Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 11/8/2022 στις 1:48 ΠΜ, washcloud είπε

...αναγκαστικά την μέρα της λήξης (το αργότερο), θα αιτηθείς το Γ1, γιατί οι τιμές των σταθερών που θα σε πάνε (ως "αορίστου" όμως, δηλαδή χωρίς δέσμευση αν πεις να μην παραμείνεις) με το πού θα λήξει, δεν συμφέρουν ούτε γι' αστείο : 0,53/kWh... (αν έληγε μετά τις 1/10 θα σε πηγαίνανε στο,,,υπό ανακοίνωση - στις 20/9 - νέο τους πρόγραμμα ονόματι,,,"Open", χωρίς ακόμη να ξέρουμε χρεώσεις/όρους γι' αυτό).

Στις 20/9 λοιπόν που θα ανακοινώσουν το τί μέλλει γεννέσθαι (με προγράμματα και τιμές κυμαινόμενων ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ), θα ξέρεις και τί θα σε περιμένει για τον συγκεκριμένο μήνα...

Το ξαναλέω όμως : άλλη επιλογή, ΔΕΝ έχεις : κάθεσαι μέχρι τελευταία μέρα στο Έντερ+ με τις προνομιακές τιμές που αποχαιρετάς, και βολεύεσαι με ότι θα ανακοινωθεί στις 20/8 αναφορικά με τις τιμές Σεπτεμβρίου του Γ1 (...που εσένα θα σε αφορούν μόνο για το διάστημα 7/9 έως 30/9). Βασικά δεν ξέρω κι όλας αν θα μπορέσεις να ενεργοποιήσεις το Γ1 μέσω ebill, όπου η διαδικασία γίνεται υποτίθεται "άμεσα" (άντε να έχεις μια μέρα καθυστέρηση/παραμονή στο "τσιμπημένο" Online με τις τρέχουσες τιμές=0,53). Θέλει λίγο προσοχή, γιατί αν δεν θα έχεις την δυνατότητα ενεργοποίησης μέσα από το ebill, του Γ1 (γίνονται διάφορα κουλά τελευταία μέσα από αυτό = προγράμματα προς ενεργοποίηση εμφανίζονται/εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού), θα πρέπει να πας σε κατάστημα, το οποίο σημαίνει ότι θα αργήσει λίγο περισσότερο η μετάβαση (2-3 μέρες; ίσως; ή και 3 με 5; ) και ΑΥΤΕΣ τις μέρες θα τις χρεώνεσαι τσιμπημένα ("0,53"€/kWh κτλκτλ...)...Δεν ξέρω αν κάποιος έχεις να σου πει πιο ξεκάθαρα πράγματα για το πόσο θα πάρει/με ποιον τρόπο θα πρέπει να μεταβείς στο Γ1/και ΠΟΤΕ ακριβώς, αλλά έχε στον νου σου όταν θα είναι να κάνεις την εμτάβαση, να μην,,,,,πολυκάψεις ρεύμα, μέχρι να δεις στο e-bill σου ενεργοποιημένο το Γ1. Αλλιώς, μια εναλλακτική λογική είναι να αιτηθείς (είτε μέσω ebill είτε σε κατάστημα) την αλλαγή κάποιες μέρες ΠΡΙΝ την λήξη του συμβολαίου σου - άλλωστε στο τελευταίο 3μηνο δεν έχεις ποινή πρόωρης αποχώρησης, ξέροντας ότι απλά θα χάσεις λιγότερα, από την περίπτωση να παραμείνεις κάποιες μέρες σε αορίστου με τις τρέχουσες τιμές του Ονλάιν. ΔΕΝ ξέρουμε ακόμα τις τιμές Σεπτεμβρίου για Γ1, όπως ήδη είπα, θα τις μάθεις κι εσύ στις 20/8, αλλά ακόμη κι αν είναι ανεβασμένες σε σχέση με τον Αύγουστο, όπου η διαφορά του παλιού, δικού σου Εντερ+ και Γ1 είναι ~0,05/kWh, καθώς μείον την επιδότηση, για Αύγουστο το Γ1 βγαίνει στα ~0,15. Αν μείνει ίδια η επιδότηση και ανέβει η τιμή του παρόχοι κατα έως 30% όπως φημολογείται, θα κληθείς να πληρώσεις όσες μέρες χάσεις από το Εντερ+ με 0,30/kWh, άρα θα χάνεις 0,20. Eνώ αν χρεωθείς μέρες με τρέχουσες τιμές Ονλάιν, θα χάνεις 0,43/kWh....Aνάλογα λοιπόν και τις κιλοβατώρες που θα κάψεις εκείνες τις μέρες, θα έχεις και την σχετική χασούρα : στο "νέο Ονλάιν" πχ, αν μείνεις πχ μια βδομάδα και καις 20kWh/μέρα, η χασούρα θα είναι έως 60-70€, ενώ αν αφήσεις νωρίτερα το Εντερ+, η χασούρα (αν κάνεις την αίτηση μετάβασης σε Γ1), για τις ίδιες μέρες, θα είναι περίπου η μισή....

ΔΕΝ είμαι στην θέση σου, και δεν ξέρω αν άλλος βλεπει κάτι καθαρότερα/ξέρει κάτι περισσότερο, αλλά αν ήμουν, θα έκανα την μετάβαση το αργότερο 1/9. Ειδικά αν θα πας σε κατάστημα και όχι μέσω ebill (...μέσω ebill, αν όντως γίνεται, μάλλον θα την έκανα στις 4/9....). 

Αν τέλος σε παίρνεις να "μην πολυσκοτίζεσαι "για μερικές δεκάδες Ευρώ έτσι/μερικές δεκάδες Ευρώ γιουβέτσι", ξέχνα την αποπάνω ανάλυση (μην τα,,,ξαναδιαβάζεις) και απλά κάνε την αίτηση μετάβασης στο Γ1 στις 5/9, δευτεριάτικα (απ' όπου κι αν την κάνεις).

...δεν είναι το θέμα "αν θα χάσει τα λεφτά του" (που δεν θα τα χάσει - ...λέμε τώρα ε...Γιατί ΕΧΟΥΜΕ δει διάφορα κουλά, και μετά πρέπει να τρέχει ο πελάτης να βγάλει άκρη...- ακριβώς επειδή όντως αυτό που έχει σημασία είναι τί θα δείξει η,,,νεκροψία της εκκαθάρισης), που και "να τα χάσει" (="να τον κλέψουν", με "λάθος χρεώσεις"), δεν μιλάμε για "σοβαρά ποσά". Το θέμα (για 'μένα) είναι το γαμώτο του να δίνει ο άλλος ενδείξεις πελάτη "για να είναι πιο ήσυχος", και να της καπνίζει της ΔΕΗ να πετάει μια κουλή χρέωση, στον έναντι, "που δεν στέκει"....(....για να την διορθώσει στον εκκαθαριστικό - καλώς πάντα εχόντων των πραγμάτων... - αφού όμως τον έχει κάνει τον άλλον να τρώγεται με τα ρούχα του, φοβούμενος μη δίνει κα'να "τέρας" την επόμενη φορά.....Τεσπα.)

Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτικοτατη απάντηση και επειδή ο καιρός πέρασε και ανακοινώθηκαν και οι νέες τιμές η μετάβαση από Home Enter+ που μου λήγει στις 6 Σεπτεμβρίου σε Γ1 είναι αναπόφευκτη. Θα το κανω 2-3 μέρες πιο νωρίς. Και πάλι ευχαριστώ 

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, nikoskdx είπε

Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτικοτατη απάντηση και επειδή ο καιρός πέρασε και ανακοινώθηκαν και οι νέες τιμές η μετάβαση από Home Enter+ που μου λήγει στις 6 Σεπτεμβρίου σε Γ1 είναι αναπόφευκτη. Θα το κανω 2-3 μέρες πιο νωρίς. Και πάλι ευχαριστώ 

Οποτε το Γ1 ειναι οτι πιο συμφερον υπαρχει αυτη τη στιγμη σε ολους τους παροχους?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Όλοι εσείς που λέτε για το τζάμπα ρεύμα, στα σοβαρά πιστεύετε ότι αυτή η επιδότηση θα συνεχίσει και για τους επόμενους μήνες; Ξαφνικά θα σας έρθει ένα μήνα λογαριασμός 500 ευρώ και θα τρέχετε και δε θα φτάνετε. Ειδικά όταν πάει η κιλοβατώρα πανω από 1 ευρώ με τις εξελίξεις να τρέχουν.

Και τι μας συμβουλεύεις να κάνουμε δηλαδή; 6.000.000 άνθρωποι περιμένουν να ακούσουν.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

ότι και να είχε δεν αφορά το παρών θέμα πόσο μάλλον όταν τρέχει άλλο νήμα

Spoiler

ναι προσπαθω να κανω αντιγραφη την παράθεση αλλα ειναι σχεδον αδυνατον. τα καταφερα τελικα. τοσο καιρο στο νεο ινσομνια ακομα δεν το δεχετε ο chrome

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

προσπαθω να κανω αντιγραφη την παράθεση αλλα ειναι σχεδον αδυνατον. τα καταφερα τελικα. τοσο καιρο στο νεο ινσομνια ακομα δεν το δεχετε ο chrome

μου δίνεις το λινκ για το αλλο νημα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, fair_play είπε

Και τι μας συμβουλεύεις να κάνουμε δηλαδή; 6.000.000 άνθρωποι περιμένουν να ακούσουν.

Δεν ξέρω πλέον αν υπάρχει άλλη λύση.. Εγώ είμαι ΔΕΗ online με 0,11 και ήθελα να βάλω και τους γονείς μου , αλλά είδα ότι πλέον ισχύει το 0,50 από 0,25 που ήταν!! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δλδ..

Κάτι άλλο σχετικό με το θέμα. Μας ήρθε λογαριασμός -110 ευρώ, άλλα λεφτά δεν μπήκαν στον λογαριασμό. Θα γίνει αφαίρεση στον επόμενο λογαριασμό; 

Επεξ/σία από Witcher1st
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Δεν ξέρω πλέον αν υπάρχει άλλη λύση.. Εγώ είμαι ΔΕΗ online με 0,11 και ήθελα να βάλω και τους γονείς μου , αλλά είδα ότι πλέον ισχύει το 0,50 από 0,25 που ήταν!! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δλδ..

Κάτι άλλο σχετικό με το θέμα. Μας ήρθε λογαριασμός -110 ευρώ, άλλα λεφτά δεν μπήκαν στον λογαριασμό. Θα γίνει αφαίρεση στον επόμενο λογαριασμό; 

ναι, σαν πιστωτικο.. δεν μπαινουν λεφτα .. μαλλον πληρωσες πολυ τον εναντι και σου ηρθε η εκαθαριση

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε

ναι, σαν πιστωτικο.. δεν μπαινουν λεφτα .. μαλλον πληρωσες πολυ τον εναντι και σου ηρθε η εκαθαριση

Πλήρωνα σταθερά 100 με 110 το μήνα, δεν ξέρω αν είναι ακριβά ή φθηνά. Βέβαια τα μισά και λίγο παραπάνω είναι από δήμο,ΕΡΤ και λόγω των τ.μ σπιτιού.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Όλοι εσείς που λέτε για το τζάμπα ρεύμα, στα σοβαρά πιστεύετε ότι αυτή η επιδότηση θα συνεχίσει και για τους επόμενους μήνες; Ξαφνικά θα σας έρθει ένα μήνα λογαριασμός 500 ευρώ και θα τρέχετε και δε θα φτάνετε. Ειδικά όταν πάει η κιλοβατώρα πανω από 1 ευρώ με τις εξελίξεις να τρέχουν.

10 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Φιλαράκι τι κάθεσαι; Κλείδωσέ τους γρήγορα στο 0,5. Αφού εσύ πιο πάνω γράφεις ότι θα πάει 1€ και ως γνωστόν 0,5€ < 1€.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Amlet είπε

Οποτε το Γ1 ειναι οτι πιο συμφερον υπαρχει αυτη τη στιγμη σε ολους τους παροχους?

Νομίζω ότι το πιο φθηνό κυμαινόμενο πακέτο για τον Σεπτέμβριο είναι της WE, αλλα καλύτερα πήγαινε στο διπλανό νήμα να στα πουν πιο αναλυτικά.

• Like 1
Δημοσ.

Kαλησπέρα σε όλους.

Εχει καταλάβει κανείς τι έχει συμβεί με τις αλλαγές στην τιμολόγηση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων? Δεν αναφέρομαι στην αυξηση ΥΚΩ που ανακοίνωσε το υπουργό..γιατι ακομα δεν έχουν ενημερωσει τα site τους οι πάροχοι περι αυτού. Λέω για την αυξηση στο σύστημα μεταφοράς ,στη κατανάλωση νύχτας και για κοτ β. στα τιμολόγια Γ1 Γ1Ν. στα σταθερά δεν έχουν αλλάξει

Οι ρυθμιζομενες χρεωσεις δεν είναι το ίδιο σε όλα τα προγράμματα και ανεξαρτήτως παρόχου?

Εχω μιλήσει απο εχθές με 4 υπαλλήλους δεη και κανένας δεν ξέρει να μου δώσει μια έγκυρη απάντηση😠. Σημερα έστειλα και  email  στο customercare της δεη, και στην ΡΑΕ.

Εδώ βλέπουμε τις διαφορές στην τιμολόγηση για Γ1-Γ1Ν online- enter

https://www.dei.gr/media/vjslxqmx/timok-xt-092022-g1-g1n_v2.pdf

https://www.dei.gr/media/43kekcgp/myhomeonline-q3_202208.pdf

https://www.dei.gr/media/sqzitwwy/myhomeenter-q3_202208.pdf

Ευχαριστώ😀

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Merenda7 είπε

Kαλησπέρα σε όλους.

Εχει καταλάβει κανείς τι έχει συμβεί με τις αλλαγές στην τιμολόγηση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων? Δεν αναφέρομαι στην αυξηση ΥΚΩ που ανακοίνωσε το υπουργό..γιατι ακομα δεν έχουν ενημερωσει τα site τους οι πάροχοι περι αυτού. Λέω για την αυξηση στο σύστημα μεταφοράς ,στη κατανάλωση νύχτας και για κοτ β. στα τιμολόγια Γ1 Γ1Ν. στα σταθερά δεν έχουν αλλάξει

Οι ρυθμιζομενες χρεωσεις δεν είναι το ίδιο σε όλα τα προγράμματα και ανεξαρτήτως παρόχου?

Εχω μιλήσει απο εχθές με 4 υπαλλήλους δεη και κανένας δεν ξέρει να μου δώσει μια έγκυρη απάντηση😠. Σημερα έστειλα και  email  στο customercare της δεη, και στην ΡΑΕ.

Εδώ βλέπουμε τις διαφορές στην τιμολόγηση για Γ1-Γ1Ν online- enter

https://www.dei.gr/media/vjslxqmx/timok-xt-092022-g1-g1n_v2.pdf

https://www.dei.gr/media/43kekcgp/myhomeonline-q3_202208.pdf

https://www.dei.gr/media/sqzitwwy/myhomeenter-q3_202208.pdf

Ευχαριστώ😀

Ε τι να έχει συμβεί, οι αλλαγές έχουν ισχύ από 01/09 και οι πάροχοι δεν έχουν προλάβει να ενημερώσουν τους τιμοκαταλόγους τους. Οι διαφορές που βλέπεις στην τιμολόγηση οφείλονται στο ότι ο τιμοκατάλογος του Γ1/Γ1Ν έχει ενημερωθεί πρόσφατα, ενώ οι άλλοι όχι.

Και ναι, οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι ίδιες ανεξαρτήτως παρόχου και προγράμματος.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mike532 είπε

Φιλαράκι τι κάθεσαι; Κλείδωσέ τους γρήγορα στο 0,5. Αφού εσύ πιο πάνω γράφεις ότι θα πάει 1€ και ως γνωστόν 0,5€ < 1€.

Επιδότηση δεν παίζει στο 0,50 σταθερο, σωστά; Δλδ ο λογαριασμός θα έρχεται 3 φορές πάνω;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Επιδότηση δεν παίζει στο 0,50 σταθερο, σωστά; Δλδ ο λογαριασμός θα έρχεται 3 φορές πάνω;

δεν εκανες συμβολαιο με 0.50 ετσι? πες μου οτι δεν εκανες...

Spoiler

Oh My God Reaction GIF by CBS

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Επιδότηση δεν παίζει στο 0,50 σταθερο, σωστά;

Σωστά.

6 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Δλδ ο λογαριασμός θα έρχεται 3 φορές πάνω;

Μέχρι και τον Σεπτέμβριο ναι, όταν όμως στα κυμαινόμενα πάει πάνω από 1€ (δικά σου λόγια) θα έρχεται 50% κάτω.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...