Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι 28. Έχω και πτυχίο και διδακτορικό. Αν δώσω κατατακτήριες θα μπω στο 5ο εξάμηνο. Όμως επειδή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφές κτλ, θα φτάσει 6ο εξάμηνο. Συνολικά είναι 12 εξάμηνα. Με απασχολεί το γεγονός ότι ίσως είμαι πολύ μεγάλος (πχ μη δεν βρίσκω δουλειά μετά να προτιμάνε κάποιον νεότερο) όπως και το οικονομικό. Αυτά τα 3-4 χρόνια κάπως πρέπει να συντηρηθώ. Δεν παύει να είναι όνειρο ζωής όμως.

• Like 1
  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φιλε εσυ μεσα σου τι νιωθεις....θα ακουσεις πολλα...οτι ειναι αργα κτλ κτλ...ποτε δεν ειναι αργα αν εσυ το θελεις..αλλοι περνανε μια δεκαετια χαμενη στα ναρκωτικα στον τζογο στο αλκοολ...αν μπορεις και εισαι οκ οικονομικα γιατι στα 28 ειναι αλλες οι αναγκες απο οτι στα 18 φυσικα καντο

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Από ποιά σχολή..; 

οδοντιατρική

21 λεπτά πριν, tzoyris7 είπε

Φιλε εσυ μεσα σου τι νιωθεις....θα ακουσεις πολλα...οτι ειναι αργα κτλ κτλ...ποτε δεν ειναι αργα αν εσυ το θελεις..αλλοι περνανε μια δεκαετια χαμενη στα ναρκωτικα στον τζογο στο αλκοολ...αν μπορεις και εισαι οκ οικονομικα γιατι στα 28 ειναι αλλες οι αναγκες απο οτι στα 18 φυσικα καντο

ευτυχώς δλδ που είμαι φλώρος και έχω περάσει μια δεκαετία σε πανεπιστήμια δλδ.. το οικονομικό είναι το μεγαλύτεορ μου θέμα.. απλά σκέφτομαι κάπως να την παλέψω οικονομικά και μετά θα πάει καλύτερα.. στην ειδικότητα πχ εχεις εναν μισθο σιγουρο μέχρι να τελειώσεις και να βγεις ξανά στην αγορά εργασίας. Το οικονομικό είναι αυτό που με φοβίζει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποτε δεν ειναι αργα. Ισα ισα, το οτι σε μια ωριμη φάση της ζωής σου που εχεις γνωσεις και εμπειρίες βλέπεις οτι κάτι αλλο σου ταιριάζει, τωρα ειναι εξαιρετικη στιγμη. 

Αν νομιζεις οτι σου ταιριαζει, γιατι οχι; Και εγω στην ηλικία σου εκανα ακριβως τις ιδιες σκεψεις και εν τέλει, μετα απο χρονια που ειχα τελειωσει πτυχειο και δουλευα, εφυγα και εκανα ενα μεγαλο μεταπτυχιακο και αλλαξα εντελως την καριερα μου. Best choice of my life.

Ασε που οταν παρεις αποφαση για κατι τετοιο, το κανεις πολυ πιο ανετα και ευκολα και το διαβασμα ειναι πολυ πιο χαλαρο αποτι στα 20 γιατι ξερεις τι παει να πει πραγματικη δουλεια :)

Το μονο που ειναι θεμα ειναι το οικονομικο, πως θα ζεις οσο σπουδαζεις. Αν εχεις βαλει καποια χρηματα στην ακρη κ μπορεις να το κανεις αυτο, τοτε εισαι ανετος.

Επεξ/σία από Skywalker333
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Άρα υπάρχει συνάφεια με το πρώτο πτυχίο. Πάλι καλά, κάτι είναι και αυτό. 

μπορεί να υπάρξει και μεγαλύτερη συνάφεια γιατί η ειδικότητα της γναθοχειρουργικής που την σκέφτομαι απαιτεί και τα 2 πτυχία οπότε δεν θα πάει χαμένο το πρώτο.

Δημοσ.

Εφυγες για Ιατρικη χωρις δευτερη σκεψη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι πιο πολλοί που θέλουν να πάνε για γναθω περίπου στην ηλικία αυτή ξεκινάνε ιατρική ή οδοντίατρικη,αναλογα ποιο ξεκινησαν πρώτα,άντε κάνα δυο χρόνια νωρίτερα,όποτε είσαι άνετος.Δυσκολη ειδικότητα.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

Αν η σχολή είναι και στον τόπο διαμονής σου, δεν βλέπω λόγο να μην το κάνεις...με τις ανάλογες θυσίες, βέβαια στην προσωπική ζωή γιατί καταλαβαίνω ότι είναι δέσμευση, αλλά από την στιγμή που είναι όνειρό σου, το προχωράς κανονικά. Στο οικονομικό θα δεις τι θα κάνεις, ίσως στήριξη από οικογένεια...

Δημοσ.
12 ώρες πριν, mechpanos είπε

Αν η σχολή είναι και στον τόπο διαμονής σου, δεν βλέπω λόγο να μην το κάνεις...με τις ανάλογες θυσίες, βέβαια στην προσωπική ζωή γιατί καταλαβαίνω ότι είναι δέσμευση, αλλά από την στιγμή που είναι όνειρό σου, το προχωράς κανονικά. Στο οικονομικό θα δεις τι θα κάνεις, ίσως στήριξη από οικογένεια...

την οικογένεια εγώ τη στηρίζω.. τους γονείς δλδ.. έχω φτάσει να έχω υποχρεώσεις λες και έχω παιδί και γυναίκα

Δημοσ.

Το θέμα ηλικίας είναι το τελευταίο που θα πρέπει να σε απασχολεί ! :) Γνωρίζω άτομα που σπουδάζουν ιατρική και είναι 30 , 40 εως και 60 χρονών. όπως καταλαβαίνεις η ηλικία δεν είναι κανένα πρόβλημα.

Αν νομίζεις οτι σου αρέσει σαν δουλειά και θα σου αρέσει να προσφέρεις (και δε το κάνεις δλδ μόνο για τα λεφτά) τότε ξεκίνα το. Θα πρέπει να λάβεις όμως υπόψιν οτι η δουλειά έχει και τα αρνητικά της , να βλέπεις άσχημες καταστάσεις. 

Το 1ο και 2ο έτος θα το σιχαθείς , θα βαρεθείς και θα πεις να τα παρατήσεις. Αν φτάσεις 3ο-4ο και μετά (συνολικά 6 χρόνια) θα δεις οτι θα σου αρέσει περισσότερο ;) 

Αυτά. αν έχεις απορίες πες μου.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, lemourios92 είπε

την οικογένεια εγώ τη στηρίζω.. τους γονείς δλδ.. έχω φτάσει να έχω υποχρεώσεις λες και έχω παιδί και γυναίκα

Καμία υποτροφία έχεις ψαχτεί; Πάντως από την στιγμή που μπαίνεις στα μισά και δεν ξεκινάς από το μηδέν, είναι πολύ καλά! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...