Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Μarketplace δεν είναι στο Facebook?

Ναι.

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Mrs. Hyde είπε

Εννοεί στο facebook.

ΟΚ σας ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις σας.

και εγώ αυτό κατάλαβα διαβάζοντας MARKETPLACE = FACEBOOK

πάντως και εδώ στις αγγελίες υπάρχει η "κατάθεση" με εγγύηση τις αξιολογήσεις του πωλητή.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ikorolis είπε

ΟΚ σας ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις σας.

και εγώ αυτό κατάλαβα διαβάζοντας MARKETPLACE = FACEBOOK

πάντως και εδώ στις αγγελίες υπάρχει η "κατάθεση" με εγγύηση τις αξιολογήσεις του πωλητή.

Ναι, σαφώς το ζητούν κι εδώ. Γενικά, σε όποιον χώρο πραγματοποιούνται συναλλαγές. Άλλοι ζητούν μόνο κατάθεση, άλλοι είναι ανοιχτοί σε περισσότερους τρόπους. Βέβαια, εάν ο άλλος θέλει να σε εξαπατήσει, θα βρει τον τρόπο, άσχετα με τον τρόπο πληρωμής.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο τις πιο κλασσικες, γνωστες και πολυσυζητημενες μεθοδους απατης. Εν ετει 2020 με τοση πληροφορηση τριγυρω, ειναι εντυπωσιακο οτι ακομα την παταει ο κοσμος. Αν και δεν νομιζω πως χρειαζεται οποιαδηποτε πληροφορηση για να αντιληφθει κανεις οτι η καταθεση χρηματων σε εναν αγνωστο ειναι επικινδυνη απο μονη της. Εδω απο σκρουτζομαγαζο πας να αγορασεις και διαβαζεις μια μια τις κριτικες πριν για να πατησεις Πληρωμη...Ε τωρα να σπρωχνεις 300ευρα στην ψυχρα σε εναν τελειως αγνωστο, τι να πω.

Οι πλειστες των περιπτωσεων, αν οχι ολες, καταληγουν με θυμα τον υποψηφιο αγοραστη.

Ως εκ τουτου, θεωρησε οτι πληρωσες 300 ευρω για να διδαχθεις οτι υπαρχει μια τετοια απατη και προχωρα παρακατω. Αλλοι χασανε περισσοτερα με τον ιδιο τροπο.

Απο εκει και περα αν θες να κανεις κατι, ΔΗΕ οπως ειπαν, επισης δεν ξερω αν στεκει η αμφισβητηση συναλλαγης (δεν ξερω καν πως δουλευει, απλα εχω δει να το λενε), αλλα ρεαλιστικα, μην περιμενεις αποτελεσμα, υπαρχουν 10δες παρομοια threads στον ελληνικο ιστοχωρο, σε μερικα αναφερουν και ονοματεπωνυμο ενος απο αυτους που το εχουν κανει επιστημη κι εχουν εξαπατησει πολυ κοσμο, αλλα δεν εχει γινει κατι...Προσπαθουσαν μαλιστα να οργανωθουν ολοι οι εξαπατημενοι για να τον πανε δικαστικα αλλα παλι δεν νομιζω οτι καταφεραν να κανουν κατι. Πανε και χρονια απο τοτε που ειχα διαβασει σε αλλο φορουμ την εξελιξη του θεματος και δε πολυθυμαμαι.

Επεξ/σία από BackFromHell
Επισκέπτης
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Απο τις πιο κλασσικες, γνωστες και πολυσυζητημενες μεθοδους απατης. Εν ετει 2020 με τοση πληροφορηση τριγυρω, ειναι εντυπωσιακο οτι ακομα την παταει ο κοσμος. Αν και δεν νομιζω πως χρειαζεται οποιαδηποτε πληροφορηση για να αντιληφθει κανεις οτι η καταθεση χρηματων σε εναν αγνωστο ειναι επικινδυνη απο μονη της. Εδω απο σκρουτζομαγαζο πας να αγορασεις και διαβαζεις μια μια τις κριτικες πριν για να πατησεις Πληρωμη...Ε τωρα να σπρωχνεις 300ευρα στην ψυχρα σε εναν τελειως αγνωστο, τι να πω.

Οι πλειστες των περιπτωσεων, αν οχι ολες, καταληγουν με θυμα τον υποψηφιο αγοραστη.

Ως εκ τουτου, θεωρησε οτι πληρωσες 300 ευρω για να διδαχθεις οτι υπαρχει μια τετοια απατη και προχωρα παρακατω. Αλλοι χασανε περισσοτερα με τον ιδιο τροπο.

Απο εκει και περα αν θες να κανεις κατι, ΔΗΕ οπως ειπαν, επισης δεν ξερω αν στεκει η αμφισβητηση συναλλαγης (δεν ξερω καν πως δουλευει, απλα εχω δει να το λενε), αλλα ρεαλιστικα, μην περιμενεις αποτελεσμα, υπαρχουν 10δες παρομοια threads στον ελληνικο ιστοχωρο, σε μερικα αναφερουν και ονοματεπωνυμο ενος απο αυτους που το εχουν κανει επιστημη κι εχουν εξαπατησει πολυ κοσμο, αλλα δεν εχει γινει κατι...Προσπαθουσαν μαλιστα να οργανωθουν ολοι οι εξαπατημενοι για να τον πανε δικαστικα αλλα παλι δεν νομιζω οτι καταφεραν να κανουν κατι. Πανε και χρονια απο τοτε που ειχα διαβασει σε αλλο φορουμ την εξελιξη του θεματος και δε πολυθυμαμαι.

όπως έχω πει σε άλλα θέματα...πρέπει να μάθουν όσοι δεν ξέρουν ασφαλείς τρόπους αγορών από το διαδίκτυο ή από φυσικά καταστήματα.

Αν κάνεις συναλλαγή μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας ή PayPal μπορείς να κάνεις αμφισβήτηση συναλλαγής και να πάρεις τα χρήματα σου πίσω (είναι οι δύο πιο ασφαλέστεροι τρόποι συναλλαγών)

Αν κάνεις κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (από γκισέ σε τράπεζα) ή έμβασμα/μεταφορά χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό μέσω e-banking

για να κάνεις αμφισβήτηση συναλλαγής/ακύρωση θα πρέπει να απευθυνθείς στα αρμόδια δικαστήρια με ότι σημαίνει αυτό (κοινώς πρέπει να πληρώσεις για να πάρεις τα χρήματα σου πίσω...)

ότι αφορά την περίπτωση αντικαταβολής μπορείς να παραλάβεις το οτιδήποτε από αυτό που αγόρασες έως και τούβλα/πέτρες/μια κάρτα που να λέει ευχαριστώ

άλλωστε δεν έχεις το δικαιώμα να ανοίξεις το δέμα/πακέτο που σου φέρνει η εταιρεία ταχυμεταφορών αν δεν το πληρώσεις πρώτα και γίνει δικό σου.

Δημοσ.

Η μαλακια ειναι ξεκαθαρα δικια μου, αλλα δεν ειναι η πρωτη φορα που αγοραζω με τετοιου ειδους συναλλαγες, δεν το υποψιαστηκα καν στην αρχη.
Σημερα με μπλοκαρε και σε λιγο θα παω στη ΔΗΕ. Σας ευχαριστω που απαντατε θα ενημερωσω με νεα. Ρεντιτ γιναμε.

Δημοσ.

Περαστικά. Πήγαινε ΔΗΕ και κάνε μήνυση. Αν και το πιο πιθανό, να μην κάνεις τίποτα.

Εμάς στην δουλειά πριν 2-3 μήνες, έγινε το γνωστό περιστατικό: παίρνει ένας τηλέφωνο, λέει είμαι ο ΤΑΔΕ (γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής, όχι πελάτης), θα ήθελα να παραγγείλω αυτά κι αυτά...ΟΚ του λέμε, το ποσό είναι αυτό, κατάθεση για να σας τα παραδώσουμε...Μετά από λίγο παίρνει και λέει ξέρετε αντί για το ποσό έκανα λάθος και σας έβαλα το ποσό +2.000€, να μου τα επιστρέψετε! Εντάξει του λέμε, να το δούμε και βεβαίως θα σας το επιστρέψουμε...κοιτάμε, ΠΟΥΘΕΝΑ η κατάθεση...έπαιρνε τηλέφωνο πιεστικά κάθε 5 λεπτά, μας στέλνει καταθετήριο, ότι και καλά τα έκανε από άλλη τράπεζα και θα φανούν την επόμενη ημέρα, κι εμείς να του τα επιστρέψουμε σε άλλη, τρίτη, τράπεζα.

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά είχαμε ήδη πάρει τηλέφωνο την Ασφάλεια, οι οποίοι μας είπαν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να τον πιάσουν, και ο μοναδικός τρόπος ήταν να τον οδηγήσουμε στο να προσέλθει ο ίδιος για συναλλαγή είτε για να πάρει τα προϊόντα (και καλά) είτε για να του επιστρέψουμε τα χρήματα μετρητά.
Μόλις τέθηκε τέτοιο ζήτημα από πλευράς μας, εξαφανίστηκε...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ!!!

• Like 3
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, mechpanos είπε

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ!!!

Σαν αυτό που έπαθε ένας γνωστός μου που πούλησε Xbox one X στο κουτί του σε τυπάκι απο το Facebook και όταν συνειδητοποίησε ότι πηρε 8 πλαστά 50€, ήταν πλέον αργά...

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε

Σαν αυτό που έπαθε ένας γνωστός μου που πούλησε Xbox one X στο κουτί του σε τυπάκι απο το Facebook και όταν συνειδητοποίησε ότι πηρε 8 πλαστά 50€, ήταν πλέον αργά...

Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος. Γενικά οι συγκεκριμένοι παίζουν στα όρια του νόμου.

Ξαναλέω. Δύο ρωσοπόντιοι χρειάζονται..

Δημοσ.

Παντως οι παπατζηδες ειναι εξυπνοι πλεον, παλια εκλεβαν 600αρια οποτε καποιοι πηγαιναν δικαστικως, πλεον κλεβουν 100αρια, 200αρια και 300αρια που δεν αξιζει να το τρεξει ο αλλος.

Απλα Κριμα.

Δημοσ.

ΑΝ τον πιάσουν και (λογικά) καταδικαστεί δεν θα πρέπει να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα αυτού που έκανε την μήνυση; Όλα αυτά βέβαια στην περίπτωση που έχει λεφτά ή κάτι στο όνομά του...

Δημοσ.
23 ώρες πριν, ManFromEarth είπε

Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος.

Δεν θα γίνει τίποτα από ΔΗΕ.

Αν ενδιαφέρεσαι ts τότε μόνο σε αστικό δικαστήριο, το οποίο θα σου στοιχίσει περισσότερα από αυτά που έχασες.

Επίσης δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα.

Ειναι δυστυχώς η πικρή αλήθεια.

Δημοσ.

Η μήνυση για απάτη στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς σου είναι δωρεάν . Να κινήσεις την διαδικασία και με την ΔΗΕ . 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...