Προς το περιεχόμενο

Horizon Zero Dawn Complete Edition [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 787
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, Tobajara said:

Κάπου πιο πίσω είχα διαβάσει ένα post όπου κάποιος γρήγορος πήγε στη Meridian στις 30 ώρες. Αν διαβάζει αυτός ο γρήγορος, εγώ είμαι στις 25+ και ακόμα δεν έχω βγει από την περιοχή των Nora να πάω στις Κάργιες (Karja). Είχα παρατήσει για κανά 10ωρο τη War Chief με τον κανακάρη της να με περιμένουν για την επίθεση στο Στάδιο του Ντένβερ. Αργώ τόσο γιατί έχω αφιερώσει πολύ χρόνο και προσπάθεια να μάθω το χειρισμό αλλά και σωστούς τρόπους παιξίματος, ενώ δε χρησιμοποιώ καθόλου fast travel ή υποζύγιο. Αυτό γιατί πρώτον οι πραγματικοί άντρες πάνε με τα πόδια και δεύτερον γιατί είμαι μαζόχας.

Αχαχαχαχαχα εσύ είσαι χειρότερος και από μένα.

Αλλά ναι και εγώ παντού με τα πόδια. Δεν μπορώ, κάτι στον χειρισμό των mounts με ζορίζει πολύ.

Πάντως είδες, έχει πολύ ωραίο combat που ανοίγεται πραγματικά καθώς αγοράζεις όπλα. Απλά κάνει πολύ κακή δουλειά το παιχνίδι να σου εξηγεί τι χρειάζεσαι/τι πρέπει να κοιτάς.

Πρέπει να μου πήρε κάνα δεκάωρο να καταλάβω τη διαφορά tear με damage παίζοντας στα τυφλά και με τα αρχικά όπλα, χωρίς mods.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, just getting started είπε

Αχαχαχαχαχα εσύ είσαι χειρότερος και από μένα.

Αλλά ναι και εγώ παντού με τα πόδια. Δεν μπορώ, κάτι στον χειρισμό των mounts με ζορίζει πολύ.

Πάντως είδες, έχει πολύ ωραίο combat που ανοίγεται πραγματικά καθώς αγοράζεις όπλα. Απλά κάνει πολύ κακή δουλειά το παιχνίδι να σου εξηγεί τι χρειάζεσαι/τι πρέπει να κοιτάς.

Πρέπει να μου πήρε κάνα δεκάωρο να καταλάβω τη διαφορά tear με damage παίζοντας στα τυφλά και με τα αρχικά όπλα, χωρίς mods.

Εκει με το tear ειχα κολλησει και εγω λιγακι στην αρχη αλλα μετα ειδα τι ακριβως κανουν και μετα παιζεις μπαλιτσα ωραια με τα mods και για καθε ρομποτ αναλογα τι ειναι φωτια παγο κτλ πεφτουν ανετα. Οχι στο ultra hard βεβαια εκει προτεινω δευτερο playthrough με την καλυτερη στολη που βρισκουμε στο τελος με τις μπαταριες και max τα οπλα. Πρωτο playthrough σε ultra hard θα πεσει ζορι. 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tobajara είπε

Τα καθαρά action skills μου είχαν σκουριάσει ενώ η εξερεύνηση και μάχη σε (action) RPG είναι ριζικά διαφορετικές.

θεωρείτε action rpg το horizon επειδή βάζεις μερικά skills σε ένα tree? γιατί ούτε επιλογές σε διαλογους έχει ούτε καθορίζεις την ιστορία με τις αποφάσεις σου ούτε αλληλεπιδράς κάπως με τα npcs.. καθαρό action adventure είναι

• Like 4
Δημοσ.
2 hours ago, Tambas91 said:

θεωρείτε action rpg το horizon επειδή βάζεις μερικά skills σε ένα tree?

Όχι. Συγκρίνω την εξερεύνηση σε ένα open world RPG ή action RPG, τύπου Gothic, Elder Scrolls κλπ με τα καλά και τα κακά της και αυτή όπως υλοποιείται σε ένα open world action όπως το Horizon: New Dawn, που είναι πιο κοντά στα AC ή Far Cry. Όταν έχεις συνηθίσει τον τύπο της εξερεύνησης, έρευνας και ευρημάτων της πρώτης κατηγορίας, η δεύτερη σου φαίνεται κάπως περίεργη. Ακόμα και στα GTA Vice City και San Andreas, εκ των πραγμάτων πιο φτωχά, ανέβαινες στο άσχετο κτίριο ή κορυφή και είχε κάτι - ένα grafitti, ένα tag, ένα πιστολάκι, κάτι ενδιαφέρον να ανακαλύψει ο παίκτης. Το πιο εκμοντερνισμένο gameplay του Horizon, που για εμένα προσωπικά είναι βήματα πίσω, περιστρέφεται γύρω από το HUD/ UI/ fixed points.

• Like 1
Δημοσ.

Γ^#$$^Ε τα checkpoints μου μέσα. Για τέταρτη ή πέμπτη φορά έχω κάνει ένα σωρό πράγματα, έχω μαζέψει resources, crafting material κι ένα σωρό, έχω σκοτώσει καμιά 20ριά μηχανές, λαγούς, αγριόχοιρους, κολομπίνες, μαστραπάδες και δεν ξέρω τι άλλο, και εκεί που ρίχνω σε ένα παγωμένο Fire Bellowback ανατινάζεται κάτι και πάω άκλαφτος.

Αχέμ. Επιστροφή στην κανονική ροή του προγράμματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή δεν είχα παίξει το προηγούμενο, εξηγήστε μου γτ το τόξο(hunter bow) δεν παίρνει όλων των τύπων βέλη(φωτιά,ηλεκτρισμό κτλ) και πρέπει να έχω στο εξοπλισμό μου διαφορετικά τόξα που στη ουσία παίρνουν τα ίδια βέλη;

Καταλαβαίνω είναι θέμα πώς θα παίξεις(style) αλλά είναι τελείως κουλό..

Επεξ/σία από Sprou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχουν και τεράστιες διαφορές πάντως. Το West είναι βελτιωμένο σε κάποια σημεία αλλά όχι κάτι τρελό. Θα μπορούσαν να δουλέψουν λίγο παραπάνω το φωτισμό στο West. Και έτσι καλό είναι, απλά για να είναι ένα μεγαλύτερο step up από το πρώτο.

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 1
Δημοσ.

Μόλις έριξα το πρώτο μου Thunderjaw, 34 level γαϊδούρα. Ήμουν στο δρόμο για τη Meridian, κάνοντας μια παράκαμψη για το sidequest

Spoiler

με τη Nora που τελικά είχαν πιάσει οι δουλέμποροι

και εκεί που πήγαινα τοίχο τοίχο αποφεύγοντας γεράκια, κροκόδειλους, βούβαλους και δεν ξέρω τι άλλο, βλέπω ένα Thunderjaw να τα βάζει με έναν άσχετο Carja. Και αποφασίζω, αφού κάνω save, να το δοκιμάσω. 

Το έβγαλα με την πρώτη. Από τη μία είχα μόνο ένα Carja Hunting Bow και ένα ολοκαίνουριο Shadow Carja Sharpshoot Bow (το καλό το μωβ)χωρίς σφεντόνες ή tripwires της προκοπής ούτε όπλο με τα σκοινιά. Από την άλλη, ο Κάργιας θα το κρατούσε κάπως απασχολημένο, αν και είχε μπλέξει κι ένα βουβάλι που ανάθεμα. Λοιπόν.

Αρκετά Tearblast από μακριά και μέσα στους θάμνους να ξεφορτωθώ γρήγορα τα ρουκετοβόλα και γενικά ό,τι μπορώ από θωράκιση. Χρησιμοποιώ όσο περισσότερο μπορώ τη μορφολογία του εδάφους με τις πεζούλες, όπου όταν είμαι στην κορυφή δε με φτάνει να μου ρίξει με τα πολυβόλα και όταν σκαρφαλώνει έχω χρόνο να κατέβω. Κάποια στιγμή αφήνω το μεγάλο τόξο και πιάνω τα fire arrows, γιατί η καρδιά είναι δύσκολο να τη σημαδέψω και δεν έχω τα κότσια να πάω από κάτω του για blaze canisters. Το πλακώνω στα πυροτεχνήματα λοιπόν, του αδειάζω σχεδόν δυο φαρέτρες (!), μπόλικο πάνω κάτω γιατί είναι και επίμονο, και κάποια στιγμή από απόσταση ρίχνω κανά δυο Tearblast να ξεφορτωθώ το κανόνι στο στόμα του και τέλος.

Αν το έπαιζα σωστά, χρησιμοποιώντας τεχνικές, όπλα, σκόπευση κλπ, θα ήταν πάρα πολύ ωραία μάχη. Για πρώτη φορά, και δεδομένου του ότι δεν είμαι και ο καλύτερος στον action χειρισμό, καλά είναι. Πάμε για άλλα.

• Like 2
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι για όλους η πρώτη συνάντηση με thunderjaw είναι σε εκείνο το σημείο. Και για κάποιο λόγο είναι πολύ αξιομνημόνευτο.

Αλλά γενικά tearblast arrows και μετά πάγωμα και τριπλά βαριά βέλη σε weak spot είναι λίγο τσιτ. Ακραίο damage ανεξάρτητου δυσκολίας.

• Like 1
Δημοσ.

Γενικα οι πρωτες επαφες με sawtooth επειτα με thunderjaw αλλα και stormbird ειναι αξιομνημονευτες για το λογο οτι ειμασταν ακομα σε βρεφικο επιπεδο για αυτα τα ρομποτ οποτε μας βγαινει λιγο το λαδακι μεχρι να τα ριξουμε. Επειτα γινετε ρουτινα και ριχνουμε και 2-3 thunderjaw κτλ μαζι. Και στο frozen wilds frostclaw και fireclaw θα εβαζα και Scorcher που ειναι λιγο tricky που σου σκαει μολις πας στο δρομο για τα frozen wilds ειναι επισης ωραιες στιγμες γιατι πρεπει να αλλαξεις το στυλ μαχης. Το καθε ρομποτ θελει την δικη του αντιμετωπιση. Ειναι επικες οι μαχες με τα ρομποτ απο οποια πλευρα και αν το δουμε. 

• Like 1
Δημοσ.

Το Thunderjaw πάντως δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο αλλά θέλει υπομονή γιατί έχει πολύ HP και επειδή μπορεί να σε κάνει one shot στις υψηλότερες δυσκολίες. Αλλά επειδή κάθε Thunderjaw είναι πάντα μέσα σε ένα λάκο με βράχια γύρω γύρω, απλά κρύβεσαι πίσω από τα βράχια. Τα πουλιά που πετάνε πάγο είναι εκνευριστικά γιατί δεν έχεις που να κρυφτείς.

Το Forbidden West έχει καινούργια δυσκολα τέρατα, ειδικά επειδή έχουν αρκετές διαφορετικές κινήσεις και γενικά είναι απρόβλεπτα από το Zero Dawn.

• Like 1
Δημοσ.
18 minutes ago, Arkin said:

Το καθε ρομποτ θελει την δικη του αντιμετωπιση. Ειναι επικες οι μαχες με τα ρομποτ απο οποια πλευρα και αν το δουμε. 

Αυτό ακριβώς χαίρομαι στο παιχνίδι, το ότι επιβραβεύει το έξυπνο παίξιμο και σε βάζει να προσαρμοστείς σε κάτι που όντως θέλει ικανότητα και όχι σκέτο spam. Ούτε γίνεσαι σούπερμαν να τα κοιτάς και να πεθαίνουν ούτε απλά αδειάζεις τα πυρομαχικά σου. Έχεις επιλογές στην τακτική (δεν κάνεις μόνο ένα πράγμα υποχρεωτικά), σε ανώτερα επίπεδα δυσκολίας εξακολουθείς να κινδυνεύεις, που είναι βασικότατο, και η ίδια η μάχη είναι πολύ πολύ ευχάριστη και καλοσχεδιασμένη. Μαζί με τα υπέροχα τοπία είναι το καλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Σίγουρα το Thunderjaw βγαίνει πολύ πιο κομψά και αντρίκεια από όπως το έβγαλα εγώ, αλλά να έχω και κάτι να προσμένω και να μαθαίνω.

Το radial weapons menu είναι για τα σκυλιά.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tobajara είπε

Αυτό ακριβώς χαίρομαι στο παιχνίδι, το ότι επιβραβεύει το έξυπνο παίξιμο και σε βάζει να προσαρμοστείς σε κάτι που όντως θέλει ικανότητα και όχι σκέτο spam. Ούτε γίνεσαι σούπερμαν να τα κοιτάς και να πεθαίνουν ούτε απλά αδειάζεις τα πυρομαχικά σου. Έχεις επιλογές στην τακτική (δεν κάνεις μόνο ένα πράγμα υποχρεωτικά), σε ανώτερα επίπεδα δυσκολίας εξακολουθείς να κινδυνεύεις, που είναι βασικότατο, και η ίδια η μάχη είναι πολύ πολύ ευχάριστη και καλοσχεδιασμένη. Μαζί με τα υπέροχα τοπία είναι το καλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Σίγουρα το Thunderjaw βγαίνει πολύ πιο κομψά και αντρίκεια από όπως το έβγαλα εγώ, αλλά να έχω και κάτι να προσμένω και να μαθαίνω.

Το radial weapons menu είναι για τα σκυλιά.

Ετσι ακριβως ειναι αν πας χωρις τα σωστα weapon για το αναλογο ρομποτ θα χασεις για πλακα και αν το παιξεις superman και τοτε παλι θα φυγεις για πλακα. Οι μαχες ειναι τρομερες και υπολογισμενες το καθε ρομποτ θελει την δικη του εξυπνη προσεγγιση. Η πρωτη φορα παντα ετσι με ενα νεο γερο ρομποτ μετα προσαρμοζεσαι. Τοπια ειναι θεικα αλλα θα δεις και το κεντρικο lore μετραει ασχημα απλα μετα τη μεση σου δινει τις πολλες πληροφοριες. Στην αρχη πιο πολυ εισαι με τα tribes απο εδω απο εκει ξυλο με τα camps κτλ οταν αρχισεις να πηγαινεις στα μεγαλα cauldron και στις εγκαταστασεις θα δεις οτι και το lore στο πως φτασαμε μεχρι εδω και ειναι ετσι η γη και με τα ρομποτ ειναι τρομερο. Απλα δεν εχει ελληνικα το πρωτο και λιγο ειναι ζορι να κατανοησεις τα παντα απο logs κατεβατων. 

• Like 1
Δημοσ.

Απλά μέχρι medium δυσκολία τα τέρατα είναι υπερβολικά ευάλωτα στο στοιχείο που έχουν ως αδυναμία. Αν δηλαδή ένα τέρας έχει αδύναμο στοιχείο την φωτιά, του ρίχνεις 3 βέλη φωτιάς, αρπάζει φωτιά και πεθαίνει σε δευτερόλεπτα. Ενώ στο hard και πάνω δεν παθαίνουν τόσο εύκολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...