Προς το περιεχόμενο

Μέχρι το 2022, η AMD θα υποστηρίζει DDR5, LPDDR5 και PCI Express Gen. 5.0


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H AMD αναμένεται να υποστηρίξει το επόμενης γενιάς πρότυπο μνήμης DDR5 μέχρι το 2022 σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας MyDrivers που επικαλείται πηγές από την βιομηχανία.

Το σημερινό πρότυπο DDR4 «κλείνει» σχεδόν πέντε χρόνια ζωής και μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και σταδιακά θα ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασής του. Η γνωστή κατασκευάστρια chips μνήμης SK Hynix έχει αφήσει να εννοηθεί ότι πρόκειται να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή chips νέας γενιάς DDR5 μέσα στο έτος (2020).

Όπως συνέβη και με τη μνήμη DDR4, η Intel ενδεχομένως θα είναι η πρώτη που θα φέρει στην αγορά επεξεργαστές που θα υποστηρίζουν τον νέο τύπο μνήμης, πιθανότατα πρώτα με τους επεξεργαστές Xeon που φέρουν την κωδική ονομασία «Sapphire Rapids».

Η AMD αναμένεται να υποστηρίξει το νέο πρότυπο με την αρχιτεκτονική Zen 4 που θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο έτος (2021) και με την διαθεσιμότητα των πρώτων επεξεργαστών του είδους να ξεκινάει το μεθεπόμενο (2022). Η μνήμη DDR5 αναμένεται να υποστηρίζει data rates μεταξύ 3200MHz και 8400MHz, «πυκνότητες» τύπου single-rank 32GB UDIMMs αλλά και χαρακτηριστικά physical-layer όπως same-bank refresh κ.ά.

Περιμένουμε οι επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Zen 4 της AMD να κατασκευαστούν με νέα μέθοδο 5nm από την TSMC. Μάλιστα το νέο πρότυπο θα υποστηριχθεί τόσο από τη νέα γκάμα επεξεργαστών της για υπολογιστές desktop όσο και από τη σειρά επεξεργαστών της που προορίζονται για χρήση σε περιβάλλοντα επιχειρήσεων. Οι επεξεργαστές της εταιρείας για φορητούς υπολογιστές θα υποστηρίζουν μνήμη LPDDR5 ενώ το πρότυπο PCI Express Gn. 5.0 αναμένεται να υποστηριχθεί από όλα τα μοντέλα των επεξεργαστών της.

s_a8f1669c033e42f39ed36da5d6667c3c.jpg.ced83eec5afb5021c64b8005064e11af.jpg

Πέρα από τον διπλασιασμό του bandwidth που περιμένουμε από την μία γενιά στην άλλη, το πρότυπο PCIe Gen. 5.0 αναμένεται να εισάγει διάφορα χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν στον τομέα της κλιμάκωσης/ επεκτασιμότητας σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα, με τα compute clusters με scalar επεξεργαστές (GPU-based Compute Accelerator Architecture) CDNA2 να επωφελούνται από τη τεχνολογία.

Η αρχιτεκτονική Zen 3 της AMD που έχει προγραμματιστεί για το 2020, με την διαθεσιμότητα των επεξεργαστών του είδους να ξεκινάει το 2021 στην αγορά, θα υποστηρίζει DDR4, LPDDR4 και PCI Express Gen. 4.0.  

TechPowerUp


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε

Θα πάρω Sapphire Rapids για σιγουριά και 10nm+++++ 😁

 

1 λεπτό πριν, briler είπε

Αδιάφορο, η μπλε ομάδα μέχρι το 2022 θα έχει έτοιμο CPU στα 14nm++++++++++.

Βρε παιδιά δεν έχετε καταλάβει ότι οι Intel αυτή την εποχή τραγουδάει το άσμα της Ρίτας "Οι σαραντάρες"...?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αναρωτιεμαι ποσο θα βοηθησει το μεγαλυτερο bandwidth με το infinity fabric. ή μηπως λογο μεγαλυτερου latency δεν θα υπαρχει καμια ουσιαστικη διαφορα μεχρι να βγουν πιο "ωριμες" ραμ ddr5?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...