solamnic Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Καλημέρα, Έχω κατεβάσει κάτι ταινίες mkv γύρω στα 30-40 gb η κάθε μία... Δεν μπόρεσα να τις βρω σε μικρότερες εκδόσεις.. Πως μπορώ να συμπιέσω mkv αρχεία (όχι τα tracks ήχου - μόνο το video) με την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας... Είδα το handbrake αλλά με έχουν μπερδέψει οι επιλογές του.. το dvdfab είναι πιο απλό αλλά δεν είναι free και οι εκδόσεις που "κυκλοφορούν" είναι τίγκα στα spyware... Ευχαριστώ για το χρόνο σας Νίκος
eliasjuve Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Εύκολο είναι το handbrake και είναι το καλύτερο για την δουλειά που θέλεις. Δες ένα tutorial https://www.engagemedia.org/help/video-compression-step-by-step-handbrake-tutorial Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το freemake video converter https://www.freemake.com/gr/ που είναι πιο απλό αλλά πρόσεχε στην εγκατάσταση γιατί προσπαθεί να βάλει bloatware.
accipio Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Πρόσεξε το θέμα της ανάλυσης της εικόνας (720p - 1080p) και του bitrate του βίντεο. Όσο πιο μεγάλη η ανάλυση και όσο πιο μεγάλο το bitrate, τόσο πιο μεγάλο το μέγεθος του αρχείου (αλλά και τόσο πιο καλή η ποιότητα της εικόνας). Ας πούμε, πολύ χοντρικά, για 720p -> bitrate 3500-4000 kb/s και για 1080p -> bitrate 6000-7000 kb/s. Επίσης επεξεργασία με 2 περάσματα -> καλύτερη ποιότητα εικόνας. Δοκίμασε με αυτά και προχωράς ανάλογα με το πώς σε βολεύει.
accipio Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Εγώ χρησιμοποιώ το Vidcoder (που βασίζεται στο Handbrake) γιατί με βολεύει καλύτερα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο θέλεις. Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι στο προηγούμενο μήνυμά μου αναφερόμουν στον codec συμπίεσης εικόνας h264/x264 που είναι ο πιο διαδεδομένος σήμερα. Υπάρχει και ο h265/x265 (HEVC) που θα σου δώσει μικρότερο μέγεθος αρχείου με την ίδια ποιότητα, αλλά απαιτεί σημαντικά αυξημένη επεξεργαστική ισχύ (σύγχρονο και γρήγορο μηχάνημα) και έχει περιορισμένη συμβατότητα με παλαιότερες συσκευές αναπαραγωγής (π.χ. τηλεοράσεις).
solamnic Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 το freemake δεν είναι τόσο free Δοκιμάζω τώρα το Vidcoder
KalishBioloid Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 2 pass oπωσδήποτε, αλλιώς στις γρήγορες σκηνές θα πιξελιάζει. Εγώ χρησιμοποιώ το Any Video Converter Ultimate.
solamnic Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Πάντα 2 pass ... αυτό διάβασα... (το any video converter δεν είναι free.. αν γνωρίζεις που αλλού "διατίθεται" χωρίς spyware ...)
eliasjuve Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Με 2pass έχεις έλεγχο στο μέγεθος του αρχείου που θα προκύψει. Με constant quality δεν πιξελιάζει, είναι ανώτερης ποιότητας αλλά δεν ξέρεις τι μεγεθος θα βγει. Από τα 30-40 gb σαφώς θα είναι πολύ μικρότερο με τιμές CQ 20-22. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2020 από eliasjuve
solamnic Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Για να δούμε λίγο ρυθμίσεις Video-> Cropping -> None Sizing-> Automatic 1920 x 1980 Use Anamorpic - > ΝΑΙ ή ΟΧΙ? Scaling Mode -> Downscale Only (σωστό;) Τα άλλα none Video Filters: όλα off - Interlace detection off και deinterlace off Video Codec H264, Framerate: same as source Constant ή variable????? Avg Bitrate 6000 2 Pass Encoding ON Profile Main 4.0 Audio Encoding -> Passthrough (δεν θέλω αλλαγή στα βιντεο) Να αλλάξω κάτι?
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Με τοσο μεγαλο bitrate (και παντως με οτιδηποτε πανω απο 4500) θα δοκιμαζα -με ενα μικρο αποσπασμα-: και τι αποτελεσμα μου βγαζει αν κανει τη δουλεια η καρτα γραφικων -> Intel η Nvidia => Intel QSV η NVEnc! 🤪 Υπαρχει πιθανοτητα να σου κανουν -ενω ο χρονος που κερδιζεις θα ειναι (πραγματικα) πολυ μεγαλος ετσι
CMOS_Z Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Εγώ όταν ξεκίνησα να κάνω encode όλο το library το έκανα με handbrake. Δεν ασχολήθηκα και πάρα πολύ αλλά είχα καταλήξει σε h265 NVEnc QP 22 με 23. Χωρίς καμιά άλλη αλλαγή στα Filters. Ο λόγος που πήγα σε h265 είναι κυρίως γιατί μπορώ να το υποστηρίξω στις συσκευές που θα παίξω τα αρχεία οπότε γιατί όχι αφού για ίδια ποιότητα έχω λιγότερο bitrate. NVEnc διάλεξα γιατί εάν έκανα encoding μόνο με cpu ίσως ακόμα δε θα είχα τελειώσει. Μειονέκτημα ότι η ποιότητα είναι κατώτερη αλλά δε με ενδιαφέρει καθόλου στα μάτια μου. Αν κάτι άξιζε ανέβαζα QP και τέλος. Φυσικά και το constant quality παίζει ανάλογα το τι θα του δώσεις. Κάνε δοκιμές με το Preview και σύγκρινε στις ίδιες σκηνές με το Original file. Εάν εσένα σε ικανοποιεί τότε προχωράς. Προφανώς και θα υπάρχει μείωση ποιότητας αλλά πρέπει να θυσιάσεις κάτι για να κερδίσεις από όγκο.
eliasjuve Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Εγώ παίζω με αυτά εδώ. Spoiler Στην πρώτη φωτό να προσέξεις το frame rate να είναι original (Same as source) και απο κάτω constant. Στο quality βάλε από 18 έως 22 με h.264 (για h.265 διαφορετικό). Κάποιοι λένε με 18 δεν καταλαβαίνεις διαφορά στο μάτι από το bluray. Στο Audio αν έχεις πολλά tracks και θέλεις μόνο ένα κράτησε αυτό που σ 'αρέσει και αν δεν θέλεις να το κωδικοποιήσεις κάνε ή autopass thru ή AC3 passthru, DTS passthru κοκ.
CheOnWeb Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 10 hours ago, accipio said: Πρόσεξε το θέμα της ανάλυσης της εικόνας (720p - 1080p) και του bitrate του βίντεο. Όσο πιο μεγάλη η ανάλυση και όσο πιο μεγάλο το bitrate, τόσο πιο μεγάλο το μέγεθος του αρχείου (αλλά και τόσο πιο καλή η ποιότητα της εικόνας). Ας πούμε, πολύ χοντρικά, για 720p -> bitrate 3500-4000 kb/s και για 1080p -> bitrate 6000-7000 kb/s. Επίσης επεξεργασία με 2 περάσματα -> καλύτερη ποιότητα εικόνας. Δοκίμασε με αυτά και προχωράς ανάλογα με το πώς σε βολεύει. Διευκρίνηση: Η μεγαλύτερη ανάλυση απαιτεί μεν μεγαλύτερο bitrate αλλά δεν παίζει κανέναν ρόλο στον όγκο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα