  • Να είναι standalone παιχνίδια για PC που να έχουν ολοκληρωθεί και κυκλοφορήσει για το PC μέσα στο 2019. Ωστόσο, είναι δεκτές και εξαιρέσεις για σημαντικά DLC τίτλων που προτείνονται από πολλά μέλη.
  • Παιχνίδια με episodic release θα πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο επεισόδιό τους (έστω μιας πλήρους season τους) μέσα στο 2019 για να είναι υποψήφια.
  • Δεν είναι απαραίτητο να είναι αποκλειστικοί τίτλοι για το PC.
  • Δεν είναι απαραίτητο να είναι ΑΑΑ τίτλοι, να είναι από κάποιο συγκεκριμένο genre, ή να έχουν κάποιο καλό review σκορ σε metacritic ή αλλού. 

Αν θέλετε να διευκολύνετε τη διαδικασία προτείνετε τις δικές σας υποψηφιότητες ακολουθώντας το εξής απλό format του παραδείγματος, χωρίς η σειρά να έχει σημασία:

  • Resident Evil 2 (Remake)
  • Blade Runner (Re-release)
  • Gibbous - A Cthulhu Adventure

Προφανώς μπορείτε να υποστηρίζετε τις επιλογές σας στα μηνύματά σας, αλλά μην βάζετε τους υποψήφιους τίτλους χαμένους μέσα σε παραγράφους κειμένου, γιατί δεν θα είναι εύκολο να εντοπιστούν.

Επίσης υπενθυμίζω ότι η διαδικασία αυτή (όπως και η ψηφοφορία) έχει χαλαρό χαρακτήρα και την κάνουμε για την πλάκα μας. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ξεκινήσουν τσακωμοί για τις υποψηφιότητες ή τα όποια αποτελέσματα.

Παράλληλα θα τρέχει επίσης παρόμοια ξεχωριστή διαδικασία για τις υποψηφιότητες του Insomnia Community Console Game of the Year 2019 εδώ.

Το παρόν topic θα κλειδωθεί (αν όλα πάνε καλά) μέσα στον Γενάρη 2020, οπότε θα δημιουργηθεί και το τελικό topic με την ψηφοφορία.

tl;dr τα bold.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Sekiro Shadows Die Twice (συνολικά το πιο polished game που έπαιξα φέτος αλλά με 0 replayability)

Mordhau (μακάρι να χα τα νιάτα και την όρεξη να το κάψω πάλι)

Remnant From the Ashes (Ένοχη απόλαυση)

Αν αδικώ κάποια όπως το RE2 και το Jedi Fallen Order ή το Outer Worlds είναι επειδή δε τα έχω παίξει

Honorable mentions. Slay the Spire, The Surge 2 και το Borderlands 2 fight for sanctuary (free) DLC.😁

 

Επεξ/σία από ilos
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 λεπτά πριν, GhostRiderLSOV είπε

Sekiro: Shadows Die Twice.

Red Dead Redemption 2.

+ Resident Evil 2 Remake.

Καλά RDR2 τα λόγια περιττά το game απλά σκουπίζετε με τα υπόλοιπα open-world games. Sekiro το καλύτερο FromSoftware game ever μετά από Tenchu (sorry DS/BB fans) και Resident Evil 2 Remake χαλαρά το καλύτερο gore/wound/dismember system ever σε game, αν και κρίμα που λειτουργεί μονο στα zombies.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Resident Evil 2.( όποιος δεν το ψηφίζει αξίζει φάπα @ilos :P )

Gears 5 , το έπαιξα single και το γούσταρα αλλά αυτό ειναι υποκειμενικό

ΔΥΣΤΥΧΩΣ πολλά από τα παιχνίδια που αγόρασα και έπαιξα φέτος δεν αξίζουν να μπουν στην λίστα (anthen, division2 etc etc)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Resident Evil 2 (Remake)
  • Bloodstained: Ritual of the Night
  • Sekiro: Shadows Die Twice
Spoiler

Όπως και με τον συμφορουμίτη @ilos πιο πάνω, δυστυχώς δεν κατάφερα να παίξω κάποια άλλα απο τα (προσωπικά τουλάχιστον) "σημαντικά" release του 2019 - βλ. Devil May Cry 5, Slay The Spire, Baba Is You, A Plague Tale, Void Bastards και πάει λέγοντας...

Honorable mention στο Sunless Skies, το οποίο αν και έχει πολύ ενδιαφέρον (η Failbetter Games έχει ταλέντο στο writing και ο horror/steampunk κόσμος του Fallen London είναι σίγουρα κάτι αρκετά original ως setting) απλά δεν πρόλαβα να δω αρκετό content για να πάρει μια θέση στη λίστα.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

@Greygore

Spoiler

Το Sunless Skies έχει θαυμάσιες ιστορίες, αλλά το σύστημα μάχης (που είναι η τροποποιημένη μορφή την οποία εισήγαγαν κάποια στιγμή στο Sunless Sea, χαλώντας μου την εμπειρία) είναι απελπισία. Αν αντέξεις, όμως, αυτό το κομμάτι, είναι υπέροχη εμπειρία.

Εγώ δεν θα προτείνω GOTY, απλά θα αναφέρω μερικούς αξιόλογους τίτλους που κυκλοφόρησαν το 2019 και δεν είναι ΑΑΑ, ΑΑ ή κάποιος άλλος τύπος μπαταρίας:

Crying Suns: Κάτι μεταξύ FTL και μελλοντολογικής δυστοπίας, με αναφορές στο τι σημαίνει εγώ, ταυτότητα, μοναδικότητα. Ενδιαφέρον σύστημα μάχης και διαχείρησης πόρων.

Field of Glory: Empires: Ή αλλιώς, πώς θα ήταν το Rome: Total War με turn-based μάχες. Στιβαρός χάρτης, ενδιαφέρουσα διαχείριση πόλεων, ένας εξαιρετικός μηχανισμός που αποτρέπει την τιμημένη τακτική του "μαζεύω δυο καλές στρατιές και σαρώνω το χάρτη", δυνατότητα να παίξετε ως πάμπολα έθνη/φυλές, με τα υπέρ και τα κατά της η κάθε μία (και ορισμένες αφετηρίες είναι παλούκια). Αν είχε πιο "πιασάρικο" σύστημα μάχης, θα έκανε σπουδαία πορεία. Αν σας ενδιαφέρει στοιχειωδώς το TBS/Grand Strategy, αξίζει να το έχετε στα υπόψη σας.

Thea 2: The Shattering: Ενδιαφέρουσα περίπτωση, συνδυάζει interactive storytelling/adventure με card-based μάχες, διαχείριση ομάδας/οικισμών, συγκέντρωση πόρων, σε έναν φανταστικό κόσμο εμπνευσμένο από τη σλαβική μυθολογία. Ουσιαστικό crafting, όμορφες ιστορίες, ΑΙ που δεν συγχωρεί τον επαναπαυμό. Στα συν, η διαρκής υποστήριξη και ο εμπλουτισμός με δωρεάν DLC (ακόμη και εποχικά).

Steamworld Quest: Hand of Gilgamech: Card-based TB tactical μάχες, στον κόσμο του Steamworld, με πρωταγωνιστές ατμοκίνητα ρομπότ. Δοκιμασμένη φόρμουλα, καλοφτιαγμένες κάρτες, όμορφη παρουσίαση.  Ένα πλήρες RPG σε αυτό τον κόσμο θα ήταν το κάτι άλλο.

 

  • Like 7
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...