Προς το περιεχόμενο

DJI Mavic Mini Review


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H DJI βρήκε τον τρόπο να μαγνητίσει και πάλι το ενδιαφέρον με το Mavic Mini. Η αλήθεια είναι πως η κινεζική εταιρεία διαθέτει –στην κατηγορία των drones- ιστορικό που δεν περνά απαρατήρητο, καθώς μας έχει χαρίσει ουκ ολίγα κορυφαία προϊόντα. Μια ματιά στη γκάμα της άλλωστε είναι αρκετή προκειμένου να καλύψει τα “θέλω” ακόμα και των πλέον απαιτητικών. Με το Mavic Mini όμως οι Κινέζοι ξεπέρασαν και τον εαυτό τους!

Εξαιρετικά μικρό σε διαστάσεις και με βάρος μικρότερο των 250 γραμμαρίων (θα αναλύσουμε παρακάτω τους λόγους για τους οποίους αυτό είναι μείζονος σημασίας), το Mavic Mini θέτει εκ νέου τα στάνταρ στην κατηγορία του, εντυπωσιάζοντας με τη σταθερότητα, την αυτονομία και φυσικά την ευελιξία του. Μπορεί να μην είναι σε θέση να κοντράρει σε λειτουργίες τα μεγάλα μοντέλα, όμως αν μη τι άλλο έρχεται να καλύψει άριστα ένα υπαρκτό και σημαντικό κενό στην αγορά.

Πάμε να το αναλύσουμε διεξοδικά όμως.

Νομοθεσία

Πριν περάσουμε στην παρουσίαση του drone αυτού καθ’ αυτού, ας σταθούμε λίγο στη σχετική νομοθεσία και ας εξηγήσουμε τι προσπάθησε να κάνει με το Mavic Mini η DJI αλλά και τι ισχύει στη χώρα μας.

991595114_mavicmini1.jpg.fdac690c7010cc7b3103a6a21acb9fc6.jpg

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό κανονισμό 2019/947 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μία πτητική λειτουργία ΣμηΕΑ (Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, η ελληνική απόδοση του όρου Unmanned Aircraft Systems ή UAS) ταξινομείται στην ανοικτή κατηγορία Α1 εφ’ όσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Η πτήση γίνεται σε αποστάσεις που δεν υπερβαίνουν τα 50 μέτρα προς κάθε κατεύθυνση από το σημείο χειρισμού (εκεί δηλαδή που βρίσκεστε εσείς).
  • Το ΣμηΕΑ έχει μέγιστη μάζα απογείωσης (ΜΤΟΜ) ίση ή μεγαλύτερη των 250 γραμμαρίων.
  • Για την ανοικτή κατηγορία Α1 λοιπόν δεν απαιτείται καταχώρηση του drone στο μητρώο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Το μόνο που καλείται να κάνει ο χρήστης, είναι να συμβουλευτεί το DAGR (Drone Aware – GR) προκειμένου να βεβαιωθεί ότι το drone του δε θα μπει σε κάποια απαγορευμένη περιοχή.

Για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες υπάρχουν διάφορες απαιτήσεις (όπως π.χ. εγγραφή στην ΥΠΑ, άδεια πτητικής λειτουργίας, κατάθεση σχεδίου πτήσης κλπ) ενώ υπάρχει κατώτατο όριο ηλικίας. Αν επιθυμείτε να διεισδύσετε στις λεπτομέρειες του κανονισμού, μπορείτε να τον βρείτε εδώ. Με λίγα λόγια πάντως, το Mavic Mini είναι από τα ελάχιστα drone της αγοράς που δεν χρειάζεται να μπλέξετε με γραφειοκρατικά θέματα, ένας από τους λόγους άλλωστε που δημιουργήθηκε.     

Εμφάνιση – Σχεδιασμός

Πάμε τώρα και στα του drone. Το Mavic Mini είναι ένα από τα μικρότερα και ελαφρύτερα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά, με τη DJI να αναφέρει σε κάθε ευκαιρία το βάρος του το οποίο δεν ξεπερνά τα 249 γραμμάρια –το ζυγίσαμε και ισχύει. Και όταν λέμε “σε κάθε ευκαιρία” κυριολεκτούμε, αφού ο αριθμός αυτός αναγράφεται παντού, από τη συσκευασία μέχρι το ίδιο το drone! Αν αναρωτιέστε γιατί αυτή η πρεμούρα για τα 250 γραμμάρια, να σας ενημερώσουμε πως αποτελούν το ανώτατο όριο βάρους για την αποφυγή της εγγραφής τους στα μητρώα των Αρχών σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

1849776646_mavicmini2.jpg.e9518d3053ff453f2d82427fe2308115.jpg

1703726440_mavicmini3.jpg.0e3fcd5d271d40ac08d5174fb7675b2e.jpg

Φυσικά με τέτοιο βάρος, το Mavic Mini δε θα μπορούσε παρά να έχει και ανάλογες διαστάσεις, όντας 140 x 82 x 57 χιλιοστά διπλωμένο και 245 x 290 x 55 σε πλήρη παράταξη με τις έλικες. Στην πρώτη περίπτωση, με τα πτερύγια και τις έλικες συμπτυγμένες είναι τόσο μικρό που χωρά ακόμα και στην τσέπη! Η DJI έχει επιλέξει ένα ανοιχτό γκρι χρώμα για το drone και μαύρο για τις λεπτομέρειές του. Στην πρόσοψη βρίσκεται η κάμερα με το σύστημα σταθεροποίησης τριών αξόνων ενώ στην πίσω του όψη συναντάμε τη θύρα για τις κάρτες microSD και μία micro USB για τη φόρτισή του.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να ετοιμάσετε το drone για μία πτήση είναι ελάχιστος –τα πάντα, από το στήσιμο μέχρι την ενεργοποίηση γίνονται χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Παρά το μικρό του βάρος, η κατασκευή του Mavic Mini είναι αρκετά στιβαρή αποπνέοντας premium αέρα και κάνοντας τον χρήστη να αισθανθεί ασφάλεια. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι η μπαταρία των 2400 mAh ζυγίζει περί τα 100 γραμμάρια, τότε το γεγονός ότι η DJI κατόρθωσε να πετύχει όλα τα παραπάνω με ένα drone 150 γραμμαρίων συνιστά ένα μικρό θαύμα.

Κάμερα

Εδώ είναι η πρώτη μεγάλη παραχώρηση που θα χρειαστεί να κάνει όποιος προτιμήσει το Mavic Mini. Η λογική λέει βέβαια πως κάποιος που ενδιαφέρεται για 4Κ βίντεο και κορυφαία ποιότητα εικόνας θα επενδύσει σε κάποιο μεγαλύτερο μοντέλο, ωστόσο και το Mavic Mini δεν τα καταφέρνει κι άσχημα. Είναι σε θέση να προσφέρει εγγραφή στα 1080p και τα 60 fps, εναλλακτικά η ανάλυση μπορεί να ανέβει μέχρι και τα 2,7K (σαν να λέμε 2750 x 1530) με τα καρέ/δευτερόλεπτο ωστόσο να πέφτουν στο μισό. H DJI έχει εξοπλίσει το drone με αισθητήρα CMOS 1/2,3” στα 12 MP. O φακός της κάμερας έχει διάφραγμα f/2,8 με οπτική γωνία 83ο και ελάχιστη απόσταση εστίασης ενός μέτρου.

DJI_0023.JPG.094f55bbeef7a0c9d8e59ec88afce0f6.JPG

Δοκιμάζοντας το Mavic Mini σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν απογοητευτήκαμε. Στη διάθεσή μας βρίσκονταν διάφορες λειτουργίες (Sports, CineSmooth, Position κλπ) προκειμένου να επιλέξουμε την κατάλληλη ανάλογα με τη χρήση που σκοπεύαμε να του κάνουμε, όχι όμως και χρωματικά προφίλ. Γενικότερα η κάμερα του drone δεν προσφέρει ιδιαίτερες παραμετροποιήσεις όσον αφορά στις ρυθμίσεις της. Ο δε μηχανικός σταθεροποιητής τριών αξόνων έκανε άψογη δουλειά, χαρίζοντάς μας σε γενικές γραμμές σταθερά πλάνα και φωτογραφίες.

Σε εσωτερικούς χώρους τώρα, το Mavic Mini ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας με δύο όμως αστερίσκους: αφ’ ενός χρειαζόταν πολλή προσοχή κατά τον χειρισμό του (περισσότερα επ’ αυτού παρακάτω) και αφ’ ετέρου απαιτούσε καλό φωτισμό για να μας χαρίσει τα ίδια αποτελέσματα με τις εξωτερικές δοκιμές. Μας αποζημίωσε πάντως με καλύτερο και πιο ισορροπημένο ήχο –που έτσι κι αλλιώς δηλαδή ήταν απόλυτα ικανοποιητικός.
Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Mavic Mini είναι φυσικά τα QuickShots, με το λιλιπούτειο drone της DJI να υποστηρίζει τα Dronie, Circle, Helix και Rocket. Φροντίσαμε ώστε το smartphone στο οποίο είχαμε εγκαταστήσει την εφαρμογή DJI Fly να έχει όση το δυνατόν περισσότερη ελεύθερη RAM προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα κατά την εκτέλεσή της και δεν απογοητευτήκαμε. Αυτό που βέβαια προκαλεί ερωτηματικά, είναι η αδυναμία του Mavic Mini να ακολουθήσει τον χρήστη –παρ’ ότι τον εντοπίζει στα QuickShots.

Χειρισμός – Λειτουργίες

Το χειριστήριο του Mavic Mini βαδίζει στα χνάρια του ίδιου του drone σχεδιαστικά. Είναι εργονομικό και διαθέτει πτυσσόμενες λαβές και υποδοχή για smartphone –το τελευταίο αποζημιώνει για την απουσία οθόνης. Είναι συμβατό πρακτικά με κάθε συσκευή: χωρέσαμε μέχρι και iPhone 11 Pro Max! Από πλευράς διαστάσεων είναι εξίσου συμπαγές και άρα φορητό. Εξασφαλίζει εύκολο έλεγχο του Mavic Mini, διαθέτοντας αποκλειστικά πλήκτρα για τη λήψη φωτογραφίας και βίντεο ενώ οι δύο αναλογικοί μοχλοί του μπορούν να προγραμματιστούν μέσα από το app.

Θα το συνδέσετε στο smartphone σας μέσω της θύρας micro USB που έχει στην αριστερή του πλευρά –χρησιμεύει και για τη φόρτισή του. Στη συσκευασία του Mavic Mini περιλαμβάνονται όλα τα πιθανά καλώδια που μπορεί να χρειαστείτε (USB-C, micro USB, Lightning) οπότε είστε καλυμμένοι ό,τι συσκευή κι αν διαθέτετε. Σημειώστε εδώ ότι εν αντιθέσει με τα μεγαλύτερα –και ακριβότερα- μοντέλα της DJI, το Mavic Mini δεν υποστηρίζει OccuSync 2.0 και κατ’ επέκταση smart controllers.

992191744_mavicmini_screenshot5.jpg.b48c5bd802f46e9d3d4570f58abd4a72.jpg

2012569176_mavicmini_screenshot5.jpg.4f4f2236839f80ebd9d91075d56844d6.jpg 1145569346_mavicmini_screenshot3.jpg.fca352ae65103218fbd8a449c62deb04.jpg 1810674116_mavicmini_screenshot4.jpg.b2d9954df99f50888aa555d4e15cb329.jpg 

Η δε εφαρμογή Fly έχει επανασχεδιαστεί. Το περιβάλλον χρήστη είναι αρκετά λειτουργικό, προσφέροντας στον χρήστη τον πλήρη έλεγχο του drone συμπεριλαμβανομένων των QuickShots και ορισμένων ακόμα λειτουργιών (δεν υποστηρίζεται χειρισμός μέσω χειρονομιών). Στα θετικά και η ύπαρξη αρκετών οδηγών και tutorials στα οποία μπορεί να καταφύγει κανείς προκειμένου να μάθει πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες του Mavic Mini. Μας ξένισε ελαφρώς το γεγονός πως κάποια εξ αυτών ήταν μόνο στα Κινέζικα, όμως λογικά πρόκειται για κάτι που θα πρέπει να έχει λυθεί σύντομα.

Αναφέραμε πιο πάνω ότι ιδιαίτερα κατά τη χρήση του drone σε εσωτερικούς χώρους θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι το Mavic Mini δε διαθέτει τους αισθητήρες που συναντάμε στα μεγαλύτερα μοντέλα, δεν αντιλαμβάνεται εμπόδια και τοίχους και κατ’ επέκταση είναι αρκετά επιρρεπές στις φθορές. Ως εκ τούτου η χρήση των προστατευτικών των ελίκων κρίνεται μάλλον απαραίτητη. Οι αισθητήρες στη βάση του τουλάχιστον του εξασφαλίζουν ομαλές προσγειώσεις και ακριβή έλεγχο σε εσωτερικούς χώρους, όταν το GPS δεν έχει σήμα.

Η αυτονομία της μπαταρίας του Mavic Mini ήταν υποφερτή αφού δεν ξεπέρασε τα 30 λεπτά. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα που το δοκιμάσαμε υπό δυνατό αέρα, οι αντοχές του ίσα που ξεπέρασαν τα 20 λεπτά. Το χειρότερο είναι πως η φόρτιση γίνεται μέσω micro USB. To drone έρχεται με λειτουργία επιστροφής στη βάση την οποία θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα σε περίπτωση που χάσει το σήμα με το χειριστήριό του –μας συνέβη έχοντας ξεπεράσει βέβαια αρκετά τα 50 μέτρα απόστασης. Λόγω των διαστάσεών του βέβαια, πρακτικά ήταν αδύνατον να το διακρίνουμε από απόσταση μεγαλύτερη των 35-40 μέτρων.

Συμπέρασμα

Πριν σπεύσετε να κάνετε δικό σας το Mavic Mini θα ήταν σώφρον να απαντήσετε σε μία βασική ερώτηση: ποιος είναι ο σκοπός της αγοράς του; Μπορεί να είναι μικροκαμωμένο και χαριτωμένο όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι παιχνίδι. Επίσης δεν έχει τη δυνατότητα να κοντράρει τα μεγαλύτερα μοντέλα σε ό,τι αφορά την ποιότητα των φωτογραφιών και των βίντεο. Τέλος, παρ’ ότι ο χειρισμός του είναι αρκετά άνετος και δεν πρόκειται να σας δημιουργήσει προβλήματα, απαιτεί προσοχή λόγω του μικρού του μεγέθους και της αντίστοιχα μικρής ανθεκτικότητάς του στις συγκρούσεις.

Παρ’ όλα αυτά όμως, το Mavic Mini είναι ένα εξαιρετικά προσιτό drone (η τιμή του είναι στα 399€) με σπουδαία σχέση τιμής/απόδοσης και πλήθος λειτουργιών και δυνατοτήτων. Με €100 παραπάνω, είναι διαθέσιμο η Fly More έκδοση η οποία φέρει συνολικά 3 μπαταρίες, φορτιστή βάσης και για τις τρεις (όχι ταυτόχρονα), USB charger, επιπλέον προπέλες και προστατευτικά για πτήσεις σε κλειστούς χώρους. Χάρη στο συμπαγές του design και τα χαμηλά επίπεδα θορύβου του, μπορεί να πετάξει εκεί που τα άλλα, μεγαλύτερα drones αδυνατούν, χαρίζοντάς σας σπουδαία πλάνα. Η DJI το έχει προικίσει με ενδιαφέρουσες λειτουργίες που θα σας επιτρέψουν να εξαντλήσετε τη δημιουργικότητά σας, καταβάλλοντας παράλληλα τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια. Και το καλύτερο; Όταν τελειώσετε, το βάζετε στην τσέπη σας και φεύγετε!

Οι ελλείψεις του δε γίνεται να περάσουν απαρατήρητες αφού λειτουργίες που έχουμε εκτιμήσει σε άλλα drones (αισθητήρες εμποδίων, έλεγχος μέσω χειρονομιών, 4K κάμερα με zoom, δυνατότητες λήψης και περισσότερες ρυθμίσεις κ.α.) λάμπουν διά της απουσίας τους, ωστόσο στο φινάλε τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων.


Διαβάστε ολόκληρο το review

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δυστηχως παρά πολλά πρόβληματα με αυτό το drone.χειροτερο και από το spark για αυτό πολλοί τα πουλάνε εαν δείτε σε αγγελίες μέσα σε ένα μήνα που το αγοράζουν.κριμα...φαίνεται ότι βιάστηκαν να το βγάλουν στην αγορά.

  • Like 2
  • Sad 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το εχω 1 μηνα τωρα με σχεδον καθημερινη χρηση και μπορω να πω οτι δεν αξιζει και τοσο.

οκ, ειναι λιγο πιο οικονομικο αλλα:

.

-Δεν εχει καθολου καλη εμβέλεια (με το ζορι 150 μέτρα)

-Τρεμοπαίζει μερικες φορες η εικονα, νομιζα πως φταιει το δικο μου DJI αλλα το ιδιο ακριβώς κανει και σε αλλους

-Δεν γραφει 4K, σήμερα μεχρι και το ρολόι μου γραφει 4K

-Χαλια βύσμα φόρτισης παμπάλαιου τυπου Micro USB. Ουτε καν θυμαμαι εαν εχω καλώδιο για αυτο....

.

κατα τ'αλλα, ωραίο, μικρο ελαφρη, καλη σταθεροτητα στο gimbal και με 3+ Beaufort

Επεξ/σία από mader
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, iphonakiass είπε

Δυστηχως παρά πολλά πρόβληματα με αυτό το drone.χειροτερο και από το spark για αυτό πολλοί τα πουλάνε εαν δείτε σε αγγελίες μέσα σε ένα μήνα που το αγοράζουν.κριμα...φαίνεται ότι βιάστηκαν να το βγάλουν στην αγορά.

 

Σε ποια προβληματα αναφερεσαι; Σε ρωταω γιατι σαν χρηστης θελω να ξερω.. Προσωπικα ηθελα ενα εισαγωγικο drone με compact διαστασεις  να κανει την δουλεια του χωρις να χρειαστει να βαλω το χερι βαθεια στην τσεπη και να μαθω καλα τα του χωρου και μετα να αποφασισω αν θελω να ξοδεψω μια μικρη περιουσια για ενα μεγαλο μοντελο και με εχει βγαλει ασπροπροσωπο. Ο μονος λογος που δεν ειχα παρει ενα drone μεχρι στιγμης ειναι επειδη δεν υπηρχε ενα compact της προκοπης σε καλη τιμη να το περνω μαζι μου και να το βαζω στην τσαντα με το gimbal μου, την καμερα μου χωρις να εχω 800 κιλα βαρος μαζι μου στα ταξιδια. Ειναι και το γεγονος ισως οτι φοβομουν να επενδυσω σε κατι που στοιχιζει κοντα στα 1000 ευρω με τον φοβο να το χασω χωρις να εχω πρωτα εμπειρια. Νομιζω για εμενα ηταν η τελεια λυση.

Ο χειρισμος ειναι πανευκολος αν παρεις τις απαραιτητες προφυλαξεις, το βιντεο και οι stills αξιοπρεπεστατες αν δεν θελεις να κανεις επαγγελματικη δουλεια και γενικα δεν εχω αντιμετωπισει μεχρι στιγμης το παραμικρο στο μικρο ομολογουμενως διαστημα του εναμιση μηνα που το εχω.
Το μονο προβλημα που μπορω να σκεφτω ειναι το wifi signal loss σε περιοχη με εντονη wifi καλυψη αλλα προσωπικα δεν θα το χρησιμοποιουσα τοσο σε busy area και οχι χωρις να ειναι στο καταλληλο υψος λογω της ελλειψης αποφυγης εμποδιων. Μια φορα που εχασα το σημα μεσα στην πολη σε 5 δευτερα ξαναηρθε και απο οτι εχω δει μεχρι στιγμης το return to home σε αντιθεση με αυτα που διαβαζω δουλευει ΑΨΟΓΑ.
Για αυτο που το θελω δηλαδη για ταξιδια για μερικα ωραια βιντεο για προσωπικη χρηση ειναι τελειο και με εχει καλυψει απολυτα. 
Εδωσα και 39 ευρω να κανω την εγγυηση στο site και νομιζω οτι ειμαι υπερκαλλυμενος για αυτα που περιμενα και αυτα που περνω με τα λεφτα που εδωσα..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 7
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εσείς που ασχολείστε με τα drones και κυρίως τα dji πέφτει η τιμή τους μετά από κάποιους μήνες? Είναι σας τα κινητά? Δηλαδή αν κάνει κάποιος υπομονή μπορεί να το βρει φθηνότερο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω γιατί τόσο αρνητικά σχόλια για προβλήματα τα οποία δεν τα αναφέρουν καν. 
το αγόρασα day1 με το που ήρθε Ελλάδα το πετάω 2-3 φορές την βδομάδα και είμαι πολύ ευχαριστημένος σε όλα. 
το έχω στείλει 1 χλμ μακριά(σε ανοιχτό χώρο) και έκανα μια χαρά λήψεις. Το ότι Έχει παλιό usb δεν μου λέει κάτι για ένα drone το οποίο το αγόρασα 500 ευρώ με τρεις μπαταρίες! 
Σε αυτούς που λένε αρνητικά σχόλια ας βάλουν το χέρι στην τσέπη να πληρώσουν 1000+ να έχουν κάτι πιο ποιοτικό. 
εχω Mavic 2 pro, Mavic air και Mavic mini. Δεν θα συγκρίνω το pro αλλά το air με το mini το οποίο air είναι πιο ποιοτικό σαν κατασκευή και με 4κ βίντεο αλλά έχει και τα διπλάσια χρήματα! 
με λίγα λόγια ότι πληρώσεις παίρνεις και στα 500 ευρώ δεν υπάρχει κάτι καλύτερο 

  • Like 8
  • Thanks 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επιδη ψαχνομαι για  phantm 3 4 μπορωνα το πεταω ? για ερασιτεχνικη χρηση μονο , να βγαζω γουστα , επασχια .... για πειτε καποιςο που γνωριζει 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

31 λεπτά πριν, morgan21 είπε

Δεν ξέρω γιατί τόσο αρνητικά σχόλια για προβλήματα τα οποία δεν τα αναφέρουν καν. 
το αγόρασα day1 με το που ήρθε Ελλάδα το πετάω 2-3 φορές την βδομάδα και είμαι πολύ ευχαριστημένος σε όλα. 
το έχω στείλει 1 χλμ μακριά(σε ανοιχτό χώρο) και έκανα μια χαρά λήψεις. Το ότι Έχει παλιό usb δεν μου λέει κάτι για ένα drone το οποίο το αγόρασα 500 ευρώ με τρεις μπαταρίες! 
Σε αυτούς που λένε αρνητικά σχόλια ας βάλουν το χέρι στην τσέπη να πληρώσουν 1000+ να έχουν κάτι πιο ποιοτικό. 
εχω Mavic 2 pro, Mavic air και Mavic mini. Δεν θα συγκρίνω το pro αλλά το air με το mini το οποίο air είναι πιο ποιοτικό σαν κατασκευή και με 4κ βίντεο αλλά έχει και τα διπλάσια χρήματα! 
με λίγα λόγια ότι πληρώσεις παίρνεις και στα 500 ευρώ δεν υπάρχει κάτι καλύτερο 

To γεγονος οτι εχεις και ακριβοτερα μοντελα αποδεικνυει λοιπον αυτο που λεω και χαιρομαι που το τονιζεις, εχοντας και σαφεστατα μεγαλυτερη εμπειρια με αρκετα μοντελα.  Για τα λεφτα του το θεωρω πολυ καλο vfm και σε αποσταση και εγω το εχω πεταξει μακρια και με αρκετο ανεμο χωρις το παραμικρο θεμα! Το return to home που φοβομουν να ειμαι ειλικρινης πιο πολυ απο ολα λειτουργει αψογα! 
Το μονο μου θεμα αυτη την στιγμη ειναι η τραγικη ελλειψη απο μπαταριες παγκοσμιως γιατι δυστυχως δεν μπορουσα ποτε να βρω το fly more kit αλλα κατα τα αλλα ειμαι υπερευχαριστημενος για τα 400 ευρω που εδωσα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, mader είπε

το εχω 1 μηνα τωρα με σχεδον καθημερινη χρηση και μπορω να πω οτι δεν αξιζει και τοσο.

οκ, ειναι λιγο πιο οικονομικο αλλα:

.

-Δεν εχει καθολου καλη εμβέλεια (με το ζορι 150 μέτρα)

-Τρεμοπαίζει μερικες φορες η εικονα, νομιζα πως φταιει το δικο μου DJI αλλα το ιδιο ακριβώς κανει και σε αλλους

-Δεν γραφει 4K, σήμερα μεχρι και το ρολόι μου γραφει 4K

-Χαλια βύσμα φόρτισης παμπάλαιου τυπου Micro USB. Ουτε καν θυμαμαι εαν εχω καλώδιο για αυτο....

.

κατα τ'αλλα, ωραίο, μικρο ελαφρη, καλη σταθεροτητα στο gimbal και με 3+ Beaufort

Σαν επαγγελματιας του χωρου να σου πω οτι το εκανα δωρο στον ανιψιο μου και ισχυει οτι λες. Η εμβελεια ειδικα εαν εισαι σε χωρο με παρεμβολες δεν παει μακρυα συν οτι ειναι ασταθες.

54 λεπτά πριν, morgan21 είπε

Δεν ξέρω γιατί τόσο αρνητικά σχόλια για προβλήματα τα οποία δεν τα αναφέρουν καν. 
το αγόρασα day1 με το που ήρθε Ελλάδα το πετάω 2-3 φορές την βδομάδα και είμαι πολύ ευχαριστημένος σε όλα. 
το έχω στείλει 1 χλμ μακριά(σε ανοιχτό χώρο) και έκανα μια χαρά λήψεις. Το ότι Έχει παλιό usb δεν μου λέει κάτι για ένα drone το οποίο το αγόρασα 500 ευρώ με τρεις μπαταρίες! 
Σε αυτούς που λένε αρνητικά σχόλια ας βάλουν το χέρι στην τσέπη να πληρώσουν 1000+ να έχουν κάτι πιο ποιοτικό. 
εχω Mavic 2 pro, Mavic air και Mavic mini. Δεν θα συγκρίνω το pro αλλά το air με το mini το οποίο air είναι πιο ποιοτικό σαν κατασκευή και με 4κ βίντεο αλλά έχει και τα διπλάσια χρήματα! 
με λίγα λόγια ότι πληρώσεις παίρνεις και στα 500 ευρώ δεν υπάρχει κάτι καλύτερο 

Φιλε μου απο που να σου πρωτοξεκινησω. Εχω πολλα αρνητικα να σου πω αλλα θα σταθω σε 2. Η εφαρμογη για android ειναι για γελια. Μερικες αξιολογησεις στο play store θα σε πεισουν. Το χειριστηριο φορτιζει το κινητο σου με αποτελεσμα να πεφτει η μπαταρια σε χρονο 0 (σε android παλι)

 

  • Like 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα 30 λεπτα αυτονομιας ειναι υποφερτά? Ποιο drone εχει σαφως καλυτερη επιδοση?

Το microUSB μειονέκτημα? Θα ηταν καλυτερα ενα propietary βυσμα που δεν μπορεις να το φορτισεις απο πουθενά αλλου, πλην του φορτιστη του? Εδω παρακαλάμε τοσα χρόνια να υιοθετησουν κοινά βύσματα. Το ακομα καλυτερο θα ηταν να υιοθετουσαν USB-C, αλλα τελος πάντων ας μην ειμαστε αχαριστοι.

Τα 2.7Κ ανάλυση μειονέκτημα? Η ανάλυση ειναι απλά μια ποιοτικη παράμετρος ενος βίντεο, και ειναι αρκετά καλη. Η εικόνα του Mavic ειναι πολυ καλης ποιοτητας για την πλειοψηφια των μέσων στην οποια θα προβληθουν τα βιντεο του.

Δεν ειχα ποτε αισθητηρες τετοιους στα drones μου και δεν προβληματιστικα ποτε. Για να το τρακάρεις, ενα drone αυτης της κατηγοριας, πρεπει να το κάνεις επιτηδες.

Το follow me ειναι μια λειτουργια που οντως χρειαζεται περιμετρικους αισθητηρες. Απο την στιγμη που δεν τους έχει, καλα κανει και δεν προσφερει την λειτουργια αυτη.

Θα περιμενα να δω παράπονα για την εμβέλεια του. Οσοι υποψηφιοι αγοραστες του Mini, καλα θα κάνουν να κοιτάξουν να προμηθευτουν την FCC εκδοση και οχι την CE που πωλειται στην Ευρωπη. Αυτό αμα θελετε να φτάσετε στα 3 και 4χλμ μακρυα.

 

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, tsoukalasKaminia είπε

Σαν επαγγελματιας του χωρου να σου πω οτι το εκανα δωρο στον ανιψιο μου και ισχυει οτι λες. Η εμβελεια ειδικα εαν εισαι σε χωρο με παρεμβολες δεν παει μακρυα συν οτι ειναι ασταθες.

Φιλε μου απο που να σου πρωτοξεκινησω. Εχω πολλα αρνητικα να σου πω αλλα θα σταθω σε 2. Η εφαρμογη για android ειναι για γελια. Μερικες αξιολογησεις στο play store θα σε πεισουν. Το χειριστηριο φορτιζει το κινητο σου με αποτελεσμα να πεφτει η μπαταρια σε χρονο 0 (σε android παλι)

Άρα το πρόβλημα είναι στην εφαρμογή του Android και ότι οι Android συσκευές φορτίζουν στο χειριστήριο. 
οποτε η εφαρμογή του Android είναι κακογραμμένη και δημιουργεί αυτά τα δυο προβλήματα.

Εγώ με iPhone δεν έχω κανένα από τα προβλήματα που αναφέρεις.

οποτε μην κατηγορούμε το drone 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, morgan21 είπε

Άρα το πρόβλημα είναι στην εφαρμογή του Android και ότι οι Android συσκευές φορτίζουν στο χειριστήριο. 
οποτε η εφαρμογή του Android είναι κακογραμμένη και δημιουργεί αυτά τα δυο προβλήματα.

Εγώ με iPhone δεν έχω κανένα από τα προβλήματα που αναφέρεις.

οποτε μην κατηγορούμε το drone 

Ανέφερα 2 προβλήματα από τα κάμποσα που έχει που είναι αστεία. Πλέον υπάρχουν και άλλα αξιόλογα drones εκεί έξω και η DJI δεν είναι μονόδρομος.

Επεξ/σία από tsoukalasKaminia
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...