Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, sotosko είπε

Επίσης, ο κορονοϊός είναι ένα πολύ ωραίο θέμα που μας απασχολεί όλους τους τελευταίους μήνες αλλά γιατί μας απασχολεί τόσο πολύ; Για παράδειγμα, το πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν από influenza καθημερινά στην χώρα μας ή σε κάθε χώρα, γιατί δεν γίνεται θέμα και να βγαίνουν έκτακτα δελτία; Γιατί με επιδημίες γρίπης δεν κλείνουν χώρες; Και τέλος, το ότι μερικές χώρες πήραν αυστηρότερα μέτρα μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το σύστημα υγείας τους δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση πριν τον κορονοϊό, και όχι στο ότι ο κορονοϊός είναι εξαιρετικά θανατηφόρος και θα πεθάνει πολύς κόσμος...

Η εποχική γρίπη σκοτώνει και σκότωσε φέτος στη χώρα μας 90 ανθρώπους. Όλη τη χρονιά όμως.

Αυτό το τέρας και σε καταστάσεις καραντίνας... έχει φάει 70 ανθρώπους σε 24 μέρες.

Τι στο καλό μόνο εμένα δεν μου φαίνεται το ίδιο;

Επεξ/σία από aypnia
  • Like 9
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι και να λέει ο καθένας τα μέτρα έχουν σώσει πολύ κόσμο από τον θάνατο. Είμαι ευγνώμων για αυτά. Ως που να βρεθεί εμβόλιο η κάποια λύση να μην κινδυνεύουν οι ευπαθείς ομάδες πλήρης άρση των μέτρων δεν θα γίνει. Ειδικά όσο αυτά τα μέτρα έχουν την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου είναι εδώ για να μείνουν ως που η κοινωνία να πει είμαστε οκ με το να πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι. Μαντέψτε αν το πει. Ευτυχώς οι περισσότεροι φοβόμαστε τον θάνατο πιο πολύ από την πείνα. Γιατί ο άδικος χάμος ενός άνθρωπου που δεν έχεις καν την ευκαιρία να θρηνήσεις και να είσαι δίπλα του ως που να φύγει αφήνει μόνιμο στίγμα.

Πολλοί άνθρωποι πέρασαν δύσκολες καταστάσεις φτώχεια και πείνα τα ξέχασαν με τον καιρό. Ισά ισά που αυτές οι καταστάσεις τους έκαναν πιο δυνατούς. Όπως λένε οι δύσκολοι καιροί δημιουργούν δυνατούς ανθρώπους ενώ οι εύκολοι αδύναμους. Όσο πιο βολεμένος ηταν κάποιος ως τώρα τόσο πιο πολύ θα γκρινιάζει. Κοινώς όσο πιο ψηλά είσαι τόσο μεγαλύτερη είναι η πτώση σου. Τι να κάνουμε, οι περισσότεροι δεν έχουμε πολλά να χάσουμε εκτός από την υγεία μας και αυτούς που αγαπάμε. Και αν έχουμε τα πουλάμε όλα για ενα κομμάτι ψωμί για μια ώρα παραπάνω με τους αγαπημένους μας. Και όσο εμείς που δεν έχουμε πολλά να χάσουμε η δεν μας νοιάζει είμαστε περισσότεροι και στηρίζουμε τα μέτρα η Καραντίνα θα συνεχίζει.

Αυτό δεν είναι δημοκρατία; να γίνεται αυτό που θέλουν οι πολλοί; Χρόνια είχε μια πολιτική κυβέρνησης να έχει τόσο ευρεία αποδοχή από όλους. Αριστερούς δεξιούς μεσαίους. 

Επεξ/σία από manolis115
  • Like 5
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kirileman είπε

Να δούμε και πόσο γερό θα είναι το χαστούκι στις τιμές των ακινήτων. Η διόρθωση των αντικειμενικών αξιών ανεβλήθη, το airbnb για την ώρα είναι σε κώμα, άρα θα βγουν αρκετά διαμερίσματα προς μακροχρόνια μίσθωση, που σημαίνει ότι μάλλον θα δούμε μείωση τιμών και εκεί. Ελλείψει Κινέζων για Golden Visa και με δεδομένη τη διαφαινόμενη οικονομική καταστροφή πολλών ιδιοκτητών, θα δούμε αρκετά "φρέσκα" ακίνητα προς πώληση και φυσικά, ξεχνάμε τις 250.000 για διαμερίσματα του 1970 ή 1980 σε περιοχές όπως το Π. Φάληρο που είχαν καλομάθει. Όταν με το καλό έχουμε το εμβόλιο ή με οποιονδήποτε τρόπο την ύφεση της πανδημίας, θα δούμε πόσο δυναμικό θα είναι το rebound. Πάντως, αν πέσει μέσα ο ΟΟΣΑ στις προβλέψεις του, καληνύχτα.

Έχει ενδιαφερον να δει κανείς τι γράφουν καποιοι (που δεν ειναι και λίγοι) σε ομάδες του rbnb. Η ιαχή "μη τολμησετε να ριξετε τις τιμές" δίνει και παίρνει. "Μην προχωράτε σε μακροπρόθεσμες ενοικιάσεις, θα χάσετε" κτλ κτλ, "καλύτερα άδειο παρά με ενοικιαστή" κτλ κτλ.

Αν έχεις χρήμα στην άκρη μπορεις να λες πολλά. Θα ειχε επισης ενδιαφέρον να έμπαινε η εφορία να τσεκάρει αυτους τους χρήστες και τα εισοδήματά τους. Τι στο καλό. Για να προτιμάει κάποιος να έχει ένα σπιτι άδειο, πρέπει να βγάζει πολύ χρήμα.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, aypnia είπε

Η εποχική γρίπη σκοτώνει και σκότωσε φέτος στη χώρα μας 90 ανθρώπους. Όλη τη χρονιά όμως.

Αυτό το τέρας και σε καταστάσεις καραντίνας... έχει φάει 70 ανθρώπους σε 23 μέρες.

Τι στο καλό μόνο εμένα δεν μου φαίνεται το ίδιο;

Ναι αλλά, σε όλους όσους πεθαίνουν γενικά, γίνεται το ίδιο επιθετικά το τεστ για το αν είχαν εποχική γρίπη όπως γίνεται τώρα με τον covid; Επειδή το 90 που λες είναι "θάνατοι από εποχική γρίπη" ενώ το 70 είναι "θάνατοι με covid19" (και όχι θάνατοι από covid19).

Δεν διαφωνώ ότι ο κορονοϊός έχει μεγαλύτερο ποσοστό θνητότητας στους μεγαλύτερης ηλικίας και στις ευπαθείς ομάδες σε σχέση με την εποχική γρίπη. Αλλά γιατί τότε δεν βάζουμε μόνο αυτές τις ομάδες σε υποχρεωτική κοινωνική αποστασιοποίηση μέχρι να ξεπεραστεί το μεγάλο κύμα; Μετά θα μπορούν σταδιακά να επιστρέψουν στην κοινωνία και τα νοσοκομεία θα έχουν θέσεις για να τους δεχτούν αν χρειαστεί.

Δημοσ.

Εγώ σκέφτομαι διαρκώς τους μαθητές της τρίτης λυκείου γιατί οι πανελλήνιες είναι από τις τραυματικές εμπειρίες που έχει βιώσει ένας έφηβος και αυτή η παράταση άγνωστης διάρκεειας το κάνει χειρότερο. Όπως και οι φοιτητές που είναι στο πτυχίο να δώσουν μαθήματα και να αποφοιτήσουν. Μακάρι να ανοίξουν μετά το Πάσχα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα με την γρίπη έχει αναλυθεί πολλές φορές. Οι γρίπες έχουν μικρή μεταδοτικότητα Ro 1,3 και θνησιμότητα 0,1%. Σε μια χώρα όπως η ελλάδα ακόμα και χωρίς μέτρα για την γρίπη θα έχουν αρρωστήσει πιο σοβαρά όλη την περίοδο 100 χιλιάδες άτομα και θα πεθάνουν 100. Ο κορονοιος έχει Ro 3 , μπορεί και μεγαλύτερο. Στην περίπτωση αυτή χωρίς μέτρα θα κολλήσουν περίπου 7 εκατομύρια έλληνες και οι θάνατοι θα είναι περισσότεροι από 200 χιλιάδες. Οπότε η απάντηση γιατί δεν παίρνουμε μέτρα για την γρίπη είναι ότι το αποτέλεσμα της γρίπης στην κοινωνία είναι δύο χιλιάδες φορές μικρότερο.

Επεξ/σία από patclo
  • Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, najinblue3 είπε

Πάνω σε αυτο, επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο έχει το σημερινό Βήμα της Κυριακής.

Δυστυχώς όλο το άρθρο υπάρχει σε έντυπη μορφή αλλά μέσες άκρες αναλύει ακριβώς αυτο που γράφει ο τίτλος.

https://www.tovima.gr/printed_post/aneythynotita-xoris-synora/?fbclid=IwAR2UFbKC_Eq-gJzE6SQr0loTwqBSXgTc0Hxj3KqLn1zAHj-lbT9UA1CWbdc

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SlickNick είπε

Όταν σου τελειώνουν τα χρήματα και βρίσκεσαι αντιμέτωπος με την πιθανότητα να κλείσεις μόνιμα την επιχείρηση σου, να μην μπορείς να προμηθευτείς φαγητό και φάρμακα, ή να πληρώσεις το ενοίκιο σου σε βάθος χρόνου είναι λογικό να κάνεις ότι χρειαστεί για να επιβιώσεις. Δεν υπάρχουν όμορφες και ξεκάθαρες λύσεις σε αυτό το θέμα. Η καραντίνα είναι απαραίτητη αλλά αυτήν την περίοδο προσωπικά δεν θα έτρεχα να καταδώσω κάποιον επειδή απλά λειτουργεί την επιχείρηση του στη ζούλα με μαύρο χρήμα. 

Αυτη τη προταση θα την κανω copy paste να τη βαζω οποτε βλεπω τυπους να διαμαρτυρονται για απεργειες ή λενε οτι οι ανεργοι εχουν γεμισει τα cafe και δεν πανε στα χωραφια ή φωναζουν για μισθους πεινας των 500 ή 600€. Ειναι προταση πασπαρτου.

38 λεπτά πριν, kirileman είπε

Αθώο μου παιδί!

LOL θελεις μισθους των 300€ μου φαινεται. Δε λεω οτι ειναι απιθανο βεβαια, αλλα δεν εχουν προσαρμοστει οι τιμες των προιοντων ενοικιων ρευματος κτλ για κατι τετοιο ακομα.

Λοιπον βλεπω πολυ κλαμα απο καποιους για το οικονομικο σκελος του θεματος. Καποιοι ξυπνησαν απο τον ληθαργο και το ροζ συννεφακι τους. Η μιση ελλαδα πειναει εδω και καιρο. Δε θελω να γραψω πολλα γι αυτο το θεμα αλλα ειμαι σε εσωτερικη παλη, και προσπαθω να πνηξω πιθανο ταξικο μισος που προκαλουν μερικα ποστ, δε φταει ο κοσμος γι αυτο που ζουμε, ειναι καθαρα θεμα πολιτικου συστηματος που επικρατει. Το συστημα εξελισσεται, η οικονομια θα επιβιωσει απλα δεν θα ειναι ετσι οπως την θελουν καποιοι και ειχαν βολευτει.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, lactate είπε

Εγώ σκέφτομαι διαρκώς τους μαθητές της τρίτης λυκείου γιατί οι πανελλήνιες είναι από τις τραυματικές εμπειρίες που έχει βιώσει ένας έφηβος και αυτή η παράταση άγνωστης διάρκεειας το κάνει χειρότερο. Όπως και οι φοιτητές που είναι στο πτυχίο να δώσουν μαθήματα και να αποφοιτήσουν. Μακάρι να ανοίξουν μετά το Πάσχα.

Οι μαθητές θα πρέπει απλά να εκμεταλλευθούν τον έξτρα χρόνο για επαναλήψεις φουλ κτλ. 

Η μεγάλη τους πλειοψηφία ζει με γονείς με λυμένα τα προβλήματα της καθημερινότητας...

Οι φοιτητές επί πτυχίο περίπου το ίδιο.

Εγώ σκέφτομαι κυρίως αυτούς που είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν για όλους αυτούς που μένουν στα σπίτια τους...

Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για όλους μας...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, sotosko είπε

Δεν διαφωνώ ότι ο κορονοϊός έχει μεγαλύτερο ποσοστό θνητότητας στους μεγαλύτερης ηλικίας και στις ευπαθείς ομάδες σε σχέση με την εποχική γρίπη. Αλλά γιατί τότε δεν βάζουμε μόνο αυτές τις ομάδες σε υποχρεωτική κοινωνική αποστασιοποίηση μέχρι να ξεπεραστεί το μεγάλο κύμα; Μετά θα μπορούν σταδιακά να επιστρέψουν στην κοινωνία και τα νοσοκομεία θα έχουν θέσεις για να τους δεχτούν αν χρειαστεί.

Γιατί θα γεμίσουν τα νοσοκομεία με ασθενείς.

Και ο 40αρης θα θέλει τη ΜΕΘ του, και ο 50αρης θα θέλει τη ΜΕΘ του, το ίδιο κι ο 60αρης και ο 70αρης.

Το ότι οι περισσότεροι 40αρηδες και 50αρηδες θα τη σκαπουλάρουν δεν σημαίνει ότι δεν θα γονατίσουν τα νοσοκομεία.

Και για να σωθούν αυτοί θα αρχίσουμε να τραβάμε μπρίζες στους μεγαλύτερους που ίσως να σώζονταν.

Δεν αντέχει το σύστημα υγείας 7 εκατομμύρια νοσούντες με κορωνιό.

Επεξ/σία από aypnia
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Locke_John είπε

Η μεγάλη τους πλειοψηφία ζει με γονείς με λυμένα τα προβλήματα της καθημερινότητας...

Ποια ειναι καλέ η πλειοψηφία με λυμένα προβλήματα';;;;;;;;; Aστειεύεσαι υποθέτω. Στα υπόλοιπα συμφωνω σε ότι γράφεις, μην παρεξηγηθούμε.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Locke_John είπε

Οι μαθητές θα πρέπει απλά να εκμεταλλευθούν τον έξτρα χρόνο για επαναλήψεις φουλ κτλ. 

Εγώ σκέφτομαι κυρίως αυτούς που είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν για όλους αυτούς που μένουν στα σπίτια τους...

Όταν λέει όμως ότι θα περικοπεί η ύλη και αυτό σε βάζει λίγο στον αέρα γιατί λές αυτό μήπως βγει από την ύλη πχ;
Οι φοιτητές σκέφτονται ότι έχουν εργαστήρια και κλινικές που μπορεί να τους φέρουν στη σχολή από Σεπτέμβρη και να κάνουν κάποιες εβδομάδες μάθημα και μπορεί οι γονεείς τους να μην έχουν χρήματα για αυτό.

Τώρα για την εργασία ανάλογα. Αν δεν έρχεσαι σε επαφή με κόσμο όπως εγώ μου αρέσει που βγαίνω από το σπίτι έστω και για να πάω στη δουλειά και νιώθω ότι προσφέρω (γιατί τρέχω δείγματα ασθενών). Τώρα βέεβαια άλλη πραγματικότητα ζει ένας νοσηλευτής στα επείγοντα ή μια ταμίας με τόσο κόσμο.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Locke_John είπε

Νομιζω οτι ακουω ενα ντουπ ντουπ στον τοιχο. Μαλλον μια ανεργη μανα με δυο παιδια διαβασε το ποστ στο διπλα διαμερισμα..... αλλαξαν και τα ωραρια κοινης ησυχιας

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, takatack είπε

Γιατί αυτά που λέει έχουν τόσο νόημα στα αφτιά μου; Τι και αν τα ΜΜΕ τρόμαξαν τον κόσμο με αποτέλεσμα την αύξηση των ανθρώπων που επισκέπτονται το νοσοκομείο λόγω φόβου; Ίσως όλη η παραπληροφόρηση, η μέτρηση μεμονωμένων δεδομένων και ιστοριών θα έπρεπε να σταματήσει. Αν οι γιατροί δεν έχουν δεδομένα, πως έχουν τα ΜΜΕ;

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...