ioannis112 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Αχαχαχαχα,τωρα το ειδα και εγω... Δεν εχω ιδεα πως διορθωνεται ο τιτλος ομως🤣
Napier Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 22/4/2020 στις 11:40 ΜΜ, papajohnnnn είπε Τα διδακτρα ξεκινανε περιπου απο 4500 και φτανουν μεχρι 7-8! ναι μια συναδελφος μου στη δουλια ειναι σε γνωστο κολεγιο και αρχισε περσι με σχεδον 7 χιλιαρικα το ετος (οικονομικα η κατι τετοιο). το λεει και αυτη οτι πιστευει την πιασαν κοροιδο και πλεον και αυτη προσανατολιζετε για τη λυση του uopeople αφου την επρηξα να κατσει να το δει μονη της να καταλαβει τι και πως. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από Napier
velociraptoras Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 26/4/2020 στις 2:29 ΜΜ, Napier είπε ναι μια συναδελφος μου στη δουλια ειναι σε γνωστο κολεγιο και αρχισε περσι με σχεδον 7 χιλιαρικα το ετος (οικονομικα η κατι τετοιο). το λεει και αυτη οτι πιστευει την πιασαν κοροιδο και πλεον και αυτη προσανατολιζετε για τη λυση του uopeople αφου την επρηξα να κατσει να το δει μονη της να καταλαβει τι και πως. Στα οικονομικά επειδή έχουν μεγάλη ζήτηση δεν κάνουν παζαρια. Είχα ρωτήσει απο βαρεμάρα σε γνωστό κολλέγιο για πληροφορική σε μια διαφήμιση τους στο facebook και μου το εφτασαν 3000 το χρόνο, παρόλο που τους εξήγησα οτι δεν μπορω να παω λόγω απόστασης, μου λένε στο μειωνουμε τόσο για να μπορεις να νοικιαζεις και σπίτι. Για οικονομικά και τα 7000 που ζητησαν στη φίλη σου λίγα είναι σε σχεση με κάτι 9-10.000 που ακούω κατα καιρούς Επίσης στα οικονομικά ακόμα μετράει το "ονομα" που έχει το πτυχίο σου, δεν αρκει απλά η ειδικότητα. Ας κανει κάτι άλλο στο UoPeople αφού πάρει πρωτα το πτυχίο απο το κολλέγιο, γιατι μετα θα κλαιει τα 14000 που εδωσε μεχρι τώρα. Επεξ/σία 1 Μαΐου 2020 από velociraptoras
Napier Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, velociraptoras είπε Επίσης στα οικονομικά ακόμα μετράει το "ονομα" που έχει το πτυχίο σου, δεν αρκει απλά η ειδικότητα. Ας κανει κάτι άλλο στο UoPeople αφού πάρει πρωτα το πτυχίο απο το κολλέγιο, γιατι μετα θα κλαιει τα 14000 που εδωσε μεχρι τώρα. παντως η φιλη μου το εριξε το ακυρο στο κολεγιο και ηδη εκανε αιτιση για uopeople το οποιο μη ξεχναμε ειναι ανερχομενο και σιγα σιγα αρχιζει να κανει ονομα.
Aggeluska Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 εγω θα ηθελα να μαθω γιατι ο TS δεν παει να δωσει πανελλαδικες και ανταυτου ψαχνεται με κολλεγια; χρημα για φροντιστηρια λογικα εχει εφοσον μπορει να πληρωσει κολλεγιο. Φιλε αν το κανεις για να γλυτωσεις το διαβασμα των πανελλαδικων τοτε κανεις λαθος να ξερεις. Στα πανεπιστημια το διαβασμα που ριχνεις καθε εξαμηνο κανει τις πανελληνιες να φαινονται παιχνιδακι. Αν το κανεις για αυτο, μην το κανεις. Φιλικα παντα 1
SamaelMorningstar Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω γιατί έχει τέτοιο καημό ο Napier να προωθήσει αυτό το εξαιρετικό πανεπιστήμιο στο οποίο έχει επενδύσει; Δεύτερον που βρίσκει το χρόνο; Τρίτον ts αν επιλέξεις κολέγιο να είσαι έτοιμος να δουλέψεις 3 φορές πιο σκληρά μετά τη λήψη του πτυχίου επειδή δεν υπάρχει καμία αναγνώριση. Φίλη δικηγόρος σε γαλλικό κορυφαίο κολέγιο έχει έρθει Ελλάδα και παρακαλάει για δουλειά καθώς δεν αναγνωρίζεται. Να σημειώσω ότι Γαλλία και Ελλάδα έχουν το ίδιο νομικό σύστημα και ότι αντικειμενικά το δικό της πτυχίο είναι ανώτερο από το αντίστοιχο ελληνικό. Υ.Γ. Πήγαινε σε γνωστό το μόνο σίγουρο άσε τις "επενδύσεις" για τους τζογαδόρους από επάνω 2
Napier Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, SamaelMorningstar είπε Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω γιατί έχει τέτοιο καημό ο Napier oπως το βλεπω εκει εξω στη κοινωνια δεν ειναι ολοι με 20 χιλιαρικα στη τσεπη προκειμενου να πανε σε ενα κολλεγιο. με την εναλακτικη που προτινω μιλαμε για 3.5k ολο το πτυχιο και οχι για 20-25-30k που θελουν τα κολεγια αναλογα τι θα σπουδασεις. επισης το καλο του uopeople ειναι οτι δε προσφερει πτυχια σε νομοθετικα ριθμιζομενα επαγγελματα οπως η νομικη που λες και για τα οποια θες οποσδηποτε αναγνωριση απο δημοσιο. αρα πολυ μεγαλυτερη ευελιξια στην αγορα εργασιας γενικα για αποφοιτους με πτυχια μη νομοθετικα ριθμιζομενων επαγγελματων ας ξερει ο κοσμος ολες τις επιλογες του και ας αποφασισει με ολα τα δεδομενα που μπορει να τον αφορουν. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από Napier
marios28 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, Napier είπε επισης το καλο του uopeople ειναι οτι δε προσφερει πτυχια σε νομοθετικα ριθμιζομενα επαγγελματα οπως η νομικη που λες και για τα οποια θες οποσδηποτε αναγνωριση απο δημοσιο. αρα πολυ μεγαλυτερη ευελιξια στην αγορα εργασιας γενικα για αποφοιτους με πτυχια μη νομοθετικα ριθμιζομενων επαγγελματων Πώς είναι καλό αυτό; Τι χρειάζεται κάποιος τότε το χαρτί; Άσχετα με τις τελικές γνώσεις του καθενός, που αυτό εξαρτάται από την όρεξη/ταλέντο του, είτε πληρώνεις, είτε δεν πληρώνεις για τον οποιοδήποτε τίτλο, θα πρέπει αυτός να αναγνωρίζεται. Είτε να δηλώνει κάτι για το επίπεδο σπουδών του τμήματος (φήμη), είτε να αναγνωρίζεται από την πολιτεία. π.χ. Αν τα κολέγια εξισωθούν με τα πανεπιστήμια, ασχέτως αν οι φοιτητές (η πλειοψηφία) είναι σκράπες θα έχουν κάνει μια καλή επιλογή, αφού το πτυχίο τους θα αναγνωρίζεται από την πολιτεία. Το uopeople τι θα προσφέρει; π.χ. έχει φήμη ότι το επίπεδο σπουδών του πανεπιστημίου είναι υψηλό; Γιατί αν δεν ισχύει ούτε το πρώτο (φήμη), ούτε το δεύτερο (αναγνώριση νομικής φύσεως) τι κερδίζει κάποιος; 1
Napier Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 διαβασε το σχετικο νημα για το UoPeople και θα σου λυθουν ολες οι αποριες. https://www.insomnia.gr/forums/topic/673892-university-of-the-people-πανεπιστήμιο-του-λαού/ 1
marios28 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Ρητορική ήταν η ερώτηση. Η γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώσει κάποιος το uopeople για σπουδές πληροφορικής. Καλύτερα να τα μάθει μόνος του και ας πληρώσει μερικά tutorials στο net. Από 'κει και πέρα όσον αφορά την ερώτηση του ts.... Η γνώμη μου: Καλύτερη λύση: πανελλήνιες, εφόσον υπάρχει όρεξη και προφανώς πρότερες γνώσεις, γιατί διαφορετικά θα απαιτηθεί εύλογο διάστημα χρόνου για να καλυφθεί το έδαφος. Αν δε γίνεται για τον οποιονδήποτε λόγο, καλύτερη επιλογή είναι το ΕΑΠ, η άλλα πανεπιστήμια (πιο εύκολα αν και πιο ακριβά) εξ' αποστάσεως. Τελική επιλογή τα κολέγια. Θα είναι μια καλή λύση (τουλάχιστον για το δημόσιο) εφόσον η πολιτεία εξισώσει τα χαρτιά. Αν δεν τον ενδιαφέρει η αναγνώριση, ισχύει το ίδιο με πάνω: καλύτερα να τα μάθει μόνος του. 3
SamaelMorningstar Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 46 λεπτά πριν, marios28 είπε Ρητορική ήταν η ερώτηση. Η γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώσει κάποιος το uopeople για σπουδές πληροφορικής. Καλύτερα να τα μάθει μόνος του και ας πληρώσει μερικά tutorials στο net. Από 'κει και πέρα όσον αφορά την ερώτηση του ts.... Η γνώμη μου: Καλύτερη λύση: πανελλήνιες, εφόσον υπάρχει όρεξη και προφανώς πρότερες γνώσεις, γιατί διαφορετικά θα απαιτηθεί εύλογο διάστημα χρόνου για να καλυφθεί το έδαφος. Αν δε γίνεται για τον οποιονδήποτε λόγο, καλύτερη επιλογή είναι το ΕΑΠ, η άλλα πανεπιστήμια (πιο εύκολα αν και πιο ακριβά) εξ' αποστάσεως. Τελική επιλογή τα κολέγια. Θα είναι μια καλή λύση (τουλάχιστον για το δημόσιο) εφόσον η πολιτεία εξισώσει τα χαρτιά. Αν δεν τον ενδιαφέρει η αναγνώριση, ισχύει το ίδιο με πάνω: καλύτερα να τα μάθει μόνος του. Ακριβώς φίλε Μάριε και εγώ εκεί το πήγαινα μόνο για επαγγέλματα που χρειάζονται χαρτί αλλά το χαρτί δεν αποδεικνύει τίποτα αξίζει π.χ. πληροφορικάριοι. Τώρα επαγγέλματα με υπογραφή ή σφραγίδα μακριά.
MitsosDaBest13 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Είχα ρωτήσει για Πληροφορική στο Mediterranean. Μου είπαν λίγο πάνω από 4 χιλιάρικα το χρόνο και το τελευταίο έτος 5 χιλιαρικα, επειδή πας για πτυχίο. Γενικά κάπου 4-6 χιλιαρικα το έτος παίζουν όλα στην Ελλάδα. Νομίζω όμως ότι είναι πολλά για το χαμηλό επίπεδό τους, ειδικά του Mediterranean... Μου φάνηκαν πολύ "fake" οι τύποι που μίλησα δια ζώσης (το Μάρτιο, προ καραντίνας). Το μόνο που φάνηκε να τους νοιάζει είναι τα λεφτά μου. Τουλάχιστον θα έχεις ένα χαρτί που θα δείχνει ότι και καλά σπουδασες στο Πανεπιστήμιο του Derby, αλλά υποθέτω ότι για να γίνεις καλός στο επάγγελμα που θες ν' ακολουθήσεις, πρέπει να στρωθείς μόνος σου. Το χαρτί δεν λέει τίποτα... Αναγνώριση στην Ελλάδα πιθανόν θα πάρεις, όμως εμένα δεν με νοιάζει ιδιαίτερα, γιατί θέλω να φύγω. Πλέον ψάχνομαι για κάποιο online πτυχίο, κυρίως σε Πανεπιστήμιο εξωτερικού. Θα περιμένω μέχρι το Φθινόπωρο, που πιστεύω ότι με τον ιό θα υπάρξουν πολλά online (περισσότερα από τώρα) και με καλές τιμές. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από MitsosDaBest13
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Παίδες, πιο φτηνά είναι να δώσετε το πολύ 2.000€ για καλό φροντιστήριο, να μπείτε σε ΑΕΙ σε πόλη σας που είναι με βατά μόρια και θα κάνετε και ζωάρα και δεν θα ανησυχείτε για αναγνωρίσεις κλπ. Μην προσπαθείτε να χρυσώσετε το χάπι και μην μπείτε σε έξοδα που αντικειμενικά δεν βαστάτε. Στην Ελλάδα ζείτε που ευτυχώς η τριτοβάθμια είναι τζαμπέ, από πτυχίο μέχρι διδακτορικό. Μην πληρώνετε για κάτι που με λίγο πρόγραμμα επιτυγχάνεται δωρεάν. Προσωπική εκτίμηση δική μου. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από Επισκέπτης
MitsosDaBest13 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Παίδες, πιο φτηνά είναι να δώσετε το πολύ 2.000€ για καλό φροντιστήριο, να μπείτε σε ΑΕΙ σε πόλη σας που είναι με βατά μόρια και θα κάνετε και ζωάρα και δεν θα ανησυχείτε για αναγνωρίσεις κλπ. Μην προσπαθείτε να χρυσώσετε το χάπι και μην μπείτε σε έξοδα που αντικειμενικά δεν βαστάτε. Στην Ελλάδα ζείτε που ευτυχώς η τριτοβάθμια είναι τζαμπέ, από πτυχίο μέχρι διδακτορικό. Μην πληρώνετε για κάτι που με λίγο πρόγραμμα επιτυγχάνεται δωρεάν. Προσωπική εκτίμηση δική μου. Μετάνιωσα που στα 18 μου δεν διάβασα λίιιγο παραπάνω, να περάσω έστω και στο ΤΕΙ Πληροφορικής στην Άρτα... Αλλά πλέον πηγαίνοντας προς τα 27 και αποφασισμένος να φύγω από Ελλάδα, δεν έχω όρεξη να τα διαβάσω όλα από την αρχή και να "φάω" τουλάχιστον 4 χρόνια σε ελληνική σχολή δια ζώσης... Σίγουρα θα προτιμήσω ένα Bachelor μέχρι 5 χιλιάρικα το χρόνο maximum, που να μπορώ να το τελειώσω (με ζόρι) μέσα σε 2-2,5 χρόνια. H μούφα του Ξυνή Η φοβερή σχολή Mediterrenean College, μου έδινε τη δυνανότητα να το πάρω σε 2 χρόνια, επειδή διδάχθηκα προγραμματισμό/video games design σε ΙΕΚ (ούτε που μου ζήτησαν στο Med τη βεβαίωση από αυτό, κλάιν)... Απλά θέλω ένα χαρτί Bachelor που να "περνάει". 😉 Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από MitsosDaBest13
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, MitsosDaBest13 είπε Μετάνιωσα που στα 18 μου δεν διάβασα λίιιγο παραπάνω, να περάσω έστω και στο ΤΕΙ Πληροφορικής στην Άρτα... Αλλά πλέον πηγαίνοντας προς τα 27 και αποφασισμένος να φύγω από Ελλάδα, δεν έχω όρεξη να τα διαβάσω όλα από την αρχή και να "φάω" τουλάχιστον 4 χρόνια σε ελληνική σχολή δια ζώσης... Σίγουρα θα προτιμήσω ένα Bachelor μέχρι 5 χιλιάρικα το χρόνο maximum, που να μπορώ να το τελειώσω (με ζόρι) μέσα σε 2-2,5 χρόνια. H μούφα του Ξυνή Η φοβερή σχολή Mediterrenean College, μου έδινε τη δυνανότητα να το πάρω σε 2 χρόνια, επειδή διδάχθηκα προγραμματισμό/video games design σε ΙΕΚ (ούτε που μου ζήτησαν στο Med τη βεβαίωση από αυτό, κλάιν)... Απλά θέλω ένα χαρτί Bachelor που να "περνάει". 😉 Οκ προφανώς δεκτό κανένα θέμα. Απλώς να ξες ποτέ δεν είναι αργά. Παράδειγμα από την αληθινή μου ζωή. Δίδασκα φροντιστήριο για κανα 3 χρόνια μέχρι να βρω τρόπο να φύγω από Ελλάδα και ήμουν καλός. Έρχεται κάποια φάση στο τμήμα Γ' Λυκείου ένας τυπάς 32(!!!) χρονών λίγο πριν την έναρξη του έτους και με λέει θέλει να κάνει εγγραφή. Λέω λίγο αργά είναι (κάναμε προετοιμασία μεσα στο καλοκαίρι το πρώτο κεφάλαιο) αλλά δεν πειράζει και να μου στείλει τον έλεγχο του παιδιού του να δω πώς τα πάει με τα μαθηματικά. Γυρνάει και με λέει: "Εμ ξέρετε δεν τον έχω. Πέρασαν πόσα χρόνια από τότε" και του λέω τι φάση και με εξηγεί ότι εντέλει θέλει εκείνος να γραφτεί γιατί, και στο λέω αυτολεξεί, Μετάνιωσα που όταν ήμουν μικρός δεν διάβαζα ενώ όλοι λέγανε ότι το είχα. Εεεε στέριωσα μια δουλειά τώρα και θέλω να δω αν γίνεται να σπουδάσω κάπου. Είναι σαν ένα μικρό όνειρο για εμένα. Στην αρχή ήμουν σε φάση μλκ τι λες, ήταν παντρεμένος και νομίζω περίμενε και παιδί αλλά ήταν ανένδοτος. Κανόνισα να κάνουμε ιδιαίτερα μέσα στην εβδομάδα για να τον επαναφέρω στην ύλη χωρίς καμία ελπίδα. Σκέψου αρχίσαμε με το βιβλίο Άλγεβρας της Γ' Γυμνασίου. Και όμως ρε παιδί μου, μέσα σε δύο μήνες ήταν σε καλό επίπεδο στο μάθημα μου, και από ό,τι άκουγα στην έκθεση και στην φυσική. Τον έκανα βέβαια πόσα και πόσα ιδιαίτερα εκτός ωραρίου, όμως ποτέ δεν κουραζόταν και ποτέ δεν βαριόταν. Για να μην πλατιάζω (αυτήν την ιστορία μπορώ να την λέω για ώρες) όταν βγήκαν τα αποτελέσματα όλοι είχαν χεστεί πάνω τους γιατί είχαν μπει δύσκολα οι μισοί μου μαθητές έκλαιγαν και οι άλλοι μισοί ετοιμάζονταν να ξαναδώσουν, όμως αυτός (που όλοι μας νομίζαμε τα πήγε χάλια) ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Σε κάποια φάση περνάει φροντιστήριο να αφήσει το τελευταίο του δίδακτρο και με λέει λες και δεν έγινε τίποτα: Ρε μαλάκα δεν στα είπαν; Φυσικό πέρασα προτελευταίος. Και πάθαμε όλοι ένα σοκ. Τελευταία φορά που τον είδα, έκανε πρακτική στα πλαίσια της σχολής σε καμια τραπεζα γουατεβερ και ήταν 1000% πιο χαρούμενος από όταν τον γνώρισα. Αυτό δεν το είπα για να σε πρίξω ή να σε κουράσω, αλλά για να σου δείξω ότι ποτέ δεν είναι αργά. Το ακούς από παντού, το βλέπεις παντού και νομίζεις ότι ξέρεις την ισχύ του όμως ποτέ δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο πολύ ισχύει. Πριν σκάσεις το πεντοχίλιαρο. Δες αν μπορείς να το παλέψεις έτσι. Συμβουλή ταπεινή δική μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα