Προς το περιεχόμενο

Παρουσίαση Be Quiet! Silent Base 801 και Straight Power 11 850W


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν από λίγο καιρό, ανανεώσαμε το hardware μας για τις μετρήσεις υποσυστημάτων υπολογιστή (π.χ. επεξεργαστών, καρτών γραφικών κ.λπ.) ωστόσο δεν είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το νέο μας κουτί και το τροφοδοτικό. 

Επειδή το setup μας θα αλλάζει συχνά και επειδή μας αρέσει και η «ησυχία» επιθυμούσαμε να αποκτήσουμε ένα ευέλικτο κουτί, ως επί το πλείστων «toolless», με πλαϊνά που βγαίνουν εύκολα, ευέλικτο εσωτερικό που μπορεί να δεχτεί μεγάλου μήκους κάρτες γραφικών, ξεχωριστό κλωβό για το τροφοδοτικό, χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον ένα «διπλό» ψυγείο και με χαρακτηριστικά που διευκολύνουν την διαχείριση των καλωδίων (cable management). 
Αποφασίσαμε να δώσουμε μία ευκαιρία στο νέο κουτί Silent Base 801 της γνωστής εταιρείας Be Quiet! και μετά από ένα μικρό διάστημα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μας και πιστεύουμε ότι θα καλύψει και τις ανάγκες πολλών από εσάς εφόσον αποφασίσετε να επενδύσετε σε αυτό. 

Από άποψη εμφάνισης, το Silent Base 801, παρόλο που απευθύνεται και σε απαιτητικούς χρήστες και σε gamers δεν είναι «πομπώδες» και δεν «φωνάζει» και θα λέγαμε ότι η εταιρεία είχε στόχο να δείχνει περισσότερο διακριτικό -ευθυγραμμιζόμενη με τον «αθόρυβο» χαρακτήρα του- επικεντρώνοντας την προσοχή της στην ευχρηστία και στην ευελιξία. Αναμφισβήτητα το βασικό χρώμα θα αρέσει στους περισσότερους χρήστες ενώ το πορτοκαλί χρώμα σε διάφορα σημεία του εξωτερικού σπάει την μονοτονία.

Η σειρά κουτιών υπολογιστών της εταιρείας αποτελείται και από ένα ακόμη μοντέλο, το Silent Base 601. Το Silent Base 801 σχεδιάστηκε προσφέροντας τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά (ευελιξία, αθόρυβη λειτουργία υπολογιστή κ.ά.) αλλά είναι περισσότερο ευρύχωρο και μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα και μεγαλύτερου μεγέθους υποσυστήματα (π.χ. μεγαλύτερου μήκους κάρτες γραφικών, ψυγεία για water-cooling κ.ά.). 

Διαβάστε ολόκληρο το review

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσοχή στο συγκεκριμένο κουτί έχει δύο πόδια κουμπωτα στο στυλ του 780t και αν μπουν δεν πρόκειται να βγουν. Εξαιρετικό κουτί για τους λάτρεις της ησυχίας με πολύ παραμετροποιήσιμο εσωτερικό . 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό το "review" είναι σαν να διάβασα το manual του case στα ελληνικά και του τροφοδοτικού περιγραφή σε κατάστημα eshop.

Επεξ/σία από musicbill84
  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η bequiet έχει όμορφα κουτιά και αξιόπιστα πράγματα γενικά.. (αν και κάπως ακριβά σε σχέση με coolermaster ή thermaltake)
Προς το παρόν έχω βάλει στο μάτι ένα fulltower που έχουν βγάλει με γυαλί στο πλάι αλλά πάει 200κάτι ευρά και κρατιέμαι ακόμα :P 
 

2 λεπτά πριν, keravnos21 είπε

Το πρωτο κουτι με ενσωματωμενο ποδηλατο για παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας,τερμα τα τροφοδοτικα αυτο θα πει καινοτομια.

θα κάνεις γυμναστική παίζοντας lol/fortnite κλπ αυτό θα ήταν πραγματική καινοτομία!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε θα το έλεγα review αλλά καλύτερα παρουσίαση του κουτιού. Με προβληματίζουν 2 πράγματα. Πως μπορεί να είναι quiet και τί νόημα έχει η μόνωση τη στιγμή που έχει tempered. Το 2ο είναι αν έχει επαρκή ροή αέρα από το εμπρός μέρος. Επίσης δεν βλέπω να υπάρχει θέση για  DVD drive. Μικρό το κακό θα μου πείτε αλλά για κάποιους μετράει.

Για review δείτε τα επόμενα

https://basic-tutorials.com/be-quiet-silent-base-801-review-a-silent-housing-in-perfection/5/

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτο πηρα και εγω ... το εχω στησει και επιτελους εχω βρει την ησυχια μου σε σχεση με το μηχανημα που ειχα πριν και εκανε σαν αεροπλανο...

αφου να καταλαβετε οτι οταν το εκλεινα με ακουγε η γυναικα μου απο το διπλα δωματιο και μου ελεγε ερχεσαι... τωρα, απλα με βλεπει διπλα της

δεν ακουγεται τιποτα

ναι δεν εχει θεση για DVD drive ηταν βασικο προβλημα για εμενα...πιστευω οτι θα το λυσω ειτε αγοραζοντας ενα εξωτερικο ειτε κανοντας εξωτερικο ενα απο τα δυο drive που ηδη ειχα...

εβαλα και φωτακια και ειμαι αρχοντας

επισης ενας βασικος παραγοντας ηταν η δυνατοτητα να το γυρισω ετσι ωστε το παραθυρο ειναι απο την δεξια πλευρα οπως το κοιτας και οχι απο τα αριστερα !!!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κουτί Be Quiet! Silent Base 801 από 138€ στο bestprice.
psu Straight Power 11 850W από 150€ στο bestprice, φούλι modular.
και τα 2 για μερακλήδες.
Το Be Quiet! μέσα είναι FSP, reviews:
https://www.fspgroupusa.com/
https://bit-tech.net/reviews/tech/psus/be-quiet-straight-power-11-850w-review/7/
https://pcper.com/2019/04/be-quiet-straight-power-11-850w-psu-review-giveaway/
https://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/be-quiet-straight-power-11-platinum-850w-review/4/

γιατί δεν παραγγέλνει και Ελληνική αλυσίδα δικά της psu από κάποιον? θα έκανε μπούγιο στην αγορά, πχ ....... power, η τροφοδοσία της πληροφορίας και της ενημέρωσης κλπ.

 edit: γιατί έχουν εξορισθεί τα 5.25" drive bays (blu ray, dvd) από τα κουτιά?

Επεξ/σία από eyw
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιος ειναι ο OEM του τροφοδοτικου?

Επισης,τι συστημα στησατε,ποιο benchmark τρεξατε και σε ποια αλλα κουτια κανατε το αντιστοιχο για να συγκρινετε θερμοκρασιες/θορυβο? 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι κάτοχος του 801 από πέρσι, είναι το καλύτερο κουτί που έχω πιάσει στα χέρια μου, full modular, εξαιρετικά και παχιά υλικά, πανέμορφο, ότι καλύτερο στις διατάξεις και στους χώρους του, με μονώσεις σε τοιχώματα και βίδες, πραγματικά για 150-180€ που παίζει δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο vfm είναι. Αν σκέφτεστε να το πάρετε είναι η καλύτερη επένδυση σε κουτί!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, eyw είπε

...

edit: γιατί έχουν εξορισθεί τα 5.25" drive bays (blu ray, dvd) από τα κουτιά?

Γιατί δεν τα χρησιμοποιεί πια κανείς και πιάνουν χώρο μέσα στο κουτί, χρειάζονται 2 καλώδια για data/ρεύμα που μεγαλώνουν την μακαρονάδα των καλωδίων, δεν βοηθούν στην ψύξη. Αντε να (χρειαστεί να) χρησιμοποιήσεις cd/dvd  1-2 φορές τον χρόνο. Εγώ κάποτε τα τοποθετούσα αλλά χωρίς σύνδεση - αν τα χρειαζόμουν, άνοιγα το κουτί και έβαζα τα καλώδια στην θέση τους και στο τέλος βγάλσιμο ξανά. Πλέον δεν τα τοποθετώ καθόλου. Εχω έναν εξωτερικό αντάπτορα sata->usb αλλά ακόμα δεν τον έχω χρειαστεί. Εν τω μεταξύ έχω βγάλει και τον ΗDD/αποθήκη και έχω αφήσει μέσα μόνο τον SSD...

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...