Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Curtis76 είπε

Και ο ελ. επ κανει οτι θελει την εργασια του με αυτη τη λογικη. Το θεμα ειναι να υπαρχουν νομοι, να εφαρμοζονται και να ειναι δικαιοι. Γενικα πρεπει να καταλαβουμε οτι δε κανουμε οτι θελουμε ακομα και στο σπιτι μας, οταν δε ζουμε στο δασος αλλα σε οργανωμενες πολεις.

η βραχυχρονια μισθωση υπηρχε παντα, απλα τωρα διαδόθηκε με το ιντερνετ. Αυτο το πραγμα ηρθε για να μεινει καλο ειναι οτι οι πληκτρολογιομαχοι να το παρουν χαμπαρι. Το σπιτι μου θα το δινω μονο σε πλουσιους αλλοδαπους ...γιατι απο τους ελληνες βαρεθηκα να μετραω πιστολιασματα

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Και ο ελ. επ κανει οτι θελει την εργασια του με αυτη τη λογικη. Το θεμα ειναι να υπαρχουν νομοι, να εφαρμοζονται και να ειναι δικαιοι. Γενικα πρεπει να καταλαβουμε οτι δε κανουμε οτι θελουμε ακομα και στο σπιτι μας, οταν δε ζουμε στο δασος αλλα σε οργανωμενες πολεις.

Ξέρεις πως πάει...
τα δικά μου-δικά μου και τα δικά σου-δικά μου!

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Ξέρεις πως πάει...
τα δικά μου-δικά μου και τα δικά σου-δικά μου!

δύστυχως ετσι παει μου φαινεται. δε πειραζει ας λεγονται μερικα σωστα πραγματα, να ευαισθητοποιουνται καποιοι... ποτε μια συζητηση δεν ειναι ανουσια.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, medidia είπε

Είμαι κατά της απόφασης. Ή κάτι το απαγορεύεις σε όλους ή σε κανέναν. Δεν μπορεί ο άλλος να έχει δώσει ένα σεβαστό ποσό για να κάνει την ιδιοκτησία του Airbnb και το δικαστήριο να το απαγορεύει γιατί ενοχλούνται οι γείτονες.

Δεν ισχύει αυτό.

Δεν απαγορεύτηκε η χρήση του ως Air B&B. Απαγορεύτηκε η χρήση του διαμερίσματος ως επαγγελματικός χώρος γιατί έτσι προβλέπεται στο καταστατικό της πολυκατοικίας.

Δεν θα μπορούσε ούτε κομμωτήριο να το κάνει, ούτε να το νοικιάσει ως ιατρείο ούτε τίποτα άλλο. Τα περισσότερα καταστατικά πολυκατοικιών απαγορεύουν την εππαγελματική χρήση από τον 1ο όροφο και πάνω εξαιρουμένων των (τυχών) ισογείων καταστημάτων.

Αφελής / πονηρός ή απλά απρόσεκτος ο ιδιοκτήτης το μετέτρεψε σε κατάλυμα,  χωρίς να λάβει υπόψιν του το καταστατικό που είναι νομικά ισχυρό. 

Δημοσ.

Πάλι καλά που υπάρχει το AirBnb για να μπορούμε να βγάζουμε κέρδος από την ιδιοκτησία μας και χωρίς να δίνουμε μία στο κράτος.

To AirBnb είναι δύναμη για τους ιδιοκτήτες, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Έτσι για να ισοφαρίσουμε τα ενοίκια που μας βάζει να πληρώνουμε το κράτος (βλ. ΕΝΦΙΑ) ακόμα και για το δικό μας σπίτι!

Το AirBnb είναι δύναμη και για τους ταξιδιώτες. Πάλι καλά που υπάρχει και αυτό και μπορούμε και γυρίζουμε την Ελλάδα και τον κόσμο και να διαμένουμε πολύ φτηνά σε αξιοπρεπή διαμερίσματα που έχουν αξιολογήσεις χρηστών. Να πάνε να πνιγούν οι ξενοδόχοι. Ξυδάκι και σε αυτούς και σε όσους γκρινιάζουν για το Β&Β. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

Όσοι κλαίγεστε για το ότι δεν μπορείτε να βρείτε ένα σπίτι φτηνά, ψάξτε αλλού για τις αιτίες. Ψάξτε αλλού για τους λόγους που οι άνθρωποι σήμερα δεν μπορούν να έχουν μια δωρεάν δική τους στέγη, κάτι που ήταν αυτονόητο για τους Νεάντερταλ και που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο και σήμερα.

Ο φταίχτης για τον συγκεντρωμένο πλούτο (βλ. 1%) και την αδυναμία σας να έχετε δικό σας σπίτι δεν είναι το AirBnb.

Το AirBnb είναι η απάντηση στο κράτος-νταβατζή που τολμάει να μας πει τι θα κάνουμε με την περιουσία μας. Είναι η απάντηση στους ξενοδόχους επιχειρηματίες που βαράνε στο ψαχνό εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του κόσμου να γυρίσει τον κόσμο, να γα*****, και να κάνει διακοπές, την έλλειψη στέγης για να τα κάνει όλα αυτά, και με την απαγόρευση του ελεύθερου camping.

Ξυδάκι λοιπόν.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Lumini είπε

η βραχυχρονια μισθωση υπηρχε παντα, απλα τωρα διαδόθηκε με το ιντερνετ. Αυτο το πραγμα ηρθε για να μεινει καλο ειναι οτι οι πληκτρολογιομαχοι να το παρουν χαμπαρι. Το σπιτι μου θα το δινω μονο σε πλουσιους αλλοδαπους ...γιατι απο τους ελληνες βαρεθηκα να μετραω πιστολιασματα

Φόρους θα πληρώνεις ή θα πιστολιάζεις το κράτος;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Φόρους θα πληρώνεις ή θα πιστολιάζεις το κράτος;

ενφια και 15% στα εσοδα των ενοικιων.... τοσα πληρωνω. Ουτε σεντς παραπανω αν τολμησουν να αλλαξουν κατι.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, randomcat είπε

Πάλι καλά που υπάρχει το AirBnb για να μπορούμε να βγάζουμε κέρδος από την ιδιοκτησία μας και χωρίς να δίνουμε μία στο κράτος.

Αυτό είναι που λένε κοινωνική (και δευτερευόντως φορολογική) συνείδηση .... 

7 λεπτά πριν, randomcat είπε

Να πάνε να πνιγούν οι ξενοδόχοι. Ξυδάκι και σε αυτούς και σε όσους γκρινιάζουν για το Β&Β. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

Μαζί και το προσωπικό που απασχολούν και καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές, και αποδίδουν τον φόρο εισοδήματος του. Ας βρεθούν στο δρόμο μια και θα «πνίγουν» οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες.  Μετά θα γκρινιάζουμε για την ανεργία.  Επίσης άλλους φόρους και τέλη (Φ.Π.Α. Κλπ)

9 λεπτά πριν, randomcat είπε

Όσοι κλαίγεστε για το ότι δεν μπορείτε να βρείτε ένα σπίτι φτηνά, ψάξτε αλλού για τις αιτίες. Ψάξτε αλλού για τους λόγους που οι άνθρωποι σήμερα δεν μπορούν να έχουν μια δωρεάν δική τους στέγη, κάτι που ήταν αυτονόητο για τους Νεάντερταλ και που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο και σήμερα

Για πες ..........

Μετά όμως, υπάρχουν ανάγκες για  επιδόματα, κοινωνική πολιτική και διάφορα άλλα τα οποία ως γνωστόν προέρχονται από «αέρα κοπανιστό»

10 λεπτά πριν, randomcat είπε

Ξυδάκι λοιπόν.

Η επιτομή των παραπάνω και η επισφράγιση του διαλόγου και (συνολικά)  της επιχειρηματολογίας με «άποψη»  

Καλό βράδυ

• Like 2
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Lumini είπε

Μωρε να μεινει δε σου ειπα κατι γι αυτο το θεμα.... για τον τροπο που σκεφτεσαι ειπα και που ειναι διαφορετικος αναλογα το νημα. Αποδειξη κόβεις ή όχι, και αν όχι γιατι σε χαλαει που δε κοβει ο υδραυλικος? Αυτο μονο πες μου για να καταλαβω πως σκεφτεσαι και κατα τα αλλα δεν εχω να διαφωνισω μαζί σου.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Curtis76 είπε

Μωρε να μεινει δε σου ειπα κατι γι αυτο το θεμα.... για τον τροπο που σκεφτεσαι ειπα και που ειναι διαφορετικος αναλογα το νημα. Αποδειξη κόβεις ή όχι, και αν όχι γιατι σε χαλαει που δε κοβει ο υδραυλικος? Αυτο μονο πες μου για να καταλαβω πως σκεφτεσαι και κατα τα αλλα δεν εχω να διαφωνισω μαζί σου.

θα σου πω, θεωρω οτι ειναι δικαιο να πληρωνω ενφια και 15% για το σπιτι που νοικιαζω. Αν μου βαλεις κι αλλο φορο, θα δουλευω μαυρα.

Οι ελ.επ. εχουν χτισει σπιτια και για τα τρισεγγονα τους γιατι δουλευουν αποκλειστικα μαυρα, συν οτι ζητανε πολλες χιλιαδες ευρω. Ο μισθωτός παιρνει 3.60 και φορολογειτε θελει δε θελει.

Μου την δινει που πεσατε ολοι πανω στο airbnb, ενω δεν κοιτατε το συστημικο κλεψιμο των ελ.επ.

• Sad 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Lumini είπε

θα σου πω, θεωρω οτι ειναι δικαιο να πληρωνω ενφια και 15% για το σπιτι που νοικιαζω. Αν μου βαλεις κι αλλο φορο, θα δουλευω μαυρα.

Οι ελ.επ. εχουν χτισει σπιτια και για τα τρισεγγονα τους γιατι δουλευουν αποκλειστικα μαυρα, συν οτι ζητανε πολλες χιλιαδες ευρω. Ο μισθωτός παιρνει 3.60 και φορολογειτε θελει δε θελει.

Μου την δινει που πεσατε ολοι πανω στο airbnb, ενω δεν κοιτατε το συστημικο κλεψιμο των ελ.επ.

οκ εγινε κατανοητος ο τροπος σκεψης σου απο εμενα. Να ξερεις οταν παιζεις μπαλα με τα οπλα των αλλων παντα χανεις, γιατι οι αλλοι ειναι επαγγελματιες. Δεν αλλαζει ετσι η ζωη σου φιλε, γιατι το παιχνιδι δεν παιζεται για σενα. Παρασιτικά ίσως κερδισεις σε καποια φαση, αλλα θα ειναι προσωρινό οφελος, τα μεγαλα ψαρια περιμενουν.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Lumini είπε

Ψιτ και συ ελ.επ εισαι τωρα. Οποτε μαντεψε οτι λεγετε για τους ελ. επ. τοσα χρονια τωρα λεγετε και για τους νεους ψευτο ελ. επ. που θελουνε τις ελευθεριες των ελ. επ. αλλα οχι τις υποχρεωσεις τους.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, primeragt είπε

Ψιτ και συ ελ.επ εισαι τωρα. Οποτε μαντεψε οτι λεγετε για τους ελ. επ. τοσα χρονια τωρα λεγετε και για τους νεους ψευτο ελ. επ. που θελουνε τις ελευθεριες των ελ. επ. αλλα οχι τις υποχρεωσεις τους.

Εγω τα τελευταια χρονια μονο πληρωνω για το σπιτι......ξερεις τι θα πει ενφια και 15%? επειδη οσοι ειχαμε ενα σπιτακι και ειπαμε να βγαλουμε 5 φραγκα, γιναμε ξαφνικα λεφταδες ελ.επ?

• Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...