Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Alejandro είπε

Φυσικά τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν σε καμία περίπτωση με το κομμάτι της εμφάνισης των ηθοποιών.

Είναι adaptation, άρα η εμφάνιση έχει σημασία, ειδικά όταν η εμφάνιση της Ellie είναι ένα από τα στοιχεια που την αναδύει σαν χαρακτήρα και διαχωρίζει οπτικά το εξωτερικό με το εσωτερικό. 

Είναι ένα γλυκό κοριτσάκι που δεν περιμένεις να ρίχνει fbombs και ότι θα σε murder in your sleep. Οποτε ναι, η εμφάνιση συγκεκριμένα της Ellie έχει σημασία. 

Από εκεί και πέρα, αφού είναι adaptation, πρέπει να adapt και ο Pascal δεν μοιάζει τελείως με τον Joel, αλλα και Τεξανός είναι αλλα και μπορεί να υπόδηειθεί μια χαρά τον Joel, όσο το σενάριο του το επιτρέπει φυσικά. 

Οποτε στο ελάχιστο, όταν adapt κάτι, πρέπει ο χαρακτήρας να νιώθει τον ίδιο χαρακτήρα που adapt, αλλιώς τι σκατά adaptation είναι?

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, manolis940 said:

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι και εδώ το πρόβλημα είναι στο μυαλό μας. Όπως είπα και προηγουμένως το σενάριο του Last of US δεν απαιτεί κάποια συγκεκριμένη μορφή της Ellie ή τουλάχιστον δεν απαιτεί κάτι που δεν το έχει η Ράμσεϋ. Απλώς όλοι φτιάξαμε μια εικόνα για την Ellie και είναι δύσκολο να την χαλάσουμε. Απ' την άλλη όμως αυτό δεν έχει γίνει με τον Joel και τον Πασκάλ που ούτε αυτός έχει τρελή ομοιότητα.

Εντάξει, το ξεχείλωσες... ακόμα και εγώ που δεν έχω παίξει το game αλλα ήξερα περί τίνος πρόκειται, περίμενα τους χαρακτήρες τουλάχιστον να μοιάζουν, είναι πολύ σημαντικό αυτό για οποιαδήποτε σειρά που βασίζεται σε κάτι άλλο (βλέπε πχ Chernobyl, ποσο μοιάζουν ή τους κάνανε να μοιάζουν με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές τότε).

Για τον Joel να φανταστώ είναι τρολλια έτσι? θέλω να πιστεύω πως δεν το εννοείς.

Every Last Of Us Show Character Revealed & How They Compare To The ...

Ναι, όταν βασίζεις σειρά/ταινία σε κάτι που προϋπήρχε (ακόμα και αν είναι βιβλίο, που μπορεί να περιγραφει τους χαρακτήρες) καλο είναι να μοιάζουν έστω λίγο, βοηθάει πολύ στην αποδοχή ;) 

See 'The Last of Us' Cast Side-by-Side with Their Video Game ...

Το μονο που μοιάζει στην πάνω φωτό πχ είναι το κόψιμο/τραύμα στο φρύδι...

Επεξ/σία από Sugizo
  • Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, manolis940 είπε

Έχεις μπερδέψει πραγματάκια στο κεφάλι σου; Το μπάσκετ απαιτεί να έχεις μία συγκεκριμένη σωματοδομή. Οι ηθοποιοί δεν χρειάζονται να είναι όμορφοι. Είναι κόλλημα του κεφαλιού σου ( του κάτω, αμφιβάλω αν τα γράφεις αυτά σκεπτόμενος με το πάνω) . 

Μπορείς να είσαι ταλαντούχος ανεξάρτητα την εξωτερική σου εμφάνιση. Εσύ το μόνο πρακτικά που απαιτείς να είναι να είναι όμορφος ο ηθοποιός μιας και η Marie Aygeropoulos που ανέφερες πριν παίζει να ήταν η πιο ατάλαντη εκεί μέσα.

Και όσο για το MBA βρήκα αυτό αν και δεν μπορώ να κρίνω καθώς δεν παρακολουθώ:

Έχεις καταλάβει ότι επιβεβαιώνεις ότι ακριβώς λέω με το παράδειγμα που γράφεις; Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα της woke κουλτούρας. Παίρνει την εξαίρεση και προσπαθεί να την επιβάλει σαν κανόνα. Κανένας δεν λέει ότι δεν έχεις το δικαίωμα να είσαι εξαίρεση. Αλλά η εξαίρεση είναι εξαίρεση και ο κανόνας κανόνας. Το άλλο πάλι "οι ηθοποιοί δεν χρειάζονται αν είναι όμορφοι" και βέβαια δεν χρειάζεται, σου γράφω εγώ το αντίθετο; Υπάρχουν ρόλοι όμως που επιβάλλεται να τους παίξει ένας όμορφος ηθοποιός. Για τον ρόλο μιλάμε φίλε αλλά ακόμα δεν το έπιασες. Γράφω από το πρώτο μου ποστ ότι η Ράμσει είναι καλή ηθοποιός αλλά ο ρόλος βάση του χαρακτήρα του παιχνιδιού απαιτούσε μια ποιο όμορφη ηθοποιό, είναι άσχημη, δεν κάνει για τον ρόλο αυτού του χαρακτήρα. Όσο για το γεγονός ότι υποθέτεις  ότι σκέφτομαι με το κάτω κεφάλι επειδή θέλω να βλέπω όμορφα πράγματα και όχι άσχημα, δε σε παρεξηγώ. Στην χώρα μας δεν δίδεται ουδεμία παιδεία για την τέχνη και την ομορφιά, ίσως και να μην ξέρεις τι είναι. Για αυτό εξ άλλου έχουμε και τις ποιο άσχημες πόλεις της Ευρώπης. Κι όπως έλεγε και ο Πανούσης "Όταν τα παιδιά μας βλέπουν χελονονινζάκια είναι επόμενο να θεωρούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο πρότυπο ομορφιάς!". 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, panther_512 είπε

H πραγματικότητα είναι ότι το 2ο παιχνίδι, όπως και η 2η σεζόν, παρεκλίνουν σημαντικά από το πρώτο παιχνίδι/πρώτη σεζόν.

Οπότε είναι πολύ λογικό, παίκτες/θεατές που αγάπησαν κάποια σημαντικά πράγματα στο πρώτο μέρος και δεν τα βλέπουν πιά στο δεύτερο, να απογοητευτούν.

Αναφορικά με τη σειρά, εγώ θεωρούσα αναπόφευκτη αυτήν την αντίδραση από τον κόσμο αν η δεύτερη σεζόν ακολουθούσε το βασικό σενάριο του παιχνιδιού.

Λογικό, αφού το δεύτερο Part είναι τελείως άλλη ιστορία, καθώς η πρώτη τελειώνει στο part 1

Σε σχέση με την δεύτερη σεζόν της σειράς πάντως ακολουθεί κανονικά το παιχνίδι στα περισσότερα, απλά με παράλληλες τις ιστορίες, που και στο παιχνίδι έχει ένα μικρό μέρος που παίζεις εναλλάξ abby/ellie.

Spoiler

Ακόμα και τα spores βάλανε στο τελευταίο επεισόδιο που δεν το περίμενα, μιας και δεν είχαν αναφερθεί καθόλου στην 1η σεζόν.

Επεξ/σία από Jts
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Sugizo είπε

Εντάξει, το ξεχείλωσες... ακόμα και εγώ που δεν έχω παίξει το game αλλα ήξερα περί τίνος πρόκειται, περίμενα τους χαρακτήρες τουλάχιστον να μοιάζουν, είναι πολύ σημαντικό αυτό για οποιαδήποτε σειρά που βασίζεται σε κάτι άλλο (βλέπε πχ Chernobyl, ποσο μοιάζουν ή τους κάνανε να μοιάζουν με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές τότε).

Για τον Joel να φανταστώ είναι τρολλια έτσι? θέλω να πιστεύω πως δεν το εννοείς.

Every Last Of Us Show Character Revealed & How They Compare To The ...

Ναι, όταν βασίζεις σειρά/ταινία σε κάτι που προϋπήρχε (ακόμα και αν είναι βιβλίο, που μπορεί να περιγραφει τους χαρακτήρες) καλο είναι να μοιάζουν έστω λίγο, βοηθάει πολύ στην αποδοχή ;) 

See 'The Last of Us' Cast Side-by-Side with Their Video Game ...

Το μονο που μοιάζει στην πάνω φωτό πχ είναι το κόψιμο/τραύμα στο φρύδι...

Άλλο η βιογραφική ταινία που και εκεί κατά την γνώμη μου δεν είναι απαραίτητο αλλά μπορώ να το δεχτώ και άλλο ένα fiction story. Είναι φανταστικά πρόσωπα που φτιάχτηκαν μέσα στο μυαλό μερικών 3D artists.

Και όχι για τον Joel δεν τρολάρω. Σου έδωσα δύο ηθοποιούς που οπτικά μοιάζουν αρκετά καλύτερα με αυτόν του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι κανένας δεν θα ήταν καλύτερη επιλογή υποκριτικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντί να είστε ευχαριστημένοι που δε μας βάλανε κανένα μαύρο, χοντρό, μουσάτο μεσήλικα (που αυτοπροσδιορίζεται σαν γλυκό κοριτσάκι όμως) για το ρόλο της Ellie, γκρινιαζετε που η Ramsey δεν είναι ομορφη. Δε σας καταλαβαίνω μερικές φορές τους ανθρώπους...

Επεξ/σία από DeadOrganPlayer
  • Haha 6
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, anax111 είπε

Έχεις καταλάβει ότι επιβεβαιώνεις ότι ακριβώς λέω με το παράδειγμα που γράφεις; Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα της woke κουλτούρας. Παίρνει την εξαίρεση και προσπαθεί να την επιβάλει σαν κανόνα. Κανένας δεν λέει ότι δεν έχεις το δικαίωμα να είσαι εξαίρεση. Αλλά η εξαίρεση είναι εξαίρεση και ο κανόνας κανόνας. Το άλλο πάλι "οι ηθοποιοί δεν χρειάζονται αν είναι όμορφοι" και βέβαια δεν χρειάζεται, σου γράφω εγώ το αντίθετο; Υπάρχουν ρόλοι όμως που επιβάλλεται να τους παίξει ένας όμορφος ηθοποιός. Για τον ρόλο μιλάμε φίλε αλλά ακόμα δεν το έπιασες. Γράφω από το πρώτο μου ποστ ότι η Ράμσει είναι καλή ηθοποιός αλλά ο ρόλος βάση του χαρακτήρα του παιχνιδιού απαιτούσε μια ποιο όμορφη ηθοποιό, είναι άσχημη, δεν κάνει για τον ρόλο αυτού του χαρακτήρα. Όσο για το γεγονός ότι υποθέτεις  ότι σκέφτομαι με το κάτω κεφάλι επειδή θέλω να βλέπω όμορφα πράγματα και όχι άσχημα, δε σε παρεξηγώ. Στην χώρα μας δεν δίδεται ουδεμία παιδεία για την τέχνη και την ομορφιά, ίσως και να μην ξέρεις τι είναι. Για αυτό εξ άλλου έχουμε και τις ποιο άσχημες πόλεις της Ευρώπης. Κι όπως έλεγε και ο Πανούσης "Όταν τα παιδιά μας βλέπουν χελονονινζάκια είναι επόμενο να θεωρούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο πρότυπο ομορφιάς!". 

Αρχικά επέμενες στα 2 προηγούμενα ποστ σου ότι οι ηθοποιοί πρέπει να είναι όμορφοι γιατί εσύ το θες. Δεν έχει να κάνει καν με την woke κουλτούρα όλο αυτό και πήγαινε να ξεστραβωθείς και να μάθεις τι είναι. Φαίνεται σαν να έχεις ακούσει αυτή την λέξη μόνο απ' τα χείλη του Musk.

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω όσον αφορά το "απαιτεί ο ρόλος". Όχι δεν το απαιτεί. Διάβασε το σενάριο της σειράς, διάβασε και το screenplay του χαρακτήρα. Αυτό βέβαια εδώ μπορώ να το δεχτώ σαν άποψη και να συμφωνήσουμε στο ότι διαφωνούμε , γιατί τα όσα έλεγες πριν είναι καθαρός ρατσισμός να μην πω και κάτι χειρότερο.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, anax111 είπε

ο ρόλος βάση του χαρακτήρα του παιχνιδιού απαιτούσε μια ποιο όμορφη ηθοποιό

Γιατί; Δεν βλέπεις GNTM.

• Like 4
Δημοσ.
2 hours ago, manolis940 said:

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι και εδώ το πρόβλημα είναι στο μυαλό μας. Όπως είπα και προηγουμένως το σενάριο του Last of US δεν απαιτεί κάποια συγκεκριμένη μορφή της Ellie ή τουλάχιστον δεν απαιτεί κάτι που δεν το έχει η Ράμσεϋ. Απλώς όλοι φτιάξαμε μια εικόνα για την Ellie και είναι δύσκολο να την χαλάσουμε. Απ' την άλλη όμως αυτό δεν έχει γίνει με τον Joel και τον Πασκάλ που ούτε αυτός έχει τρελή ομοιότητα.

Θα μπορούσε για παράδειγμα η alba baptista να πάρει τον ρόλο αλλά υποκριτικά είναι κατώτερη. Επίσης μιας και ανέφερα τον Joel νομίζω ότι οπτικά ο Nikolaj Coster-Waldau θα μπορούσε να ταιριάξει πολύ καλύτερα να μην σου πω και ο Viggo Mortensen. Στο τέλος της μέρας όμως η μορφή του χαρακτήρα δεν είναι προαπαιτούμενο του σεναρίου.

Όχι, δεν είναι στο μυαλό μας. Στο μυαλό μας θα ήταν, αν είχαμε διαβάσει ένα μυθιστόρημα, είχαμε φτιάξει μια Ellie στο μυαλό μας (ο καθένας και από μια), βλέπαμε κάτι άλλο στην οθόνη και γκρινιάζαμε. Τώρα έχουμε ήδη ένα οπτικό ερέθισμα (από το παιχνίδι) και βλέπουμε κάτι τελείως διαφορετικό. Δεν φτιάξαμε μια εικόνα, την είχαμε έτοιμη.

Και προσωπικά βρίσκω τον Pascal να μοιάζει, μέσα και έξω, πολύ με τον Joel. Μια χαρά θα ήταν ο Waldau, ακόμη πιο μια χαρά θα ήταν ο Jackman, αλλά προσωπικά όλους αυτούς που βάζουν την ομοιότητα Joel-Pascal στα επιπεδα Ellie-Ramsey και γκρινιάζουν το ίδιο και για τα δύο,  δεν τους παίρνω στα σοβαρά.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 minutes ago, Alejandro said:

Γιατί; Δεν βλέπεις GNTM.

Πραγματικά απορώ εάν δεν καταλαβαίνετε τι εννοούμε η δεν θέλετε να καταλάβετε τι εννοούμε και δεν ξέρω πιο είναι το χειρότερο.

Είναι δηλαδή υπερβολή να ζητάς ο χαρακτήρα που αγάπησες σε ένα παιχνίδι να φέρνει κάπως λίγο σε αυτόν στην σειρά; μάλιστα.

Επεξ/σία από Sugizo
  • Like 3
Δημοσ.

Εγώ θα πω κάτι άλλο: Το Better Call Saul διαδραματίζεται το 2002-2004 και γυρίστηκε μεταξύ 2015-2022, δηλαδή οι χαρακτήρες υποτίθεται ότι είναι νεότεροι κατά 13-18 χρόνια, με αποτέλεσμα να φαίνονται μεγαλύτεροι απ' ότι στο Breaking Bad που διαδραματίζεται αργότερα.

Κάποιους τους χάλασε πολύ, άλλους καθόλου μιας και ασχολήθηκαν με άλλα πράγματα.

Δεν είναι το ίδιο παράδειγμα ΟΚ, αυτό που θέλω να πω είναι όποιος θέλει να χαλαστεί με κάτι, θα το βρει. Όποιος δε θέλει δε θα μπει στη διαδικασία.

• Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Voodooman είπε

Όχι, δεν είναι στο μυαλό μας. Στο μυαλό μας θα ήταν, αν είχαμε διαβάσει ένα μυθιστόρημα, είχαμε φτιάξει μια Ellie στο μυαλό μας (ο καθένας και από μια), βλέπαμε κάτι άλλο στην οθόνη και γκρινιάζαμε. Τώρα έχουμε ήδη ένα οπτικό ερέθισμα (από το παιχνίδι) και βλέπουμε κάτι τελείως διαφορετικό. Δεν φτιάξαμε μια εικόνα, την είχαμε έτοιμη.

Και προσωπικά βρίσκω τον Pascal να μοιάζει, μέσα και έξω, πολύ με τον Joel. Μια χαρά θα ήταν ο Waldau, ακόμη πιο μια χαρά θα ήταν ο Jackman, αλλά προσωπικά όλους αυτούς που βάζουν την ομοιότητα Joel-Pascal στα επιπεδα Ellie-Ramsey και γκρινιάζουν το ίδιο και για τα δύο,  δεν τους παίρνω στα σοβαρά.

Το είναι στο μυαλό σου εννοώ ότι έχει φάει κόλλημα με αυτή την μορφή και αρνείται να την αλλάξει. Σεναριακά δεν υπάρχει κάτι που να περιορίζει την μορφή της Ellie σε κάποια συγκεκριμένη.

14 λεπτά πριν, Sugizo είπε

Πραγματικά απορώ εάν δεν καταλαβαίνετε τι εννοούμε η δεν θέλετε να καταλάβετε τι εννοούμε και δεν ξέρω πιο είναι το χειρότερο.

Είναι δηλαδή υπερβολή να ζητάς ο χαρακτήρα που αγάπησες σε ένα παιχνίδι να φέρνει κάπως λίγο σε αυτόν στην σειρά στην σειρά; μάλιστα.

Δεν θα έλεγα ότι είναι θέμα υπερβολής αλλά προτεραιοτήτων. Σύμφωνα με τα όσα θυμάμαι και είχα διαβάσει στο Internet τότε η επιλογή της Bella Ramsey ήταν λόγο της ερμηνείας της. Αν θυμάμαι καλά έγινε σε συμφωνία και του Crag Mazin και του Neil Drunkmann καθώς θεώρησαν ότι υποκριτικά ήταν ο χαρακτήρας που έμοιαζε περισσότερο στην Ellie. Όχι σε εμφάνιση αλλά στο πως αποδίδει τον ρόλο.

Είχα διαβάσει επίσης ότι Druckmann ήθελε να δει την Kaitlyn Dever ως Ellie και φημολογείται ότι ήταν στο υποψήφιο casting αλλά εν τέλει δεν την επέλεξε.

Όλα αυτά δεν τα έχω επιβεβαιώσει και στο 100% και τέτοια άρθρα άλλωστε δεν έχουν ποτέ πηγές. Όπως και να χει ίσως μία άλλη παραγωγή να σου έκανε το χατήρι αλλά στην θέση της Ramsey να είχαμε μία πιο μέτρια ερμηνεία.

Βέβαια σε αυτά που απαντάς αν δεις τα μηνύματα πίσω ο @Alejandro απαντάει σε κάποιον που στην προηγούμενη σελίδα δεν μιλούσε για την οπτική ομοιότητα αλλά διαλογή ηθοποιών βάση της εξωτερικής εμφάνισης.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Έχετε ξοδέψει τόσες γραμμές κειμένου μόνο και μόνο επειδή ντρέπεστε να παραδεχτείτε πως σας χαλάνε τις φαντασιώσεις από τις άπειρες λεσβιακές τσόντες, που θέλουν και τις 2 πρωταγωνίστριες "γκομενάρες"... 

Χαλαρώστε, τηλεοπτική σειρά είναι! :) 

• Like 1
  • Thanks 2
  • Confused 1
  • Haha 5
Δημοσ.
10 minutes ago, billdanos said:

Έχετε ξοδέψει τόσες γραμμές κειμένου μόνο και μόνο επειδή ντρέπεστε να παραδεχτείτε πως σας χαλάνε τις φαντασιώσεις από τις άπειρες λεσβιακές τσόντες, που θέλουν και τις 2 πρωταγωνίστριες "γκομενάρες"... 

Χαλαρώστε, τηλεοπτική σειρά είναι! :) 

Ε μα....πεστα!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 minutes ago, billdanos said:

ντρέπεστε να παραδεχτείτε πως σας χαλάνε τις φαντασιώσεις από τις άπειρες λεσβιακές τσόντες, που θέλουν και τις 2 πρωταγωνίστριες "γκομενάρες"

Αρε, κατευθείαν τρίποντο στο τσουβάλι :D ούτε καν πιάσαμε ακόμα την δεύτερη σεζόν, μισογύνηδες γίναμε.

Επεξ/σία από Sugizo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...