Exodia The Forbidden One Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά ήθελα να ρωτήσω το εξής ο αδερφός μου πήγε σήμερα να πληρώσει ένα λογαριασμό σε μία τράπεζα με κάρτα και ενώ η τράπεζα είχε ως του είπε ότι δεν μπορεί να πληρώσει με κάρτα παρά μόνο με κάρτα της ίδιας της Τράπεζας. Ισχύει αυτό δεν είναι παράνομο που δεν είναι υποχρεωμένοι τράπεζα εφόσον έχει pos να δεχτεί κάρτα από ποια τράπεζα και αν είναι ?
GREGORYMO Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 27 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε Καλησπέρα παιδιά ήθελα να ρωτήσω το εξής ο αδερφός μου πήγε σήμερα να πληρώσει ένα λογαριασμό σε μία τράπεζα με κάρτα και ενώ η τράπεζα είχε ως του είπε ότι δεν μπορεί να πληρώσει με κάρτα παρά μόνο με κάρτα της ίδιας της Τράπεζας. Ισχύει αυτό δεν είναι παράνομο που δεν είναι υποχρεωμένοι τράπεζα εφόσον έχει pos να δεχτεί κάρτα από ποια τράπεζα και αν είναι ? Δεν νομίζω να είναι υποχρεωμένοι. Και γιατί δεν πήγε στην τράπεζα που είναι η κάρτα, να ξεμπερδευει ?
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Δεν νομίζω να είναι υποχρεωμένοι. Και γιατί δεν πήγε στην τράπεζα που είναι η κάρτα, να ξεμπερδευει ? βολευε καλυτερα ηταν πιο κοντα, δηλαδη συγνωμη με αυτη την λογικη μπορουν και τα μαγαζια να δεχονται pos μονο απο τραπεζα που θελουν 1
Γιαούρτι Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 ρε τύπε που ζεις; οι τράπεζες κάνουν κουμάντο. Τι αναρωτιέσαι αν είναι νόμιμο; 2
pluss Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ας μάθει να πληρώνει online από εδώ και στο εξής, δεν υπάρχει λόγος να τρέχει σε υποκαταστήματα για τέτοια πράγματα. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από pluss 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Τα καταστηματα ειναι για εξυπηρετηση πελατων της ιδιας τραπεζας.
GREGORYMO Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 6 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε βολευε καλυτερα ηταν πιο κοντα, δηλαδη συγνωμη με αυτη την λογικη μπορουν και τα μαγαζια να δεχονται pos μονο απο τραπεζα που θελουν Υπάρχουν μαγαζιά που δεν δέχονται πχ την American express. Είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ ? 6 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε βολευε καλυτερα ηταν πιο κοντα, δηλαδη συγνωμη με αυτη την λογικη μπορουν και τα μαγαζια να δεχονται pos μονο απο τραπεζα που θελουν Αυτό είναι λογοπαίγνιο. Η τράπεζα ΕΚΔΙΔΕΙ κάρτα και εσύ θα πας με κάρτα του ανταγωνιστή! Σαν να λέμε αγοράζω τον καφέ από τα Everest και πάω και τον πίνω στου ΓΡΗΓΟΡΗ (παίρνοντας από εκεί ένα μπουκαλάκι νερό). 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 12 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε Καλησπέρα παιδιά ήθελα να ρωτήσω το εξής ο αδερφός μου πήγε σήμερα να πληρώσει ένα λογαριασμό σε μία τράπεζα με κάρτα και ενώ η τράπεζα είχε ως του είπε ότι δεν μπορεί να πληρώσει με κάρτα παρά μόνο με κάρτα της ίδιας της Τράπεζας. Ισχύει αυτό δεν είναι παράνομο που δεν είναι υποχρεωμένοι τράπεζα εφόσον έχει pos να δεχτεί κάρτα από ποια τράπεζα και αν είναι ? Ο αδερφός σου έπρεπε να πληρώσει το λογαριασμό online και να τελειώνει.
Conan2046 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε 1.Υπάρχουν μαγαζιά που δεν δέχονται πχ την American express. Είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ ? 2.Αυτό είναι λογοπαίγνιο. Η τράπεζα ΕΚΔΙΔΕΙ κάρτα και εσύ θα πας με κάρτα του ανταγωνιστή! Σαν να λέμε αγοράζω τον καφέ από τα Everest και πάω και τον πίνω στου ΓΡΗΓΟΡΗ (παίρνοντας από εκεί ένα μπουκαλάκι νερό). Για το 1 δεν είναι παράνομο. Είναι υποχρεωτική η αποδοχή Visa, Master Card, Maestro, Union Pay και προαιρετική η αποδοχή Diners, Discover, American Express και οποιασδήποτε άλλης κάρτας Για το 2 δεν είμαι σίγουρος για την νομιμότητα ή όχι αλλά δεν έχω δει να κοιτάνε σε κανένα κατάστημα αν είσαι πελάτης ή όχι, επιπλέον προσφέρουν μια υπηρεσία και παίρνουν μια προμήθεια για την συναλλαγή που εκτελούν. Οπότε δεν μου φαίνεται και τόσο νόμιμο να αρνούνται την κάρτα. 1
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν ήξερε να πληρώνει ονλαιν καλά είναι το θέμα είναι ότι δεν ξερει και πριζει έμενα. Αν η τράπεζα δέχεται κάρτα μόνο δικια της με την ίδια λογική δεν θα μπορούσα να βγάλω λεφτά από ATM της εθνικής με κάρτα Alpha , είναι τραπεζική συναλλαγή και έπρεπε να την κάνει και να τον χρέωναν παράπανω Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από Exodia The Forbidden One
POS Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 26/2/2020 στις 1:15 ΠΜ, Γιαούρτι είπε ρε τύπε που ζεις; οι τράπεζες κάνουν κουμάντο. Τι αναρωτιέσαι αν είναι νόμιμο; η visa και η mastercard κανουν κουμαντο σε οτι αφορα τις συναλλαγες με καρτες. Στις 25/2/2020 στις 8:41 ΜΜ, Exodia The Forbidden One είπε Καλησπέρα παιδιά ήθελα να ρωτήσω το εξής ο αδερφός μου πήγε σήμερα να πληρώσει ένα λογαριασμό σε μία τράπεζα με κάρτα και ενώ η τράπεζα είχε ως του είπε ότι δεν μπορεί να πληρώσει με κάρτα παρά μόνο με κάρτα της ίδιας της Τράπεζας. Ισχύει αυτό δεν είναι παράνομο που δεν είναι υποχρεωμένοι τράπεζα εφόσον έχει pos να δεχτεί κάρτα από ποια τράπεζα και αν είναι ? τωρα αυτο ειναι λιγο ιδιεταιρη περιπτωση και θα σου πω γιατι. οταν πληρωνεις με καρτα, κερδος απο αυτη τη συναλλαγη (τη προμηθεια %) εχουν 3. 1. η τραπεζα που εχει το pos 2. η τραπεζα που εχει εκδοσει την καρτα που πληρωνεις 3. το σχημα καρτων (visa, mastercard κλπ) που εχει το λογοτυπο του επανω στη καρτα που πληρωνεις η τραπεζα που κανει αυτο που περιγραφεις εχει κερδος και απο τη συναλλαγη στο pos της αλλα και απο τη συναλλαγη με τη καρτα της. αν εσυ πληρωσεις με αλλη καρτα θα εχει κερδος και αλλη τραπεζα απο αυτη τη συναλλαγη, και επειδη ειναι συναλλαγη μεσα σε καταστημα τραπεζας θυμιζει το παραδειγμα που εγραψε ο Gregorymo παραπανω με τον γρηγορη και τα εβερεστ. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2020 από POS
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα