Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, washcloud είπε

...πάντως θα έπρεπε να είχες κάνει ΚΑΙ την μετακόμιση (άρα και την αίτηση για ρευματοδότηση), το πολύ μέχρι την πρώτη βδομάδα του Απρίλη, καθότι οι "συνδέσεις ενέργειας" ΔΕΝ μεταφέρονται (όπως πχ οι τηλεφωνικές). Όσο για το σπίτι, ας πούμε ότι περίπου δεν χρειάζεται "να το έχεις ζήσει" - σημασία έχουν οι καταναλωτικές σου συνήθειες (δλδ οι συσκευές σου και πόσο θα τις χρησιμοποιείς). Αν θα είστε 2 άτομα, συνήθως οι 300-400kWh/μήνα είναι "μεσ' στο νερό" (εξαρτάται βέβαια πόσο θα δουλεύετε κυρίως τις ενεργοβόρες συσκευές, όπως ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, ηλεκτρική κουζίνα, πλυντήριο κτλ), κι από εκεί και πέρα σημασία έχει πόσα κλιματιστικά, ποιας ηλικίας/τεχνολογίας είναι, αν το σπίτι έχει ("θερμική") μόνωση, αν είναι περικυκλωμένο από άλλα ή μόνο του κι εκτεθειμένο σε όλα τα καιρικά από όλες τις πλευρές, αν η περιοχη είναι κρύα/υγρή κτλκτλ...Το/τα κλιματιστικά θέλουν "σωστή ρύθμιση" εν τω μεταξύ, κι αν θα τα βρεις έτοιμα εκεί που πας, αν είναι "παλιά", δύσκολα τα πράμματα (ειδικά τον χειμώνα). Αν πάλι θα πας με δικά σου, κι αν είναι "νέα", κάνε σωστές ρυθμίσεις, γιατί δυνητικά ένα καλό κλιματιστικό μπορεί να μην καίει πολύ ΚΑΙ να κάνει την δουλειά του, αλλά αν η όλη φάση είναι "ακατάλληλη" (μόνωση κτλ), θα βογγήξεις με τους λογαριασμούς, ακόμη και σε "σταθερό"...(Μην ξεχνάς ότι με την αύξηση της κατανάλωσης, πληρώνεις περισσότερα ΚΑΙ στις "Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις" - δεν είναι ΜΟΝΟ το κόστος για την προμήθεια του ρεύματος από τον πάροχο...). Κοντολογίς και μπακάλικα, αν ειδικά το 4μηνο του χειμώνα έχεις κατανάλωση πχ γύρω στις 3 (με 4) χιλιάδες kWh, δεν θα σου είναι εύκολα τα πράγματα οικονομικά. ΔΕΝ ξέρω τί σκοπεύουν να κάνουν από Ιούνη με τις τιμές, αλλά μέχρι στιγμής, από περσι το ρεύμα έχει γίνει ασύμφορο για θέρμανση (εκτός κι αν όπως είπα, μιλάμε για "ιδανικές συνθήκες" σπιτιού σε συνδυασμό με καλά κλιματιστικά, σωστά ρυθμισμένα...).

Γενικά πρόσεξε τις κινήσεις που θα κάνεις σε βάθος ΕΤΟΥΣ, υπολόγισε, μέτρα.....(να παρακολουθείς και το ρολόι τον πρώτο καιρό, πχ μια την  εβδομάδα, να δεις πόσο καις "κανονικά" και να κάνεις αναγωγή στον μήνα και να το,,,διπλασιάσεις για τον χειμώνα...). Τέλος, αν είναι να μείνεις εκεί το λιγότερο δύο χρόνια, αξίζει να κάνεις αίτηση για νυχτερινό, από τη στιγμή που θα χρησιμοποιείς ρεύμα για θέρμανση (και φυσικά ψύξη). Το κόστος του, εφάπαξ 42€ απλώς (υπάρχει σχετικό θρεντ, αν σ' ενδιαφέρει).

Ναι είναι αρκετά πράγματα που πρέπει να τα δώ απο την αρχή αφού ήταν άλλη η κατάσταση πριν όπου ήταν ήδη ρυθμισμένα αυτά. Το σπίτι είναι 40 τετργωνικά,γωνία ,4ος. Έχει ένα παλιό air condition στο υπνοδωμάτιο και θα βάλω εγώ ένα καινούριο στο σαλόνι , σκέφτομαι για 24000 BTU ώστε να μην ανάβω του δωματίου. Μου είπαν ότι δεν έχει υγρασία και φαίνονται καλά τα αλουμίνια του. Ένα άτομο θα είμαι σε γενικές γραμμες που μαγειρεύω όμως κάθε μέρα. Θα κοιτάξω και το νυχτερινό αφού τότε το χρειάζομαι ουσιαστικά (πέρα απο το μαγείρεμα). Έχει και ηλιακό οπότε το καλοκαίρι είμαι καλυμμένος! Ετχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις πληροφορίες!!

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 ώρες πριν, washcloud είπε

...του σκοτωμού επικοινωνία με Πρωτέργεια για να μην σου ανανεώσουν αυτόματα το συμβόλαιο μεθαύριο, με χρονική δέσμευση 24μηνου και τσιμπημένη ποινή πρόωρης αποχώρησης (δεν ξέρω αν σε αυτή την περίπτωση έχεις δικαίωμα υπαναχώρησης εντός 2 βδομάδων, όπως ισχύει με τα αρχικά συμβόλαια, σε περίπτωση που δεν προλάβεις την ανανέωση). Τηλέφωνο, κατάστημα (δεν ξέρω καν αν έχουν φυσικά καταστήματα και αν έχεις τέτοιο κοντά σου - παλιότερα συνεργαζόντουσαν με τον Γερμανό πάντως θυμάμαι) ΚΑΙ e-mail ώστε να μη τυχόν στο ανανεώσουν διότι θες να μεταβείς σε άλλο πάροχο. Αύριο πας σε κατάστημα ΔΕΗ, (δες στο σάιτ της ΔΕΗ στην εφαρμογη για ραντεβού - μήπως έχει και απογευματινά το της περιοχής σου, αλλιώς όσο πιο νωρίς μπορείς, ειδικά αν είναι μέχρι μεσημέρι, να πιάσεις θέσεις στην ουρά) να υπογράψεις επιτόπου ώστε να ισχύει η αυριανή υπογραφή : ΜΗΝ κάνεις "ιντερνετική αίτηση", πιθανώς θα "μπλέξεις" (και θα προλάβει να σου ανανεώσει η Πρωτέργεια).

Καλημέρα,

Έχει το δικαίωμα να μου ανανεώσει το συμβόλαιο χωρίς να βάλω κάποιο υπογραφή?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, washcloud είπε

...του σκοτωμού επικοινωνία με Πρωτέργεια για να μην σου ανανεώσουν αυτόματα το συμβόλαιο μεθαύριο, με χρονική δέσμευση 24μηνου και τσιμπημένη ποινή πρόωρης αποχώρησης (δεν ξέρω αν σε αυτή την περίπτωση έχεις δικαίωμα υπαναχώρησης εντός 2 βδομάδων, όπως ισχύει με τα αρχικά συμβόλαια, σε περίπτωση που δεν προλάβεις την ανανέωση). Τηλέφωνο, κατάστημα (δεν ξέρω καν αν έχουν φυσικά καταστήματα και αν έχεις τέτοιο κοντά σου - παλιότερα συνεργαζόντουσαν με τον Γερμανό πάντως θυμάμαι) ΚΑΙ e-mail ώστε να μη τυχόν στο ανανεώσουν διότι θες να μεταβείς σε άλλο πάροχο. Αύριο πας σε κατάστημα ΔΕΗ, (δες στο σάιτ της ΔΕΗ στην εφαρμογη για ραντεβού - μήπως έχει και απογευματινά το της περιοχής σου, αλλιώς όσο πιο νωρίς μπορείς, ειδικά αν είναι μέχρι μεσημέρι, να πιάσεις θέσεις στην ουρά) να υπογράψεις επιτόπου ώστε να ισχύει η αυριανή υπογραφή : ΜΗΝ κάνεις "ιντερνετική αίτηση", πιθανώς θα "μπλέξεις" (και θα προλάβει να σου ανανεώσει η Πρωτέργεια).

Κατά τ' άλλα, δεν είχε κάποια υποχρέωση να σου ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙ ο πάροχος ότι την τάδε ημερομηνία λήγει το συμβόλαιό σου.

Τελικά τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις; Εχουν δικαίωμα οι εταιρείες να ανανεώσουν μονομερώς το συμβόλαιο για 2 χρόνια;

Γιατί υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση στο ρεύμα σε σχέση με τις εταιρείες κινητής ή του φ. αερίου όπου συνήθως γίνεται αορίστου;

Εγώ στην ζενίθ έστειλα αίτημα αμφισβήτησης λογαριασμού όταν με χρεώσαν τέλος αποχώρησης και αναμένω απάντηση.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
9 ώρες πριν, SteliosTh είπε

Ναι είναι αρκετά πράγματα που πρέπει να τα δώ απο την αρχή αφού ήταν άλλη η κατάσταση πριν όπου ήταν ήδη ρυθμισμένα αυτά. Το σπίτι είναι 40 τετργωνικά,γωνία ,4ος. Έχει ένα παλιό air condition στο υπνοδωμάτιο και θα βάλω εγώ ένα καινούριο στο σαλόνι , σκέφτομαι για 24000 BTU ώστε να μην ανάβω του δωματίου. Μου είπαν ότι δεν έχει υγρασία και φαίνονται καλά τα αλουμίνια του. Ένα άτομο θα είμαι σε γενικές γραμμες που μαγειρεύω όμως κάθε μέρα. Θα κοιτάξω και το νυχτερινό αφού τότε το χρειάζομαι ουσιαστικά (πέρα απο το μαγείρεμα). Έχει και ηλιακό οπότε το καλοκαίρι είμαι καλυμμένος! Ετχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις πληροφορίες!!

18αρι θα σε καλύψει πιθανότατα.

Για οικονομικό μαγείρεμα φούρνο μικροκυμάτων. Δεν κάνει για τα πάντα, αλλά για αυτά που κάνει είναι μια χαρά.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παντως σε τηλεφωνικη επικοινωνια με την Protergia μου ειπαν οτι, μετα το περας ληξης του συμβολαιου, αν αλλαξω παροχο δεν υπαρχει πεναλντι αποχώρησης. Ολα αυτα βεβαια, εν αναμονη να το δω στη πραξη μιας και περιμενω ενεργοποιηση στο Online της ΔΕΗ. 

Τα σταθερα τιμολογια υπαρχει περιπτωση να συμπεριληφθουν στις οριζοντιες ρυθμισεις της Κυβερνησης?

Δημοσ.

Έστειλε τον πρώτο λογαριασμό η ΔΕΗ, ηλεκτρονικά, και το pdf δεν ανοίγει γιατί είναι λέει "κατεστραμμένο".

Καλά αρχίσαμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Doubt είπε

Έστειλε τον πρώτο λογαριασμό η ΔΕΗ, ηλεκτρονικά, και το pdf δεν ανοίγει γιατί είναι λέει "κατεστραμμένο".

Καλά αρχίσαμε.

Σημασια εχει οτι τον εστειλε.:P

Επεξ/σία από HERTHAN
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα.  Χθες εκδοθηκε ο 4ος λογαριασμός μου  απο 10/21  που ειχα κανει συμβολαιο και ειναι ο πρωτος που ήρθε εναντι, ενω ειχα στειλει τις μετρησεις στο ebill, οπως εκανα και με τους προηγούμενους.😁

Επεξ/σία από tsigpan
Δημοσ.

Εχει πεσει το συστημα τους και δεν μπορουν να εξυπηρετησουν τηλεφωνικα για θεματα e-bill.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Atome είπε

Τα σταθερα τιμολογια υπαρχει περιπτωση να συμπεριληφθουν στις οριζοντιες ρυθμισεις της Κυβερνησης?

Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή...Εάν δεν περιληφθούν δε θα είναι η πρώτη φορά που η οριζόντια μείωση θα έχει παρεκκλίσεις πάντως.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Εχει πεσει το συστημα τους και δεν μπορουν να εξυπηρετησουν τηλεφωνικα για θεματα e-bill.

Μονιμως πεσμενο ειναι.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Doubt είπε

18αρι θα σε καλύψει πιθανότατα.

Για οικονομικό μαγείρεμα φούρνο μικροκυμάτων. Δεν κάνει για τα πάντα, αλλά για αυτά που κάνει είναι μια χαρά.

Θα απευθυνθώ και στα ανάλογα νήματα. Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Atome είπε

Εγω παντως σε τηλεφωνικη επικοινωνια με την Protergia μου ειπαν οτι, μετα το περας ληξης του συμβολαιου, αν αλλαξω παροχο δεν υπαρχει πεναλντι αποχώρησης. Ολα αυτα βεβαια, εν αναμονη να το δω στη πραξη μιας και περιμενω ενεργοποιηση στο Online της ΔΕΗ. 

Δε μπορουμε να προβλεψουμε αλλα πιθανον να παραμεινουν στις ιδιες τιμες οσο διαρκει το σταθερο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Atome είπε

UPDATE: Δεχθηκα τηλεφωνο για αντιπροσφορα απο την PROTERGIA και σχετικη ερωτηση γιαTI αλλαζω παροχο. Απαντηση αναμενομενη οτι παω σε σταθερο προγραμμα της ΔΕΗ και η απαντηση της υπαλληλου τους ηταν αμεση "δεν μπορουμε να κανουμε κατι αντιστοιχο" και τελειωσε η κουβεντα.

Βαση των λεγομενων της απο την στιγμη που ελειξε το συμβολαιο δεν υπαρχει ποινη. Θα δουμε στο μελλον της θα ερθει απο την εκκαθαριση με την PROTERGIA.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Blade19 είπε

Έχει το δικαίωμα να μου ανανεώσει το συμβόλαιο χωρίς να βάλω κάποιο υπογραφή?

Υπογραφή έβαλες στην αρχική σύμβαση. Αν μέσα στους όρους αναφέρει(που συνήθως αναφέρει) ότι μετά την λήξη το συμβόλαιο ανανεώνεται αυτόματα για ίσο διάστημα, τότε δεν χρειάζεται εκ νέου υπογραφή. Βέβαια σίγουρα θα αναφέρει ότι έχεις δικαίωμα τον τελευταίο μήνα πριν την ανανέωση της σύμβασης, να την καταγγείλλεις και να αλλάξεις πάροχο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...