Προς το περιεχόμενο

Air Fryers - Φριτέζες χωρίς λάδι


vagos_m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, villasg είπε

Μια απο τα ιδια αναπαυεται στο παταρι .
Τελικα πηρα μια Bomann FR 2264 CB  και απολαμβανω πατατουλες !!!!

Έχω μια ίδια άλλη μάρκα, θέλει πολύ λάδι, 2L..., είναι μπελάς μεγάλος το πλύσιμο, οι μερίδες είναι μικρές, οι αντιστάσεις είναι μέσα στο λάδι, μεγάλο κατασκευαστικό fail και για το καθάρισμα τους αλλά και γιατί τρώνε αρκετά εκατοστά από το δοχείο που βάζεις το λάδι, δεν τηγανίζει καλύτερα από μια κατσαρόλα, πιάνει πολύ χώρο.

Το μοναδικό θετικό είναι ότι έχει θερμοστάτη, τπτ άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν σου εχει κατσει να αδειασεις και καθαρισεις καποια απο αυτες που δεν βγαινει ο καδος και ειναι ολα μαζι γιαυτο τα λες αυτα ( ειχα ενδιαμεσα την https://www.skroutz.gr/s/317898/Philips-HD6103.html )

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ολα τα σχολια βλεπω αρνητικα στο θεμα λαδιου. Δηλαδη τι περιμενετε, να κανετε πατατες σε 500 ml λαδι? Λογω εστιατοριου, αν εχετε φρυτεζες για πατατες, ψαξτε λαδι απο καποιον παραγωγο που μπορει να πουλησει το 10λιτρο πχ στα 15 ευρω (ισως και πολλα να λεω)

ή δειτε the mart (κ.α. για επαγγελματιες)

Επεξ/σία από overpower
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, Nikosmile είπε

H Tefal Actifry κάνει γύρω στα 35min για 1kg πατάτες, στις προτηγανισμένες ο χρόνος μειώνεται στο μισό. Υπάρχει ανάδευση και εκτός από πατάτες κάνει ψητά λαχανικά, μανιτάρια, λουκάνικα, γύρο. Εκτός από τις συνταγές που την συνοδεύουν, όρεξη να υπάρχει για πειραματισμούς :P. Τα πλαστικά της πάντως είναι ευαίσθητα και θέλουν προσοχή!

Από τη στιγμή που αγοράζεις μια τέτοια συσκευή για πιο υγιεινή διατροφή ποιός ο λόγος να βάλεις προκατ πατατα που έχει γίνει σε φουλ λάδι με περισσότερα συντηρητικά και να μην κανεις απ την αρχή μια τηγανιά πατάτες; που θα γίνουν στον ίδιο χρόνο; 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, Mansora είπε

Από τη στιγμή που αγοράζεις μια τέτοια συσκευή για πιο υγιεινή διατροφή ποιός ο λόγος να βάλεις προκατ πατατα που έχει γίνει σε φουλ λάδι με περισσότερα συντηρητικά και να μην κανεις απ την αρχή μια τηγανιά πατάτες; που θα γίνουν στον ίδιο χρόνο; 

Πολυ σωστό μήνυμα. Στην ουσία, αυτες οι συσκευες δεν τηγανιζουν. Ψηνουν. Απλα,υπαρχει αυτη η ψευδαίσθηση του τηγανιτου.εγω υην εχω βολευτεί παρα πολυ.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Mansora είπε

Από τη στιγμή που αγοράζεις μια τέτοια συσκευή για πιο υγιεινή διατροφή ποιός ο λόγος να βάλεις προκατ πατατα που έχει γίνει σε φουλ λάδι με περισσότερα συντηρητικά και να μην κανεις απ την αρχή μια τηγανιά πατάτες; που θα γίνουν στον ίδιο χρόνο; 

Κάνεις μεγάλο λάθος, οι προτηγανισμένες έχουν πολύ λίγα λιπαρά (4-4,5 %). Ενώ οι σπιτικές τηγανητές είναι ωρολογιακή βόμβα με 15-20% λιπαρά. Επιπλέον οι προτηγανισμένες που παίρνω δεν έχουν συντηρητικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

Κάνεις μεγάλο λάθος, οι προτηγανισμένες έχουν πολύ λίγα λιπαρά (4-4,5 %). Ενώ οι σπιτικές τηγανητές είναι ωρολογιακή βόμβα με 15-20% λιπαρά. Επιπλέον οι προτηγανισμένες που παίρνω δεν έχουν συντηρητικά.

Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω ψάξει τόσο για τη θρεπτική αξία μιας και τρώμε το πολύ 2 φορές το μήνα.

Απ την άλλη δεν μπορώ να φανταστω ότι μια σπιτική πατάτα που έχει τηγανιστει σε ελαιόλαδο καλής ποιότητας όπως οι περισσότεροι Έλληνες χρησιμοποιούν στα σπίτια τους και το αλλάζουν μετά από 2 3 χρήσεις να συγκριθεί με μια βιομηχανική. Η προκατ έχει τηγανιστει σε σαφώς κατώτερο λάδι που έχει κάνει περισσοτερουσ Θερμικους κύκλους, στη συνέχεια καταψύχεται και μετά πέφτει πάλι σε ένα σπιτικό τηγάνι και όλα αυτά χωρίς να υπάρχουν συντηρητικά. 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

Κάνεις μεγάλο λάθος, οι προτηγανισμένες έχουν πολύ λίγα λιπαρά (4-4,5 %). Ενώ οι σπιτικές τηγανητές είναι ωρολογιακή βόμβα με 15-20% λιπαρά. Επιπλέον οι προτηγανισμένες που παίρνω δεν έχουν συντηρητικά.

Δέν έχει να κάνει μόνο με τα λιπαρά. Η φρέσκια αποροφάει μόλις το 5% απο το λάδι αλλά εκτός απο αυτό παίζει πολύ σηματνικό ρόλο το λάδι που έχει χρησιμοποιηθεί για τηγάνισμα (και αμφιβάλω αν εταιρία που πουλάει προτηγανισμένες την συμφέρει να βάζει καλό λάδι) όπως επίσης και το πόσες φορές έχει καεί αυτό το λάδι (το πιο σημαντικό απο όλα).

Επεξ/σία από vagos_m
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η βιομηχανία έχει  αυστηρούς κανόνες, μεγάλη τεχνογνωσία και σύγχρονη τεχνολογία για το τηγάνισμα. Αλλά η τηγανιτή πατάτα είναι από μόνη της είναι από τα χειρότερα τρόφιμα σε θρεπτική αξία. Και σε extra παρθένο ελαιόλαδο να γίνει το τηγάνισμα το ακρυλαμίδιο δεν το γλυτώνεις, επιπλέον απορροφούν τόσο ελαιόλαδο που οι θερμίδες είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση ακόμα και μια προτηγανισμένη στην actifry χωρίς λάδι είναι καλύτερη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους κύκλους τηγανίσματος πατάτας είναι στα fast food της γειτονιάς.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ειναι να περιμενεις 40 λεπτα και να καθαριζεις κιολας, τις ψηνεις και στον φουρνο.

Εγω κουραστηκα μονο που τα διαβαζω 😄

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

Η βιομηχανία έχει  αυστηρούς κανόνες, μεγάλη τεχνογνωσία και σύγχρονη τεχνολογία για το τηγάνισμα. Αλλά η τηγανιτή πατάτα είναι από μόνη της είναι από τα χειρότερα τρόφιμα σε θρεπτική αξία. Και σε extra παρθένο ελαιόλαδο να γίνει το τηγάνισμα το ακρυλαμίδιο δεν το γλυτώνεις, επιπλέον απορροφούν τόσο ελαιόλαδο που οι θερμίδες είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση ακόμα και μια προτιγανισμένη στην actifry χωρίς λάδι είναι καλύτερη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους κύκλους τηγανίσματος πατάτας είναι στα fast food τις γειτονιάς.

Η βιομηχανία τροφίμων έχει αυστηρούς κανόνες αλλά αυτό δεν εμπόδισε πχ τις αλλαντοβιομηχανίες να βάζουν κρέας αλόγων, τις υχθιοκαλλθεργιες φορμόλη και τόσες άλλες παραβάσεις που ακούμε και διαβάζουμε και άλλες που δεν θα μάθουμε ποτέ. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αιωρείται μια αφέλεια στη κουβέντα και θέλω να πω πως δεν υπάρχει βιομηχανία που να μην βασίζεται στην κερδοσκοποία με νουμερο 1 την βιομηχανία φαρμάκων. Ξεκινάμε απο εκεί. Διαφορετικά δεν θα έπρεπε να μην υπήρχανε εταιριες για σοκολάτες για παιδια, ζαχαρωτά, γαριδάκια, πατατάκια, και κάθε είδος επεξεργασμένου τροφιμου που δεν προσφέρει τπτ άλλο παρα μόνο απόλαυση σε βάρος της υγείας μας.
Επισης δεν θα αναφερθώ στην monsanto (όποιος έχει ψαχτεί και ξέρει ξέρει) απλα θα πω οτι αποφεύγω χρόνια τώρα κάθε είδους επεξεργασμενα και τυποποιημένα τρόφιμα.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως ότι βγάζει ο κήπος σου, όπως και να το μαγειρέψεις ειναι πολύ πιο ακίνδυνο απο αυτά τα "υγιεινά" που σου πουλάνε οι βιομηχανίες.
Και στην τελική ακόμα και η ζωική πρωτείνη είναι καρκινογόνα για τον ανθρώπινο οργανισμό, και για να προλάβω μερικούς, ο ανθρωπος δεν χρειάζεται την πρωτείνη αλλά τα αμινοξέα απο τα οποία αποτελείται αυτή. Αλλά τελος πάντων ας μην το συνεχίσω άλλο γιατι θίγω ένα κομμάτι που σηκώνει μεγάλη συζήτηση.
ας μείνουμε στο θέμα μας για τις φριτέζες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, Mansora είπε

Η βιομηχανία τροφίμων έχει αυστηρούς κανόνες αλλά αυτό δεν εμπόδισε πχ τις αλλαντοβιομηχανίες να βάζουν κρέας αλόγων, τις υχθιοκαλλθεργιες φορμόλη και τόσες άλλες παραβάσεις που ακούμε και διαβάζουμε και άλλες που δεν θα μάθουμε ποτέ. 

Να κάνουμε και λίγο πλάκα, το κρέας αλόγου είναι πολύ ανώτερο από το χοιρινό. Αν έβαζαν κρέας αλόγου στα αλλαντικά θα ήταν ευχής έργο. Εγκλήματα συμβαίνουν πάντα, δεν θα κάνουμε την εξαίρεση κανόνα. Διαφορετικά θα τα ισοπεδώσουμε όλα και θα πάμε να μείνουμε στις σπηλιές.

12 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Αν ειναι να περιμενεις 40 λεπτα και να καθαριζεις κιολας, τις ψηνεις και στον φουρνο.

Εγω κουραστηκα μονο που τα διαβαζω 😄

Το καλό πράγμα αργεί να γίνει 😂.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, vagos_m είπε

αποφεύγω χρόνια τώρα κάθε είδους επεξεργασμενα και τυποποιημένα τρόφιμα.

Ή εισαι ο Bear Grylls ή ψευδεσαι.

 

9 λεπτά πριν, vagos_m είπε

Και στην τελική ακόμα και η ζωική πρωτείνη είναι καρκινογόνα

Και ο ηλιος ειναι καρκινογονος. Δεν υπαρχει ζωη ομως χωρις ηλιο. Η ζωικη πρωτεινη ειναι απαραιτητη.

 

Συμπερασματικα, ολα με μετρο παιδια. Ουτε θα γυρισουμε στις σπηλιες και θα τρωμε μονο οτι φτιαχνουμε απο τη φυση, ουτε θα τρωμε μονο σπορους και ριζες. Ολα με μετρο. Και το μαρουλακι σου θα φας απο τον κηπο σου. Και το μπεργκερακι σου θα παρεις μια στις τοσες απο το φαστφουνταδικο. Και τις φακες σου θα φας και το κοτοπουλακι σου θα φας. Μια στο τοσο δεν παθαινεις τιποτα. Απλα ξαναλεω, ολα με μετρο.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...