Προς το περιεχόμενο

Η Bose κλείνει τα καταστήματά της σε ΗΠΑ και Ευρώπη


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, qwerty99 είπε

Υπάρχει βέβαια τεράστια διαφορά στην τιμή μεταξύ τους...

Για τα Sennheiser HD 599 που είναι πιο οικονομικά τι λέτε ? ή ακόμα και για τα HD 650 

Τα HD650 είναι πολύ κοντά αν όχι ισάξια των HD660S και κοστίζουν λιγότερα. Τα HD599 είναι πολύ κοντά με τα ATH-M50X με τα τελευταία να δίνουν περισσότερη έμφαση στο μπάσο ενώ τα πρώτα είναι πιο neutral. Σε γενικές γραμμές όμως το vfm των Audio-Technica είναι πολύ υψηλό και για αυτό τα επέλεξα αρχικά. Πολύ δημοφιλή είναι τα PCX550 γιατί είναι και ασύρματα. Για την τιμή τους είναι άψογα αν δεν σε πειράζει μια ελαφρά παραχώρηση στα πρίμα.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, qwerty99 είπε

Υπάρχει βέβαια τεράστια διαφορά στην τιμή μεταξύ τους...

Για τα Sennheiser HD 599 που είναι πιο οικονομικά τι λέτε ? ή ακόμα και για τα HD 650 

Τα 599 είναι υποβαθμισμένη εκδοχή των 650/600 με λίγο πιο μπουκωμένο μπάσο και χειρότερη ευκρίνεια(αρκετά κατώτερα μεγάφωνα). Παίζουν όμως καλά για τα λεφτά τους αν τα θες για απευθείας χρήση με καλή φορητή πηγή ή κάρτα ήχου(πλην onboard). Τα άλλα θέλουν ενίσχυση 100€+.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, music_lover είπε

Πολύ δημοφιλή είναι τα PCX550 γιατί είναι και ασύρματα. Για την τιμή τους είναι άψογα αν δεν σε πειράζει μια ελαφρά παραχώρηση στα πρίμα.

Στην τιμή που πωλούνταν πριν 1+ χρόνο στην Ελλάδα δεν υπήρχε καμία σύγκριση. Ψάχνοντας για active noise cancellation για το γραφείο, όλα τα συγκριτικά κατέληγαν στις 3 κλασικές VFM περιπτώσεις: PXC550, Bose 35 και τα αντίστοιχα Sony. Χωρίς κάποιο να υπερισχύει αισθητά, μιας και στο ένα φόρουμ έβγαζαν καλύτερα τα μεν, στο διπλανό φόρουμ τα δε. Όταν έχεις διαβάσει 150 διαφορετικές κριτικές και δεν μπορείς να αποφασίσεις αν ένα προϊόν είναι συνολικά καλύτερο ενός άλλου, τότε μάλλον είναι μέσες άκρες ισάξια και πρέπει να λάβεις υπ' όψιν τις δικές σου προτιμήσεις.

Άκουσα τα Bose και μου άρεσαν, αλλά η διαφορά ήταν πως ειδικά στην Ελλάδα τα Sennheiser για κάποιο λόγο είχαν σχεδόν 100 ευρώ φθηνότερα στο skroutz (οπουδήποτε αλλού στο εξωτερικό κόστιζαν το ίδιο με τα Bose, γύρω στα 330). Συνεπώς μία η τιμή, μία το βάρος των PXC550 (το μικρότερο στην κατηγορία τους) ήταν αγορά με κλειστά τα μάτια και φυσικά δεν τη μετάνιωσα ούτε στο ελάχιστο.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως εψαχνα απο Σεπτεμβρη μεχρι Δεκεμβρη τα Q35 για να δοικιμασω το Noise canceling σε σχεση με τα Sony. Aν πηγα σε 10-15 μαγαζια συνολο σχεδον όλα ειχαν τα sony, Κανενα τα bose. Τελικα πήρα τα sony αν και τον Σεπτεμβρη ειχα ψηθει περισσότερο για τα Bose. Αυτο βεβαια μονο για ακουστικα αλλιως δεν παταω σε φυσικα καταστήματα :D 

Επεξ/σία από Chrisxxx
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν κανα χρονο αγορασα τα QC35 (είχα ήδη τα 25αρια) αλλα τα γυρισα πίσω. Τωρα εχω τα καινουρια τα Sony, πολύ καλύτερα, και τους εχω βαλει και ενα ModMic Wireless. Πέρα απο τα gadget-ακια που προσφερουν και το NC, ο ηχος των παλιων μου Sennheiser HD215 (ω ναι, ζουνε ακομα) ειναι μια χαρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Sony wh 1000xm3. Και τα εχεις ολα. Και αν εισαι κ πολυ audiophile τα χρησιμοποιεις wired. Μν το συζητατε πολυ. +1000e για ακουστικα ανοιχτου τυπου που μπορω να χρησιμοποιω σωστα μονο σε δωματιο με απολυτη ησυχια σαν τα hd πχ δεν ειναι για κανεναν που δεν ειναι επαγγελματιας η απλα ανοητος.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω για τα νέα Sony, καθώς συνολικά φαίνονται να είναι τα καλύτερα ANC ακουστικά αυτή τη στιγμή. Κάτι που είναι φυσιολογικό, καθώς όλα τα μοντέλα του ανταγωνισμού μετράνε ήδη κάποια χρόνια χωρίς σημαντική αναβάθμιση.

Για τα υπόλοιπα έχω να πω ότι αν μπλέξεις με audiophiles δεν βγάζεις άκρη. Ό,τι ακουστικά και να πάρεις, πάντα κάποιος θα βρεθεί να σου πει "ααα, σχετικά καλά είναι αυτά που πήρες των 1000 ευρώ, αλλά χάνουν στο soundstage σε σχέση με τα τάδε των 4000 ευρώ και ο ενισχυτής σου δεν είναι αρκετά καλός, πρέπει να πάρεις τον άλλον με την δείνα λάμπα και να βάλεις το καλώδιο που είναι φτιαγμένο από δέρμα μονόκερου και τρίχες χόμπιτ".

Επιπλέον ο κάθε ένας απολαμβάνει τη μουσική του υπό διαφορετικές συνθήκες: άλλοι μπορούν να απομονωθούν σε απόλυτη ησυχία και να αξιοποιήσουν τα εκάστοτε HD και άλλοι (όπως ο υποφαινόμενος) ζαχαρώνουν μεν τα 650 αλλά με δύο μικρά στο σπίτι το να κλειστούν σε ένα δωμάτιο και να βάλουν ακουστικά για ώρες αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας (γενικά η χρήση ακουστικών απαγορεύεται δια ροπάλου υπό απειλή παντόφλας).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 18/1/2020 στις 9:54 ΠΜ, nzeppos είπε

Σαν να λέμε ότι το καταναλωτικό κοινό δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να πάει να δοκιμάσει τα προϊόντα στο μαγαζί, αλλά βασίζεται σε reviews ή γνώμες τρίτων για να αγοράσει. 

Τα σημεία των καιρών. 

Οχι δεν είναι αυτη η σωστη ανάλυση . Είναι πολύ βαθύτερα τα αίτια αυτης της απόφασης , η BOSE πουλάει συστήματα ήχου , καλά συστήματα ήχου . Από την μια έχουν μπει πολλά φθηνά προϊόντα από την άλλη έχει χαθεί ο λόγος για το κυνήγι του καλού ήχου , έβδομη τέχνη και μουσική βιομηχανία απουσιάζει πλέον ώστε να δημιουργήσει φανατικούς οπαδούς και λάτρης του καλού ηχητικού αποτελέσματος.

Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω κάποιος που θα προτιμήσει τα προϊόντα της μπορεί να τα αγοράσει και από μια αλυσίδα ηλεκτρονικών.

Δεν αγοράζεις παπούτσια ας πούμε από reviews , θα πρέπει να τα δοκιμάσεις , αλλά δεν χρειάζεται να πας και σε κατάστημα της ΝΙΚΕ για να πάρεις παπούτσια ΝΙΚΕ  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανώς και δεν είναι η "σωστή" ανάλυση, αφού είναι πολύ επιφανειακή και συνοψίζεται στο "το καταναλωτικό κοινό δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να πάει να δοκιμάσει τα προϊόντα στο (εξειδικευμένο) μαγαζί". Οι βαθύτεροι λόγοι που προκαλούν αυτή τη συμπεριφορά είναι όσοι αναφέρεις και πιθανώς να υπάρχουν κι άλλοι (οικονομικά αποτελέσματα, ανάγκες για περικοπές βάσει μακροπρόθεσμου προγραμματισμού κλπ).

Δεν είπε κανένας ότι η Βose δεν πουλάει καλά συστήματα ήχου, μάλλον το αντίθετο ισχύει. Και μάλιστα όχι μόνο για μουσική, αλλά και για παράλληλες επαγγελματικές εφαρμογές, πχ. headset πιλότων ή τα αντίστοιχα του NFL (για το τελευταίο σύντομη ανάλυση εδώ). Απλώς όταν πολύς κόσμος νομίζει ότι τα καλύτερα ακουστικά του γαλαξία είναι τα Beats by Dre επειδή τα λανσάρει η Apple, τα σημεία των καιρών δείχνουν ότι μικρό νόημα έχει ένα κατάστημα Βοse.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 18/1/2020 στις 8:51 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Πας σε αποκλειστικά κατάστηματα της  Audio Tecnika   της Sony ή της Sennheiser  για να τα δοκιμάσεις;Σε καταστήματα ηλεκτρονικών τα βρίσκεις όλα μαζεμένα και τα δοκιμάζεις.

Δεν τα έχουν όλοι όλα. Εκεί που είμαστε UK είναι πολύ ευκολότερο σε σχέση με την Ελλάδα που έχεις όλο και όλο ένα Public και έναν Κωτσόβολο για να κάνεις τις δοκιμές και μάλιστα με μουσική και πηγές της πλάκας. Δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβεις πόσο καλό είναι ένα ακουστικό. Επίσης το κάθε σοβαρό ακουστικό όπως και κάθε σοβαρό ηχείο θέλει "στρώσιμο" για να ακούσεις κανονικά τον ήχο του διαφορετικά θα ακούς κάτι λασπώδες. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Σε κάθε περίπτωση τα προϊόντα της Bose θα παραμείνουν διαθέσιμα τόσο από το website της εταιρίας αλλά και e-shops όπως το Amazon." και πως θα ξέρεις αν σου ταιριάζει ή όχι στο αυτί; .. -.- 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...