Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, πριν την καραντίνα είχα πάει στο οφθαλμίατρο και μου είχε συνταγογραφήσει γυαλιά οράσεως μιας και χρειάζονται αλλαγή τα υπάρχοντα και ευτυχώς δικαιούμαι (κάθε 4 χρόνια γίνεται)

Αλλά πλέον έληξε γιατί με την καραντίνα κτλπ δεν πήγα στα καταστήματα..

Τώρα πάει τα έχασα ή ξαναπάω στον οφθαλμίατρο και μου ξαναγράφει μιας και δεν χρησιμοποίησα την συνταγή?

Δημοσ.

Δες και αυτο πριν μιλησεις με τον οφθαλμιατρο σου και ανεφερε το του μηπως καλυπτει και την περιπτωση σου.

http://www.odigostoupoliti.eu/optika-eopyy-pos-apozimionontai-oi-asfalismenoi-eos-30-06-2020/      19/05/2020

2. Από την έναρξη ισχύος της αναφερόμενης στο α’) σχετικό Π.Ν.Π. ήτοι από 20-3-2020, οι προβλεπόμενες ημερομηνίες υποβολής, εκκαθάρισης και εκτέλεσης των σχετικών γνωματεύσεων, παρατείνονται έως τις 30 Ιουνίου 2020.

Για τις ειδικές θεραπείες παιδιών – εφήβων και ενηλίκων, ειδικότερα ισχύουν:

οι θεραπείες, οι οποίες λόγω της συγκυρίας δεν διενεργήθηκαν κατά τον προβλεπόμενο χρόνο του παραπεμπτικού, δύναται να διενεργηθούν μέχρι 30-6-2020, χωρίς να παρατείνεται ο συνολικός χρόνος διάρκειας της γνωμάτευσης πέρα από την ημερομηνία λήξης αυτής. Π.χ. η 12μηνης ισχύος γνωμάτευση δεν παρατείνεται πέραν των 12 μηνών. οι γνωματεύσεις λήγουν στον προβλεπόμενο χρόνο για τον οποίο έχουν εγκριθεί, μετά την παρέλευση του οποίου πρέπει να ανανεωθούν.

• Thanks 2
Δημοσ.

Γενικά τα 4 χρόνια για τα 100 ευρώ ξεκινάνε να μετράνε από την ώρα που θα τα πάρεις. Ακόμα και αν βγάλεις συνταγή, ακόμα και αν αγοράσεις γυαλιά, πρέπει να πας να καταθέσεις συνταγή και απόδειξη ωστε να τα πάρεις. 

Οπότε είσαι οκ

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ihavetheanswers είπε

Αύριο το πρωί στις 9 πάρε τηλέφωνο τον οφθαλμίατρο και πες του το.

Καταλαβαίνω το υφάκι σου... 

Αλλά πήγα σε οφθαλμίατρο στο ΕΟΠΥΥ, οπότε δεν γίνεται να τον πάρω τηλέφωνο. Και ούτε μου αρέσει να απασχολώ άκυρους γιατρούς.

Ευχαριστώ όλους τους υπόλοιπους, που βοήθησαν πιο ουσιαστικά :)

• Like 2
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να πάρεις το ποσό για τα γυαλιά, ξέρει κανείς  τι ισχύει τώρα ? 

Πρέπει να πας στο ΙΚΑ ή δεν πληρώνεις και τα παίρνει το κατάστημα οπτικών 

Δημοσ.

Είχα περάσει πρόσφατα από μαγαζί με οπτικά και μου είπε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι. Οπότε όταν τα είχα πάρει είχα πληρώσει όλο το ποσό και μου είχε γράψει ένα χαρτί τα οπτικά που τα πήγα στο ΙΚΑ

• Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, adi32 είπε

Για να πάρεις το ποσό για τα γυαλιά, ξέρει κανείς  τι ισχύει τώρα ? 

Πρέπει να πας στο ΙΚΑ ή δεν πληρώνεις και τα παίρνει το κατάστημα οπτικών 

Η διαδικασία*:
1. Ηλεκτρονική συνταγή οφθαλμίατρου
2. Ελεγκτής** (μέσα σε δέκα εργάσιμες ημέρες)
3. Οπτικός: καταθέτεις συνταγή
4. Παροχές

Να έχεις μαζί σου:
- Βιβλιάριο υγείας(ΑΜΚΑ)
- Γνωμάτευση
- Απόδειξη αγοράς
- Ταυτότητα
- Βιβλιάριο τραπέζης της πρώτης σελίδας σε φωτοτυπία-ΙΒΑΝ
- ΑΦΜ
- Εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής (σε περίπτωση που δεν μπορεί να καταθέσει
  ο άμεσα ασφαλιζόμενος)

*   Περιληπτική αντιγραφή από ένα απόκομμα που μ΄έδωσαν σε  κατάστημα οπτικών.
**  Μέχρι τον Ιούλιο ήξερα ότι δεν περνούσες από ελεγκτή λόγω covid. Αν έχει αλλάξει
    κάτι θα στο πει ο οφθαλμίατρος.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...